Web Analytics Made Easy - Statcounter

شهرستان لارستان یکی از قدیمی‌ترین شهرهای استان فارس است که در آن جاذبه‌های تاریخی از عهد ساسانیان تا زمان صفویان و قاجار دیده می‌شود. ۰۹ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۱:۲۹ استانها فارس نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از لارستان، لارستان جنوبی‌ترین شهرستان استان فارس و یکی از 49 شهرستان اولیه تأسیس شده ایران در سال 1316(هجری شمسی) است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این شهرستان در حال حاضر با 15 هزار کیلومتر مربع از 8 شهر و 6 بخش اوز، بنارویه، جویم، بیرم، صحرای باغ، مرکزی، خور و لطیفی تشکیل شده است.

شهرستان لارستان در در دوران صفویه به منطقه وسیعی از جنوب ایران به نام «ایالت لارستان» معروف بوده که در آن زمان تمام مناطق بندر «گمبرون» یا همان بندرعباس کنونی، بندر لنگه، بندر خمیر، کیش، تنب بزرگ و تنب کوچک، بستک، لار، مهر، عسلویه، لامرد، خنج، گراش و کنگان را شامل می‌شده است.

لارستان در حال حاضر با وجود جداکردن شهرهای زیاد از آن با 15 هزار کیلومتر مربع وسیع‌ترین شهرستان استان فارس محسوب می‌شود و دارای 220 هزار نفر جمعیت است. شغل اغلب مردم آن تجارت و اشتغال در کشورهای حوزه خلیج فارس نظیر دبی، قطر، بحرین، عمان، کویت و غیره بوده و تعداد زیادی از آنها نیز به شغل‌های خدماتی و کشاورزی مشغولند.

اما اگر بخواهیم به شکلی جزئی‌تر به معرفی هریک از بخش‌های مختلف لارستان کهن بپردازیم، هریک از آنها دارای جاذبه‌های طبیعی، تاریخی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی خاصی هستند که در زیر به معرفی خلاصه هرکدام از توابع لارستان می‌پردازیم. 

بخش «اوز» یکی از کهن‌ترین بخش‌های لارستان است که دارای بناهای باستانی است که شاید مهم‌ترین آنها قلعه «پرویزه» مربوط به دوران ساسانی، برکه «سلفی» از عهد تیموری و همچنین خانه سوداگر اوز و موزه مردم‌شناسی این شهر باشد. از طرفی به لحاظ طبیعی نیز، بخش اوز لارستان با وجود داشتن تالاب زیبای هیرم و میزبانی از انواع پرندگان مهاجر در ایام زمستان و بهار این شهر را زیبا و محلی برای گردش در ایام تعطیلات مبدل کرده است.

بخش «صحرای باغ» نیز به دلیل قدمت زیاد، بناهای تاریخی و معنوی زیادی را در خود جای داده که از جمله می‌توان به مرقد مطهر امامزاده سیدابوالفضل شاه سیف‌الله قتّال از نوادگان امام موسی کاظم(ع)، آسیاب‌های آبی قدیمی، قلعه قلات، حمام‌های تاریخی و سنگ نوشته‌های قدیمی  اشاره کرد. همچنین غاری باستانی با نام «بنوو» از جاذبه‌های بسیار زیبا و طبیعی در بخش صحرای باغ است که به جهت موقعیت جغرافیایی محلی مناسب برای طبیعت دوستان است. بنا به نقل مشهور زمان شکل‌گیری این مکان به دوره زرتشتیان باز می‌شود. 

بخش «جویم» لارستان هم از لحاظ مناطق گردشگری طبیعی علاوه بر جلوه‌های زیبای زمین‌های کشاورزی و باغ‌های پرثمر، می‌توان به چشمه سرچشمه، دریاچه فصلی هرم، تنگه حاجی‌آباد، آبشار رحمت‌آباد و غیره اشاره کرد. 

بخش جویم به جهت قدمت بالای تاریخی دارای آثار متعدد باستانی از قبیل آب انبارها، کاروانسراها، قلعه‌ها و غیره است که شاید مشهورترین آنها  منطقه باستانی آتشکده آذرفرنبغ کاریان، مسجد جامع جویم، کاروانسرای خواجه ابوالحسن، کاروانسرای شترخانه، حمام خضر، قلعه فرشته جان، آب انبار گود کُر، آرامگاه سید ابواحمد جویمی، قلعه بَل، گنبدخانه هرم و قلعه منصورآباد باشد. 

بخش «بیرم» دارای روستاهای متعدد بوده که شاید مشهورترین آن روستای «کریشکی» دومین روستای هدف گردشگری در ایران باشد. قلعه تاریخی این روستا اکنون به محلی برای نگهداری اشیاء قدیمی تبدیل شده و سالیانه میزبان گردشگران است.

