Web Analytics Made Easy - Statcounter

تین‌نیوز | 

سفرهای نوروزی امسال چند تفاوت عمده با سال‌های قبل داشت که از جهاتی غیرقابل پیش‌بینی بود.

یکی از اصلی‌ترین تفاوت‌های سفرهای امسال نسبت به سال‌های گذشته، افزایش چشمگیر سفر با خودرو شخصی نسبت به حمل‌ونقل  عمومی بود.

دیگر تفاوت عمده سفرهای امسال پیشی گرفتن حمل‌ونقل هوایی از ریلی بود که دلیل اصلی آن نوسازی ناوگان هوایی و اعتماد بیشتر مردم به پروازهای داخلی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته نباید از رشد چشمگیر حمل‌ونقل دریایی بگذریم که در سفرهای نوروزی توانست رکوردی دور از انتظار به ثبت برساند.

نوروز امسال سفرهای نوروزی در بخش‌های مختلف با رشد مناسبی برخوردار بوده است که علت آن می‌تواند توسعه شبکه آزادراه‌ها و بزرگراه‌ها در سال‌های اخیر و همچنین افزایش تولید خودرو باشد که درنتیجه، امکان سفر با خودروی شخصی را برای همگان فراهم کرده است.

حمل‌ونقل عمومی جاده‌ای، ناموفق در بازاریابی سفرهای نوروزی

در این میان آنچه بیش از سایر موردهای حمل‌ونقل، نتوانست بازار خوبی برای مسافرت‌های نوروزی فراهم کند، حمل‌ونقل عمومی جاده‌ای (اتوبوس و مینی‌بوس) و قطار بود. کاهش میزان مسافرت با اتوبوس می‌تواند به راحت‌تر بودن سفرهای خانوادگی و گشت‌وگذارهای نوروزی با استفاده از خودروی شخصی برگردد. موضوعی که داوود کشاورزیان، رئیس سابق سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای نیز در دی‌ماه سال ۹۶ در گفتگو با خبرنگار مهر به آن اشاره کرد و گفت: ما انتظار نداریم که مردم سفرهای تفریحی ایام پیک سال را با استفاده از خودروهای عمومی جاده‌ای به‌خصوص ناوگان اتوبوس‌رانی بین‌شهری انجام دهند.

به گزارش خبرنگار مهر، وی ادامه داد: سازمان راهداری بیشتر بر موضوع توسعه سفرهای کاری و دانشجویی با استفاده از اتوبوس اصرار دارد که متأسفانه در سال‌های اخیر حتی این موارد نیز به بخش تردد با خودروی شخصی منتقل و به کاهش سهم اتوبوس‌ها از سفرهای کاری و دانشجویی منجر شده است. بااین‌حال در سال‌های اخیر شاهد کاهش تردد با اتوبوس در سفرهای نوروزی شده‌ایم؛ به‌گونه‌ای که در نوروز ۹۵ نزدیک به ۸ و نیم میلیون نفر با اتوبوس جابه‌جا شدند که این رقم در نوروز ۹۶ به حدود ۸ میلیون نفر کاهش یافت که کاهش حدود ۶ درصدی را تجربه کرده است.

همچنین براساس آمار اعلام‌شده از سوی وزارت راه و شهرسازی تا روز یازدهم فروردین نیز، کمی بیش از ۶ میلیون نفر از اتوبوس استفاده کرده‌اند که با توجه به افزایش ترددها در روزهای ۱۲، ۱۳، ۱۴ و ۱۵ فروردین که آخرین روز محاسبه سفرهای نوروزی است، احتمال دارد این رقم به حدود ۷ میلیون نفر برسد که در مقایسه با نوروز ۹۶ کاهش حدوداً ۱۰ درصدی را در بخش حمل‌ونقل عمومی جاده‌ای (اتوبوس) شاهد خواهیم بود. این موضوع نشانگر ناکارآمدی سرمایه‌گذاری در حمل‌ونقل جاده‌ای مسافر است.

