Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- مسئول پژوهش اداره میراث‌فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خرمشهر و آبادان گفت: انتشار فراخوان برای خاطره‌نویسی از نقاط تاریخی خرمشهر و آبادان، به حفاظت بهتر از این بناهای تاریخی کمک می‌کند، حفاظتی که در گرو باقی ماندن میراث تاریخی کشور برای نسل‌های بعدی است.

به گزارش گروه جامعه خبرگزاری میزان، اداره‌های میراث فرهنگی آبادان و خرمشهر با توجه به شعار امسال "ایکوموس" که "میراث برای نسل‌ها" انتخاب شده است، با انتشار فراخوانی از مردم خرمشهر، آبادان و منطقه آزاد اروند خواست تا خاطرات و قصه‌های خود از این نقاط را بنویسند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نجلا درخشانی، مسئول پژوهش اداره میراث‌فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خرمشهر و آبادان گفت: با توجه به شعار 2018 ایکوموس (شورای بین‌المللی بناها و محوطه‌های تاریخی) در فراخوانی به شهروندان و افراد مهاجرت کرده‌ی بومی خرمشهر، آبادان و منطقه آزاد اروند، می‌خواهیم تا برای هر کدام از بناهای تاریخی ثبت شده و ارزشمند قرار گرفته در این سه منطقه از جنوب کشور یک قصه یا خاطره بنویسند.

وی با بیان این‌که در زمان جنگ شهرهای درگیر جنگ تقریبا خالی از سکنه شدند و با پایان آن نیز حدود 90 درصد مردم به خرمشهر برنگشتند، ادامه داد: 10 درصدی از مردم بومی که به شهر بازگشتند، نیز به خاطر علایق خود به شهر آمدند، بنابراین معتقدیم کسانی که از شهر مهاجرت کرده‌اند تعداد زیادتری هستند که قطعا هر کدام خاطراتی از خرمشهر و آبادان دارند.

این مسئول با تاکید بر این‌که بناهای تاریخی با خاطرات زنده‌اند، افزود: تا زمانی‌که حس تعلق خاطری وجود نداشته باشد، حفاظت از بناهای تاریخی نیز به وجود نمی‌آید. بنابراین معتقدیم اگر یک خاطره یا قصه از هر کدام بناهایی که گردشگران به چشم می‌بینند در ذهن‌شان نیز نقش ببندد، آن بهتر به گردشگران معرفی می‌شود و از سوی دیگر بومی‌ها بیشتر نسبت به محل زندگی خود احساس تعلق خاطر پیدا می‌کنند.

درخشانی هدف اصلی انجام این کار را حفاظت از بناهای تاریخی خرمشهر و مناطق دیگر دانست و با بیان این‌که معرفی بیشتر بناهای تاریخی باعث حفاظت از آن‌ها می‌شود، ادامه داد: با این کار حتی خاطرات مناطق تاریخی و قدیمی برای بومی‌هایی که از این منطقه مهاجرت کرده‌‌اند نیز زنده می‌شود.

وی با اشاره به سیاست تخریب خانه‌های تاریخی توسط مالکان و برخی دستگاه‌ها مالک این بناها در خرمشهر و آبادان و حتی نقاط مختلف کشور که مدتی است، باب شده؛ اظهار کرد: اگر بتوانیم مردم را با خود همراه کنیم و آن‌ها بدانند که بناهای تاریخی بخشی از خاطرات، هویت و تاریخ آن‌هاست، پس بهتر می‌توانیم از این بناها حفاظت کنیم.

وی تاکید کرد: به همین دلیل در فراخوانی از سوی میراث فرهنگی؛ از همه‌ی شهروندان منطقه‌ی آزاد اروند، آبادانی‌ها و خرمشهری‌هایی که مهاجرت کرده‌اند، خواسته‌ایم تا برای بناهای تاریخی ثبت شده در فهرست آثار و ارزشمند دست به قلم شده و داستان، قصه و هرچیزی که به میراث فرهنگی این مناطق برای معرفی بهتر بناها به گردشگران کمک می‌کند، بنویسند.

مسئول بخش پژوهش اداره‌های میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری خرمشهر و آبادان ادامه داد: افرادی که تمایل دارند در این اقدام فرهنگی که بخشی از هویت و اصالت منطقه را به تصویر می‌کشد، شرکت کنند، تا 20 فروردین می‌توانند مطالب خود را همراه با مشخصات نویسنده، به ایمیل «Miras.Khoramshahr@gmail.com» ارسال کرده یا روی سی‌دی به دبیرخانه‌ی موزه‌ی باستان‌شناسی آبادان، در ابتدای خیابان ۱۵ احمدآباد تحویل دهند.

