Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت‌الاسلام‌ والمسلمین سیدحسین مطهری یزدی در گفت‌وگو با کانون خبرنگاران ایکنا، نبأ، با اشاره به تصمیم امام خمینی(ره) برای راه‌اندازی بسیج مستضعفین گفت: نیروهای بسیج اهمیت خود را در جنگ هشت ساله ایران و عراق، مقابله با گروهک‌های ضد انقلاب، رفع فتنه‌های سال‌های 1378 و 1388 و سایر رویدادها و بحران‌های امنیتی و اجتماعی کشور نشان داده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کارشناس حوزه دین و فرهنگ، تمرکز فعالیت بسیج در مساجد را تدبیر و آینده‌نگری دیگری از امام خمینی(ره) دانست و افزود: فعالیت این نهاد در مساجد و تحت مدیریت و هدایت ائمه جماعات می‌تواند موجب مصونیت آن از تحریفات اعتقادی و فرهنگی شود.

مسئول اسبق کمیته حل اختلاف ائمه جماعات و بسیج مساجد با بیان اینکه این کمیته با هدف تقویت همدلی و تعامل دست‌اندرکاران مساجد و اعضای بسیج و رفع مشکلات میان این دو، با تصمیم سردار علیرضا افشار، فرمانده نیروی مقاومت بسیج، در دهه 70 تشکیل شد، خاطرنشان کرد: سازمان بسیج مستضعفین با مشاهده گسترش اختلاف نظرات میان دست‌اندرکاران مساجد و اعضای بسیج، این کمیته را با مسئولیت بنده و عضویت حجج‌اسلام والمسلمین قوچانی و صادق‌زاده و تعدادی دیگر از فعالان مسجدی و فرهنگی تشکیل داد که فعالیت این کمیته بعدها با تأیید رئیس و نماینده ولی فقیه در سازمان بسیج مستضعفین و حمایت‌های مرکز رسیدگی به امور مساجد، گسترش یافت.

حجت‌الاسلام‌ والمسلمین مطهری یزدی بحران‌های داخلی و فعالیت‌ جریان‌های ضد انقلاب را ریشه مشکلات اولیه میان ائمه جماعات و بسیجیان دانست و اضافه کرد: مشاهدات عینی من حکایت از تعامل سازنده و مطلوب میان بیش از 90 درصد ائمه جماعات و هیئت امنای مساجد با اعضای پایگاه‌های بسیج دارد با این وجود ادعای مدیریت مسجد و اختلاف عقاید یا نظرات، گاهی موجب بروز مشکلاتی می‌شود. 

بسیاری از مشکلات مساجد و بسیج با نصیحت و روشنگری حل می‌شد

این کارشناس حوزه دین و فرهنگ با بیان اینکه اعضا و بازرسان کمیته حل اختلاف ائمه جماعات و بسیج مساجد گاهی از اوایل صبح تا پاسی از شب، مشغول بررسی وضعیت پایگاه‌های بسیج بودند، گفت:  بسیاری از این مشکلات پیش‌آمده، با نصیحت و روشنگری حل می‌شد، برای نمونه، زمانی اعضای بسیج یکی از مساجد، حجره طلاب را در حوزه علمیه آن در اختیار خود درآوردند تا اینکه ما این موضوع را برای آنان روشن کردیم که این حجره از نظر شرعی و طبق نظر واقف مسجد و حوزه علمیه باید در اختیار طلاب باشد و همین سخن موجب خارج شدن اعضای بسیج از آن حجره شد.

امام جماعت سابق مسجد خداداد با بیان اینکه دست‌اندرکاران مساجد باید با دانش روانشناسی و رگه‌های رفتاری افراد مختلف آشنا باشند، افزود: زمانی یکی از ائمه جماعات با اعضای پایگاه بسیج مسجدی دچار اختلافات شدید شد و هرچه ریش‌سفیدان و بزرگان مسجد و محله پادرمیانی کردند، مشکل حل نشد، تا اینکه ما با حضور در آن مسجد و اطلاع از وضعیت آن امام جماعت و طرح برخی موضوعات روانشناختی، مشکل را حل کردیم، در واقع آنچه مشکل را رفع کرد، طرح مشکل شخصی آن امام جماعت با اعضای بسیج و بیان برخی نکات پیرامون روحیات و ویژگی‌های رفتاری نوجوانان و جوانان با آن امام جماعت بود.

نماینده امام خمینی(ره) در کمیته انقلاب اسلامی، اضافه کرد: به اقتضای مسئولیتم در کمیته حل اختلاف ائمه جماعات و بسیج مساجد، به نقاط مختلف استان تهران سفر می‌کردم که طی آن گاهی شاهد فعالیت پایگاه بسیج در اتاقی بزرگ و مناسب بودم که بسیار خوشایند بود و گاهی نیز شاهد فعالیت یک پایگاه دیگر در اتاقی کوچک و کاملا نامناسب بودم که در این زمان بسیار غصه می‌خوردم که چرا نهادی که نقش اثرگذاری در تداوم انقلاب اسلامی دارد در برخی مساجد، از کمترین امکانات نیز برخوردار نیست.

بودجه بسیج مساجد گسترش یابد

مسئول اسبق کمیته حل اختلاف ائمه جماعات و بسیج مساجد، بسیج را مدافع مرزهای اعتقادی و جغرافیایی کشور دانست و گفت: مسئولان باید بودجه بیشتری در اختیار این نهاد قرار دهند تا میزان فعالیت‌های آن‌ها در مساجد و اثرگذاری‌شان در سطح محلات بیشتر شود.