افزایش سفرهای ریلی بازور یارانه‌های دولتی

در بخش ریلی نیز اگرچه در سال‌های اخیر، با افزایش مسیرهای ریلی مانند تهران- همدان و تهران-کرمانشاه مواجه بودیم، اما کماکان به دلیل پایین بودن سرعت قطارهای مسافری در ایران، نتوانسته‌ایم سفرهای ریلی را جایگزین سفر با خودروی شخصی کنیم.

سعید محمدزاده، مدیرعامل شرکت راه‌آهن در نشست خبری خود در ۲۴ اسفندماه با اشاره به افزایش ۶ درصدی حمل ریلی مسافر در سال ۹۶ نسبت به سال ۹۵ گفت: این در حالی است که در بخش قطارهای حومه‌ای ۱۶ درصد افزایش تردد داشته‌ایم.

وی درعین‌حال از یارانه ۸۰۰ میلیارد تومانی دولت به حمل‌ونقل ریلی مسافر خبر داد.

همچنین محمد رجبی، مدیرعامل شرکت رجاء که مجری قطارهای حومه‌ای است از وجود بدهی ۳۰۰ میلیارد تومانی دولت به این شرکت بابت قطارهای حومه‌ای خبر داده بود.

وی اظهار داشت: به‌عنوان‌مثال قطار حومه‌ای تهران ـ قم که از مسافران ۴ هزار تومان اخذ می‌شود، هزینه‌ای حدوداً ۱۵ هزارتومانی برای این شرکت در پی دارد که دولت یارانه‌های مربوط به قطارهای حومه‌ای را پرداخت نمی‌کند.

 به نظر می‌رسد بخش مهمی ازآنچه به‌عنوان افزایش میزان سفرهای ریلی اعلام‌شده، به سفرهای حومه‌ای برمی‌گردد که به دلیل ارزان‌تر بودن نسبت به سایر موردهای حمل‌ونقلی و علی‌رغم زمان زیادی که از مسافران می‌گیرد، بازهم با استقبال مواجه است. به‌عنوان نمونه قطار حومه‌ای تهران ـ قم در بلیت مسافران در سفر عصرگاهی زمان حرکت قطار را ۱۵:۴۰ دقیقه و زمان ورود قطار به ایستگاه قم را ۱۹:۵۵ دقیقه عنوان کرده است که به معنی انجام این سفر در مدت ۲ ساعت و ۱۵ دقیقه است این درحالی است که مسافرانی می‌توانند با خودروی شخصی این مسیر را در یک ساعت و نیم طی می‌کنند؛ ولی ازآنجایی‌که خودروهای شخصی این مسیر، مبلغی بین ۱۵ تا ۲۰ هزار تومان از مسافران اخذ می‌کنند، مردم به استفاده از قطار حومه‌ای روی آورده‌اند.

بنابراین نه‌تنها توسعه قطارهای مسافری برای دولت به‌صرفه نیست، بلکه حتی همین رشد استقبال مسافران نوروزی از مورد حمل‌ونقل ریلی نیز به نظر می‌رسد تا حدودی به قطارهای حومه‌ای وابسته است و بنابراین درصورتی‌که دولت یارانه قطارهای مسافری را لغو کند و قرار باشد نرخ بلیت قطار همانند نرخ هواپیما آزادسازی شود، شاهد ریزش شدید مسافرت با قطار خواهیم بود. بااین‌حال با توجه به بالا بودن امنیت سفر با قطار نسبت به سایر شقوق حمل‌ونقل به‌خصوص بالا بودن آمار کشته‌های تصادفات جاده‌ای، توسعه حمل‌ونقل قطار مسافری و تلاش برای انتقال مسافران از جاده به ریل، امری اجتناب‌ناپذیر است.

محمدحسین رضاییان، کارشناس ارشد صنعت حمل‌ونقل ریلی نیز در گفتگو با خبرنگار مهر، سال گذشته اعلام کرده بود که تنها راه پیشِ روی وزارت راه و شهرسازی باری افزایش استقبال از قطارهای مسافری، جدا کردن خطوط ریل حمل و بار و مسافر از یکدیگر و احداث خطوط راه‌آهن قطارهای برقی و سریع‌السیر‌است.

