Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-06@22:53:51 GMT

آیا مصرف قهوه برای كودكان مضر است؟

تاریخ انتشار: ۶ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۷۸۲۵۷۰۲

در برخی کشور ها دادن قهوه به بچه‌ها تقریباً یک تابو است،اما با توجه به این همه تبلیغات جذاب و کافی‌شاپ‌ها و مخصوصاً نوشابه‌های کافئین‌دار، کودکان و نوجوانان روز به روز بیشتر علاقه‌مند می‌شوند تا قهوه بنوشند. آفتاب‌‌نیوز : برخلاف باور عمومی، قهوه جلوی رشد بچه‌ها را نمی‌گیرد اما عوارض جانبی دیگری وجود دارد که ثابت شده تأثیرات منفی بر کودکان و نوجوانان دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه به برخی از این عوارض اشاره کرده‌ایم.

بی‌خوابی

بچه‌های سنین 5 تا 12 سال حداقل به 11 ساعت خواب در شبانه‌روز نیاز دارند و نوجوانان هم به 9 تا 10 ساعت خواب. تأمین این ساعت‌های خواب به نظر سخت نمی‌آید اما با در نظر گرفتن برنامه‌های شلوغ و زود از خواب بیدار شدن‌ها گاهی واقعاً نمی‌توان این میزان خواب را تأمین کرد. خیلی از بچه‌ها برای افزایش سطح انرژی طی روز از قهوه استفاده می‌کنند اما این می‌تواند منجر به کمبود خوابشان شود. قهوه محرکی است که نسبت به نوشابه‌های گازدار، 5 برابر بیشتر کافئین دارد و کافئین نیز می‌تواند تا 8 ساعت هم در بدن بماند. حضور کافئین در بدن باعث به هم خوردن ریتم شبانه‌روزی می‌شود. بنابراین بهتر است کودکان و نوجوانان از مصرف قهوه اجتناب کنند.

پوسیدگی دندان

قهوه اسیدی است. نوشابه‌های اسیدی می‌توانند با ضعیف کردن دندان‌ها به سلامت دهان آسیب بزنند و موجب سست شدن مینای دندان و افزایش احتمال پوسیدگی آن شوند. بچه‌ها بیشتر در معرض پوسیدگی دندان هستند چون مینای دندان دائمی کودک سال‌ها طول می‌کشد تا استحکام لازم را پیدا کند. بچه‌هایی که قهوه می‌نوشند بیشتر از بزرگسالان در معرض مشکلات دهان و دندان هستند.

کاهش اشتها

بچه‌ها بیشتر در معرض پوسیدگی دندان هستند چون مینای دندان دائمی کودک سال‌ها طول می‌کشد تا استحکام لازم را پیدا کند. بچه‌هایی که قهوه می‌نوشند بیشتر از بزرگسالان در معرض مشکلات دهان و دندان هستند
قهوه محرکی است که می‌تواند موجب کاهش اشتها شود. بچه‌هایی که در سنین رشد هستند نیاز به رژیم غذایی سالم و متعادلی از پروتئین، غلات کامل، میوه‌ها و سبزی‌ها دارند. وقتی کودکان قهوه می‌نوشند، تأثیر تحریک‌کنندگی آن باعث کاهش اشتها شده و تغذیه را مختل می‌کند.

آسیب به استخوان

قهوه ادرارآور است و تولید ادرار را افزایش می‌دهد. افزایش ادرار موجب از دست رفتن کلسیم از بدن می‌شود که می‌تواند پوکی استخوان را به دنبال داشته باشد. ضمناً قهوه دارای مقادیر زیادی کافئین است که کلسیم را از بدن می‌گیرد. به ازای هر 100 میلی‌گرم قهوه‌ی هضم شده، 6 میلی‌گرم کلسیم از دست می‌رود. برای رشد استخوان‌های کودک، کلسیم بسیار ضروری است.

بیش فعالی

قهوه می‌تواند منجر به مشکلات رفتاری زیادی در بچه‌ها شود مانند بیش فعالی، بی‌قراری و عدم توانایی در تمرکز. زیرا کافئین موجود در قهوه محرکی است که انرژی را افزایش داده و سطح هوشیاری را بالا می‌برد. هر چند بزرگسالان از این عارضه‌ی جانبی کافئین سود می‌برند اما برای بچه‌های محصل که نیاز به توجه و آرام نشستن در سر کلاس دارند آسیب زننده است. تأثیر کافئین می‌تواند تا ساعت‌ها بماند، مثلاً به اندازه‌ی تمام ساعاتی که کودک در مدرسه است و این تأثیر منفی قابل توجهی بر ارتباط کودک با همکلاسی‌هایش، مطالعه، یادگیری و نمراتش خواهد داشت.

