Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بسیج نیوز»
2024-04-30@09:29:26 GMT

سنگ نگاره‌های گلپایگان + تصاوير

تاریخ انتشار: ۸ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۷۸۴۵۷۰۳

سنگ نگاره‌های گلپایگان + تصاوير

به گزارش  خبرنگار بسيج از گلپايگان به نقل از خبرگزاری فارس،با سفر به دنیای پر رمز و راز سنگ‌نگاره‌ها، سفر به سرزمین ناشناخته‌ها و سرزمین افسانه‌ای گلپایگان می‌توانید بزرگترین و کامل‌ترین مجموعه سنگ‌ نگاره‌های ایران را در شهرستان گلپایگان نظاره‌گر باشید.

این سنگ نگاره‌ها آیینه‌ای از روزگار پیش از تاریخ هستند، از روزگار سنگ تا دوره معاصر اثری ازهنرمندان پیش از تاریخ که با استفاده از سنگ، فلز و استخوان اقدام به حکاکی بر روی صخره‌ها شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صحنه‌هایی از شکار، اجرای مراسم آیینی، مبارزات، خاطرت تلخ و شیرین و پیام‌های خود برای آیندگان را بر روی صفحه سنگ نگاشته‌اند، صفحه‌ای که از آن سوی تاریخ تا به امروز برای ما حرف‌های زیادی دارد، فقط باید نشست پای حرف‌های این سنگ‌ها و از نادیده‌ها دید و از ناشنیده‌ها شنید.

با بررسی این نقوش می‌توانید به گذشته سفر کنید، جایی که انسان‌های ماقبل تاریخ صرفاً از طریق شکار زندگی می‌کردند، نحوه شکار آن‌ها با ابزارهای ابتدایی تا پیشرفت ابزار و تکنیک‌های شکار در دوره‌های تاریخی جایی که گونه‌های جانوری متنوع هنوز به دست بشر این‌گونه گرفتار انقراض نشده بودند و در چرخه‌ای متعادل، روزگار می‌گذراندند.

جایی که صدای غرش شیران و پلنگان، ببران و یوزپلنگان شنیده می‌شد، رانش آهوان و قوچ‌های کوهی در کوهستان طنین‌انداز بود، گاهی در میان دره‌ای شاخ‌هایی درخت‌گونه دیده می‌شد که آرام آرام می‌خرامد و صحنه‌ای باشکوه را به تماشا می‌گذارد.

 بله گوزن مرال با شاخ‌های زیبایش در این کوه‌ها و دره‌ها مسکن گزیده بود و چه بسیار تصاویری که از آن بر تن صخره‌های شهرستان گلپایگان نقش بسته است، افروزن بر گوزن مرال، نقش گوزن زرد ایرانی و شوکا نیز در این سنگ نگاره‌ها وجود دارد.

صدای کاروانیان از دور می‌آید و ده‌ها شتر آن‌ها را در این امر یاری می‌رسانند، شترهای دوکوهان که برای جابجایی بار در مسیر جاده ابریشم کارایی داشتند، نقش این شترها و کاروانیان بسیار در سنگ نگاره‌ها دیده می‌شود، هارمونی طبیعت و تاریخ را در اینجا خواهید دید جایی که تاریخ در دل طبیعت، از طبیعت می‌گوید.

تصویر زیبای کمان‌گیری بر روی اسب را جز بر روی سنگ نگاره‌ها جای دیگری نمی‌توان دید؛ جلوه‌گری بزکوهی، که در بیشتر بوم‌های سنگی منطقه جای دارد بسیار دیدنی است.

محسن جمالی نویسنده و پژوهشگر سنگ نگاره‌ها در این خصوص اظهار داشت: در کتاب «سنگ نگاره‌های گلپایگان؛ گذرگاه تاریخ» که به مستندنگاری، تحلیل محتوای همه این نقوش و مباحث علمی مرتبط می‌پردازد، به تفصیل در این باره شرح داده شده و تصاویر بی بدیل از آن‌ها آورده شده است.

وی تصریح کرد:  سنگ نگارها شامل نقوش جانوری، گیاهی، انسانی، حروف، نمادها و ابزارها است و با مطالعه دقیق آن‌ها می توان بسیاری از ابهامات تاریخ را رمزگشایی کرد.

نویسنده و پژوهشگر سنگ نگاره‌ها در ادامه گفت: برای سفر به این منطقه می‌توانید از مسیرهای مختلف خود را به شهرستان گلپایگان برسانید و در مناطق سی گانه سنگ نگاره‌ها در این منطقه به تماشای دوران پیش از تاریخ بپردازید.

جمالی در ادامه بیان داشت: اعضای انجمن دوستداران و حافظان میراث فرهنگی وردپاتکان در شهرستان گلپایگان میزبان و راهنمای مسافران نوروزی برای بازدید از این سنگ نگاره‌ها خواهند بود.

وی در پایان تأکید کرد: درخواست از گردشگران و بازدیدکنندگان این است که به تاریخ خود احترام بگذارند و آثار تاریخی که میراث بشریت است را برای آیندگان حفظ کنند؛ تنها از سنگ نگاره‌ها عکس بگیرید، چیزی به آن‌ها اضافه نکنید، بر روی آن‌ها راه نروید و در یک کلام هویت تاریخی خود را حفظ کنید.

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۸۴۵۷۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاریخ‌سازی افغانستان با یک ایرانی

آفتاب‌‌نیوز :

دیدار نهایی پلی‌آف جام ملت‌های فوتسال آسیا برای مشخص شدن تکلیف پنجمین تیم صعودکننده به جام جهانی روز یکشنبه بین تیم‌های افغانستان و قرقیزستان برگزار شد و در نهایت افغانستان موفق شد با نتیجه پنج بر ۳ حریف خود را شکست داده و به جام جهانی صعود کند.

هدایت تیم ملی افغانستان را مجید مرتضایی سرمربی اسبق تیم فرش‌آرا مشهد بر عهده دارد.

تیم ملی فوتسال افغانستان برای اولین بار بود که در رقابت‌های جام ملت‌های آسیا حضور پیدا می‌کرد.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • رکورد مهم عیسی آل‌کثیر در جام‌حذفی
  • تصاویر نقشه‌های تاریخ با نام خلیج فارس
  • (ویدئو) از دست دادن «مهاجرانی» یک اشتباه بزرگ در تاریخ تلویزیون بود
  • فراخوان ثبت نام جشن ازدواج نخبگان منتشر شد
  • خلیج فارس برگی از تاریخ پر افتخار و چند‌هزار ساله ایران
  • تاریخ‌سازی افغانستان با یک ایرانی
  • قرآن، سندی برای اثبات «خلیج همیشه فارس» + فیلم
  • اصفهان؛ تلألؤ تاریخ، فرهنگ و هنر + فیلم
  • تاریخ سازی دونده ایرانی در آسیا
  • ببینید | سنگین‌ترین مشت تاریخ