گفتنی است در نوروز ۹۵ بیش از ۱ میلیون و ۷۴۰ هزار نفر با قطار به سفر رفتند که این آمار در نوروز ۹۶ و پس از ۵ سال کاهش پی‌درپی تعداد مسافران قطار، با افزایش روبه‌رو شد و به ۱ میلیون و ۷۶۰ هزار نفر رسید. ضمن اینکه تا روز یازدهم فروردین نیز تعداد مسافران ریلی به ۱ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر رسیده است که با توجه به باقی ماندن ۴ روز تا پایان سفرهای نوروزی، احتمال رسیدن این شاخص به رکورد ۲ میلیون نفر وجود دارد. به‌خصوص که براساس آمار به‌طور میانگین در هرروز، ۱۰۰ هزار نفر سفر با قطار در ایام نوروز ۹۷ انجام‌شده بود. این در حالی است که وزارت راه و شهرسازی در سال گذشته همه قطارهای بالای ۳۵ سال را از رده خارج کرده و تنها ۵۲ دستگاه واگن مسافری جدید در سال ۹۷ وارد ناوگان حمل‌ونقل ریلی شد.

افزایش سفرهای دریایی مدیون توسعه گردشگری دریایی

در بخش مسافرت‌های دریایی نیز به علت افزایش زیرساخت‌های گردشگری دریایی به‌خصوص افزایش تعداد اسکله‌های بنادر جزایر قشم و هرمز با استفاده از ۷ فروند اسکله قابل‌حمل و سیار، افزایش تعداد ناوگان مسافری دریایی با استفاده از به‌آب‌اندازی ۳ فروند کشتی مسافری ۱۵۰ نفره نوساز در اسفندماه سال قبل، تبلیغات گسترده توسعه گردشگری دریایی از سوی سازمان بنادر و دریانوردی و همچنین اختصاص بسته‌های تشویقی و حمایتی به سرمایه‌گذاران در حوزه گردشگری دریایی، کاهش روزهای مواج خلیج‌فارس در نوروز امسال و مواردی این‌چنینی سبب شد تا میزان سفرهای دریایی نیز با رشد خوبی مواجه شود.

صنعت هوانوردی در حال رشد قابل‌توجه

بااین‌حال آنچه در بخش سفرهای نوروزی بیشترین توجه را به خود جلب کرد، افزایش میزان مسافران هوایی بود که از ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر در نوروز ۹۵ به ۳ میلیون و ۷۲۰ هزار نفر در نوروز سال گذشته رسیده است. امسال نیز به‌طور متوسط روزانه ۹۰۰ پرواز و در فرودگاه‌های کشور انجام شد و به‌طور میانگین ۱۲۰ هزار نفر در هرروز با استفاده از هواپیما جابجا شدند که سبب شد تا سهم حمل‌ونقل هوایی که در سال‌های گذشته پایین‌ترین سهم جابه‌جایی مسافر را در میان سایر گونه‌های حمل‌ونقل داشت، در رتبه دوم بعد از جاده‌ای و بالاتر از حمل‌ونقل ریلی و دریایی بایستد.

وزیر راه و شهرسازی نیز در روزهای پایانی سال ۹۶ از افزایش ۴۰ درصدی تقاضای سفر با هواپیما در کشور پس از افزایش تعداد ناوگان و همچنین آزادسازی نرخ بلیت هواپیما ظرف ۲ سال گذشته خبر داده بود.

داوود ربیعی، کارشناس ارشد صنعت هوانوردی در گفتگو با خبرنگار مهر درباره علل افزایش تقاضا برای سفر با هواپیما گفت: چندین عامل در افزایش سهم بخش هوانوردی از سهم حمل‌ونقل مسافر در کشور مؤثر بوده است. نخست آنکه افزایش ناوگان ای‌تی‌آر و در پی آن افزایش مسیرهایی که با استفاده از این تایپ و باقیمت مناسب ایجادشده است، تأثیرگذار بوده است؛ ضمن اینکه به‌عنوان‌مثال فرودگاه‌های شهرهای شمالی کشور که به دلیل افزایش پروازهای ای‌تی‌آر چند صباحی است که رونق گرفته‌اند، در افزایش استقبال از سفرهای هوایی نوروزی مؤثر بوده است. شهرهای مسافر خیزی چون رامسر، رشت، ساری و گرگان که به دلیل افزایش سفر با ای‌تی‌آر در ماه‌های اخیر، توانسته بخش مهمی از سهمیه سفرهای جاده‌ای را به خود اختصاص دهند.

