Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-07@23:47:49 GMT

سفر به بام ایران، از خانه ستوده چالشتری تا قلعه شمس آباد

تاریخ انتشار: ۶ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۷۸۲۵۸۴۴

سفر به بام ایران، از خانه ستوده چالشتری تا قلعه شمس آباد

شهرکرد مرتفع‌ترین مرکز استان در ایران است طبیعت زیبا و آب‌وهوای معتدل شهرکرد، این شهر را به یکی از بهترین گزینه‌ها برای سفرهای نوروزی تبدیل کرده است

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از جهانبین نیوز، شهرکرد مرتفع‌ترین مرکز استان در ایران است. مرتفع‌بودن شهرکرد باعث‌شده است که لقب بام ایران را بگیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سابقه تاریخی، طبیعت زیبا و آب‌وهوای معتدل شهرکرد، این شهر را به یکی از بهترین گزینه‌ها برای سفرهای نوروزی تبدیل کرده است.نگاهی داریم به چند جاذبه گردشگری این شهرستان
خانه ستوده چالشتری


خانه ستوده اندرونی قسمت حاکم‌نشین قلعه چالشتر است و می‌توان آن را تنها باقی‌مانده این مجموعه تاریخی دانست. قلعه چالشتر از دوران صفوی و قاجار به یادگار مانده. خانه ستوده علاوه بر اینکه معماری زیبایی دارد که به خودی خود می‌تواند باعث جذب گردشگران باشد، این روزها از سه موزه آثار سنگی، موزه کاروزندگی و موزه مردم‌شناسی هم بهره می‌برد.

موزه باستان‌شناسی (حمام پرهیزکار)


حمام پرهیزکار در دهه ۲۰ شمسی احداث شد. این گرمابه یکی از آخرین بناهایی است که در دوران پهلوی به سبک حمام‌های قدیمی ایران ساخته شد. این بنا از طرف خانواده آزاده در دهه ۳۰ شمسی وقف عام شد و حالا به عنوان موزه باستان‌شناسی فعالیت می‌کند. در این موزه ابزارهای سنگی مربوط به دوران نوسنگی، مجسمه‌های گلی با قدمت ۹۰۰ سال، ابزار و ظروفی مربوط به هزار دوم و پنجم قبل از میلاد و… نگهداری می‌شود.

چشمه زنه هفشجان

چشمه زنه تفرجگاه مردم هفشجان و مهم ترین جاذبه ی گردشگری نزدیک به شهرکرد است که در طول ایام سال میزبان گردشگران و طبیعت دوستان است. این چشمه در دامنه کوه های جهانبین در ۲ کیلومتری شهر هَفشِجان و ۲۰ کیلومتری شهرکرد قرار دارد. در وجه تسمیه چشمه زنه باید گفت که نام زنه به علت زایش چشمه های جوشان در کوه جهان بین هفشجان می باشد. در برخی منابع از این منطقه با عنوان مَرغ هزار خانی یا منطقه هزار چشمه یاد شده است.

قلعه شمس آباد


یکی دیگر از عمارات تاریخی شهرکرد، قلعه ی شمس آباد است که در ۱۵ کیلومتری این شهرستان قرار گرفته و از قدمتی بالغ بر ۱۲۰ سال برخوردار است. این بنای کهن در اوایل دوران حکومت پهلوی، به دستور «یوسف خان امیر مجاهد» از خان های بختیاری و در دو طبقه احداث شد. سازندگان این عمارت تاریخی، با ایجاد و احداث ستون های مکعبی شکل که با نقش هایی از گیاهان و تصاویری از انسان (پیکر مردانی مسلح که لباس محلی به تن دارند)، تزئین شده است، زیبایی خیره کننده ای را به آن بخشیده اند.

در شهرکرد که می توان آن را در گروه یکی از کهن ترین مناطق سکونت بشری نامید، آثار تاریخی، جاذبه های گردشگری و زیبایی های طبیعی متعددی وجود دارد که می توان به کوه غارون، پل خراجی واقع در روستای خراجی، روستای سورک، سقاخانه ی ارباب میرزا، موزه ی کار و زندگی، امام زاده عبدالله سورک، قلعه ی صمصام السلطنه، قلعه سورک، آبشار زرد لیمه (بوینه)، شیر سنگی (بردشیر)، قلعه دزک، منطقه بازفت، کتیبه های سنگی رخ، غار تنگه خراجی، مسجد جامع هرچگان، امامزاده سبزپوش و ... اشاره کرد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۸۲۵۸۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش مطهری به ماجرای دختـر دف‌زن | خانم‌های مجلس به لاک غلیظش معترض بودنـد!

علی مطهری در یادداشتی در کانال تلگرامی خود نوشت؛

در برنامه بزرگداشت سالگرد شهادت آیت‌الله مطهری در خانه موزه آن شهید، مدیریت این خانه‌موزه برای خواندن شعری از حافظ که مورد توجه استاد شهید بوده یک برنامه دف و نی‌زنی تدارک دیده بود که دف‌زن یک خانم و نی‌زن یک آقا بود. وقتی این دو در جای خود قرار گرفتند چند تن از خانم ها نسبت به لاک غلیظ ناخن های کاشته آن خانم اعتراض داشتند. مدیر خانه‌موزه بدون آن که با من مشورت کند، آقایی را که همکار و استاد خانم دف‌زن بود، جایگزین وی کرد و طبعاً خوشایند آن خانم نبود.

سپس آن خانم های معترض از او دلجویی و عذرخواهی کردند. من هم در پایان برنامه از وی عذرخواهی کردم و رفع کدورت شد و با لبخند و مزاح خداحافظی کردیم و احساس من این بود که دیگر دلگیر نیست.

معلوم نیست افرادی که از واقعیت ماجرا خبر ندارند چرا قضاوت های نادرست می‌کنند و به این بهانه به اسلام و انقلاب و روحانیت می‌تازند. قرآن می‌فرماید: «لاتقف ما لیس لک به علم» درباره چیزی که به آن علم نداری قضاوت نکن.

دیگر خبرها

  • ۲۹ هکتار از اراضی کشاورزی بخش قلعه‌نو آزادسازی شد
  • نورپردازی برج آزادی با نام خرم آباد
  • واکنش علی مطهری به نوازنده دف زن در مراسم سالگرد پدر
  • واکنش مطهری به ماجرای دختـر دف‌زن | خانم‌های مجلس به لاک غلیظش معترض بودنـد!
  • قدردانی از هنرمندان در یک پایگاه مهم موسیقی/ خاطراتی که زنده شد
  • سرنوشت «تلخ» کارخانه‌ای که «موزه» نشد/«ریسباف» فقط «دست به دست» می‌شود!
  • تکذیب صدور مجوز ساخت و ساز در قلعه اولتان استان اردبیل
  • مهاباد به موزه جدید و نمایشگاه دائمی صنایع‌دستی نیاز دارد
  • خبر صدور مجوز ساخت و ساز در قلعه اولتان کذب است
  • صدور مجوز ساخت و ساز در قلعه اولتان پارس آباد صحت ندارد