Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-26@00:32:49 GMT

سمنان| نمک‌درمانی در ‌معادن نمک گرمسار+فیلم

تاریخ انتشار: ۳ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۷۸۰۱۹۲۹

سمنان| نمک‌درمانی در ‌معادن نمک گرمسار+فیلم

‍‍‍‍‍‍

شهرستان گرمسار ۸۰ درصد نمک طبیعی کشور را با توجه به وجود معادن نمک غنی که دارد تأمین می کند و این معادن علاوه بر جاذبه های گردشگری خاصیت درمانی نیز دارند. ۰۳ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۲:۴۹ استانها سمنان گردشگری ایران نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرمسار، در منطقه سر دره گرمسار تعدادی راه فرعی در دو طرف جاده وجود دارد که به معادن نمک ختم می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 در این منطقه 27 معدن نمک وجود دارد که درجه خلوص نمک بسیاری از این معادن بالای 98 درصد است و یکی از زیباترین این معادن نمک؛ معدن نمک کوهدشت کهن و معدن نمک سالار است.

 این معادن به صورت تونل پیچ در پیچ 1.5 کیلومتری در دل زمین امتداد دارد و دارای قندیل های زیبای نمکی است و هرساله نظر تعدادی از گردشران را برای بازدید به خود جلب می کند و برخی از سرمایه گذاران بخش خصوصی نیز در صدد توسعه این ظرفیت و بهره گیری در راستای نمک درمانی و توقیت جاذبه های گردشگری این معادن هستند.

این معدن که در نوع خود در بین معادن نمک منطقه بی نظیر است در داخل تونل های آن 6 ستون بزرگ نمک به ارتفاع 12 متر و به شعاع تقریبی 10 در 20 متر جهت جلوگیری از ریزش تونل پیش بینی شده است که با ورود به داخل تونل چشم هر بیننده ای را به خود جلب می کند.

این معادن با توجه به اقلیم نیمه بیابانی و گرم و خشک منطقه گرمسار در تابستان و زمستان مکان مناسبی جهت بازدید گردشگران است.

منطقه نمونه گردشگری " بنه کوه " در شمال شهر گرمسار واقع شده است. این منطقه به دلیل قرار داشتن بر سر راه باستانی گرمسار (خوار) به مازندران، از نظر تاریخی و نظامی دارای اهمیت ویژه ای بوده است. وجود قلعه باستانی " استوناوند "، " ریگ تپه " و " قلعه گبری " از جاذبه های این منطقه است.

به دلیل قرار داشتن بنه کوه در بخش انتهایی رودخانه "حبله رود " در این منطقه انواع پرندگان و ماهی ها زیست می کند و آن را به منطقه ای برای جذب گردشگر تبدیل کرده است.

قلعه استوناوند 

یاقوت حموی در سال 613 ه.ق این قلعه را دیده و عمر آن را تقریباٌ سه هزار سال می داند. در دوران شاهان قبل از اسلام این قلعه در دست مغان بوده است، قلعه استوناوند بر فراز تیغه های بلند دامنه جنوبی کوهستان البرز استوار شده و بقایای برج و باروی پیرامون آن پهنای دره حبله رود و راه قدیمی کناره رود را در میان گرفته است.

برج های دیده بانی این دژ برتمامی طول دره و کناره های جنوبی رودخانه تا اراضی هموار حاشیه شمالی کویر ناظر است؛ ذکاوت و توانایی سازندگان در ساخت این دژ چنان بوده است که مسیر صعب العبور آن را با طراحی و معماری وکاستن و افزودن بر جسم کوه صد چندان کرده است.

گلیم بافی گرمسار طرفداران جهانی دارد

صنایع دستی و سوغات این شهرستان همچون دیگر شهرستان های استان از رونق و تنوع بسیار زیادی برخوردار است که از جمله این صنایع می‌توان قالی بافی، گلیم بافی، جاجیم بافی، پارچه بافی، خرجین بافی و سفال گری، منبت کاری، معرق کاری را نام برد.

