Web Analytics Made Easy - Statcounter

خرم‌آباد- مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای لرستان با اشاره به اینکه «مادیان رود» تا خردادماه خشک می‌شود، گفت: در حال حاضر باغات انجیر پلدختر با کمبود شدید آب مواجه هستند.

به خبرنگار مهر، رضا میرزایی در جریان بازدید از رودخانه «مادیان رود» که تامین کننده آب باغات معروف انجیر سیاه پلدختر در منطقه زیودار شهرستان پلدختر است، اظهار داشت: مادیان رود یکی از سرشاخه‌های مهم رودخانه کشکان است که از شهرستان کوهدشت سرچشمه گرفته و در طول مسیر جریان آب چندین چشمه نیز در آن تخلیه می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بیان داشت: به علت کاهش بارندگی ها و بیلان منفی دشت کوهدشت، آبدهی مادیان رود به شدت کاهش یافته و باغات انجیر زیودار در آستانه فصل آبیاری، با کمبود شدید آب مواجه شده‌اند.

مدیرعامل آب منطقه ای لرستان با بیان اینکه منطقه زیودار شهرستان پلدختر به هیچ وجه در شرایط فعلی، ظرفیت توسعه باغات جدید را ندارد، افزود: با اینکه طی ۱۰ سال گذشته تا بحال هیچگونه مجوز برداشت آبی از مادیان رود توسط شرکت آب منطقه‌ای لرستان صادر نشده ولی متاسفانه از سال ۱۳۹۰ تاکنون به طور غیرمجاز، مساحت باغات انجیر حدود دو برابر افزایش یافته، که این وضعیت آبیاری باغات قدیمی‌تر را با بحران مواجه کرده است.

میرزایی یادآور شد: برای تامین آب باغات انجیر زیودار به حداقل ۷۰۰ لیتر در ثانیه آب نیاز است، در صورتی که کل آبدهی رودخانه در حال حاضر حدود ۱۰۰ لیتر در ثانیه است و ۶۰۰ لیتر در ثانیه کمبود آب داریم.

وی با بیان اینکه مادیان رود در حال احتضار و جان کندن است، تصریح کرد: وضعیت این رودخانه بسیار نگران‌کننده بوده و پیش‌بینی می‌شود در خرداد ماه امسال آبدهی آن به صفر  رسیده و کاملاً خشک شود.

مدیر آب منطقه ای لرستان با اعلام اینکه آبدهی مادیان رود نسبت به دوره مشابه سال قبل ۷۵ درصد کاهش و نسبت به میانگین آمار بلند مدت (حدود ۶۰ ساله) معادل ۹۶ درصد کاهش داشته است، تاکید کرد: برای تقسیم و توزیع آب موجود و کاهش خسارات، همه باغداران ملزم به همکاری با شرکت آب منطقه ای لرستان هستند و در غیر این صورت با افراد خاطی و متخلفین برخورد قانونی می‌شود.

منبع: مهر

کلیدواژه: پلدختر رضا میرزایی شرکت آب منطقه ای لرستان مجله ایران مهر نوروز 97 نوروز بوشهر مسافران نوروزی گردشگری سانحه تصادف خرم آباد کرمانشاه گرگان گردشگری مازندران میراث فرهنگی خراسان جنوبی راهیان نور 97 اردوهای راهیان نور خطبه های نماز جمعه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۸۸۵۰۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس کل سازمان نظام پزشکی عنوان کرد؛ اهمیت جایگاه مامایی در خروج از سیاه چاله جمعیتی

محمد رئیس زاده، با اشاره به خدمات ارزشمند جامعه مامایی کشور، گفت: زیربنای اصلی توسعه پایدار و اقتدار هر کشور تناسب مستقیم با نیروی جوان مولد دارد و حتماً یکی از مؤلفه‌های تقویت جمعیت سالم مولد، عملکرد جامعه بزرگ ۷۶ هزار نفری مامایی کشور است. از این منظر جامعه مامایی ارزش بالایی دارد و باید برای تحقق آینده کشور بر روی جامعه مامایی سرمایه گذاری‌های کلان در بعد علمی و کارکردی انجام شود. این سرمایه گذاری‌های کلان لازمه توسعه و تعالی و جوانی جمعیت است. اگر ما می‌خواهیم از سیاه چاله جمعیتی بیرون بیاییم و از آن پنجره طلایی جمعیت استفاده کنیم، حتماً باید قدر جامعه مامایی را بدانیم.

وی به آمار قابل توجه در حوزه جمعیت اشاره کرد و افزود: ما در سال‌های ۹۲ تا ۴۰۰ یک شیب وحشتناک رو به نزول جمعیتی داشتیم. در سال ۹۸ نسبت به سال ۹۷، ۱۲ و ۴ دهم درصد کاهش موالید داشتیم. این کاهش را هنوز داریم اما سرعت شیب کمتر شده است با اقدامات خوبی که در این دولت و با تلاش وزارت بهداشت شده سرعت نزول کمتر شده است.

رئیس زاده ادامه داد: در ۱۴۰۰، یک میلیون و ۱۱۴ هزار تولد داشتیم. ۱۴۰۱ یک میلیون و ۷۵ هزار و در سال ۱۴۰۲، یک میلیون و ۵۷ هزار. بنابر این کاهش ۱۴۰۱ نسبت به ۱۴۰۰، ۳ و ۶ دهم بوده اما کاهش ۱۴۰۲ نسبت به ۱۴۰۱ یک و ۶ دهم بود و جلوی سقوط آزاد کاهش موالید گرفته شد.

وی با استناد به آخرین آمار سازمان نظام پزشکی گفت: از ۷۶ هزار جمعیت مامایی کشور تنها ۱۰ درصد آن ها پروانه مطب دارند، یعنی ۷ هزار و ۷۱۲ پروانه فعال مامایی داریم. یکی از مهم‌ترین مؤلفه‌های تشویق به فرزندآوری، این است که دوران زایمان و بارداری به تجربه خوشایند و مطمئنی تبدیل شود و هرقدر این تجربه شیرین باشد، تکرار آن محتمل‌تر خواهد بود و جمعیت بزرگ جامعه مامایی در ایجاد این تجربه خوشایند نقش مهمی دارند که باید به کار گرفته شوند و این واقعیت‌ها را باید مسئولان کشور بدانند.

رئیس زاده گفت: جشن روز ماما باید یک جشن واقعی افزایش جمعیت سالم و قوی باشد و حتماً ما باید به آینده امیدوار باشیم و موظفیم که به نسل جدید امید و نشاط بدهیم.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • برگزاری سومین سوگواره منطقه‌ای نی ناله در تبریز
  • ضرورت مدیریت مگس میوه در باغات مرکبات و سیاه ریشه
  • بررسی علل سیاه شدگی میوه پسته باغات مزرعه کلانتر
  • علل سیاه شدگی میوه پسته باغات مزرعه کلانتر
  • باغات منطقه۶ شهر قم بهسازی می‌شود
  • تاثیر بی‌نظیر این میوه برای کاهش وزن (اینفوگرافی)
  • راه خروج از سیاه چاله جمعیتی قدردانی از جامعه مامایی است
  • لزوم مبارزه تلفیقی با آفت سپردار توت سفید در باغات سیاه ریشه
  • رئیس کل سازمان نظام پزشکی عنوان کرد؛ اهمیت جایگاه مامایی در خروج از سیاه چاله جمعیتی
  • راه بیرون آمدن از سیاه چاله جمعیتی قدردانی از جامعه مامایی است