Web Analytics Made Easy - Statcounter

جشنواره اقوام ایرانی تا پایان تعطیلات نوروز در باغ جنت شیراز برپاست تا گردشگران در کنار جاذبه‌های تاریخی، طبیعی و مذهبی استان فارس با جلوه‌هایی از زندگی اقوام ایرانی نیز آشنا شوند. ۰۴ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۴:۰۲ استانها فارس گردشگری ایران نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، سیاه چادرهایی که با رنگ‌های شاد و متنوع تزئین شده، گلیم‌ها و صنایع دستی که در سیاه چادرها خودنمایی می‌کند و بوی غذاهای محلی در کنار آوای موسیقی محلی نخستین چیزهایی است که با شنیدن جشنواره اقوام ایرانی به ذهن متبادر می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

تصاویر نابی که در نوروز امسال در باغ جنت نیز دیده می‌شود. این جشنواره در شیراز تا پایان تعطیلات نوروز برپاست تا گردشگران در کنار جاذبه‌های تاریخی، طبیعی و مذهبی استان فارس با جلوه‌هایی از زندگی اقوام ایرانی نیز آشنا شوند. 

با این تصور که جشنواره از صبح تا عصر برپاست، وارد باغ جنت شدم اما با اندکی پیاده‌روی و رسیدن به محل برپایی چادرها و  غرفه‌ها، با چادرهایی بسته و تعداد معدودی که مشغول آماده کردن غذاهای محلی بودند، روبه‌رو شدم. 

سهیلا از ایل شاهسون از شهرستان نی‌ریز آمده است، چادرش هر چند وسایل پخت نان محلی را دارد اما تنورش هنوز خاموش است. در جشنواره‌های زیادی شرکت کرده از جمله جشنواره ایل بزرگ شاهسون که در اواخر اسفندماه در استان مرکزی برپا شده بود. 

«قرار بود جشنواره 28 آغاز شود اما از دوم فروردین مستقر شدیم و با وجود اینکه بازدید خوب است اما فروش خوبی نداشتیم» این را می‌گوید و در ادامه دلیل این موضوع را ممنوعیت نصب چادر و اسکان مسافران در باغ جنت می‌داند و ادامه می‌دهد «سال‌های گذشته که جشنواره در باغ ملی برگزار شده بود یا سال گذشته که باغ جنت هم جز اماکن اسکان مسافران بود، فروش بهتر و بیشتری داشتیم». 

جوجه کباب تابه‌ای با ادویه مخصوص ایل شاهسون، 2 نوع نان مخصوص و آش‌هایی چون آش دوغ و آش کارده غذاهایی است که سهیلا برای عرضه آماده می‌کند. 

پریناز از ایل قشقایی شهر شیراز است که با همراهی خانواده‌اش در جشنواره شرکت کرده است. در گوشه سیاه چادرشان مشغول پخت نان محلی یا به گفته خودش «نان تیری» است. در گوشه گوشه سیاه چادر صنایع دستی مانند گلیم، پشتی و دیگر دستبافته‌ها دیده می‌شود. وی نیز معتقد است که امسال درآمد و فروش محصولات نسبت به سال‌های گذشته خوب نیست. 

زهرا نیز همراه خانواده‌اش از ایل قشقایی شهرستان کازرون در جشنواره شرکت کرده و مشغول آماده کردن آش کارده است. او نیز اعتقاد دارد که چون امسال اجازه اسکان مسافر در باغ جنت را نداده‌اند مشتری‌هایشان کم شده و محصولات آنگونه که باید فروش نمی‌رود. 

نکته قابل توجه در این جشنواره آن است که با وجود صحبت‌های جواد غریب‌زاده مدیر گردشگری شهرداری شیراز در 23 اسفندماه مبنی بر وجود 10 قوم از 10 استان کشور تنها قوم ترکمن از استان گلستان حضور داشتند و مابقی از استان فارس بودند. 

ماریه دختر ترکمنی که با مادر و پدر و برادر کوچکش در جشنواره شرکت کرده با من همراه می‌شود و از چادر متفاوت ترکمن‌ها، دوغ شتر و لباس‌های محلی ترکمن سخن می‌گوید. روسری‌های و تن‌پوش‌های زیبای ترکمنی که به گفته ماریه امروز کمتر کسی از آنها استفاده می‌کند، وقتی دلیلش را می‌پرسم با شیوه و بیان کودکانه‌اش می‌گوید: « دیگر مد آمده است و لباس‌های سنتی فقط در عروسی‌ها پوشیده می‌شود». 

برایم از رقص خنجری می‌گوید که مردان ترکمن در عروسی‌ها انجام می‌دهند، از چادری که با چوب گردو درست می‌شود، از لباس سنتی که مادرش با دست دوخته و تزئین کرده، از تاری که گوشه چادر است و خیال من را به صحرای ترکمن پرواز می‌‌دهد جایی که شخصیت‌های کتاب « آتش بدون دود» نادر ابراهیمی جان گرفته است. 