 

حجت‌الاسلام‌ والمسلمین مطهری یزدی برگزاری دوره‌های آموزشی و توجیهی برای اعضای بسیج به منظور آشنایی آنان با نحوه برخورد با ائمه جماعات به‌ویژه روحانیون کهنسال را ضروری دانست و افزود: برخی ائمه جماعات به من گزارش دادند که بعضی از اعضای بسیج، جایگاه و فعالیت 30 یا 40 ساله آنان را نادیده می‌گیرند یا اینکه در نمازهای جماعت شرکت نمی‌کنند، بر این اساس چنین موضوعاتی باید برای اعضای بسیج در دوره‌های آموزشی، طرح و آموزش‌های لازم در مورد آن‌ها ارایه شود.

مسئول سابق حوزه علمیه باقرالعلوم(ع) خاطرنشان کرد: مدیران ارشد مرکز رسیدگی به امور مساجد از جمله مرحومان آیات مهدوی کنی و انواری با مشاهده مشکلات بسیج و مساجد، ائمه جماعات را به آسان‌گیری، صبر و تحمل توصیه می‌کردند و می‌گفتند روحانیون باید شرایط سنی، روحی و انقلابی نوجوانان و جوانان بسیجی را درک کنند و با مداهنه با آن‌ها برخورد کنند.

علیرضا برومند

انتهای پیام

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۸۲۵۶۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

منع قانونی برای ادامه حضور شهردار قم وجود ندارد

روح‌اله امرالهی ، با اشاره به برخی شبهات و اظهار نظر‌ها در خصوص موانع قانونی ادامه فعالیت سقائیان‌نژاد به عنوان شهردار قم، گفت: با توجه به حکم کارگزینی ابلاغ شده توسط رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان به شماره ۹۶۲۷۰۶ مورخ ۳۰ دی ماه ۱۴۰۲ بر اساس موافقت هیات امنا این دانشگاه و مطابق ماده ۷۶ آئین‌نامه استخدامی اعضای هیات علمی، ماموریت اداری شهردار قم تا ۱۰ تیر ماه ۱۴۰۳ بلامانع است.

 سخنگوی شورای اسلامی شهر قم  همچنین از پیگیری این موضوع از دستگاه‌های نظارتی خبر داد و افزود: تاکنون از طرف فرمانداری شهرستان قم یا دستگاه‌های نظارتی استان هیچگونه ابلاغیه‌ای در "رد" یا حتی "اصلاحیه" آن به شورای اسلامی شهر قم ارسال نشده‌است.

امراللهی با تأکید بر عدم صدور هرگونه حکم بازنشستگی برای سقائیان‌نژاد،تصریح کرد: وی با توجه به وضعیت موجود تا پایان سال تحصیلی ۱۴۰۳ مشمول قانون منع بکارگیری بازنشستگان نخواهند شد و می‌تواند تحت نظارت شورای اسلامی شهر به فعالیت در شهرداری قم ادامه دهد.

 سخنگوی شورای اسلامی شهر قم  عدم وجود هرگونه ممنوعیت فعالیت شهردار قم را یادآور شد و ادامه داد: بر اساس ضوابط و مقررات استخدامی کشوری، تا زمانی که این ضوابط اجازه ادامه خدمت به شهردار قم دهند، هیچ منعی در این زمینه وجود ندارد.

امراللهی توجه به مر قانون و تاکید اعضای شورای اسلامی شهر بر اجرای دقیق قوانین و مقررات را از اصول و خطوط قرمز شورا دانست و با تقدیر از دغدغه‌های موجود تصریح کرد: این اطمینان را به شهروندان محترم و بزرگان شهر مقدس قم می‌دهیم که با برنامه‌ریزی‌های دقیق و پیش‌بینی شرایط آینده شهر، با رعایت کامل قوانین و مقررات، هیچگونه اختلالی در فعالیت مجموعه شهرداری قم پیش نیاید.

گفتنی است چندی پیش رییس کمیسیون حقوقی و نظارت شورای اسلامی شهر قم با بیان اینکه شهردار قم ۷۲ سال سن دارد، بیان کرده بود که طبق قانون ممنوعیت بکارگیری بازنشستگان و اعضای هیأت علمی، سیدمرتضی سقائیان نژاد امکان ادامه فعالیت در مجموعه مدیریت شهری قم را ندارد.

باشگاه خبرنگاران جوان قم قم

دیگر خبرها

  • ارائه خدمات مشاوره و مددکاری رایگان به رانندگان تاکسی و خانواده هایشان
  • پوستر طرح تربیتی «هزار مشعل» رونمایی شد
  • تداوم راه شهیدان با فعالیت جوانان در مساجد
  • تعلیق فعالیت یکی از اعضای شورای شهر بندر امام (ره)
  • منع قانونی برای ادامه حضور شهردار قم وجود ندارد
  • ۴۰ برنامه هفته بسیج کارگری در چالوس برگزار می‌شود
  • گردهمایی ائمه جمعه استان فارس در سپیدان
  • مساجد به عنوان محور همه برنامه‌ها قرار داده شود
  • قرارداد هاکان دمیر سرمربی تیم ملی بسکتبال تمدید نشد
  • برگزاری نخستین جلسه کمیته نظارتی منطقه ۵ اصفهان در ۱۴۰۳