Web Analytics Made Easy - Statcounter

قم- ایرنا- استاد برجسته حوزه علمیه قم با اشاره به نامگذاری سال 97 به نام سال حمایت از کالاهای ایرانی گفت: دولت و ملت باید با تمام وجود عزم خود را برای حمایت از کالاهای ایرانی و کمک به تولید داخلی جزم کرده و حوزه های علمیه نیز در این زمینه فرهنگ سازی کند.

آیت الله سید محمد سجادی روز دوشنبه درگفت وگو با خبرنگار ایرنا خاطرنشان کرد: این نامگذاری ها نباید تنها در یک شعار باقی بماند بلکه نیاز امروز جامعه ما کمک به تولید از طریق خرید کالاهای ایرانی است و لذا از تمام ظرفیت ها برای تحقق این مهم استفاده کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: بسیاری از کشورهای پیشرفته به تولید داخلی خود توجه خاص داشتند، بعد از جنگ جهانی دوم ، ژاپن و آلمان از نظر اقتصادی با مشکلات جدی مواجه شدند ولی با مطالعه، نوآوری و فعالیت های شبانه روزی، کشور خود را به سطح قابل قبول از توسعه بازگرداندند.
آیت الله سجادی بیان داشت: جمهوری اسلامی باید به یک کشور رقابت پذیر در زمینه کالاهای ایرانی تبدیل شود و با افزایش کیفیت کالاهای خود با استفاده از تسهیلات موجود، زمینه را برای رونق اقتصادی کشور فراهم کرد.
وی اظهار داشت: متاسفانه امروز با پدیده قاچاق کالا مواجه هستیم که از یک طرف برخی از آنها با فرهنگ ایرانی و اسلامی ما همخوانی ندارد و از سوی دیگر، بازار داخلی را با رکود مواجه می سازد، دولت و مجلس باید با جدیت برخورد کنند.
آیت الله سجادی یادآورشد: حمایت از کالاهای ایرانی به رونق تولید، شکوفایی اقتصاد و کاهش نرخ بیکاری منجر خواهد شد و این مساله در عرصه ملی و بین المللی به استقلال کشور و افزایش ارزش پول ملی نیز کمک خواهد کرد.
وی با اشاره به ضرورت تلاش برای تولید کالاهای داخلی گفت: حضرت علی (ع) در مدینه یک کشاورز نمونه بودند و با احداث نخل و کندن چاه و... یک جهاد سازندگی در آن شهر راه اندازی کردند و امروز آن بزرگان دینی باید الگوهای ما باشند و حوزه های علمیه باید در این زمینه، فرهنگ سازی کند.
آیت الله سجادی بیان داشت: کشور ایران سرشار از منابع طبیعی از جمله زمین، آب، خاک و طبیعت است و شکر این نعمت، استفاده درست از آن است، کشورهای دیگر چنین امکاناتی را ندارند، اگر در همه زمینه ها عزم ملت و دولت به سمت حمایت از تولید داخلی و کالاهای ایرانی باشد و بخشی از بودجه کشور نیز در این راستا سوق داده شود، بسیار مفید خواهد بود.
رهبر معظم انقلاب اسلامی سال 97 را سال «حمایت از کالای ایرانی» نامگذاری کردند.
7401/ 6133/

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد شعارسال استاد حوزه علميه قم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۸۲۶۴۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ظرفیت داخلی تولید لوکوموتیو برای پاسخ به نیاز کشور کافی است

در برنامه بالاتر موضوع واردات یا تامین لوکوموتیو از داخل کشور مورد بحث و گفتگو قرار گرفت و نظرات موافق و مخالف بررسی شد. آقای اسلامی مدیرعامل مپنا لوکوموتیو و آقای رستمی رئیس کمیسیون حمل و نقل اتاق بازرگانی ایران به سوالاتی پاسخ دادند.

اسلامی گفت: ما در حال حاضر کمبود لوکوموتیو داریم که از سال‌های گذشته این کمبود رسوب کرده است. ما در کشور بین ۲۵ تا ۳۰ دستگاه لوکوموتیو نیاز داریم، به شرط اینکه تعمیرات لوکوموتیو‌های موجود در کشور را هم انجام دهیم. ظرفیت تولید داخل کشور برای پاسخگویی به این نیاز کافی است و حتی بیشتر از این نیاز را هم می‌توانیم پاسخ دهیم.