پایان این جشنواره‌گردی هر چند آن گونه که تصور می‌کردم، نبود اما با دوغ شتری که ماریه مهمانم می‌کند، لذت‌بخش می‌شود و چه زیبا بود اگر دیگر اقوام ایرانی نیز در جشنواره حضور داشتند. جشنواره اقوام ایرانی در باغ جنت شیراز از ساعات 15 تا پاسی از شب میزبان گردشگران و شهروندان شیرازی است. 

گزارش از حلیمه زارع 

انتهای پیام/ ح

R41382/P1357/S6,61,1381/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۸۱۱۳۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تمام اتفاقات منطقه بی ارتباط با خلیج فارس نیست

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اداره کل روابط عمومی استانداری، سید محمد حسینی معاون امور مجلس رئیس جمهور صبح امروز دهم اردیبهشت ماه، در آئین اختتامیه چهاردهمین جشنواره ملی خلیج فارس اظهار داشت: از دولت دهم تاکنون به این جشنواره تعلق خاطر دارم و دوست دارم در این محفل گرم و صمیمی حضور داشته باشم.

وی افزود: درباره بحث خلیج فارس نظریه پردازان از ایام قدیم به علت منابع انرژی به این منطقه هارت لند می‌گفتند و باور داشتند تسلط بر این منطقه یعنی فرمانروایی بر جهان و بر همین مبنا همواره به دنبال حضور در منطقه هستند و امروز تمام اتفاقات منطقه بی ارتباط به مسئله خلیج فارس نیست.

وی با اشاره به چند سند تاریخی در ارتباط با نام خلیج فارس و تعلق آن به ایرانیان اظهار داشت: یک محقق غربی به نام ژان ژاک پرینی در کتاب خود اعتراف کرده که ملل و طوایف مختلفی بر خلیج فارس استیلا یافتند و فرمانروایی کردند و روزگارشان سپری شد و منقرض شدند اما تنها ایرانی‌ها هستند که با هوش و درایت خود از این میراث‌شان نگهداری کرده و می‌کنند.

حسینی با اشاره به فرهنگ ۸ هزار ساله خلیج فارس نیز گفت: پرتغالی‌ها ۱۱۷ سال بر این منطقه تسلط داشتند اما امام قلی خان با یارانش توانستند این استعمارگران را از منطقه اخراج کنند بر همین مبنا روز ۱۰ اردیبهشت در شورای عالی فرهنگی به نام روز خلیج فارس نامگذاری شد.

وی با اشاره به لزوم شناخت و صیانت از تاریخ و هویت ملی تاکید کرد: استکبار در هر کجا ورود کرد به دنبال تغییر زبان و فرهنگ آن منطقه بود اما ملت ایران در تمام دوره‌ها از هویت ایرانی خود دفاع کردند و استکبار ستیزی خود را نشان دادند.

معاون امور مجلس رئیس جمهور با اشاره به پیشینه راه‌اندازی جشنواره خلیج فارس گفت: در دولت دهم این جشنواره با محوریت بندرعباس با نگاهی بین المللی ایجاد شد و امید داریم پس از فراز و نشیب‌های برگزاری این جشنواره ابعاد جهانی پیدا کند و ایرانی‌ها در سراسر جهان با آن ارتباط برقرار کنند.

وی با اشاره به ابلاغ سیاست‌های کلی اقتصاد دریا پایه از سوی رهبر معظم انقلاب اظهار داشت: برای اجرایی شدن این سیاست‌ها، دولت و سایر قوا باید در کنار هم باشند و اقدامات عملی برای بهره وری کامل از ظرفیت ساحل و دریا انجام دهند و توسعه کشور را در سواحل خلیج فارس رقم بزنند.

وی افزود: استان هرمزگان هم برنامه‌های خود را در مورد اجرای این سیاست‌ها به تهران ارسال کند تا با جمع بندی و بررسی و کار کارشناسی در نهایت بتوان از این مزیت خدادادی بهره لازم را برد.

کد خبر 6092080

دیگر خبرها

  • پیوندهای قومی بخش مهم شناسنامه اقوام ایرانی است
  • شیراز میزبان جشنواره رسانه‌ای اقوام و عشایر کشور شد
  • ضرورت برگزاری جشنواره فیلم اقوام ایرانی با قدرت و کیفیت
  • شیراز میزبان برگزاری اولین جشنواره رسانه‌ای اقوام و عشایر کشور می‌شود
  • برپایی کلاس درس دانش آموزان فلسطینی در چادرها
  • امروز چهلم بهار است؛ جشنی که از یاد رفته!
  • تمام اتفاقات منطقه بی ارتباط با خلیج فارس نیست
  • اختتامیه دومین جشنواره شهید آوینی در دانشگاه شیراز برگزار می‌شود
  • حضور نیکی کریمی و حامد بهداد در جمع داوران جشنواره فیلم اقوام
  • با قدم زدن در خانه تاریخی زینت الملک قوامی به تاریخ سفر کنید + فیلم