وی افزود: از دیگر عوامل توسعه سفرهای هوایی، اهمیت پیدا کردن صنعت هوانوردی در کشور است اگرچه در ماه‌های گذشته سانحه هوایی دردناکی داشتیم، اما سبب شد تا میزان آگاهی و دانش مردم از صنعت هوانوردی و لازمه توسعه آن افزایش یابد.

 این کارشناس صنعت هوانوردی با اشاره به افزایش تعداد شرکت‌های هواپیمایی که سبب توسعه رقابت میان ایرلاین‌ها شده است، گفت: این اقدام باعث شده تا بخش‌های بازرگانی ایرلاین‌ها نیز به روش‌های متعددی برای افزایش فروش بلیت روی بیاورند که درنتیجه امسال برای اولین بار دیدیم که در هرزمانی از اسفندماه و حتی در طول تعطیلات نوروز، مردم بلیت هواپیما می‌خواستند، می‌توانستند از طریق روش‌های الکترونیکی خریداری کنند. این در حالی بود که در سال‌های گذشته از اوایل اسفندماه با کمبود بلیت هواپیما و نهایتاً ایجاد بازار سیاه آن روبه‌رو می‌شدیم.

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: سفرهای نوروزی حمل و نقل ریلی حمل و نقل دریایی حمل و نقل هوایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۹۰۳۹۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا سفر با قطار؟ ۵ دلیل برای انتخاب این نوع سفر

آفتاب‌‌نیوز :

باوجود وسایل نقلیه مختلف و راه‌های جاده‌ای، ریلی، هوایی و دریایی، چرا برخی از مردم سفر با قطار که وسیله نقلیه نسبتا کندتری است را ترجیح می‌دهند. رانندگی‌نکردن و لذت‌بردن از تماشای مناظر غالبا بکر و دست‌نخورده مسیر‌های ریلی، بارزترین مزیت سفر با این وسیله نوستالژیک است؛ اما این تنها جذابیت سفر‌های ریلی نیست. در این مقاله، ۵ دلیل انتخاب قطار برای سفر را شرح داده‌ایم. امروزه شرکت‌های ریلی با ارائه بلیط‌های قیمت مناسب به‌ویژه در زمان پیش فروش بلیط قطار، افراد بیشتری را به سفر‌های جذاب ریلی علاقه‌مند کرده‌اند.

۱- سفر با قطار ایمن‌تر است

بنا به گفته شورای ایمنی حمل‌ونقل اروپا، سفر ریلی که کمترین خطر مرگ‌ومیر را دارد، یکی از ایمن‌ترین روش‌های حمل‌ونقل در جهان به‌شمار می‌رود. متأسفانه در ایران روند کلی تصادفات جاده‌ای بالا است و سفر هوایی نیز حس اطمینان چندانی به مردم نمی‌دهد. با‌توجه‌به این مسائل، قطار‌ها با کمترین آمار تصادف و حوادث از درجه ایمنی بهتری برخوردارند و درصد اطمینان مردم نیز به آن‌ها بیشتر است. به‌طورکلی، قطار‌های مدرن به‌گونه‌ای طراحی شده‌اند که محکم و بادوام باشند، با تمرکز بر سرمایه‌گذاری در اقدامات ایمنی، استفاده از واگن‌هایی با فناوری پیشرفته ترمز و برنامه‌های تعمیر و نگهداری منظم، ناوگان ریلی کشور ما نیز در حال پیشرفت و بهبود است؛ براین اساس، مسافران می‌توانند با خیال آسوده به این وسیله نقلیه و شرکت‌های ریلی ارائه‌دهنده آن‌ها اعتماد کنند.

