Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-05-01@04:16:01 GMT

موزه مصرشناسی تورین در ایتالیا (+عکس)

تاریخ انتشار: ۶ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۷۸۲۶۲۹۴

موزه مصرشناسی تورین در ایتالیا (+عکس)

موزه مصرشناسی تورین که دومین موزه بزرگ جهان با موضوع تاریخ مصر است، درسال ۱۸۲۴ تاسیس شد.

به گزارش ثریا، در این موزه ۵،۲۶۸ اثر مربوط به مصر باستان نگهداری می‌شود. در دهه ۱۸۰۰، سراسر اروپا تحت تاثیر مصر قرار داشتند و دلیل آن هم لشکرکشی ناپلئون به مصر بود. Bernardino Drovetti در طی تصرف مصر بیش از ۸۰۰۰ مجسمه، مومیایی، تابوت، نوشته‌های پاپیروس، جواهرات و طلسم‌های مختلف را جمع‌ آوری کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

Carlo Felice این مجموعه را در سال ۱۸۲۴ خریداری کرد و این نقطه‌ی آغاز موزه‌ی مصرشناسی تورین بود.

در بین سال های ۱۹۰۳ و ۱۹۲۰، باستان شناسان ایتالیایی تعداد زیادی حفاری در اطراف رود نیل در مصر انجام دادند که در نتیجه‌ی آن ها حدود ۳۰،۰۰۰ اثر کشف و برخی از آن‌ها وارد این موزه شد. در سال‌های ۱۹۳۰ تا ۱۹۶۹ هم آثار دیگری به موزه اضافه شدند. آثار موجود در این موزه مورد توجه شماری از مهم‌ترین محققان، از جمله ژان-فرانسوا شامپولیون قرار گرفته است؛ کسی که توانست الفبای زبان مصری، فرهنگ واژگان و همچنین دستور زبان هیروگلیف مصر باستان را رمزگشایی کند. از این رو، تورین به عنوان شهری شناخته می‌شود که مصرشناسی از آنجا شروع شد. موزه مصرشناسی تورین در سال ۱۹۸۸ به‌صورت کامل بازسازی شد.

آثار موجود در موزه مصرشناسی تورین
در میان برجسته ترین آثار موجود در این موزه، می‌توان به مقبره‌ خا و مریت و معبد Ellesija نام برد که قدمت آن به ۳،۵۰۰ سال قبل از میلاد مسیح برمی‌گردد و متعلق به توتمس سوم، ششمین فرعون از دودمان هجدهم مصر باستان است. ولی شاید مهم‌ ترین اثر تاریخی در این موزه فهرست پادشاهان تورین باشد که بیشترین اطلاعات را در مورد توالی پادشاهی و وراثت در مصر دارد. این شجره نامه شامل اسامی پادشان و سال‌های دوره پادشاهی آن‌ها است. البته مجسمه‌های بسیار معروف و قابل توجهی هم در این موزه وجود دارند که در میان آن‌ها می‌توان به مجسمه ی رامسس دوم اشاره کرد که این مجسمه توسط Vitaliano Donati کشف شده بود. برخی دیگر از آثار موجود در این موزه را در ادامه به شما معرفی می‌کنیم.

یکی دیگر از آثار موجود در این موزه، مقبره‌ خا – TT8 است که یکی از مهمترین کشف‌های باستان شناسی در زمینه مصر باستان به شمار می رود. این مقبره،‌ یکی از معدود مقبره هایی است که در طول قرن ها از پادشاهان و فراعنه مصر باقی مانده است. مقبره خا در سال ۱۹۰۶ و توسط تیم حفاری باستان شناسی ایتالیایی گفت شد. کشف و دسترسی به این مقبره حاصل هفته‌ها کار ۲۵۰ کارگر و باستان شناس بوده است.

مجموعه پاپیروس مخلتفی در این موزه نگهداری می‌شود که برخی آن ها را مهم‌ترین پاپیروس‌های موجود در جهان می‌دانند. در زمان گذشته از پاپیروس به عنوان کاغذ استفاده می‌شده است و روی آن ها اقدام به نوشتن و یا کشیدن اشکال مختلف می کردند. با توجه با اینکه پاپیروس به سرعت در آب حل می شود، سال ماندن و قدمت این پاپیروس ها به اهمیت آن افزوده است.

کتابخانه موزه مصرشناسی تورین
کتابخانه موزه مصرشناسی در زمان شروع کار این موزه حدود ۱۸۲۴ عنوان کتاب در زمینه‌ی مصر باستان داشت. این کتابخانه به صورت کاملا تخصصی در زمینه‌ی مصر باستان فعالیت می‌کند و نمونه‌های بسیار کمی در دنیا دارد. در طول زمان، کتابخانه موزه مصرشناسی تورین تبدیل به یک مرجع بسیار معتبر برای محققان سراسر جهان شده است. این مجموعه اکنون شامل ۷۴۰۰ کتاب، ۲۱۰۰ شماره ژورنال، ۱۷۱ کتابچه، ۱۸۲ پایان‌نامه و میکروفیلم‌ها می‌شود.

