Web Analytics Made Easy - Statcounter

سایت آهوی مغان یکی از سایت‌های مهم کشور در احیای این مجموعه ارزشمند است که می‌تواند توانمندی‌ها و جاذبه های گردشگری شمال استان اردبیل را برجسته کند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از ارس تبار،ایت تکثیر و احیای آهوی مغان در 30 کیلومتری جنوب شرقی اصلاندوز واقع شده و مابین سه راه سربند و روستای بران علیا در جاده اصلی پارس آباد،اردبیل قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مکان علاوه بر احیای آهو یکی از جاذبه های گردشگری شمال استان اردبیل به حساب می آید که توسط اداره محیط زیست شهرستان پارس آباد در قشلاق علملو اصلاندوز احداث شده است.

با هاشم میرزانژاد رییس حفاظت محیط زیست شهرستان پارس آباد راهی شدیم تا با طرح احیای آهوی مغان در این قشلاق آشنا شویم.

آهو از خانواده گاوسانان در مناطق استپی و بیایانی زندگی می کنند و تغذیه آنها از علوفه و بوته ها بخصوص درمنه و غلات است.

طول بدن آهو 90 تا 115 سانتی متر،طول دم آن 15 تا 20 سانتی متر،ارتفاع بدنش 60 تا 80 سانتی متر و وزن آن 18 تا 33 کیلوگرم است.

آهو حیوان سریعی است و می تواند با سرعت 80 کیلومتر در ساعت بدود،روزها و برخی اوقات شب ها فعال هستند،170 روز دوران بارداری بوده و در اواخر فصل پاییز جفت گیری می کنند.

تعداد زاد و ولد آهوها یک تا 2 بچه در سال است که جمعیت این گونه در اکثر مناطق کشور رو به کاهش است.اما خوشبختانه این گونه در اصلاندوز احیا می شود.

آهوی مغان یکی از گونه های منحصر بفرد آهوی کشور است که طی سالها نشانی از آن در منطقه نبود.گونه ای که روزهایی در دستجات چند صد راسی در مراتع شهرستان پارس آباد و اصلاندوز گشت و گذار می کرد.

اما اکنون سایت تکثیر آهوی مغان جایی است که آهوها با اقدامات امنیتی مختلف از تهدید شکار حفاظت می شوند و می توانند نسل خود را احیا کنند و روزهای شیرین گشت و گذار گله ای را از نو زنده کنند.

هاشم میرزانژاد رییس حفاظت محیط زیست شهرستان پارس آباد در گفت و گو با خبرنگار ارس تبار ضمن تبریک عیدباستانی نوروز گفت:طرح احیا و رهاسازی آهوی مغان با انتقال 3 راس آهو از زیستگاههای دشت "سهرین" زنجان در سال 1389 در محدوده فنس کشی شده به مساحت ۳۵ هکتار در قشلاق علملو ایجاد شد و پس از سالها خوشبختانه اکنون به حدود 40 راس رسیده است که پیش بینی می شود امسال این میزان به بیش از 60 راس برسد.

وی با بیان اینکه طرح احیای آهوی مغان در کشور نمونه است گفت:زمینهای قشلاق علم لو بعلت شرایط بسیار عالی و طبیعی،قابلیت تکثیر و احیای آهوی مغان را دارد که امیدواریم گردشگران با حضور در این سایت خاطره خوبی را پشت سر بگذارند.

یکی از گردشگران نوروزی در گفت و گو با خبرنگار ارس تبار گفت:سایت احیای آهوی مغان از بی نظیرترین مکانهای گردشگری در کشور است و به هموطنان توصیه می کنم که اگر قصد سفر به استان اردبیل دارید حتما از سایت احیای آهوی مغان بازدید کنند.

 

وی جاده خاکی را یکی از مشکلات دسترسی به محل پرورش آهو عنوان کرد و گفت:علیرغم زیرسازی خوب جاده متاسفانه دست اندازهای مختلف مشکلاتی را برای خودروها بوجود می آورد.

