Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-08@15:37:46 GMT

برخورد قاطع با تخریب کنندگان زیستگاه خفاشها

تاریخ انتشار: ۸ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۹۲۹۸۳۶

برخورد قاطع با تخریب کنندگان زیستگاه خفاشها

جهانگیر امیری رئیس اداره محیط زیست ثلاث باباجانی گفت:‌ شایعات در خصوص ارزش دار بودن لانه خفاش ها صحت ندارد و با تخریب کنندگان زیستگاه خفاش ها برخورد خواهد شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از شاخ شمیران، این روزها بازار اخبار کذب در خصوص لانه خفاش ها در فضای مجازی پیچیده است و هر روز داغ تر می شود .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

براساس این گزارش عده ای سودجو در در مناطقی از کشور به دنبال شایعه گرانبها بودن لانه خفاش ها ،‌بدنبال تخریب زیستگاه خفاشها به بهانه جمع آوری فضله آنها و فروش با قیمت های هنگفت به دلالان جهت مصارف پزشکی و غیره هستند که این جریان توسط دشمنان محیط زیست به راه انداخته شده و اصولاً هیچ مبنا و حقیقتی ندارد.

 

جهانگیر امیری در گفتگو با شاخ شمیران، اظهار داشت :‌ مبنای این خبر به هیچ عنوان صحت ندارد و کذب محض است .

 

امیری افزود :‌ خفاش ها شب کور و از راسته بال دستان و تنها پستانداری است که بال دارد و قادر به پرواز است.

 

وی بیان داشت :‌ بسیاری از جانورشناسان تاکید بر منفعت این پستانداران در زندگی بشر دارند، زیرا آنها به مقدار زیادی از پشه هاو حشرات موذی تغذیه می‌کنند حشراتی که هر سال میلیاردها دلار به کشاورزان وجنگلبانی ضررمی‌رسانند .

 

رئیس اداره محیط زیست شهرستان ثلاث باباجانی در ادامه گفت :‌ تولید مثل خفاش ها در مقایسه با پستانداران کوچک دیگر بسیار کمتر است و بیشتر ماده ها فقط یک بار در سال یک بچه به دنیا می آورند و در فصل زمستان به خواب زمستانی فرو می روند .

 

جهانگیر امیری خاطرنشان ساخت :‌ حتی کاوشگران بی آزار هم باعث بیدار شدن آنها از خواب زمستانی می شوند و هر دفعه که آنها از خواب بیدار شوند چربی ذخیره شده در عرض ۲ ماه خود را از دست می دهند که ممکن است تا بهار دوام نیاورند.

این مقام مسئول گفت :‌ این جانوران ناقل بیماری هاری در طبیعت و حیات وحش نیز هستند وخطر انتقال این بیماری خطرناک به متخلفین وجود دارد .

 

رئیس اداره محیط زیست شهرستان ثلاث باباجانی گفت : این اداره بصورت ویژه پیگیر موضوع بوده و در صورت مشاهده  این سوداگران حیات وحش برخورد قاطعی خواهد داشت .

 

وی در پایان از عموم مردم و دوستداران طبیعت استدعا دارد جهت حمایت وحفاظت زیستمندان به محض مشاهده هر گونه تخلف زیست محیطی مراتب را از طریق شماره تماس 08346724955 به این اداره گزارش نمایند .

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۹۲۹۸۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شناسایی ۱۶۲ کارواش آلاینده در پایتخت/ «پساب» مهم‌ترین مشکل زیست‌محیطی کارواش‌ها

رئیس اداره پایش اداره کل محیط زیست استان تهران ضمن اشاره به شناسایی ۱۶۲ کارواش آلاینده در پایتخت طی سال گذشته، «پساب» را مهم‌ترین مشکل زیست‌محیطی آن‌ها ذکر کرد.

الهه بیگی در گفت وگو با ایسنا افزود: مستندات و وضعیت‌ زیست‌محیطی  ۲۶۳ مورد کارواش در استان تهران در سامانه جامع محیط زیست ثبت شده است. بر اساس آخرین اطلاعات، ۱۶۲ مورد کارواش در پایتخت شناسایی و اطلاعات آن‌ها در این سامانه ثبت شده این در حالیست که امکان جابجایی و تعطیلی واحدهای فاقد مجوز خیلی زیاد است.

