Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@15:05:00 GMT

جوهر هوشمند ابعاد جدیدی به چاپ سه بعدی می افزاید

تاریخ انتشار: ۱۵ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۷۹۲۴۱۵۸

جوهر هوشمند ابعاد جدیدی به چاپ سه بعدی می افزاید

تهران- ایرنا- محققان جوهر هوشمندی ابداع کرده اند که ساختارهای چاپ شده سه بعدی را به اشیایی تبدیل می کند که می توانند تغییر شکل و رنگ دهند.

به گزارش روز چهارشنبه گروه علمی ایرنا از پایگاه اینترنتی یورک الرت، این ابداع که توسط محققان کالج دارتموث در آمریکا صورت گرفت، نویدبخش افزایش بیش از پیش کاربردهای چاپ سه بعدی است و می تواند زمینه را برای نسل جدید ماده چاپ شده هموار سازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


پیشرفت حاصل شده در زمینه چاپ هوشمند با قابلیت تغییر شکل که به چاپ چهار بعدی هم شناخته می شود، یک جایگزین کم هزینه برای ساخت قطعات دقیق برای استفاده در حوزه های مختلف از بیوپزشکی تا صنعت انرژی محسوب می شود.
به گفته محققان، این فناوری به اشیای چاپ شده سه بعدی حیات می دهد و در حالی که بسیاری از ساختارهای چاپ شده سه بعدی خواص مولکولی ماده را بازتاب نمی دهند، جوهر جدید مولکول های کاربردی را به جهان چاپ سه بعدی می آورد و با استفاده از آن می توان اشیای هوشمندی را برای مصارف مختلف چاپ کرد.
بسیاری از سازوکارها و پروتکل های چاپ سه بعدی بر رزین های شفاف کننده عکس تکیه دارند و به تولید اشیای پلاستیکی سخت و محکم اما نه چندان برخوردار از معماری مولکولی منجر می شوند.
اما دستاورد جدید به طراحان اجازه می دهد که محدوده ها و کاربردهای مولکولی خاص را در یک ماده حفظ کنند و این ساختارها را برای استفاده در چاپ سه بعدی تغییر دهند.
محققان با ترکیب فناوری های جدیدی در عملیات های پیش و بعد از چاپ توانستند اشیای چاپ شده را به یک درصد اندازه های واقعی خود کاهش و رزولوشن (شفافیت) آنها را 10 برابر افزایش دهند.
این اشیای چاپ شده سه بعدی می توانند بطور مکرر با استفاده از پایه های فرا مولکولی از لحاظ اندازه کوچک و بزرگ شوند؛ همچنین با استفاده از ردیاب های فلورسنت در واکنش به یک محرک خارجی مانند نور تغییر رنگ دهند.
توانایی کاهش اندازه یک شیء بعد از چاپ در عین حفظ خصیصه های کاربردی و افزایش شفافیت آن جسم به چاپگرهای ارزان قیمت اجازه می دهد تا اشیایی با وضوح بالا چاپ کنند؛ کاری که زمانی تنها توسط چاپگرهای پیچیده تر میسر بود.
روش جدید مقیاس پذیر است، به طور گسترده قابل انطباق است و می تواند به طور چشمگیری موجب کاهش هزینه ها شود.
این مطالعه توسط مجله انجمن شیمی آلمان به نام Angewandte Chemie به عنوان یک مقاله بسیار مهم VIP انتخاب شد.
علمی**2038**2017

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علمي آموزشي جوهر هوشمند چاپگر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۹۲۴۱۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فناوری جدیدی برای دیدن درون سلول‌های سرطانی

پژوهشگران فناوری جدیدی را توسعه داده‌اند که با آن می‌توانند محتویات چربی یا همان لیپیدهای موجود در سلول‌های سرطانی را مشاهده و مطالعه کنند.

به گزارش مشرق، دانشمندان فناوری تصویربرداری جدیدی را ابداع کرده‌اند که به آنها اجازه می‌دهد تا درون یک سلول سرطانی را به صورت زنده ببینند و نحوه تعامل آن با محیط اطراف خود را مشاهده کنند.

به نقل از آی‌ای، این تیم به رهبری دانشگاه ساری(Surrey) در انگلیس به دنبال مشاهده و مطالعه محتوای چربی‌های(لیپیدها) موجود در سلول‌های سرطانی بود.

لیپیدها اجزای کلیدی سلول‌ها هستند و به سلول‌های سرطانی اجازه رشد، تکثیر و متاستاز را می‌دهند.

این تکنیک با همکاری کالج دانشگاهی لندن توسعه یافته است و شرکت داروسازی GSK و شرکت‌های یوکوگاوا(Yokogawa) و سایکس(Sciex) نیز در آن مشارکت داشته‌اند.