حجت الاسلام والمسلمین عظیم اسدزاده امام جمعه اصلاندوز بارها در خطبه های نماز جمعه و مراسمات مختلف با اشاره به پتانسیل بسیار عالی سایت احیای آهوی مغان برای گردشگری شهرستان، از نبود جاده مناسب برای دسترسی به این سایت گلایه کرده و از مسئولان امر خواسته است نسبت به رفع مشکلات جاده مواصلاتی به سایت اقدام کنند.

با توجه به اینکه مساله جاده منتهی به قشلاق و سایت احیای آهو در جلسات متعدد توسط مسئولان مطرح و حتی اعتبار لازم در نظر گرفته شده، اما برای اجرای پروژه آسفالت ریزی تاکنون اعتباری تخصیص نیافته است که امیدواریم این مهم تحقق یابد.

 

به گزارش ارس تبار،طرح احیای آهوی مغان یکی از پتانسیل ها و ظرفیت های مهم و تاثیرگذار اصلاندوز است که قابلیت توسعه صنعت توریسم استان و منطقه را دارد، اما از آنجا که جاده 4 کیلومتری این سایت خاکی است و رانندگان وسایل نقلیه هنگام تردد با مشکل مواجه می شوند،نیاز است مسئولان برای رفاه حال مسافران و گردشگران بفکر آسفالت ریزی این مسیر باشند تا شاهد افزایش گردشگران در این منطقه باشیم.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۸۲۷۴۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار یک شرکت بیمه؛ در این شهر‌های اروپا مراقب جیب خود باشید!

نتیجه یک پژوهش جدید نشان می‌دهد که محبوب‌ترین نقاط برای گردشگران در اروپا در عین حال بیشترین مراکز مورد علاقه جیب‌بُرها در این قاره هم هستند.

به گزارش زی‌سان به نقل از یورونیوز؛ این تحقیق از سوی شرکت بیمه «کوت زون» در بریتانیا انجام شده است. محققان پنج مکان محبوب گردشگران در هر کشور را از نظر موارد گزارش‌شده از جیب‌بُری از سوی بازدیدکنندگان بررسی کردند. 

نتیجه این بررسی‌ها نشان داد که ایتالیا را می‌توان «بهشت جیب‌بُرها» نامید چراکه بیشترین موارد جیب‌بُری در مکان‌های محبوب گردشگران در این کشور گزارش شده است.

پس از ایتالیا که یکی از مقصد‌های اصلی گردشگران در قاره اروپا است کشور‌های فرانسه و اسپانیا در جایگاه دوم و سوم قرار گرفتند.

بررسی‌های شرکت بیمه «کوت زون» نشان داده است که گردشگران هنگام بازدید از برخی از جاذبه‌های گردشگری قاره اروپا به طور خاص باید مراقب خطر جیب‌بُری باشند. 

به عنوان مثال خطر جیب‌بُری هنگام بازدید از جاذبه‌های گردشگری شهر رم، پایتخت ایتالیا از دیگر شهر‌های این کشور بیشتر است. فواره معروف تروی در رم به طور خاص از جمله مکان‌هایی است که خطر جیب‌بُری در آن بالا است.

گردشگران هر سال بنا به سنت حدود یک میلیون یورو سکه به داخل حوض این فواره پرتاب می‌کنند.

برج ایفل در پاریس

پاریس، پایتخت فرانسه نیز یکی از مقاصد مهم گردشگران در اروپا است. با این حال پاریس دومین شهر از نظر خطر جیب‌بُری در اروپا است.

جیب‌بُرها در محوطه اطراف برج ایفل که از جاذبه‌های گردشگری محبوب پاریس به شمار می‌رود حضور پررنگی دارند. کلیسای نوتردام و موزه‌های لوور و اورسی از دیگر اماکنی هستند که گردشگران به طور خاص هنگام بازدید از آنها باید مراقب جیب‌های خود باشند. 

