Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-07@22:51:21 GMT

وزیر دفاع: سیاست‌های امریکا موجب ناامنی درمنطقه شده است

تاریخ انتشار: ۱۶ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۷۹۳۴۶۳۴

وزیر دفاع: سیاست‌های امریکا موجب ناامنی درمنطقه شده است

وزیر دفاع کشورمان با انتقاد از سیاست‌های مداخله‌جویانه آمریکا در منطقه گفت: ‌آمریکایی‌ها با نقشه‌های شوم خود ‌موجب ناامنی، بی‌ثباتی و هرج و مرج در منطقه شده‌اند. ۱۶ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۲:۳۰ سیاسی امنیتی - دفاعی نظرات

به گزارش گروه دفاعی خبرگزاری تسنیم به نقل از روابط عمومی وزارت دفاع، امیر سرتیپ حاتمی وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران در جریان سفر به روسیه با وزیر دفاع پاکستان دیدار و گفت‌وگو کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید: 8 نکته امنیتی ــ نظامی از سفر وزیر دفاع به روسیهوزیر دفاع: افراطی‌گری تحفه آمریکا و رژیم صهیونیستی در منطقه است

امیر حاتمی  در این دیدار با بیان اینکه کشور همسایه، دوست و برادر جمهوری اسلامی پاکستان جایگاه ویژه‌ای در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران دارد، بر توسعه روابط دوجانبه در حوزه‌های دفاعی و نظامی تاکید کرد.

وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران با اشاره به سفر فرمانده ارتش پاکستان و  رانا تنویر حسین وزیر تولیدات دفاعی پاکستان به ایران و دیدار فرمانده نیروی هوایی ارتش پاکستان و ‌فرمانده مرزبانی دو کشور اظهار امیدواری کرد تعامل و گفت‌و‌گوهای دوجانبه در حوزه‌های دفاعی و نظامی بتواند موجب افزایش صلح و ثبات در منطقه و بسترساز گسترش تعاملات دو کشور باشد.

امیر حاتمی با نابه‌جا دانستن سیاست‌های مداخله‌جویانه در منطقه اظهار داشت: معتقدیم که کشورهای منطقه نباید اجازه دهند آمریکایی‌ها نقشه‌های شوم خود را بر خلاف منافع کشورهای منطقه اعمال و موجب ناامنی، بی‌ثباتی و هرج و مرج در منطقه شود.

وی از آمادگی کشورمان برای افزایش و ارتقاء تعاملات با پاکستان در حوزه‌های نظامی، دفاعی، فنی و تخصصی خبر داد و تصریح کرد: ظرفیت‌های مهم دو کشور ‌ایران و پاکستان ‌تعیین‌کننده و باعث رشد و توسعه  مناسبات است.

وزیر دفاع پاکستان نیز در این دیدار با اظهار خرسندی از مذاکره و دیدار با وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران گفت: طی سال‌های اخیر تعامل و همکاری‌های خوبی با ایران در حوزه‌های مرزی و سرزمینی داشته‌ایم که امیدواریم موجب هر چه بیشتر شدن ثبات و امنیت در مرزهای دو کشور شود.

خرم دستگیر در ادامه اظهار داشت: با توجه به ناامنی‌های موجود در غرب آسیا نیاز است تا دو کشور برادر و همسایه گفت‌و‌گو‌های بیشتری داشته باشند تا نسبت به حل مشکلات منطقه اقدام کنند.

وزیر دفاع پاکستان خاطرنشان کرد: معتقدیم بدون استقرار صلح و امنیت نمی‌توان به پیشرفت و آرامش در منطقه دست یافت. 

انتهای پیام/

R1429/P1360/S1,11/CT12 واژه های کاربردی مرتبط فرماندهان نظامی ایران اخبار نظامی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران سرتیپ حاتمی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: فرماندهان نظامی ایران اخبار نظامی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران سرتیپ حاتمی فرماندهان نظامی ایران اخبار نظامی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران سرتیپ حاتمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۹۳۴۶۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موشک‌های ایرانی کشورهای عربی را بر سر عقل آورد؟ / اخراج محترمانه ارتش امریکا از خاک امارات +فیلم و تصاویر

جای شکی نیست که حمایت گسترده ای که امریکا و چندین کشور دیگر برای دفاع از اسرائیل در برابر حمله ایران انجام دادند برای ابوظبی تکرار نخواهد شد.

سرویس دفاع و امنیت مشرق _ وبسایت وال استریت ژورنال به تازگی در مقاله ای جنجالی مدعی شد ارتش امریکا در حال انتقال کلیه هواگردها و تجهیزات نظامی خود از پایگاه هوایی الظفره به خاک قطر است.

به گزارش این منبع، پنتاگون جنگنده‌ها، پهپادهای رزمی و سایر هواپیماهای نظامی در امارات را به قطر منتقل می‌کند.

امارات متحده عربی در ماه فوریه به آمریکا اطلاع داد که دیگر به جنگنده‌ها و پهپادهای آمریکایی مستقر در پایگاه هوایی الظفره در شهر ابوظبی اجازه حمله به یمن و عراق را نخواهد داد، مگر اینکه پیش از اجرای حملات مقامات اماراتی از جزئیات آن خبردار شوند.


مقامات آمریکایی گفته‌اند که این امر باعث شده تا هواپیماها را جهت اجرای عملیات به پایگاه هوایی العدید در قطر بفرستند.

با افزایش تنش‌های منطقه‌ای، امارات به شدت نگران است به طور علنی مشخص شود که این کشور به عملیات نظامی آمریکا در منطقه کمک می‌کند و درنتیجه ممکن است امارات توسط نیروهای نیابتی ایران در منطقه مورد هدف قرار گیرد، امارات متحده عربی وضع محدودیت‌ها برای عملیات‌های هوایی آمریکا از خاک خودش را "محدودیت‌های محافظت از خود" خوانده است.