رئیس اداره پایش اداره کل محیط زیست استان تهران اضافه کرد: پیش از این واحدهای خدماتی، مشمول واحدهای آلاینده نمی‌شدند ولی بر اساس شیوه‌نامه جدید و تصویب‌نامه هیات وزیران در ۲۷ اسفند سال ۱۴۰۱ همه واحدهای خدماتی در صورت آلایندگی مشمول پرداخت عوارض آلایندگی تحت عنوان عوارض سبز می‌شوند. کارواش‌ها جزو مراکز خدماتی محسوب می‌شوند و در اولویت کاری محیط زیست تهران قرار دارند.

بیگی اضافه کرد: ادارات محیط زیست شهرستان‌های استان تهران کارواش‌ها را شناسایی و مدارک آن را چک می‌کنند و اگر در بازدید از آن‌ها متوجه آلایندگی شوند، به صاحبشان اخطار می‌دهند. مهلت اخطاریه بیش از دو هفته است. اگر اینگونه کارواش‌ها پس از صدور اخطاریه اول اقدامی برای رفع آلایندگی انجام ندهند، اخطاریه دوم با مهلت مناسب صادر می‌شود. اگر واحد آلاینده اقدامی نکند، مستندات آن در سامانه محیط زیست در قسمت آلاینده‌ها ثبت و مشمول پرداخت عوارض می‌شود.

وی در ادامه گفت: این عوارض به‌صورت فصلی است و واحدهایی که آلاینده تشخیص می‌شوند، هر سه ماه اطلاعات آن‌ها در سامانه جامع بارگذاری می‌شود و مشمول پرداخت عوارض می‌شوند.

رئیس اداره پایش اداره کل محیط زیست استان تهران افزود: اطلاعات ۲۶۳ مورد کارواش در سامانه جامع محیط زیست ثبت شده‌اند ولی تعداد کارواش‌های مشمول لیست صنایع آلاینده هستند ۳۷۹ مورد در سال ۱۴۰۲بود چراکه امکان دارد یک کارواش چند بار اسمش در این لیست آورده باشد و تا زمانی که رفع آلوگی نکنند در لیست قرار دارد.  

 وی با بیان اینکه عمده مشکل زیست‌محیطی  کارواش‌ها مربوط به «پساب» آن‌هاست، اظهار کرد: اگر پساب آن‌ها بدون تصفیه وارد منابع پذیرنده مانند اراضی کشاورزی، چاه‌ها و آب‌های سطحی شود، از نظر ما آلاینده هستند چراکه مواد شوینده استفاده شده در کارواش به‌طور مستقیم وارد محیط زیست می‌شود.

رئیس اداره پایش اداره کل محیط زیست استان تهران اضافه کرد: اگر کارواش‌ها بسته به حجم پساب تولیدی، آن استانداردسازی نکنند و به‌صورت خام وارد منابع پذیرنده شود، آلودگی خاک و منابع آب زیرزمینی را در پی خواهد داشت و در صورت ورود به اراضی کشاورزی تبعات دیگری نیز دارد بنابراین اولویت اصلی ما برای کارواش‌ها استانداردسازی پساب‌ آن‌هاست چون این پساب‌ها حاوی آلودگی‌های میکروبی و شیمیایی است.

بیگی در پایان اظهارکرد: بر اساس بازدیدهای انجام شده در حال حاضر میزان آلایندگی کارواش‌ها روند کاهشی داشته است و اغلب آن‌ها به استانداردهای محیط زیستی واقف هستند چراکه در اخطاریه‌های صادر شده اقدامات لازم برای رفع آلودگی ذکر می‌شود  و در نتیجه اغلب کارواش‌ها سیستم استانداردسازی پساب دارند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مشاهده یک خرس قهوه‌ای و ۲ توله اش در اقلید
  • قانون حمایت از خانواده و جوانی در محیط زیست گیلان اجرا می‌شود
  • دستگیری شکارچی غیرمجاز قبل از شکار در فیروزکوه
  • شناسایی ۱۶۲ کارواش آلاینده در تهران
  • شناسایی ۱۶۲ کارواش آلاینده در پایتخت/ «پساب» مهم‌ترین مشکل زیست‌محیطی کارواش‌ها
  • تنها بازمانده دوران باستانی زمین/ عکس
  • تشدید برخورد محیط زیست با سودجویان اراضی ملی
  • آزادسازی پنج هزار متر مربع از اراضی ملی در خلخال
  • تعیین تکلیف سایت جدید پسماندهای بیمارستانی کرمانشاه در گام‌ نهایی
  • رفع تصرف ۲ هکتار از اراضی ملی سیاهمزگی شفت