Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-06@22:16:46 GMT

تلاش مردم ابیانه برای حفظ لباس سنتی‌ خود

تاریخ انتشار: ۱۲ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۷۸۸۶۸۷۳

تلاش مردم ابیانه برای حفظ لباس سنتی‌ خود

با رونمایی از لوح ثبتی "آئین مهارت دوخت پوشاک ابیانه" در این روستای تاریخی، نسبت به گسترش لباس سنتی ابیانه تاکید و خواسته شد تا از پوشش‌های نامتعارف دیگر در این روستا جلوگیری شود.

به گزارش ایسنا، اوایل اسفند سال گذشته آیین "مهارت دوخت پوشاک ابیانه" در فهرست آثار ملی ناملموس کشور به ثبت رسید و از آن زمان اعلام شد که روز ۱۱ فروردین جشن مخصوص لباس ابیانه در این روستای تاریخی برگزار می‌شود و سرانجام این جشن شب گذشته با رونمایی از لوح ثبت ملی این لباس سنتی که با توجه به تنوع رنگ‌ها و الهامی که از طبیعت اطراف این روستا گرفته و مجموعه ارتباطی که آیین مهرپرستی با طبیعت دارد و حتی در معماری ابیانه هم تأثیرگذار بوده است، همراه بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

احمد نجیبی، مدیر پایگاه میراث فرهنگی ابیانه در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا با اشاره به حضور دانیالی، معاون توسعه و مدیریت سازمان میراث فرهنگی و فریدون الهیاری، مدیرکل میراث فرهنگی استان اصفهان و دیگر مقامات شهرستان نطنز و حدود ۱۲۰۰ نفر از مردم ابیانه با لباس سنتی خود اظهار کرد: در این مراسم اشعاری که ابیانه‌ای‌ها در مورد لباس ابیانه سروده بودند خوانده و علاوه بر برگزاری نمایشگاه عکسی از لباس‌های قدیمی ابیانه، همچنین نمیشگاهی از لباس‌های قدیمی اصیل به جامانده از ابیانه‌ای‌ها با قدمت حدود ۱۰۰ سال برگزار شد و از دوزندگان لباس سنتی ابیانه نیز تقدیر شد.

نمایشگاه لباس‌های سنتی و قدیمی ابیانه

به گفته‌ی وی، معاون توسعه و مدیریت سازمان میراث فرهنگی در این جشن نسبت به ارزش‌های ابیانه تاکید و اعلام حمایت کرد که از روستای ابیانه در هر مورد حمایت و حفاظت می‌شود.

او افزود: دانیالی ابیانه را یک ارزش دانسته که باید نسبت به ثبت جهانی ان اقدامات لازم نیز انجام شود.

نجیبی همچنین تاکید کرد: در این جشن، نسبت به گسترش لباس سنتی ابیانه تاکید و خواسته شد تا از پوشش‌های نامتعارف دیگر در ابیانه جلوگیری شود که این بزرگترین اتفاق در مورد ابیانه بود.

مدیر پایگاه میراث فرهنگی ابیانه ادامه داد:‌ برای گسترش لباس ابیانه، باید حساسیت مردم را نسبت به حفاظت از این نوع پوشش بالا بریم و در مورد الگوهای اصیل لباس پژوهش کرده و آن را معرفی کنیم. از نظر ما بیشترین فرهنگ‌سازی برای حفظ لباس ابیانه است که باید در دستور کار قرار گیرد و با کسانی که لباس‌های نادرستی را ترویج می‌کنند، برخورد شود.

وی جشن برگزار شده‌ی ابیانه را جشنی مردمی دانست که توسط مردمِ این روستای تاریخی برگزار شده و گفت: پایگاه میراث فرهنگی، دهیاری، شورای اسلامی و بنیاد جوانان ابیانه، اداره میراث‌فرهنگی و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان نطنز نیز در برگزاری این جشن همکاری کرده‌اند.

نمایشگاه عکس از لباس سنتی ابیانه

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۸۸۶۸۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رتبه چهارم ایران در تولید علم دنیا در حوزه گیاهان دارویی


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، محمدرضا شمس اردکانی خاطرنشان کرد: ما از نظر علمی و عملی جایگاه خوب و رتبه ممتاز و بین المللی قابل قبولی در حوزه گیاهان دارویی کسب کرده ایم.

