Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش الف، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا روز جمعه هربرت مک‌مستر را از سمتش به عنوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید برکنار و جان بولتون، سفیر سابق آمریکا در سازمان ملل را به عنوان جانشین او منصوب کرد.

ترامپ هفته قبل نیز رکس تیلرسون را از سمت وزیر خارجه کنار گذاشته بود و به جای او مایک پمپئو را انتخاب کرده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به عقیده بسیاری از کارشناسان، با انتصاب جان بولتون به عنوان مشاور امنیت ملی و مایک پمپئو به عنوان وزیر امور خارجه، ترامپ عملاً کابینه خود را به سمت کابینه ای امنیتی- نظامی سوق داده است. از سوی دیگر این کابینه در طول سه سالی که از دولت ترامپ باقی مانده فرصت مورد نظر را برای انجام تغییرات لازم و پیاده کرده سیاست های خود در اختیار دارد.

به طور کلی تیم جدید ترامپ رویکرد سخت گیرانه ای در قبال ایران، کره شمالی و روسیه دارد و در مقابل طرفدار عربستان سعودی و اسرائیل می باشد. از سوی دیگر عدم کنار گذاشتن برجام در طول یک سال گذشته مدیون مثلث رکس تیلرسون، هربرت مک مستر و جیمز متیس به عنوان وزیر دفاع بود اما با تغییرات صورت گرفته عملاً موضع و دیدگاه مخالفان برجام به شدت تقویت شده است. در واقع تیلرسون و مک مستر معتقد به همراهی با اروپایی ها از طریق ایجاد اجماع برای فشار آوردن به ایران بودند اما با تغییرات جدید باید گفت دولت ترامپ به سمت استفاده از هر ابزاری برای تغییر رفتار و سیستم ایران حرکت می کند.

 طرح جان بولتون برای از بین بردن برجام

جان بولتون، یکی از ضدایرانی‌ترین سیاستمداران نومحافظه‌کار در آمریکا و جزو تندروترین مخالفان توافق هسته‌ای ایران و گروه ۱+۵ به شمار می‌رود. بولتون بارها در مصاحبه‌ها و نوشته‌های مختلف از اینکه راهبرد ترامپ درباره برجام تحت تاثیر مواضع تیلرسون و مک‌مستر قرار گرفته، گلایه کرده بود.

در شهریور سال 96 نماینده اسبق آمریکا در سازمان ملل متحد طرحی با چهار محور برای خارج‌کردن آمریکا از برجام برای ارائه به رئیس‌جمهور آمریکا تهیه کرده است.

او در بخش مقدمه طرح از آنچه به‌ادعای وی چرخش سیاست ترامپ به‌سمت پذیرش برجام، به‌خلاف وعده‌های رقابت‌های انتخاباتی را نشان می‌دهد گلایه کرده است.

بولتون آن زمان نوشته بود«با آنکه ترامپ در زمانی که کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری بود از توافق هسته‌ای باراک اوباما انتقاد کرد، دولت او دو بار تصمیم به ماندن در توافق گرفته است».  اشاره دیپلمات اسبق آمریکایی به دو گزارش وزارت خارجه آمریکا به کنگره این کشور در تایید پایبندی ایران به توافق هسته‌ای است.

جان بولتون، در یادداشت خود نوشته بود استیو بنون، استراتژیست ارشد اخراج‌شده کاخ سفید از وی خواسته طرحی برای خارج کردن آمریکا از برجام تقدیم وی کند.

 بولتون نوشت بود طرحی که تهیه کرده تنها پنج صفحه است اما چنانچه دولت ترامپ قصد خروج از توافق هسته‌ای داشته باشد، می‌تواند آن را گسترش داده و به طرحی در یکصد صفحه تبدیل کند.

دیپلمات سابق آمریکایی نوشته بود: « ترامپ می‌تواند و باید در اولین فرصت آمریکا را از شر این توافق نامطبوع خلاص کند».

بولتون در ادامه با اشاره به اخراج های مشاوران مخالف برجام(از جمله استیو بنون) در کاخ سفید نوشت که تغییرات در پرسنل کاخ سفید اکنون رساندن طرح به دست ترامپ را برای وی غیرممکن کرده‌اند.

دیپلمات سابق آمریکایی، در ادامه به تشریح طرحی با چهار محور برای خارج کردن آمریکا از برجام پرداخته است.

محورهایی که بولتون به آنها اشاره کرده عبارتند از: «1 ــ رایزنی‌های زودهنگام و بی‌سروصدا با بازیگران کلیدی نظیر انگلیس، فرانسه، آلمان، اسرائیل و عربستان سعودی؛ 2 ــ تدوین دلایل راهبردی برای خارج کردن آمریکا از برجام بر اساس اسناد، از جمله اطلاعات محرمانه و توضیح درباره مضرات این توافق برای منافع ملی آمریکا 3 ــ راه‌اندازی یک کارزار [کمپین] دیپلماتیک گسترده با تاکید بر تهدیدهای ایران و 4 ــ راه‌اندازی عملیات دیپلماسی عمومی برای جلب حمایت داخلی و خارجی درباره خروج آمریکا از برجام».