اطلاعات بازدید
این موزه در روزهای دوشنبه تا ساعت ۹ صبح الی ۲ بعد از ظهر باز است ولی در سایر روزهای هفته (سه‌شنبه تا یکشنبه) شما می‌توانید از ساعت ۹ صبح الی ۶:۳۰ بعد از ظهر به این موزه دسترسی داشته باشید.

هزینه بازدید از موزه و نمایشگاه برابر با ۱۵ یورو است. ولی خبرنگاران و افراد ۱۵ الی ۱۸ سال می‌توانند ۱۱ یورو بپردازند. این هزینه برای کودکان زیر ۶ الی ۱۴ سال، بازدیدهای گروهی دانش‌اموزی فقط ۱ یورو است. علاوه‌ بر این، کودکان زیر ۵ سال، معلولان (و همراه آن‌ها) می‌توانند به صورت رایگان از موزه بازدید کنند.

منبع: عصر ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۸۲۶۲۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ظهور و سقوط شهر باستانی هرم‌ها

شهر ۲۰۰۰ ساله «تئوتیئواکان» در مکزیک زمانی یکی از بزرگ‌ترین مراکز شهری در جهان باستان بود و حالا به یکی از مقاصد محبوب گردشگران تبدیل شده است.

به گزارش ایسنا،‌ «تئوتیئواکان» (Teotihuacan) که در ۵۰ کیلومتری شمال شرقی «مکزیکوسیتی» امروزی واقع شده است، یکی از بزرگترین مراکز شهری جهان باستان بود و مشخص نیست چه کسی آن را بنا کرده است. این شهر در فاصله بین ۲۱۰۰ سال قبل (یعنی زمان که ساخت آن آغاز شد) تا حدود ۱۴۰۰ سال قبل (یعنی زمانی که وارد دوره افول شد و آتش‌سوزی رخ داد که خسارت بزرگی به جای گذاشت) رونق داشت. با این حال حتی با افول «تئوتیئواکان»، این شهر هرگز به طور کامل از بین نرفت و «آزتک»‌ها بعدها مرتبا برای اجرای مراسم‌هایی به این مکان مراجعه می‌کردند.

«لایوساینس» درباره این شهر باستانی نوشته است: مشخص نیست ساکنان «تئوتیئواکان»، این شهر و بناهای داخل آن را چه می‌نامیدند. نام کنونی این شهر را «آزتک»ها انتخاب کردند و معنای آن «مکانی که خدایان خلق شدند» است.

«تئوتیئواکان» در دوران اوج خود، یک مرکز شهری به مساحت ۲۰ کیلومتر مربع با جمعیتی معادل بیش از ۱۰۰ هزار نفر را در برمی‌گرفت و تأثیرگذاری آن تا مرکز مکزیک و حتی گواتمالا مشهود بود.

این شهر با استفاده از یک طرح شبکه‌ای، سازماندهی شده بود و بسیاری از مردم در آنچه که محققان با نام «مجموعه آپارتمانی» عنوان می‌کنند، زندگی می‌کردند که چندین خانواده را شامل می‌شد. یک پروژه نقشه‌برداری باستان‌شناسی حدود ۲۲۰۰ مورد از این سازه‌ها را در داخل شهر شناسایی کرد و کاوش‌ها نشان داد که مصالح برخی متفاوت است و در ساخت برخی از آنها سنگ و گچ آهکی بیشتری استفاده شده است.

«خیابان مردگان»

خیابان اصلی شهر که امروز با نام «خیابان مردگان» شناخته می‌شود، در محور شمالی ـ جنوبی قرار دارد. طول این خیابان ۳.۲ کیلومتر است و سه مجتمع هرمی بزرگ را شامل می‌شود.

«هرم ماه»

در انتهای شمالی این خیابان، «هرم ماه» که برگرفته از یک نام آزتکی است، قرار دارد. تحقیقات اخیر نشان می‌دهد این بنا در چند مرحله بین سال‌های ۱ تا ۳۵۰ پس از میلاد ساخته شده است. این بنا به عنوان یک سکوی کوچک شروع شد و در نهایت به یک هرم با ارتفاع ۴۶ متر تبدیل شد. سکوهای مرتفع آن احتمالاً برای تشریفاتی استفاده می‌شده است که مردم بتوانند از زمین هم شاهد آن باشند. در مقبره‌های مرتبط با این سازه، بقایای قربانی‌های انسان و حیوان همراه با اشیاء خاکسپاری مانند سنگ‌های ابسیدین کشف شده است.

