Web Analytics Made Easy - Statcounter

‌مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری هرمزگان گفت: مرمت دیواره‌های معبد هندوها به اتمام رسیده و مرمت گنبد آن در چند روز آینده آغاز می‌شود.

‌محسن ضیایی در گفت‌وگو با ایسنا، ‌در خصوص مرمت معبد هندوها در بندرعباس، اظهار کرد: مرمت دیواره‌های داخلی این بنای تاریخی به اتمام رسیده و همچنین مرمت گنبد آن در چند روز آینده آغاز می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در پاسخ به سوال ایسنا مبنی بر مشارکت کارشناسان میراث فرهنگی کشور هندوستان در خصوص بهسازی معبد هندوهای بندرعباس با بیان اینکه این اقدام نیاز به هماهنگی و مکاتبات رسمی توسط استانداری و وزارت امور خارجه کشور دارد، افزود: این مسئله تنها در حد یک پیشنهاد مطرح شده و تاکنون اقدامی در این زمینه صورت نگرفته است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری هرمزگان با اشاره به اینکه مرمت و همچنین طرح‌های مطالعاتی درخصوص بهسازی بسیاری از آثار تاریخی استان را در دستور کار خود در سال 97 قرار داده‌ایم، تصریح کرد: مرمت و بهسازی بافت تاریخی بندرکنگ، بندرخمیر و بندرلافت از مهمترین برنامه‌های این اداره کل است.

ضیایی با بیان اینکه با تأکید استاندار هرمزگان مرمت قلعه پرتغالی‌ها در هرمز نیز در دستور کار قرار و اعتبارات خوبی برای آن در نظر گرفته شده است، عنوان کرد: مرمت یک مدرسه تاریخی در جزیره هرمز نیز از دیگر اقدامات ما در سال 97 خواهد بود.

وی خاطرنشان کرد: در سال 97 مطالعات در خصوص مرمت بسیاری از آثار تاریخی استان صورت می‌گیرد و همچنین به دنبال جذب اعتبارات لازم جهت مرمت آثاری چون قلعه فین نیز هستیم.

به گزارش ایسنا، "معبد هندوها یا بُت‌ِگوران" معماری منحصر به فردی دارد و آن طور که گفته‌اند فصل مشترک معماری ایران و هند است. این بنا در سال 1310 برای نیاز هندوهای مقیم بندرعباس به دستور محمدحسن خان سعد الملک حاکم وقت این شهر ساخته شد و شاید یکی از عناصر مهم ارتباط فرهنگی و هنری میان ایران و هند است و در سال 1377 با شماره ی 1999 در فهرست آثار ملی ثبت شده است.

اساس ساختمان این معبد عبارت است از یک اتاق چهارگوش میانی که بر روی آن گنبدی قرار گرفته ‌است. سبک معماری این گنبد را مقرنس‌های پیرامونی آن نه تنها از دیگر گنبدهای موجود در سواحل خلیج فارس، بلکه از گنبدهای سراسر ایران متفاوت می‌سازد. طرح این بنا کاملاً از معماری معابد هندی متإثر است. این معبد از جمله نشانه‌های معدود تاریخی بندرعباس است که توجه هر تازه‌واردی را به خود جلب می‌کند و امروزه در کنار یکی از خیابان‌های اصلی شهر قرار گرفته‌است.

این معبد برای نیازهای هندوهای مقیم شهر بندرعباس که از سال‌های ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴ "هـ - ش" سکونت داشته و به کارهای تجاری می‌پرداختند، ساخته شد.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۹۰۶۵۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره‌برداری از حمام بیگ‌جوان چایپاره با کاربری اقامتگاه بوم‌گردی 

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،  غلام شیرزاده با اعلام این مطلب اظهار کرد: برای حفاظت و نگهداری از این بنای تاریخی و استفاده بهینه از آن حمام بیگ‌جوان چند سال پیش به بخش خصوصی واگذار و زیر نظر کارشناسان حفظ و مرمت استان مورد مرمت قرار گرفت.    رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چایپاره افزود: حمام تاریخی بیگ‌جوان در مساحتی بالغ بر ۵۴۰ مترمربع در دو بخش عمومی شامل هشتی ورودی، سربینه، گرم‌خانه و خزینه و بخش اختصاصی ساخته شده است.   او با بیان اینکه مصالح به‌کار رفته در ساخت این بنا از نوع سنگ و آجر است، گفت: قدمت ساخت حمام بیگ‌جوان چایپاره به اواخر دوره قاجار برمی‌گردد که با شماره ۹۱۷۱ به ثبت ملی رسیده است.

دیگر خبرها

  • بازسازی پایه‌های پل زمانخان در سامان
  • مرمت کاروانسرای ینگی‌امام ۲۰۰ میلیارد تومان می‌خواهد
  • کاروانسرای تاریخی شرکت نفت ارومیه ساماندهی می شود
  • آمادگی میراث فرهنگی ساماندهی و مرمت کاروان‌سرای تاریخی جنب شرکت نفت ارومیه
  • هندی‌ها به نمایشگاه کتاب تهران نمی‌آیند؟
  • مافیای «بافت تاریخی» به زمین می‌خورد؟
  • بهره‌برداری از حمام بیگ‌جوان چایپاره با کاربری اقامتگاه بوم‌گردی 
  • مرمت پل خاتون کرج تا آخر امسال تمام می‌شود
  • همکاری گروه بین المللی ایسکارسا در مرمت بنا‌های تاریخی نطنز با میراث فرهنگی
  • همکاری گروه بین المللی ایسکارسا با میراث فرهنگی در مرمت بنا‌های تاریخی نطنز