Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- کارشناس علوم قرآنی گفت: حضرت زینب(س) با شاگردی 50 ساله نزد اهل بیت معصوم خود و با تلاش در کسب معرفت و معنویت توانست پیام آور عاشورا شود.

حجت الاسلام و المسلمین محمد باقریان کارشناس علوم قرآنی در گفت و گو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان گفت: در میان امام زادگان حضرت زینب(س) نقش مهمی را ایفا کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در جریان نهضت عاشورا امام حسین(ع) کاروانی را از مکه حرکت دادند و به کربلا رسیدند.

وی در همین راستا افزود: بعد از عصر عاشورا پیام رسانی و ادامه نهضت عاشورا با حضور حضرت زینب(س) انجام شد. با وجود اینکه امامت به عهده امام سجاد(ع) بود اما کار اجرایی و مسئولیت به عهده حضرت زینب(س) قرار گرفت. وقتی یک زن بتواند پا به پای امام حسین(ع) ادامه دهد و نقش آفرینی کند باید یک پشتوانه قوی داشته باشد.

این کارشناس علوم قرآنی به بررسی ابعاد و چرایی مسئولیت حضرت زینب(س) در واقعه عاشورا پرداخت و اظهار کرد: بسیاری از همراهان حضرت زینب(س) فرزندان امام علی، امام حسن و امام حسین(ع) بودند اما این مسئولیت به حضرت زینب(س) سپرده شد که تصادفی نیست. حتما ایشان دارای ویژگی های شخصیتی حضرت زهرا(س) بودند. برخی از این ویژگی ها اکتسابی است که خودشان تلاش کردند، مطالبی را دریافت کرده اند و به دست آورده اند.

حجت الاسلام والمسلمین باقریان ادامه داد: به گفته آیت الله جوادی آملی، هر چیزی نیاز به قانون و برنامه دارد، برنامه ما قرآن است و معلم ما ائمه هستند. معلمانی که حضرت زینب(س) را تدریس کرده اند پیامبر اکرم(ص)، امام علی(ع)، حضرت زهرا(س)، امام حسن(ع) و امام حسین(ع) بوده اند. ایشان جدای از اینکه امام هستند و قرآن را تعلیم و تفسیر می کردند اعضای خانواده حضرت زینب(س) هستند و نقش استادی را برای ایشان ایفا کردند.

وی با اشاره به معنویت و معرفت حضرت زینب(س) توضیح داد: آنچه ایشان را برجسته می کند تلاش فراوان برای علم آموزی، کسب معرفت و معنویت است. حضرت علی(ع) به ایشان توحید و کسب معارف الهی را یاد می دادند. ایشان در این مکتب و خانواده رشد کردند که با توجه به خانواده ایشان، از جهت معنوی شرایط فراهم بود، به همین دلیل سخن امام سجاد(ع) که می فرمایند: "أَنْتِ بِحَمْدِ اللَّهِ عَالِمَةٌ غَيْرُ مُعَلَّمَةٍ فَهِمَةٌ غَيْرُ مُفَهَّمَة‏" سندی برای علم الهی و لدنی بودن حضرت زینب(س) است. علم لدنی که در سوره کهف به آن اشاره شده درباره حضرت خضر(س) "من لدنا علما، ما از جانب خود به او علم داده ایم" یعنی حضرت خضر دارای علم لدنی هستند. امام سجاد(ع) می فرمایند: تو هم دارای علم اکتسابی و الهی هستی که از جانب خداوند سیر می شوی مانند علم آموزی و رزق و روزی ای که برای حضرت مریم(س) نازل می شد، برای حضرت زینب(س) نیز اینگونه بود.

این کارشناس علوم قرآنی افزود: این شخصیت در این خانواده با عظمت و بین اولیاء الهی رشد کردند و بزرگ شدند. حضرت زینب(س) هم نهضت عاشورای امام حسین(ع) و هم کاروان از هم گسیخته و مصیب زده را تا رسیدن به مدینه مدیریت و رهبری می کنند. از جانب امام خود یعنی امام سجاد(ع) مهر تایید می گیرند و در برابر "عبیدالله بن زیاد" بسیار راحت، محکم و استوار می فرمایند هر چه دیدیم چون از جانب خداست زیباست که در واقع هم تودهانی به دشمن بود هم شجاعت و مقام معنوی خود را نشان دادند. این مسئولیت ها ساده نیست و ما نمی توانیم این عظمت و اقتدار را درک کنیم اما همه اینها به دلیل مقامات علمی و معنوی است که حضرت در طول پنجاه و چهار یا پنج سال عمر خود کسب کردند.

حجت الاسلام والمسلمین باقریان درباره جایگاه علمی حضرت زینب(س) بیان کرد: حضرت زینب(س) زینت پدر بودند و تا سال 40 هجری شاگرد امیرالمومنین(ع) بودند و حضرت دخترشان را مفسر قرآن خطاب می کردند. ایشان فرمودند: حضرت زینب(س) جامع یک سری مکارم اخلاقی است. کس دیگری با این میزان پشتوانه علمی و معنوی جز حضرت زینب(س) نبود که پیام آور نهضت عاشورا شود چون ایشان در طول 50 سال از معلمان ویژه آموختند در حقیقت مجمع فضائل بودند.