وی با بیان اینکه سابقه استفاده از گیاهان دارویی و طب سنتی در این حوزه چند هزار ساله است، افزود: پس از تشکیل دانشکده‌های طب سنتی در سال ۱۳۸۶ با توفیق بسیار خوب و شتاب مناسبی در حوزه تولید علم در دنیا خودمان را نشان دادیم و از دو سال پیش (۲۰۲۲) تاکنون توانستیم رتبه چهارم دنیا را کسب کنیم که این موفقیت بسیار ویژه‌ای است.

شمس اردکانی تصریح کرد: ستاد اقتصاد دانش بنیان گیاهان دارویی و طب سنتی در حوزه معاونت علمی ریاست جمهوری تلاش و عزم جدی دارد که در نقشه ایران قوی بتواند موضوع و سر فصل بسیار مهمی در حوزه طب سنتی و گیاهان دارویی داشته باشد.

دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان گیاهان دارویی در ادامه بیان کرد: در این زمینه ما شرکت‌های دانش بنیان خوبی داریم که در حوزه تولید و فرآوری و استخراج فعالیت می‌کنند و ستاد نیز از آنها حمایت خواهد کرد.

به گفته او، مردم در ایران از نظر فرهنگی، تمدنی و سابقه، دید خوبی نسبت به عطاری‌ها دارند و عطاری‌ها توانسته اند در بیشتر موارد اعتماد و رضایت مردم را جلب کنند.

وی مطرح کرد: شرکت‌های دانش‌‎بنیان به خوبی در حوزه‌های مختلف تلاش کرده اند و ما باید در حال حاضر با دست به دست هم دادن و ظرفیت‌های افزوده کار را پیش ببریم. در سال‌های اخیر بازگشت به طبیعت در همه حوزه‌ها پر رنگ شده است و امیدواریم با تلاش خودمان و به کارگیری همه ظرفیت‌ها در این زمینه موفق‌تر از پیش عمل کنیم.

شمس اردکانی، طب سنتی ایرانی را سلامت محور دانست و افزود: بسیاری از آموزه‌های طب سنتی ایران مبتنی بر اصلاح سبک زندگی است و با توجه به ریشه دار بودن این آموزه‌ها در فرهنگ مردم، قابلیت پذیرش خوبی دارد و دسترسی به خدمات آن نیز برای مردم آسان است.

وی ادامه داد: ارتقای سلامت و کاهش بیماری‌ها مستلزم افزایش سطح سواد سلامت مردم و تغییر رفتار آنهاست. امروزه به دلیل تغییر سبک زندگی، نوع غذا‌ها و کم تحرکی باوجود کنترل بیماری‌های واگیر و عفونی، بار بیماری‌های غیر واگیر افزایش یافته است.

شمس اردکانی همچنین «رعایت اصول تغذیه بر مبنای طب سنتی» را مهمترین اصلی دانست که رعایت آن منجر به حفظ سلامتی می‌شود.

دیگر خبرها

  • دستگیری دو حفار غیر مجاز مسلح در گرمدره
  • ایران در رتبه چهارم تولید علم دنیا در حوزه گیاهان دارویی
  • رتبه چهارم ایران در تولید علم دنیا در حوزه گیاهان دارویی
  • کنگره ملی طب ایرانی، فرصتی برای احیای میراث کهن و ارتقای سلامت جامعه
  • سرنوشت «تلخ» کارخانه‌ای که «موزه» نشد/«ریسباف» فقط «دست به دست» می‌شود!
  • مرمت پل خاتون کرج آغاز شد
  • ثبت اثر تاریخی در جواهرده رامسر در فهرست آثار ملی کشور
  • گام‌های لرزان برای ثبت جهانی محور ساسانی کرمانشاه
  • مردم نمی‌دانند در چه حوزه‌هایی وقف کنند
  • هشدار نسبت به کلاهبرداری از مردم در پوشش خرید و فروش عتیقه