گلیم بافی گرمسار توانسته در بازارهای جهانی طرفداران زیادی را به خود اختصاص دهد.

از سوغات این شهرستان می توان از خربزه های شیرین و صاداراتی آن نام برد که در کویر گرمسار کشت می شود و همچنین در بخش ایوانکی که نوع خاصی به نام " سوسکی " وجود دارد همچنین محصولات لبنی خالص و انار و رب انار که بسیار مورد توجه گردشگران است.

 " امامزاده شمس الدین و اسماعیل (ع) " در شهرستان گرمسار و حومه شهر و به فاصله حدود سه کیلومتری شمال غربی گرمسار واقع شده است. این بنا منسوب به دوره قاجار است و متعلق به دو نفر از فرزندان امام موسی کاظم (ع) به نام های شمس الدین و اسماعیل است.

 مردم و اهالی این شهرستان به این دو تن اعتقاد خاص دارند و همه روزه بخصوص ایام تعطیل برای زیارت به این مکان می روند.

این بنا مستطیل شکل ساخته شده است و در قسمت شرقی آن رواق و ایوانی وجود دارد که ورودی به بقاع امامزادگان را ممکن می‌سازد. این دو بقعه که با دیواری بین آنها فاصله افتاده است در کنار هم چسبیده به هم قرار دارند و به صورت متصل ساخته شدند و برای هر یک از آنها گنبدی در نظر گرفته شده است.

 سطح داخلی گنبدها گچکاری شده و تکنیک ساخت دو گنبد مانند هم است به این صورت که برای تبدیل پلان مربع به دایره جهت استقرار گنبد بر روی جرزها با استفاده از فیلپوش‌هایی که درچهار کنج بکار رفته اند این عمل انجام پذیرفته و بین این فیلپوش ها طاقی همانند طاق فیلپوش ها محرابی بلند از کف مقبره تا تیزه طاق قرار گرفته است.

در هر دو بقعه پنجره هایی جهت تامین نور داخل گنبدها در نظر گرفته شده و مصالح اصلی در ساخت بقاع از خشت و گل بوده و آجر نمای فعلی به آن اضافه شده است.

انتهای پیام/ش

R41366/P1377/S6,64,1381/CT16

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۸۰۱۹۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همایش دانش آموزی سفیران سلامت در گرمسار برگزار شد

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز سمنان،️ برپایی غرفه‌های تغذیه سالم و ایستگاه مطالعه‌ی بهداشتی، نمایش و شعار‌های دانش آموزی از بخش‌های ویژه در این همایش با هدف ارتقای سطح سلامت فردی و همگانی کودکان و نوجوانان بود.
همچنین در این همایش از فرحناز قندپور منتخب مربی سلامت درکشور قدردانی شد.
به گفته‌ی فرحناز قندپور بستر‌های لازم در جهت آموزش همگانی دانش آموزان در حوزه سلامت و سبک زندگی سالم که از اهداف تشکیل سفیران سلامت است در مدارس مورد توجه قرار بگیرد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • ورزنه شهر فرشتگان چادر سفید ایران
  • همایش دانش آموزی سفیران سلامت در گرمسار برگزار شد
  • ایجاد ۷ ایستگاه سلامت و خانه بهداشت در همدان
  • عملیات ساخت پایگاه سلامت شهدای «کهنه‌دژ» آغاز شد
  • پایان مسابقات تنیس در گرمسار و شاهرود
  • مبارزه با آفت غلات در سمنان از ۶ هزار هکتار فراتر رفت
  • لزوم آمادگی برای وقوع سیل در استان سمنان
  • (تصاویر) شیردنگ بافی
  • آزادی زندانیان جرایم غیرعمد نجات خانواده است
  • کمک ۱۲ میلیارد ریالی خیران گرمسار برای آزادی زندانیان جرایم غیرعمد