وی درباره وفات حضرت زینب(س) خاطرنشان کرد: کمترین اختلافی که بین روایت های مختلف درباره سال وفات حضرت زینب(س) نقل می شود مدت یک و سال اندی پس از جریان واقعه کربلا است. واقعه کربلا در محرم 61 هجری رخ داد و 15 رجب سال 62 یا نهایتا 63 هجری حضرت زینب(س) رحلت فرمودند؛ مرگشان هم شهادت در راه خداست هم با غم و غصه از دنیا رفتند. کتاب های فراوانی درباره ایشان نوشته شده است که از جمله آن ها می توان "زینب الکبری من المهد الی اللحد" از حسینی قزوینی، "زینب قهرمان کربلا" از احمد صادق اردستانی، "ارشاد" از شیخ مفید(ره)، "منتهی الآمال" از شیخ عباس قمی و "سیره پیشوایان" از مهدی پیشوایی را نام برد.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۸۹۱۴۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معلم باید برای ارتقای معنوی و علمی خود و دیگران تلاش کند

ایسنا/گیلان نماینده ولی‌فقیه در استان گیلان با بیان اینکه معلم باید برای ارتقای معنوی و علمی خود و دیگران تلاش کند، گفت: یک معلم تا آخر عمر باید با کتاب، دفتر و قلمش مأنوس باشد، دانش‌آموز هم دلداده معلمی خواهد شد که علم و تقوا را در هم آمیخته باشد.

آیت‌الله رسول فلاحتی امروز، هشتم اردیبهشت‌ماه در دیدار با معلمان منتخب و نمونه استان که در سالن اجتماعات اداره‌کل آموزش و پرورش برگزار شد، ضمن تبریک روز معلم به همه معلمان و فرهیختگان این عرصه، به روایتی از کتاب سیر و سلوک منصوب به سید بحرالعلوم اشاره و اظهار کرد: طبق آموزه‌های این کتاب، امام سجاد(ع) فرمودند «کسی که برای تربیت خودش، حکیمی نداشته باشد که او را ارشاد کند به سوی هلاکت و تباهی خواهد رفت».

وی با بیان اینکه همه ما مدیون آموزش و خدمات معلمانی هستیم که در کودکی به ما خواندن و نوشتن آموختند، افزود: شاگردانی که در کلاس درس معلم حاضر می‌شوند تا خواندن و نوشتن و علم بیاموزند در آینده ممکن است بزرگان و دانشمندانی همچون شهید تهرانی‌مقدم شوند؛ شهیدی که موشک‌هایش امروز قادر است موشک‌های نقطه‌زن آمریکا در اقیانوس اطلس را هدف قرار دهد و او خود معلم جبهه مقاومت شد.

آیت‌الله فلاحتی با بیان اینکه طبق روایت امام سجاد(ع)، ما وظیفه داریم برای خودسازی خود تلاش کنیم و انسان برای رسیدن به کمالات باید در مسیرش یک همراه خوب داشته باشد و لذا در هرجا نیازمند به معلم هستیم، معلمی که به ما درس و پیام دهد، گفت: طبق روایتی دیگر از بزرگان «کسی‌که به استاد رسید نصف راهش را طی کرده است» یعنی پیدا کردن استاد خوب هم هنر است و ما همیشه نیازمند به معلم و استاد هستیم‌.

وی معلمی را شغل انبیاء دانست و با بیان اینکه معلم باید برای ارتقای معنوی و علمی خود تلاش کند، افزود: یک معلم تا آخر عمر باید با کتاب، دفتر و قلمش مأنوس باشد؛ دانش‌آموز هم دلداده معلمی خواهد شد که علم و تقوا را در هم آمیخته باشد و لذا دانش‌آموز همواره خود را مدیون چنین معلمی می‌داند.

نماینده ولی‌فقیه در استان گیلان خطاب به این معلمان زحمتکش گفت: پس از ارتقاء خود سعی کنید برای ارتقای علمی و معنوی دیگران، دانش‌آموزان و دانشجویان خود از هیچ تلاشی دریغ نکنید و هرآنچه که آموخته‌اید را انتقال دهید که اگر چنین نکنید حسادت و بخل ورزیده‌اید. اگر امروز نام و آثار بزرگانی همچون ابن‌سینا، خواجه نصیرالدین طوسی و علامه طباطبایی ماندگار شده به این دلیل است که‌ آنان تمام اندوخته‌های خود را در قالب تربیت شاگرد یا در قالب گفتار، نوشتار و کتاب انتقال داده و به بشریت عرضه کردند.

امام جمعه رشت با تأکید بر ضرورت همراهی‌ با نیکان و معلمان خوب تصریح کرد: به زیرمجموعه و شاگردان‌تان یاد دهید که با انسان‌ها و معلمان و استادان خوب خود همیشه ارتباط داشته باشند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اولین تصویر از درب طلای حرم امام رضا (ع)
  • قدردانی از ۱۰۶ نفر از اعضای شورا‌های شهرستان فریدن
  • اهدای درب چوبی حرم امام رضا (ع) از طرف حرم بانوی کرامت
  • از درب طلای حرم امام رضا (ع) در دهه کرامت رونمایی می‌شود
  • برگزاری آیین سوگواری شهادت امام صادق‌(ع) در باغ موزه انقلاب
  • رونمایی از درب طلای حرم امام رضا (ع) در دهه کرامت
  • رونمایی از درب طلای حرم امام رضا(ع) در دهه کرامت
  • ارائه خدمات مشاوره ای رایگان در حرم حضرت معصومه(س)
  • پیام تسلیت مدیر حوزه های علمیه درپی درگذشت همسر آیت الله سیدمصطفی خمینی
  • معلم باید برای ارتقای معنوی و علمی خود و دیگران تلاش کند