نظارت بر محتوای چربی سلول‌ها

با استفاده از سیستم شرکت یوکوگاوا به نام SS۲۰۰۰، سلول‌های سرطانی منفرد از یک ظرف کشت شیشه‌ای نمونه‌برداری شد. این سیستم نوآورانه سلول‌های زنده منفرد را با استفاده از لوله‌های کوچک استخراج می‌کند و امکان تجزیه و تحلیل دقیق را فراهم می‌کند. عرض این لوله‌ها به سختی ۱۰ میکرومتر، یعنی نصف قطر نازک‌ترین موی انسان است.

در مرحله بعد، این سلول‌ها با رنگ فلورسنت رنگ‌آمیزی شدند. این کار به پژوهشگران امکان داد تا قطرات لیپید را در طول آزمایش بررسی کنند.

سپس این تیم با محققان شرکت Sciex برای ایجاد یک رویکرد جدید طیف‌سنجی جرمی همکاری کرد. این روش به آنها اجازه می‌داد لیپیدها را بشکنند و ساختار واقعی سلول را تعیین کنند.

سرانجام کل این فرآیند به مشاهده چگونگی تکامل سلول‌های سرطانی در پاسخ به تغییرات محیط اطراف منجر شد.

یوهانا فون گریشتن از دانشکده شیمی و مهندسی شیمی دانشگاه ساری گفت که مشکل سلول‌های سرطانی این است که هیچ دو سلولی شبیه به هم نیستند.

وی افزود: این امر طراحی یک درمان خوب را سخت‌تر می‌کند، زیرا برخی سلول‌ها همیشه بیش از سایرین در برابر درمان مقاومت می‌کنند. با این حال، همیشه ثابت شده است که مطالعه سلول‌های زنده پس از حذف آنها از محیط طبیعی، با جزئیات کافی برای درک واقعی آرایش آنها دشوار است. به همین دلیل بسیار هیجان انگیز است که بتوانیم سلول‌های زنده را زیر میکروسکوپ نمونه‌برداری کنیم و محتوای چربی آنها را یک به یک بررسی کنیم.

به گفته پژوهشگران این یافته‌ها می‌توانند بینشی در مورد چگونگی واکنش سلول‌ها به تشعشع ارائه دهند.

پژوهشگران همچنین از این رویکرد تازه کشف شده برای تجزیه و تحلیل مولکول‌های چرب لیپیدی در چندین سلول سرطانی استفاده کردند. جالب توجه است که آنها تفاوت‌هایی را در نمایه لیپیدی سلول‌های مختلف شناسایی کردند.

کارلا نیومن معاون مدیر بخش تصویربرداری سلولی و دینامیک در GSK در یک بیانیه مطبوعاتی گفت: روش جدید ما راه را برای مطالعه سلول‌های سرطانی با جزئیاتی که قبلاً ندیده‌ایم، هموار می‌کند. یک روز نیز ممکن است بتوانیم ببینیم که چگونه سلول‌های سرطانی با همسایگان خود ارتباط برقرار می‌کنند. این می‌تواند درمان‌های جدید و هدفمندتری را فراهم کند.

این تکنیک می‌تواند بینش‌های ارزشمندی در مورد چگونگی پاسخ انواع سرطان به درمان‌ها ارائه دهد. همچنین می‌تواند به پزشکان در درک تأثیر تابش و تشعشع بر سلول‌ها کمک کند، به ویژه اینکه چگونه برخی از سلول‌های سرطانی در برابر پرتودرمانی مقاومت می‌کنند. این مقاومت ممکن است به عود سرطان منجر شود.

درک عمیق‌تر از بیولوژی سرطان می‌تواند به توسعه درمان‌های مؤثرتری در آینده منجر شود.

علاوه بر این، پژوهشگران بیان می‌کنند که مطالعه لیپیدها داخل سلول‌های منفرد ممکن است به بخش‌های مختلف سلامت از جمله ایمنی و بیماری‌های عفونی نیز کمک کند.

این یافته‌ها در مجله Analytical Chemistry منتشر شده است.

دیگر خبرها

  • امیر جدیدی بازیگر یک پروژه بین المللی شد
  • کشف ۳۰۸ قطعه اشیای تاریخی دوره ساسانی و هخامنشی در چالوس
  • علی‌عسکری: استقلال گوهری برای هلدینگ خلیج فارس است
  • موزه آذربایجان میزبان اشیای تاریخی موزه ایران باستان در روز موزه
  • فناوری جدیدی برای دیدن درون سلول‌های سرطانی
  • حجاب و عفاف یکی از ابعاد مهم حیات فرهنگی است
  • نمایش آثار جدیدی از ارادت هنرمندان در موزه رضوی
  • بازدید ۷۰ هزار نفر از موزه‌ های حرم مطهر رضوی
  • ۷۰ هزار نفر از موزه‌های حرم مطهر رضوی دیدن کردند
  • سامانه بارشی جدیدی در راه کشور | رگبار بهاری در این استان ها | چه زمانی هوا گرم تر می شود؟