Web Analytics Made Easy - Statcounter

کامبیز عباسی (رئیس مرکز مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی و معاون وزیر جهاد) در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، درخصوص مکانیزاسیون باغبانی در باغات پسته و زیتون اظهار کرد: در حوزه مکانیزاسیون باغبانی کشور ما با یکسری محدودیت‌ها مواجه هستیم. اگرچه در این حوزه و در این ایام اتفاقات خوبی افتاده است اما پیش‌بینی ما این بوده که 25 درصد از سرمایه‌گذاری‌ها در این حوزه انجام شود که این امر کامل محقق نشده و از کل سرمایه‌گذاری در مکانیزاسیون تنها 12 درصد را به خود اختصاص داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: ما در حوزه مکانیزاسیون باغبانی به 50 درصد از اهداف خود رسیده‌ایم. جزو اولویت‌های اساسی ما این است که تا پایان برنامه ششم توسعه بتوانیم 25 درصد از باغات کشور را مکانیزه برداشت کنیم. یکی از نقاط مغفول مانده در باغبانی کشور برداشت مکانیزه محصولات است. خوشبختانه درخصوص عملیات خاک‌ورزی، نهال کاری و عملیات سم‌پاشی توفیقات بسیار مطلوبی را داشتیم اما در حوزه برداشت هنوز نیازمند توسعه هستیم.

عباسی در ادامه تصریح کرد: ما در کشور 2/5 میلیون باغ داریم که 1/5 میلیون هکتار باغات سنتی هستند و یک میلیون هکتار باغات مدرن محسوب می‌شوند که یکی از محدودیت‌های ما سنتی بودن بیشتر باغات کشور است و اینکه در حوزه مکانیزاسیون باغی ماشین‌آلات باغبانی بسیار تکنیک‌بر و گرانقیمت هستند و عموما سرمایه‌گذاری صنعت داخل به سمت تولید ماشین‌آلات باغبانی کمتر رفته است و قطعا در این حوزه هم نیاز به سرمایه‌گذار و هم حمایت داریم.

رئیس مرکز مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی گفت: امیدواریم ماشین‌آلات کشاورزی را بتوانیم کاملا در قالب طرح اشتغال‌زایی و با پرداخت وام‌های 4 و 6 درصد توسعه دهیم. در مجموع روی برداشت هدفگذاری کرده‌ایم. در باغات پسته و زیتون برداشت مکانیزه جزو اصول اولیه کار است.

وی افزود: در حال حاضر ما در کشور برای برداشت پسته شیکرهای دستی و تراکتوری داریم که با تکان دادن درخت منجر به ریزش محصول می‌شوند که یک نوع تنه و یک نوع شاخه‌ها را تکان می‌دهند. ما متقاضیان را حمایت می‌کنیم و با پرداخت تسهیلات کم‌بهره برای خرید این ماشین‌آلات به کشاورزان کمک می‌کنیم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: در برداشت و هم پس از برداشت پسته برای ما اهمیت دارد. دستگاه‌های شستشوی و فراوری پسته همه در فرآیند خط اعتباری مکانیزاسیون قرار گرفته است و در حوزه عملیات چال کود با ماشین‌آلات کشاورزی حفره‌هایی را ایجاد می‌کنند. برای بهبود باغات پسته ما تمام توان خود را به کار گرفته‌ایم.

عباسی در رابطه با مکانیزاسیون زیتون عنوان کرد: در حوزه زیتون هم شیکرهای برداشت زیتون به اندازه مورد نیاز در کشور وجود دارد. ما یک مرحله جلوتر رفتیم و برای باغداران دستگاه‌های روغن‌کشی زیتون را فراهم کرده‌ایم که به صورت پرداخت بلاعوض هم بسیاری از باغداران ما تهیه کرده‌اند و در محل باغ خود زیتون را روغن‌گیری می‌کنند که این امر هزینه حمل و نقل را برطرف کرده است. امیدواریم در سال جاری کشاورزان بتوانند در قالب تسهیلات کم‌بهره این وسائل را تهیه کنند.

وی با اشاره به میزان استفاده کشاورزان از این دستگاه‌ها اظهار کرد: ما ماشین‌های مکانیزه را در حوزه کاشت و برداشت بسیار توسعه داده‌ایم. در حوزه روغن‌کش‌های پرتابل زیتون حداقل بیش از 50 باغدار کشور به این تجهیزات مواجه شده است. بخش عمده‌ای از باغداران کشور نیازمند این تجهیزات هستند و ما باید با طرح‌های ترویجی این ابزارآلات را به آنها بشناسانیم.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: جهاد کشاورزی سرمایه گذاری کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۸۸۲۹۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیت‌الله جزایری از هیچ تلاشی برای اهداف انقلاب فروگذاری نکرد

به گزارش خبرنگار مهر، در پیام آیت الله علیرضا اعرافی که شامگاه چهارشنبه توسط حجت‌الاسلام و المسلمین حسین رفیعی نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری در آئین نکوداشت فقیه مجاهد حضرت آیت الله موسوی جزایری قرائت شده آمده است: حوزه‌های علمیه با سابقه‌ای بیش از هزار ساله نقشی تمدنی، اثرگذار، پراهمیت و ارزنده در رشد و تعالی جوامع بشری و اسلامی ایفا کرده و با بهره گیری از ظرفیت عظیم نخبگانی خویش و با نگاهی تمدن ساز در مسیر دستیابی به جایگاه حوزه‌ای در تراز انقلاب اسلامی و جهان معاصر در حال پیشروی است.

در این پیام عنوان شده است: جناب مستطاب آیت الله آقای حاج سیدمحمدعلی موسوی جزایری (دامت برکاته) از جمله تربیت یافتگان حوزه‌های علمیه و عالمان و مجاهدانی است که همواره در سنگرهای مختلف با همتی والا، تلاشی مستمر و کوششی بی شائبه، تعهد و دینداری را آمیزه جان خود ساخته و از هیچ تلاشی به منظور پیشبرد اهداف متعالی انقلاب اسلامی و حوزه‌های علمیه فروگذار نکرده است.

در پایان پیام آیت الله اعرافی آمده است: با عنایت به مراتب فضل و جهاد و سوابق ایشان، سال‌ها مجاهدت علمی و عملی این شخصیت خدوم را قدر دانسته، مراتب تقدیر و تکریم خویش را تقدیم ایشان می‌نمایم و سلامت و عزت معظم له و توفیق همه مشارکان و مساهمان در برگزاری این مراسم را از خداوند متعال خواستارم.

کد خبر 6094646

دیگر خبرها

  • تورم نقطه به نقطه فروردین ماه اعلام شد
  • بانک مرکزی: تورم نقطه‌به‌نقطه در فروردین به کمتر از ۳۵ درصد رسید
  • تورم به مرز ۷۰ درصد در ترکیه رسید
  • لزوم توجه به توسعه باغات زیتون در شهرستان رودبار
  • انعقاد قرار با روس‌ها برای صادرات زیتون رودبار
  • تعداد دفاتر تقریب به ۳۵ دفتر در دانشگاه آزاد اسلامی سراسر کشور رسیده است
  • صادرات سیب لرستان به روسیه، ترکمنستان و حاشیۀ خلیج فارس
  • جوانه زدن ۷۵ درصد محصول باغات دیم زمین‌های شیب دار شهرستان اردل
  • آیت‌الله جزایری از هیچ تلاشی برای اهداف انقلاب فروگذاری نکرد
  • انتقال ۳ میلیارد و ۸۵۰ میلیون لیتر سوخت مایع به نیروگاه‌های کشور در سال گذشته