۲- تا رسیدن به مقصد، گپ بزنید یا با خیال آسوده بخوابید

مزیت اصلی سفر با قطار، مثل هر وسیله نقلیه عمومی دیگر این است که شخص دیگری سختی کار، یعنی رانندگی را بر‌عهده می‌گیرد؛ بنابراین، اگر به‌تن‌هایی یا همراه با خانواده و جمع دوستان سفر کنید، به‌جای تحمل خستگی رانندگی‌کردن طولانی‌مدت، می‌توانید تمام مسیر را بخوابید یا به تماشای طبیعت زیبا مشغول شوید. اگر مسئولیت رانندگی با شما نباشد، علاوه‌بر دیدن مناظر بکری که فقط در مسیر‌های ریلی وجود دارد، گپ‌زدن با همراهان و تماشای فیلم یا مطالعه کتاب در طول مسیر، سفرتان را جذاب‌تر خواهد کرد. رانندگی‌نکردن به‌ویژه برای افرادی که به سفر‌های کاری می‌روند بسیار بهتر است. چراکه می‌توانند به‌محض رسیدن به مقصد، سراغ کار‌های خود بروند.

۳- سفر با قطار آسان است (خرید بلیط و دسترسی به راه‌آهن)

سفر با قطار از جنبه‌های مختلف آسان‌تر از سفر‌های جاده‌ای، هوایی و دریایی است. آسان‌بودن سفر با قطار از همان لحظه خرید بلیط خود را نشان می‌دهد؛ برای رزرو بلیط‌های این وسیله، علاوه‌بر روش حضوری، به‌آسانی می‌توانید از‌طریق اینترنت اقدام کنید. با استفاده از پلتفرم‌های برنامه‌ریزی سفر، بدون نیاز به صف گرفتن و صرف وقت و هزینه، با یک جستجوی آنلاین به تمام قطار‌های موجود در مسیر و تاریخ انتخابی‌تان دسترسی خواهید داشت و می‌توانید برای بهترین زمان و با مناسب‌ترین قیمت، بلیط رزرو کنید. خرید آنلاین این شانس را به شما می‌دهد تا از زمان دقیق پیش فروش قطار مطلع شوید و بدون نگرانی از تکمیل ظرفیت یا افزایش قیمت، بلیط‌های موردنیازتان را رزرو کنید.

علاوه‌بر خرید بلیط قطار، رفتن به ایستگاه راه‌آهن و سوار‌شدن به قطار نیز بسیار آسان‌تر از سفر‌های هوایی است. بسیاری از ایستگاه‌های راه‌آهن در قلب شهر‌ها و شهرک‌ها واقع شده‌اند و ازاین‌رو دسترسی مسافران به آن‌ها آسان و کم‌هزینه‌تر از رفتن به فرودگاه‌ها است که غالبا در حاشیه شهر‌ها قرار دارند. مورد سوم، فرآیند سوارشدن به قطار است که در مقایسه با چک‌این و رد‌شدن از گیت‌های پرواز، دردسر‌های کمتری دارد و زمان کمتری هم طول می‌کشد تا مسافران سوار قطار شوند. در این روش، کافیست به‌موقع در راه‌آهن حضور پیدا کنید (قطار‌ها معمولا در زمان دقیق و بدون تأخیر حرکت می‌کنند) و پس از ارائه مدارک برای عبور از گیت بازرسی، ازطریق سکوی سفر خود وارد واگن و کوپه شوید. اطلاعات مربوط به واگن کوپه در بلیط‌ها درج شده است.