وی افزود: نوشته‌های شرکت‌کنندگان توسط کارشناسان میراث فرهنگی بررسی شده و از بهترین قصه و خاطره در مورد هر بنای ثبتی در روز ۲۹ فروردین ماه، با حضور مسولین رونمایی می‌شود و به سه قصه یا خاطره‌ی برتر هدیه‌ای تعلق می‌گیرد.

مسئول بخش پژوهش اداره‌های میراث فرهنگی خرمشهر و آبادان بناهای ثبت شده در فهرست میراث ملی و ارزشمند در مناطق خرمشهر، آبادان و منطقه آزاد اروند را این‌طور اعلام می‌کند؛ «موزه‌ی باستانشناسی آبادان»، «دبيرستان رازی»، «دبستان فروغی»، «دبستان آزادی (رهنما)»، «دبستان نسل انقلاب»، «برج "آب‌بریم" و بوارده شمالی»، «منطقه انکس»، «سينما نفت»، «سينما شيرين»، «دانشکده نفت»، «مسجد رنگوني‌ها»، «بيمارستان امام خمينی(ره(‌«، «ساختمان آتش‌نشانی پالايشگاه»، «خانه شماره 3 اتکس»، «مسجد جامع خرمشهر»، «مسجد ولی‌عصر(عج)»، «موزه جنگ»، «مسجدجامع بلوچ‌ها»، «بيمارستان ۱۷ شهريور»، «قبرستان ارامنه»، «ساختمان راهنمائی و رانندگی»، «خانه بچاری»، «پل بهمنشیر»، «ساختمان بانک ملی مرکزی»، «کليسای ارامنه»، «عکاس‌خانه ژرژیونانی»، «ساختمان هلال احمر (کنسولگری سابق)».

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۸۴۸۴۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توقف پیاده‌راه‌سازی خیابان باباطاهر همدان در پی کشف آثار تاریخی

مدیرکل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان همدان گفت: کشف شواهدی از آثار تاریخی در عمق ۱.۵ متری زمین، روند اجرای عملیات پیاده‌راه‌سازی خیابان باباطاهر را به طور موقت متوقف کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از همدان، محسن معصوم علیزاده امروز _دوشنبه هفدهم اردیبهشت_ در جمع خبرنگاران اظهار کرد: با توجه به قرار گرفتن خیابان باباطاهر در مرکز شهر و تاریخی‌ترین بافت همدان و پیش‌بینی کشف آثار تاریخی در این مکان، کارشناسان میراث‌فرهنگی از ابتدای اجرای طرح پیاده‌راه‌سازی بر روند اجرای کار نظارت داشتند.

وی افزود: به دنبال اجرای این طرح، روز گذشته و هنگام خاکبرداری شواهدی از آثار تاریخی در این محدوده نمایان شد که به صورت موقت تا اعلام نظر دقیق کارشناسان ادامه اجرای کار متوقف شده است و هنوز ابعاد مختلف این اثر شناسایی نشده و در نخستین فرصت در صورت نیاز نسبت به کاوش آن تصمیم‌گیری خواهد شد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان همدان ادامه داد: تلاش داریم در کنار حفظ آثار تاریخی مانع فعالیت‌های عمرانی شهر نشویم و به همین دلیل تیم کارشناسی بررسی ابعاد مختلف این اثر تشکیل شده تا هرچه زودتر نسبت به انجام مراحل کار کارشناسی و ادامه روند اجرای طرح تصمیم‌گیری شود.

معصوم‌علیزاده اضافه کرد: تصمیم داریم در صورت کشف اثر تاریخی، از آن به عنوان یک ظرفیت گردشگری در کنار فعالیت‌های عمرانی و شهرسازی شهرداری برای شهر همدان استفاده کنیم.

وی گفت: همانطور که در همه نقاط استان از میراث فرهنگی حفاظت می‌شود، یگان حفاظت میراث فرهنگی ناظر پروژه است تا از هرگونه آسیب و دخل و تصرف در آن جلوگیری شود.

کد خبر 751136

دیگر خبرها

  • حاج شیخ غلامرضا حسنی نماد هویت و تاریخ مجاهدات در شهر ارومیه است
  • توقف پیاده‌راه‌سازی خیابان باباطاهر همدان در پی کشف آثار تاریخی
  • مسجد و هویت‌بخشی به محله
  • به جای واکنش احساسی، چهره واقعی اسلام را به دنیا نشان دهیم
  • سرنوشت «تلخ» کارخانه‌ای که «موزه» نشد/«ریسباف» فقط «دست به دست» می‌شود!
  • مرمت پل خاتون کرج آغاز شد
  • ثبت اثر تاریخی در جواهرده رامسر در فهرست آثار ملی کشور
  • گردشگری نخستین رکن سند توسعه و پیشرفت شهرستان نایین است
  • اجرای همخوانی قرآن در بناهای تاریخی قزوین
  • گام‌های لرزان برای ثبت جهانی محور ساسانی کرمانشاه