Web Analytics Made Easy - Statcounter

در ایام نوروز بیشتر مقاصد گردشگری مردم تکراری شده است اما طبیعت و جغرافیای ایران نقاط بکر و دست نخورده‌ای دارد که کمتر کسی از آنها با خبر است. کارگردان‌های سینمای مستند کشورمان جزو کسانی هستند که گوشه گوشه ایران را به خوبی می‌شناسند. ۰۶ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۲:۲۸ فرهنگی سینما و تلویزیون نظرات

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا،نوروز 1397 نزدیک است و یکی از سوال‌های اصلی خانواده‌ها در این ایام این است که در تعطیلات کجا برویم و چه مقصدی را برای گردشگری انتخاب کنیم؟ 

پاسخ به این سوال شاید کمی کلیشه‌ای باشد و احتمالا اولین مقاصد گردشگری برای خانواده‌های معمولی، دریا و مناطق شمالی ایران باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شاید این مقصد برای برخی دیگر تبدیل به نقاط خارج از ایران شده باشد و ترجیح بدهند به کشورهای همسایه سفر کنند. مهم است بدانیم که کشورمان ایران دارای مقاصد گردشگری فراوانی است که هنوز خیلی از آن‌ها را نمی‌شناسیم و تاکنون به آنجا سفر نکرده‌ایم. قطعا بازدید از طبیعت زیبای گردشگری ایران نسبت به سفرهای لاکچری و بی‌اصالت خارجی، حس و حال بهتری را برای خانواده‌ها رقم خواهد زد.

کشورمان تاریخی بسیار غنی دارد. حکومت‌ها و سلسله‌های مختلف پادشاهی زیادی در ایران حکومت کردند که هر کدامشان فارغ از خوب بودن یا بد بودن، تاریخ بسیار غنی را برایمان به یادگار گذاشته‌اند. اگر در کشورهای اطرافمان بگردیم، نهایتا 1 یا 2 کشور را با چنین تاریخ گسترده‌ای پیدا خواهیم کرد. تاریخی که برای ما ارزشمند است و باید آن را بدانیم.

برای پیدا کردن نقاط بکر و دیدنی ایران سراغ مستندسازان کشورمان رفته‌ایم. یکی از موضوعات مورد علاقه کارگردان‌های سینمای مستند مسئله ایران، زیبایی‌ها و طبیعت بی‌نظیر آن است. همین موضوع بهانه‌ای شد تا از فعالان مستند کشورمان درباره مقاصد زیبای گردشگری در ایام نوروز سوال بپرسیم. محمد حسن یادگاری مستندساز کشورمان «قلعه رودخان» را برای گردشگری پیشنهاد داد.

در 25 کیلومتری، شهرستان فومن، روستایی بسیار زیبا به نام «رودخان» قرار دارد. این روستا علاوه بر طبیعت بسیار زیبای شمال کشور، جاذبه گردشگری اعجاب‌انگیز دیگری نیز دارد. قلعه‌ای تاریخی در دل این روستا قرار گرفته است که آن را متمایز با دیگر روستاها کرده است. قلعه‌ای با قدمتی به مدت بیش از 500 سال که در قرون مختلف، در میان حکومت‌های مختلف دست به دست شده است.

«قلعه رودخان» میراث مهمی از دژهای نظامی در استان گیلان است که مدت‌ها مرکز فرمانروایان گیلان بوده است. این دژ نظامی از  بزرگ‌ترین و باعظمت ترین دژهای فرماندهی ایران به شمار می‌رود. مورخان، ساخت این قلعه را به دوران ساسانیان و مقارن با حمله عرب‌ها به ایران نسبت داده‌اند. 

محمدحسن یادگاری، کارگردان و مستندساز که اثری به نام «به ایران خوش آمدید» را از او می‌شناسیم، سفر به «قلعه رودخان» را سفری سیاحتی و تاریخی می‌داند. او در معرفی این اثر تاریخی می‌گوید: قلعه رودخان یک دژ مستحکم تاریخی و اعجاب‌انگیز است که بر فراز کوه ساخته شده است. مساحت کلی قلعه در حدود 2.6 هکتار است و حدود 1000 نفر می‌توانند در داخل ساختمان قلعه حضور پیدا کنند. این قلعه از جمله آثار تاریخی استان گیلان به شمار می‌رود چرا که قدمت آن بیش از 500 سال بوده و فرمانروایان مختلفی در آن حکومت کرده‌اند. در طی سالیان مختلف، قلعه دست به دست شده است. البته این جابه‌جایی‌ها بسیار سخت بوده و از آن جا که قلعه بالای کوه قرار گرفته و دسترسی به آن سخت است، جای بسیار خوبی برای کمین کردن و پنهان شدن نیروهای خودی است. جالب است که هر گروهی که توانسته است این قلعه را به دست بیاورد و بر آن مسلط شود، توانسته است استقلال کسب کند و با دشمنان مقابله کند. به گفته بعضی از کارشناسان، آخرین گروهی که در این قلعه حکومت کردند، میرزا کوچک‌خان جنگلی و نهضت جنگل بوده است. 