این در حالی است که پاریس طی ماه‌های آینده به دلیل برگزاری بازی‌های المپیک و پارالمپیک ۲۰۲۴ بیشتر از سال‌های قبل میزبان گردشگران خواهد بود. 

در این میان نکته جالب این است که یکی از شاهکار‌های تاریخ سینمای فرانسه اثر روبرت برسون «جیب‌بُر» نام دارد. این فیلم در سال ۱۹۵۹ ساخته شد. 

جایگاه برابر آلمان و اسپانیا

کشور‌های اسپانیا و آلمان در بررسی‌های شرکت بیمه «کوت زون» از نظر خطر جیب‌بُری در مناطق مورد علاقه گردشگران جایگاه یکسانی به دست آوردند. 

بارسلون به عنوان یکی از شهر‌های پرخطر از نظر جیب‌بُری محسوب می‌شود و به همین دلیل خیابان معروف «لا رامبلا» در صدر فهرست اماکن مورد علاقه جیب‌بُرها قرار گرفته است. کلیسای معروف «ساگرادا فامیلیا» در بارسلون نیز از جمله اماکنی است که گردشگران هنگام بازدید از آن باید مراقب جیب‌های خود باشند. 

از سوی دیگر خطر جیب‌بُری هنگام بازدید از دروازه براندنبورگ در برلین، پایتخت آلمان مانند دیگر جاذبه‌های گردشگری اروپا بالا است.

آمستردام؛ کانون جیب‌بُری در هلند

منطقه معروف «رد لایت» در آمستردام، پایتخت هلند یکی از محبوب‌ترین محل‌ها برای گردشگرانی است که به این شهر سفر می‌کنند. این در حالی است که گردشگران در این محله از هر محله دیگری در کل هلند بیشتر در معرض خطر جیب‌بُری هستند.

واقع شدن این محله در مرکز شهر بی‌شک در این امر بی‌تاثیر نیست. احتمالا یکی از دلایلی که مقام‌های آمستردام به دنبال انتقال این محله به خارج از شهر هستند همین حضور جیب‌بُرها است.

دیگر جاذبه‌های گردشگری هلند نیز که به عنوان محل‌های پرخطر از نظر جیب‌بُری شناخته می‌شوند هم در آمستردام واقع شده‌اند. خانه آن فرانک، دختر نوجوانی که در دوران اشغال هلند به دست نازی‌ها کشته شد نیز از جمله جاذبه‌های گردشگری است که خطر جیب‌بُری در آن بالا است.

کارشناسان حوزه گردشگری به گردشگران توصیه می‌کنند که همواره مراقب اموال خود باشند و اشیاء گران‌قیمت را در هتل یا محل اقامت باقی بگذارند.

tags # سرقت سایر اخبار (تصاویر) این گوسفند غول‌پیکر چینی از پورشه هم گران‌تر است! قارچ‌های زامبیِ سریال آخرین بازمانده (The Last Of Us) واقعی هستند! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند آخرین حسی که افراد در حال مرگ از دست می‌دهند، چه حسی است؟

دیگر خبرها

  • هشدار یک شرکت بیمه؛ در این شهر‌های اروپا مراقب جیب خود باشید!
  •  جیب‌بُرترین شهرهای اروپا برای گردشگران کدام‌ها هستند؟
  • (تصاویر) جاذبه‌های گردشگری و طبیعی آستارا
  • تلاش برای افزایش ضریب حفاظت گوزن زرد در ارسنجان
  • احیا ۱۶ واحد تولیدی و صنعتی در استان اردبیل
  • ۱۶ واحد تولیدی و صنعتی در استان اردبیل احیا شد
  • بحران آب در مغان جدی است
  • تدارک ۲۷۰ شعبه اخذ رأی در اردبیل برای مرحله دوم انتخابات
  • تعطیلی بناهای تاریخی و جاذبه های گردشگری کاشان
  • مغان طلاست نباید در قواره مس بماند/گمرک بیله سوار نبض اقتصاد مغان