او افزود: به طور متوسط سالانه ۳۰ دستگاه لوکوموتیو در بخش باری نیاز داریم. در بخش مسافری اگر تمام لوکوموتیو‌هایی که در کمتر از ۱۵ سال اخیر خریداری شده است وارد خدمت رسانی شوند، فعلا پاسخگوی نیاز خواهد بود و اگر کمبودی وجود داشت می‌توان از بخش‌های دیگر استفاده کرد. کل لوکوموتیو‌های راه آهن که اکنون در بخش باری فعال هستند، ۵۰۶ مورد است.

رستمی گفت: ما یک هزار دستگاه لوکوموتیو در کشور داریم که از این تعداد ۸۰۴ دستگاه متعلق به دولت است و ۱۹۷ دستگاه مربوط به بخش خصوصی است. تعداد ۵۲۴ لوکوموتیو در حال فعالیت است و ۵۰ درصد از ظرفیت لوکوموتیو ما عملا زمین گیر است. برای جایگزینی این میزان از لوکوموتیو فرسوده هم نیاز است که از ظرفیت تولید داخل استفاده کنیم و هم به بخش خصوصی اجازه دهیم که واردات انجام بگیرد.

اسلامی در پاسخ گفت: بسیاری از این لوکوموتیو‌های فرسوده، با یک سرمایه جزئی می‌توانند مورد بهره برداری قرار بگیرند. هزینه واردات یک لوکوموتیو به اندازه تعمیر ۳ لوکوموتیو است. اگر سرمایه‌ای که می‌خواهیم برای واردات هزینه کنیم، برای تعمیرات صرف کنیم این لوکوموتیو‌ها به چرخه خدمت رسانی اضافه خواهند شد. تاکنون هر وارداتی هم از طرف بخش خصوصی انجام شده، لوکوموتیو‌های دست دوم و ۳۵ ساله وارد کرده است. هیچ بخش خصوصی لوکوموتیو نو وارد نکرده است. دولت می‌تواند این لوکوموتیو‌های فرسوده را به بخش خصوصی واگذار کند تا آنها با هزینه‌های اندک دوباره آنها را وارد مدار خدمت رسانی کند.

رستمی گفت: دولت تمایلی ندارد لوکوموتیو‌هایی که فرسوده هستند را به مزایده بگذارد و هر شرکتی میزانی آن را بگیرد و به جای واردات، تعمیرات آن را انجام دهد و در خط سرویس دهی قرار بگیرد. بر اساس ظرفیت هایی که برای ما انجام می‌شود می‌توانیم واردات را انجام دهیم. در حال حاضر شرکت‌های ما آمادگی دارند، از شرکت‌های چینی لوکوموتیو‌های صفر را وارد کنند، اما در این زمینه محدودیت برای ما از طرف دولت ایجاد شده است.

اسلامی در ادامه گفت: در برنامه هفتم پیش بینی شده که ۵۵۰ لوکوموتیو طی سال‌های برنامه تامین شود که سالی ۱۱۰ دستگاه می‌شود. از این تعداد نصف آن مربوط به بازسازی لوکوموتیو‌های موجود است. اولویت تامین واردات هم با بخش داخلی است، حتی مصوبه مجلس هم این امکان را فراهم کرده که لوکوموتیو دسته دوم با عمر کمتر از ۱۵ سال وارد شود. پس محدودیت و ممنوعیتی برای واردات وجود ندارد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی راه و شهرسازی

دیگر خبرها

  • ظرفیت داخلی تولید لوکوموتیو برای پاسخ به نیاز کشور کافی است
  • سهم زنجان از تولید ناخالص داخلی کشور افزایشی است
  • رئیسی: دشمن حتماً در عرصه اقتصادی ناکام خواهد ماند / باید همه حمایت‌های حقوقی، مالی و اجتماعی از کار و کارگر انجام شود
  • رئیسی: دشمن حتماً در عرصه اقتصادی ناکام خواهند ماند / باید همه حمایت‌های حقوقی، مالی و اجتماعی از کار و کارگر انجام شود
  • راه‌های تشخیص کالای تقلبی از اصلی در بازار لوازم یدکی خودرو | علامت استاندارد تقلبی یا اصل؟
  • یک برگ دیگر از ناکارآمدی های دولت سیزدهم/ تولیدات خودروسازان داخلی کجاست؟
  • میدان‌داری شرکت‌های ایرانی در میادین نفت و گاز غرب کارون
  • تولید نوکیای تقلبی متوقف می‌شود+ فیلم
  • تسریع و تسهیل انواع تست کمک‌فنر‌ها با تولید مولتی‌تستر ایرانی ممکن شد
  • تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!