یادگاری توضیح داد: از روستای قلعه رودخان تا خود قلعه، طبیعت بسیار زیبا و چشم اندازهای زیادی وجود دارد که توجه هر بیننده ای را به خود جلب میکند. رفت و آمد با وسیله نقلیه تا فاصله یک و نیم کیلومتری قلعه رودخان امکان دارد. در مسیر صعود به قلعه رودخان، درختانی با قدمت زیاد، به سمت آسمان سربرافراشته اند و نور از لابه لای شاخه‌های این درختان به پایین میریزد. 

وی درباره‌ی طبیعت این منطقه گفت: قلعه رودخان در بالای کوه ساخته شده است و به همین دلیل تسلط بسیار خوبی بر مناطق اطراف دارد. اگر در بالای قلعه بایستید، کل روستا در زیر پای شماست. در اطراف قلعه و کوه، از پایین تا بالا، جنگل‌های سرسبزی را می‌بینید که خود جاذب بسیاری از گردشگران است و طبیعت زیبای استان گیلان و شهر فومن را به رخ می‌کشد. اگر بخواهید که به قلعه برسید، باید چیزی حدود 700-800 پله را طی کنید. بنابراین در مسیر رسیدن به قلعه، کوه‌نوردی هم خواهید کرد. 

دیوار قلعه، 1500 متر طول دارد و در آن 65 برج و بارو قرار گرفته است. این قلعه در ارتفاعی بین 665 تا 715 متر از سطح دریا واقع شده و در کنار آن رودی با همین نام جاری است. این دژ با ارزش تاریخی، بنابر ساختار معماری و ویژگی‌های استراتژیکی و رزمی خود، در 30 مرداد 1354 خورشیدی، در فهرست یادمان‌های دیرین ایران - فهرست آثار تاریخی و ملی - ماندگار شد. 

یادگاری در مورد امکانات رفاهی در این مجموعه گردشگری می‌گوید: به نظرم یکی از عوامل مهمی که موجب جذب گردشگر به یک منطقه می‌شود، وجود خدمات رفاهی در آن منطقه است. اگر به قلعه رودخان سفر کنید، خدمات رفاهی خوبی نظیر استراحتگاه، رستوران و ... را می‌بینید. بنابراین هم‌وطنان از بابت این موضوع خیالشان راحت باشد. بهترین زمان برای سفر کردن به قلعه رودخان فصل پاییز و بهار است. تعطیلات نوروز فرصت خوبی برای بازدید از این بخش کشورمان است. 

انتهای پیام/

R1013149/P1439/S4,34/CT1 واژه های کاربردی مرتبط مستند ایران مستند

منبع: تسنیم

کلیدواژه: مستند ایران مستند مستند ایران مستند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۸۲۸۶۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آژیر قرمز در اصفهان / فرونشست به آثار باستانی هم رسید

ترک‌های اصفهان، به میراث هم رسید.

به گزارش دنیای اقتصاد، آژیر قرمز برای شهری که تمام هویتش را از میراث ملموس و ناملموس خود می‌گیرد، روشن شد.

فرونشست اصفهان تا آنجا پیش رفت که حالا به میراث عظیم چند صد ساله و بلکه ۲۰۰۰ ساله اصفهان رسید و ترک‌ها با سرعت بر روی دیواره‌ها و سقف بنا‌ها پیش می‌روند. اصفهان که یکی از توریستی‌ترین مقاصد گردشگری کشور محسوب می‌شود، باید دید با قرار گرفتن در این چالش بزرگ، به مرگ توریسم و اقتصاد این بخش نزدیک می‌شود؟

بحران آب به‌واسطه برداشت‌های بی‌رویه چه در حوزه کشاورزی و صنعت و چه در حوزه گردشگری و ساخت و ساز‌های بی‌رویه، این میراث جهانی را به سکانس آخر رسانده است.

زاینده‌رودی که زمانی به زنده‌رود شهرت داشت، حالا به کمترین میزان خود رسیده و آب‌های زیرزمینی و سفره‌ها خالی از آب شده‌اند.

آبیاری‌های غیراصولی در بخش کشاورزی و توسعه بیش از حد صنایع، بلای جان اصفهان و میراث کهنش شده است.

خشکسالی، آلودگی هوا و محیط زیست، فرونشست، مهاجرت و حتی نزاع‌های قومی همه ناشی از عدم مدیریت برای مصرف آب است، که زنگ خطر را برای اصفهان روشن کرده است.

دیگر خبرها

  • حیدرآباد؛ اصفهانی نو در قلب هندوستان
  • دستگیری باند حفاران غیرمجاز حریم قلعه تاریخی هزاره اول پیش از میلاد
  • آژیر قرمز در اصفهان / فرونشست به آثار باستانی هم رسید
  • بافت تاریخی بوشهر یکی از ظرفیت‌های مهم گردشگری ایران است
  • بارندگی های اخیر ۱۸۴ میلیارد ریال به بناهای تاریخی سیستان و بلوچستان خسارت زد
  • خسارت ۱۸۴ میلیارد ریالی بارندگی‌های اخیر به ۶۰ بنای تاریخی سیستان و بلوچستان
  • خسارت ۱۸۴ میلیاردی باران به بناهای تاریخی سیستان وبلوچستان
  • خسارت ۱۸۴ میلیاردی به بنا‌های تاریخی سیستان و بلوچستان
  • خسارت ۱۸۴ میلیاردی بارندگی به بناهای تاریخی سیستان‌وبلوچستان
  • افزایش ۳۰ درصدی سفر گردشگران خارجی به گیلان