منبع:بهداشت نیوز

منبع: آفتاب

کلیدواژه: قهوه كودكان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۸۲۵۷۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دقیقا چند ساعت در شبانه‌روز بشینیم، بایستیم و بخوابیم؟

ایتنا - نتایج یک پژوهش نشان می‌دهد که برای دست‌ یافتن به سلامتی مطلوب باید روزی چهار ساعت را به درجاتی از فعالیت بدنی اختصاص دهید.
وقت آن است که تکانی به خود بدهید- احتمالا خیلی بیشتر از پیش. 

نتایج یک پژوهش نشان می‌دهد که برای دست‌ یافتن به سلامتی مطلوب باید روزی چهار ساعت را به درجاتی از فعالیت بدنی اختصاص دهید.

محققان دانشگاه صنعتی سوینبرن استرالیا رفتار دو هزار نفر را در بازه زمانی ۲۴ ساعته تجزیه و تحلیل کردند، تا برای دستیابی به سلامتی مطلوب و بهینه، ترکیبی مناسب از تمرین بدنی و استراحت را تعیین کنند.  

زمان‌بندی و تفکیک ایدئال تقریبا این بود: هشت ساعت خواب، پنج ساعت ایستادن، شش ساعت نشستن و تقسیم چهار ساعت برای فعالیت بدنی سبک و متوسط.

رعایت این تقسیم‌بندی به کنترل قند خون و ارتقای سلامتی قلب کمک می‌کند.

فعالیت بدنی متوسط تا شدید می‌تواند پیاده‌روی سریع یا دوچرخه‌سواری باشد یا دویدن آهسته، پریدن و رقص ایروبیک، برای فعالیت بدنی سبک هم می‌توان هر فعالیتی از پیاده‌روی گرفته تا آشپزی و کار خانه یا حتی خندیدن با صدای بلند را به فهرست افزود.

 

گروه تحقیقاتی دانشگاه سوینبرن به افراد توصیه می‌کند شب‌ها هشت ساعت و ۲۰ دقیقه بخوابند تا سلامتی کلی‌شان حفظ شود و از خوابیدن کمتر یا بیشتر از میزان توصیه‌شده اجتناب کنند. 

این تحقیق تاییدی بر توصیه‌های مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا است که تاکید می‌کند دست‌کم هفت ساعت خواب شبانه داشته باشیم. خطرات کم‌خوابی به‌خوبی مشخص و مستند شده است اما خوب است بدانیم که خواب بیشتر از ۹ ساعت در شب با افزایش خطر سکته مغزی مرتبط است.

محققان تاکید کردند که صرف زمان کمتر برای نشستن و زمان بیشتر برای ایستادن، انجام دادن فعالیت‌های بدنی و خواب کافی، بر سلامتی قلب و عروق تاثیرگذار است. رعایت این زمان‌بندی فعالیت‌ها طیف گسترده‌ای از نشانگرهای سلامتی را در برمی‌گیرد و ۲۴ ساعتی را شکل می‌دهد که به سلامت کلی بهتر منجر خواهد شد. 

دیگر خبرها

  • قبل از مصرف قهوه ژن‌های خود را بررسی کنید!
  • مصرف دخانیات از مهم‌ترین عوامل ایجاد سرطان دهان
  • دو ماده غذایی که انگل روده را از بین می‌برند
  • تاثیرات شگفت انگیز مصرف روزانه پیاز
  • دقیقا چند ساعت در شبانه‌روز بشینیم، بایستیم و بخوابیم؟
  • (تصاویر) اگر نقاشی کودکان واقعیت داشت جهان چه شکلی می‌شد؟
  • این دو ماده غذایی انگل روده را نابود می‌کنند
  • مصرف سوخت در ایران ۲ تا ۳ برابر میانگین جهانی است
  • گرایش کودکان به فضای مجازی نتیجه نبود امکانات در جنوب کشور+فیلم
  • گرایش کودکان به فضای مجازی نتیجه نبود امکانت در جنوب کشور+فیلم