در کمتر از نیم کیلومتری جنوب «هرم ماه»، «هرم خورشید» قرار دارد. این هرم با ارتفاع بیش از ۶۳ متر، یکی از بزرگترین سازه‌های ایجاد شده در دنیای جدید «پیشا کلمبیا» است که در حدود سال ۲۰۰ میلادی ساخته شده است.

در سال ۱۹۷۱، یک گروه باستان‌شناسان تونلی را در زیر هرم کشف کردند که ورودی آن در نزدیکی «خیابان مردگان» قرار داشت. آنها تونل را کاوش کردند و دریافتند که به یک اتاقک به شکل برگ شبدر منتهی می‌شود که متأسفانه در دوران باستان غارت شده بود. این غار احتمالاً برای انجام مراسم خاصی مورد استفاده قرار می‌گرفته است.

کشف دیگری که اواخر سال گذشته اعلام شد، گنجینه کوچکی از هدایا بود که ممکن است به زمان شروع ساخت هرم بازگردد. در میان اقلام یافت‌شده یک نقاب مارپیچ سبز وجود داشت که ممکن است تصویرگر چهره یک فرد باستانی باشد.

«معبد مار پَردار»

«معبد مار پَردار» که به نام «La Ciudadela» نیز شناخته می‌شود، در جنوب «هرم خورشید» واقع شده است. نقطه کانونی این بنای تاریخی یک هرم شش پله‌ای کوچکتر از دو نمونه دیگر در «خیابان مردگان» است. دو مجتمع آپارتمانی واقع در نزدیکی آن نیز ممکن است محل سکونت اشراف‌زادگان شهر بوده باشند.

گمان می‌رود این هرم در قرن سوم پس از میلاد ساخته شده است. در این سازه سرهایی متناوب تصویرگر «کوئتزالکواتل»، خدای آزتک‌ها و موجودی هستند که به نظر می‌رسد «تلالوک» (Tlaloc)، دیگر خدای «آزتک»ها را به تصویر می‌کشد.

گور حدود ۲۰۰ نفر در نزدیکی این هرم کشف شده است. بسیاری از آنها مردان جوان بودند و پیشکش‌های کنار گورها نشان می‌دهد جنگجو بودند. این نکته که بسیاری از آنها با مچ‌های ضرب‌دری در پشت کمر پیدا شدند، نشان می‌دهد آنها را بسته بودند و به دلایلی قربانی شده‌اند. زنان جوان و چند مرد مسن نیز به همراه پیشکش پیدا شدند.

هنرهای نقش بسته روی دیوار

«تئوتیئواکان» به خاطر نقاشی‌های دیواری رنگارنگش شهرت دارد. آنها را می‌توان در بسیاری از مجتمع‌های آپارتمانی شهر و همچنین در ساختمان‌های دیگری که به عنوان کاخ‌ها و معابد شناخته می‌شوند، پیدا کرد. در میان نقوشی که می‌توان دید، تصاویری از خدای طوفان آزتک‌ها و همچنین خدایی است که محققان آن را «الهه بزرگ» می‌نامند. نقوش دیگر شامل پرندگان، پلنگ، جغد و مارِ پردار است.

با بررسی برخی از هرم‌های مشهور این شهر مشخص شد که «تئوتیئواکان» چند زمین‌لرزه شدید را در فاصله ۱۰۰ تا ۶۰۰ میلادی تجربه کرده است. 

باستان‌شناسان فکر می‌کنند زلزله‌های بزرگ نه تنها به اهرام شهر آسیب فیزیکی وارد کرده، بلکه ممکن است به بی‌ثباتی ساختارهای اجتماعی و سیاسی آن منتهی و در نهایت به نابودی شهر منجر شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اسراری که گورهای تاریخی افشا کردند
  • ماجرای «نفرین فرعون» چگونه بر سر زبان‌ها افتاد؟
  • موزه نادر، خانه‌ای برای ادب‌ورزی/ مهمانی هر روز هفته با یار مهربان
  • ظهور و سقوط شهر باستانی هرم‌ها
  • کشف یک مقبره ۲۲۰۰ ساله مجلل در چین
  • یادگارهایی از «خلیج‌فارس» در آستان مبارک رضوی
  • مقبره مسلم ابن عقیل و مختار ثقفی در مسجد کوفه
  • دو بنای همشکل در ایران و ترکمنستان را بشناسید
  • ماجرای داغ حمایت هنرمندانه از غزه در ونیز/غرفه ایران رسما فعال شد
  • فاز نخست موزه دفاع مقدس زنجان سوم خرداد افتتاح می‌شود