به دلیل قرارگیری ابنیه‌های متبرکه فراوان در این بخش، بخش بیرم به دارالاولیاء لارستان مشهور است. مهم‌ترین امامزادگان بخش بیرم عبارتند از: سیدعفیف الدین (ع) یا شاه زندو، میر ابول به، شاه ابوالفتح. آسیاب فاریاب برجسته‌ترین اثر تاریخی در بخش بیرم است که قدمت آن به دوره ساسانیان باز می‌گردد و در فاصله 6 کیلو متری شهر بیرم قرار دارد.

معروف‌ترین اثر تاریخی بخش بنارویه «خندق» نام دارد که قدمت آن به پیش از اسلام بازمی‌گردد. قلعه سنگی سمیران، بنای نقاره خانه در کوه شاه‌نشین، کاروانسرای شاه عباسی، چاه دولاب، برج سفید و چندین قلعه تاریخی دیگر را می‌توان از جمله آثار ارزشمند تاریخی در این بخش نام برد. در بخش بنارویه مقبره امامزادگان واجب التعظیمی از جمله شاه جبرائیل، شاه فضل الله، شاه ابولیث و غیره قرار دارد. 

انتهای پیام/ ع

R41382/P1494/S6,61/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۸۵۶۹۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فارس میزبان پیکر مطهر شهید علاءالدین اسدپور می‌شود

سرهنگ دوم مظلوم رضایی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر بیان کرد: به تازگی هویت هشت شهید گمنام دوران دفاع مقدس مشخص شده که از این هشت شهید، هفت شهید گمنام در فارس به خاک سپرده شده بودند که نام این شهدا به سپاه استان‌های مربوطه اعلام شده است.

رییس امور ایثارگران سپاه فجر فارس با بیان اینکه هویت این شهدا از طریق تطبیق دی ان ای آنها با خانواده‌شان مشخص شده خاطرنشان کرد: دو شهید از این شهدا مربوط به استان کرمان است که یکی از آنها در گلزار شهدای مرودشت و دیگری در گلزار شهدای دارالرحمه شیراز به خاک سپرده شده بودند.

سرهنگ دوم مظلوم بیان کرد: پیکر دو شهید دیگری که در دارالرحمه شیراز به خاک سپرده شده‌اند نیز مربوط به خانواده‌هایی در استان‌های تهران و زنجان است.

وی افزود: پیکر شهید مدفون در سپیدان مربوط به خانواده‌ای از قم و پیکر شهید مدفون در جهرم نیز مربوط به خانواده‌ای در تهران است و یک شهید دیگر مربوط به استان گلستان بوده که در شیراز دفن شده است که پیکر این شهدا از سال ۱۳۸۴ در استان فارس خاکسپاری شده بودند.

سرهنگ دوم مظلوم رضایی در ادامه گفت: سال گذشته از ۱۱۳ شهید گمنام و مفقودالاثر مدفون در فارس نمونه دی ان ای گرفته شد و فرایند تشخیص هویت جهت تطبیق دی ان‌ای این شهدا با دی ان‌ای گرفته شده از خانواده‌های آنها همچنان ادامه دارد.

رئیس امور ایثارگران سپاه فجر فارس گفت: در جمع شهدای تازه تفحص شده، هویت شهید سید علاءالدین اسدپور اهل یکی از روستاهای شهرستان زرقان نیز که بیست و سوم خردادماه هزار و سیصد و شصت و هفت در تک شلمچه به شهادت رسیده از طریق پلاک وی مشخص شده و پیکر وی همراه با پلاک هم اکنون در معراج شهدای تهران است.

وی افزود: پیکر این شهید گرانقدر ساعت هفت صبح فردا چهارشنبه وارد شیراز خواهد شد و روز شنبه ۱۵ اردیبهشت هم زمان با شهادت امام جعفر صادق (ع)، بر روی دستان مردم شهیدپرور استان فارس تشییع خواهد شد.

کد خبر 6092917

دیگر خبرها

  • قلعه تاریخی روستای تاج آباد کهنه در آستانه تخریب + تصاویر
  • فارس میزبان پیکر مطهر شهید علاءالدین اسدپور می‌شود
  • زنجان میزبان جام تختی آزاد؛ برگزاری جام هاشمی‌نژاد در خرداد
  • تخریب آثار تاریخی در باران شدید کرمان؛ قسمت اسلامی قلعه نرماشیر ریخت
  • شیراز میزبان جشنواره رسانه‌ای اقوام و عشایر کشور شد
  • تصاویر نقشه‌های تاریخ با نام خلیج فارس
  • یک روز ناب در دل طبیعت بکر در چند کیلومتری تهران
  • اهداء تخته فرش به بقعه متبرکه امامزاده شاه محمد بخش اسیر
  • استحکام‌بخشی فلک‌الافلاک نیازمند ۲۰ میلیارد/ طرحی که ۱۴ساله شد!
  • استحکام‌بخشی «فلک‌الافلاک» نیازمند ۲۰ میلیارد/طرحی که ۱۴ساله شد!