واکنش ظریف به طرح بولتون چه بود؟

 7 شهریور 96 یعنی یک روز بعد از انتشار طرح 4 ماده ای جان بولتون، محمد جواد ظریف گفت: من طرح آقای جان بولتون را خواندم، ظاهراً ایشان چون نتوانسته‌اند آن را برای کاخ سفید ارسال کنند، در رسانه‌ها منتشر کرده‌اند. این طرح یک شکست بزرگ برای ایالات متحده آمریکا خواهد بود و باعث انزوای هرچه بیشتر این کشور در صحنه بین‌المللی می‌شود.

وی تصریح کرد: این اولین‌بار نیست که آقای بولتون در این صحنه حضور دارند. بار قبل سیاست‌های آقای بولتون در ابتدای دهه ۸۰ شمسی در آمریکا دنبال شد و آمریکایی‌ها نتیجه آن را دیدند. آقای بولتون باید یادشان باشد که اگر سیاست‌های ایشان موفق بود، آمریکا دیگر نیازی پیدا نمی‌کرد که ۱۰ سال بعد از پیگیری آن سیاست‌ها، نهایتاً مجبور شود که پای میز مذاکره بیاید و با ایران مذاکره کند و به تفاهم برسد.

ظریف خاطرنشان کرد: من فکر می‌کنم مردم آمریکا از شکست این‌گونه سیاست‌ها که توسط آقای بولتون و افرادی مثل ایشان دنبال می‌شود به خوبی اطلاع دارند و به همین دلیل گوش شنوای زیادی برای این پیشنهادات در آمریکا وجود ندارد و حتماً جامعه بین‌المللی هم به آمریکایی‌ها نشان داده و بیشتر نشان خواهد داد که پیگیری این سیاست‌ها فقط به انزوای آمریکا می‌انجامد و نتیجه خوبی برای آنها ندارد.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۸۰۹۸۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(ویدیو) ظریف تحلیل کرد؛ مهمترین کاری که باید پس از بحران غزه انجام می‌دادیم

محمد جواد ظریف وزیر پیشین امور خارجه اظهار کرد: کشور‌های جنوب خلیج فارس در حال اصلاح ادراک‌های غلط خود هستند، اما همچنان باقی مانده‌هایی از ادراک غلط وجود دارد و آن، خرید امنیت است. امروز دیگر جهان از قطب‌ها خارج شده است البته به معنای این نیست که کشور‌های قدرتمند دیگر وجود ندارند. بلکه دوگانه وفاداری و حمایت دیگر به شکلی که می‌شناختیم وجود ندارد و این موضوع را دوستان عرب ما در حاشیه جنوبی خلیج فارس خیلی زود فهمیدند.

به گزارش اکوایران، ظریف در ادامه افزود: امروز دوستان ما در جهان عرب این تصور را دارند که می‌توانند امنیت را از اسرائیل بخرند در حالی که اسرائیل در تاریخ تقلبی خود به هیچ کسی رحم نکرده است. این اشتباه شناختی کنار گذاشته نشده است.

وی تصریح کرد: اما اشتباه مشترک بین ما (بیشتر) و عرب‌ها این است که آمریکا به دنبال گسترش حضور خود در منطقه است. در حالی که آمریکا اولویت خود را از خلیج فارس خارج کرده است. یکی از دلایل برجام این بود که آمریکا می‌خواست حضور خود را در منطقه کم کند.

ظریف تاکید کرد: عدم حضور در ترتیبات امنیتی منطقه به معنای عدم شکل‌گیری ترتیبات امنیتی در خلیج فارس نیست. ما با عدم حضور در مذاکرات افغانستان نتوانستیم جلوی طالبان را بگیریم تنها منافع ما حذف شد.

وزیر سابق خارجه اظهار کرد: تصور نکنیم که اگر وارد FATF نشدیم مقررات آن بر ما حاکم نخواهد شد، زیرا امروز همه بانک‌های ما مجبور به رعایت آن هستند، اما با هزینه‌ای ۱۰ برابری.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • نگاهی به توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا/ واشنگتن و ریاض در انتظار چراغ سبز اسرائیل
  • اولین واکنش پیولی به توافق با ناپولی و اعتصاب هواداران افراطی میلان
  • مثلث آمریکایی چه هدفی را در تقابل با فعالیتهای هسته‌ای ایران دنبال می‌کنند؟ / نقشه راه گروسی در تهران پس از عملیات وعده صادق
  • در سفر رافائل گروسی به تهران موارد اختلافی ایران و آژانس حل خواهد شد؟
  • آیا در سفر گروسی موارد اختلافی ایران و آژانس حل خواهد شد؟
  • توافق نزدیک عربستان با آمریکا؛ آل‌سعود هسته‌ای می‌شود؟
  • آمریکا خود را به دیوانگی زد و برجام را پاره کرد /واکنش ها به اعتراضات دانشجویی در آمریکا از تریبون نماز جمعه
  • آمریکا و عربستان در مسیر توافق هسته‌ای غیرنظامی؟
  • اصرار به آیت الله برای کاندیداتوری در انتخابات /اخطار موشکی روسیه به آمریکا بر سر طرح جنگ ستارگان /بازخوانی خاطرات
  • (ویدیو) ظریف تحلیل کرد؛ مهمترین کاری که باید پس از بحران غزه انجام می‌دادیم