۴- امکانات رفاهی، سرگرمی و پذیرایی

وقتی مسافت مبدأ تا مقصد بیش از چند ساعت باشد، مجبور می‌شوید، ساعاتی را بخوابید یا یک، دو و حتی سه وعده غذایی را در مسیر تهیه و صرف کنید. در سفر با قطارها، علاوه‌بر مکان مناسب برای استراحت و خواب و وجود وسایل سرگرمی، پریز برق، سرویس بهداشتی و ... از مسافران پذیرایی می‌شود. در‌صورت سفر با ماشین شخصی، علاوه‌بر صرف میان‌وعده در حال حرکت، می‌توانید برای صرف وعده‌های غذایی در رستوران‌ها و مراکز رفاهی بین‌راهی توقف کنید. در سفر با اتوبوس، آزادی عمل کمتری دارید و تا زمانی که راننده در مسیر مشخص متوقف نشود، باید منتظر بمانید. شرکت‌های هواپیمایی، وعده‌های غذایی را در هنگام پرواز سرو می‌کنند؛ اما در سفر با قطار، غذا‌خوردن شیوه و حال‌و‌هوای بسیار متفاوتی دارد.

وقتی با قطار سفر می‌کنید، بدون نیاز به توقف در مسیر، آن هم در شرایطی بسیار راحت شبیه به خانه یا رفتن به رستوران، از شما پذیرایی خواهد شد. مسافران می‌توانند وعده‌های غذایی (صبحانه، ناهار، عصرانه و شام بسته به زمان سفر) را در کوپه‌های خود میل کنند یا به رستوران قطار بروند و در هر دو حالت هم‌زمان با صرف غذا از دیدن مناظر جذاب مسیر‌های ریلی لذت ببرند.

۵- قطار‌ها بهترین روش برای سفر ارزان و به‌صرفه

دلایل زیادی برای انتخاب سفر با قطار وجود دارد. برای مثال، این وسیله راحتی، آزادی عمل برای استراحت، حرکت‌کردن، غذا‌خوردن و همچنین ایمنی بیشتری در پیمودن مسیر دارد و علاوه‌براین، خبری از دردسر‌های ترافیک در ایام شلوغی و اوج سفر نیست. در کنار تمام این موارد، با‌توجه‌به اوضاع اقتصادی اکنون کشور، مردم به‌دنبال خرید‌های ارزان و صرفه‌جویی در هزینه‌ها هستند. قطار‌ها این فرصت را به شما می‌دهند تا با مبلغی ناچیز حتی به دورترین شهر‌ها سفر کنید. قیمت بلیط قطار نسبت به هواپیما بسیار کمتر است و در اغلب موارد با قیمت بلیط اتوبوس فرقی ندارد. 

فلای تودی؛ همراه شما برای سفری آسوده و هیجان‌انگیز

قطار‌ها وسیله‌ای ارزان‌قیمت، ایمن و جذاب هستند که با ارائه امکانات سرگرمی، رفاهی و پذیرایی، سفر‌های دور و نزدیک را برای مسافران مهیج می‌کنند؛ علاوه‌براین، روش تهیه بلیط‌های قطار بسیار آسان است؛ به‌خصوص اگر برای رزرو بلیط به سایت معتبر فروش و پیش فروش بلیط قطار فلای تودی مراجعه کنید. در فلای تودی، دسترسی شما به اطلاعات تمامی قطار‌های موجود در مسیر‌های ریلی کشور فراهم شده است.

دیگر خبرها

  • انتقاد آیت‌الله علم‌الهدی از وضعیت حمل‌ونقل هوایی و ریلی
  • ایستگاه راه‌ آهن همدان کجاست؟
  • بلیط قطار و هواپیما برای این افراد نیم بهاست
  • امکان خرید بلیت نیم‌بها از سامانه‌های حمل‌ونقل ریلی و هوایی برای معلولان شدید
  • راه آهن: کنسرسیوم توسعه ریلی از حسن نیت ما سوءاستفاده کرد
  • قطار پیشرفت در ایستگاه همدان
  • راه‌آهن:کنسرسیوم توسعه ریلی از حسن‌نیت ما سوء استفاده کرد
  • لکوموتیو قطار ترانزیتی افغانستان-ترکیه توقیف شد!
  • کاهش ۱۴ درصدی جانباختگان حوادث رانندگی در سفرهای نوروزی
  • چرا سفر با قطار؟ ۵ دلیل برای انتخاب این نوع سفر