Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-03@00:24:41 GMT

کاوش های باستان شناسی در حوزه سد چندیر جرگلان آغاز شد

تاریخ انتشار: ۹ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۷۸۵۶۸۴۱

کاوش های باستان شناسی در حوزه سد چندیر جرگلان آغاز شد

به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی، قاسم بهادری اظهار کرد: پروژه باستان شناسی سد چندیر جرگلان به منظور نجات بخشی آثار تاریخی موجود در محدوده سد، از سال 94 آغاز شد و در بررسی های باستان شناسی، آثار تاریخی موجود در حوضچه سد شناسایی و فصل اول کاوش نجات بخشی محوطه های تاریخی اسمی و سرخ چشمه از شهریور ماه سال 96 آغاز شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: در ادامه پروژه، مرحله دوم کاوش های نجات بخشی با حضور 2 تیم باستان شناسی از پژوهشکده باستان شناسی کشور تا پایان اردیبهشت ماه بر روی محوطه های سرخ چشمه و دولان انجام می شود.
مسئول نمایندگی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری راز و جرگلان گفت: انجام مطالعات و کاوش های باستان شناسی بازگو کننده واقعیت هایی از تاریخ منطقه است و می تواند در معرفی بهتر منطقه و جذب گردشگر موثر باشد.
سد چندیر توسط آب منطقه ای خراسان شمالی بر روی رودخانه جرگلان احداث شده و این سد از نوع خاکی با هسته رسی است که حجم آن 12.25 میلیون مترمکعب است.
568 اثر تاریخی در خراسان شمالی به ثبت ملی رسیده است.
اخبار خراسان شمالی را در کانال تلگرامی اخبار ایرنا خراسان شمالی به نشانی انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: موسسات مالی و اعتباری رفراندوم گفت و گوی ملی غوطه شرقی ارز دیجیتال آثار تاریخی باستان شناسی خراسان شمالی روابط عمومی صنایع دستی و گردشگری موسسات مالی و اعتباری رفراندوم گفت و گوی ملی غوطه شرقی ارز دیجیتال امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۸۵۶۸۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کوچ بهاره عشایر در خراسان شمالی آغاز شد

ایسنا/خراسان شمالی مدیر کل امور عشایری خراسان شمالی از آغاز کوچ بهاره عشایر در این استان خبر داد.

رضا روشن ضمیر در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: عشایر خراسان شمالی کوچ خود را از مناطق قشلاقی در استان گلستان به مناطق ییلاقی در استان خراسان شمالی شروع کرده اند.

وی گفت: در حال حاضر عشایر در مناطق میانبند در استان مستقر می شوند و بعد از مدت کوتاهی که مناطق ییلاقی آماده شد، به این مناطق کوچ می کنند.

روشن ضمیر افزود: با مرزبانی پاسگاه‌های انتظامی، بسیج، پلیس راه و ... هماهنگ شده و امنیت کوچ عشایر برقرار شده است. از سوی دیگر هماهنگی‌های لازم صورت گرفته تا آبرسانی سیار در مکان‌هایی که نیاز است، انجام شود.

این مقام مسئول تصریح کرد: برخی از عشایر خراسان شمالی به صورت مکانیزه امر کوچ را انجام می دهند و برخی نیز غیرمکانیزه کوچ را انجام می دهند. مناطق شاه جهان، گلیل و ... برخی از مناطق ییلاقی عشایر خراسان شمالی هستند که این افراد در آنجا ساکن می شوند.

به گفته مدیر کل عشایری خراسان شمالی، در این استان ۲۶۰۰ خانوار تمام کوچ روی عشایری در این استان زندگی می کنند و البته برخی از خانوار عشایری نیز به صورت نیمه کوچ رو هستند.

وی گفت: عشایر خراسان شمالی دارای ۵۶۰ هزار راس دام سبک است که ۷۵۰۰ تن گوشت قرمز توسط این افراد در استان تولید می شود.

روشن ضمیر خاطرنشان کرد: خشکسالی و نامطلوب بودن وضعیت مراتع طی چند سال گذشته یکی از مشکلات اساسی عشایر این استان بود اما امسال به دلیل بارندگی های خوب صورت گرفته وضعیت مراتع خوب است و این قشر امسال امیدوار به تولید بیشتر هستند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کوچ بهاره عشایر در خراسان شمالی آغاز شد
  • آغاز کوچ بهاره عشایر خراسان شمالی به مناطق ییلاقی
  • راز صاحب سینما می‌شود
  • می گوید: جسد موجود در تابوت‌ها سالم بودند اما...+ عکس | ماجرای ویدئوی جنجالی تابوت‌های باستانی خوزستان چیست؟
  •  کاوش در «فلک‌الافلاک»/ قدمت ۵ هزارساله سکونت انسان در این عرصه
  • مرزی‌ترین نقطه خراسان شمالی سینما خواهد داشت
  • ماجرای ویدیوی منتشرشده در خصوص تابوت‌های جوبجی چیست؟
  • ویدیوی منتشرشده در خصوص تابوت‌های جوبجی مربوط به سال ۱۳۹۸است
  • از باستان‌شناسی خلیج‌فارس غافل مانده‌ایم
  • آغاز درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال در خراسان شمالی