مقامات آمریکایی گفته‌اند علاوه بر انتقال دارایی‌های عملیاتی به قطر، آمریکا در حال بررسی اجرای حملات هوایی از جیبوتی آفریقا علیه یمن است.

اما دلیل اصلی تغییر موضع ناگهانی ابوظبی چیست؟

شیخ نشینان امارات از سالهای گذشته و تجربه تلخ جنگ یمن همواره از احتمال آغاز حملات دوربرد به خاک اصلی و تاسیسات حیاتی خود وحشت داشتند؛ رهبران ۶ شیخ نشین دیگر همواره محمد بن زاید حاکم ابوظبی را نصیحت می کردند که از جاه طلبی منطقه ای و خطرات بزرگی که این موضوع برای کشور متحد امارات خواهد داشت اجتناب کند؛ حمله موشکی و پهپادی بزرگی که در ابتدای سال ۲۰۲۲ از خاک یمن علیه شهر ابوظبی انجام شد زنگ خطر را برای این کشور به صدا درآورد.

در ماه ژانویه ۲۰۲۲ انصارالله یمن در پاسخ به دخالت های بیجای ارتش امارات و مزدوران تحت امرش در حمله به مناطق تحت کنترل دولت صنعا در استان شبوه و مارب، چند موج حمله پهپادی و موشکی بزرگ علیه ابوظبی انجام داد.

آتش سوزی در پالایشگاه ابوظبی پس از حمله انصارالله


پالایشگاه اصلی شهر، ترمینال جدید فرودگاه ابوظبی و پایگاه هوایی الظفره که به شکل مشترک توسط امریکا و امارات استفاده می شود اهداف اصلی این عملیات بودند.


مقابله پدافند هوایی امارات با موشک های یمنی


در آن هنگام انصارالله یمن تهدید کرده بود در صورت ادامه دخالت و تجاوزات ابوظبی در خاک یمن، شهر دبی را نیز هدف قرار خواهد داد، این موضوع منجر به سرعت گیری روند آتش بس در یمن و پایان عملیات نظامی امارات تا دو سال آینده شد.


اما اجرای عملیات بزرگ "وعده صادق" توسط ایران علیه اسرائیل و ابعاد گسترده روانی و تبلیغاتی این حمله اثرات فوری بر روند همکاری نظامی میان امارات و ایالات متحده امریکا گذاشته است؛ شلیک انبوه موشک و پهپاد از خاک ایران علیه سرزمین های اشغالی و ناتوانی سیستم پدافند هوایی مشترک امریکا و اسرائیل در دفع این حمله مطمئنا سران ابوظبی را به فکر فرو برده است که اگر روزی امریکا از خاک این کشور علیه منافع ایران اقدام کند و تهران قصد تلافی داشته باشد آنها با چه عواقبی روبرو خواهند شد؟

اصابت پیاپی موشک های ایرانی به پایگاه رامون در صحرای نقب


جای شکی نیست که حمایت گسترده ای که امریکا و چندین کشور دیگر برای دفاع از اسرائیل در برابر حمله ایران انجام دادند برای ابوظبی تکرار نخواهد شد؛ همچنین امارات بر خلاف اسرائیل که فاصله بیش از هزار کیلومتری با ایران دارد در مسافت های کمتر از ۲۰۰ کیلومتر نیز در دسترس خواهد بود و حجم آتشی که ممکن است در عملیات تلافی جویانه ایران بر سر تاسیسات نظامی و اقتصادی آنها ببارد بسیار بیشتر از ظرفیت پدافند هوایی این کشور است و آنها با سطحی از خسارات روبرو خواهند شد که جبران آن در کوتاه مدت ناممکن و در میان مدت نیز بسیار دشوار خواهد بود.

موشک بالستیک عماد

اما مسئله اخراج قوای امریکایی از خاک امارات می تواند سناریو دومینو واری نیز به دنبال داشته باشد؛ امارات به نسبت سایر کشورهای حاشیه خلیج فارس نظیر قطر، بحرین یا کویت مساحت بیشتر و توان نظامی و پدافندی بیشتری دارد، اگر شیخ نشینان اماراتی به این نتیجه رسیده اند که توان دفع حملات تلافی جویانه ایران در صورت استفاده امریکا از خاکشان برای حمله را ندارند این موضوع با نرخ بیشتری برای کشورهای نامبرده نیز صدق می کند.

دیگر خبرها

  • پاکستان: دیکته خارجی را درباره پروژه مشترک گازی با ایران نمی‌پذیریم
  • شراکت ایران و روسیه در مسیر بسیار خطرناکی پیش می‌رود
  • لیتوانی نیرو‌های نظامی مردمی برای حضور در جنگ ایجاد می‌کند
  • سفرهای سریالی مقامات سعودی به پاکستان برای تجارت و سرمایه‌گذاری
  • موشک‌های ایرانی کشورهای عربی را بر سر عقل آورد؟ / اخراج محترمانه ارتش امریکا از خاک امارات +فیلم و تصاویر
  • تجهیزات دفاعی ایران هم‌سطح کشور‌های پیشگام در حوزه جنگ‌افزارسازی است
  • واشنگتن پست: اسرائیل کشاورزی در غزه را نابود کرده است/ سطح ناامنی غذایی در غزه در مرحله بحرانی قرار دارد
  • اسرائیل جرأت نشان دادن خسارت‌های عملیات ایران را نداشت
  • تغییر محاسبات منطقه با قدرت بازدارندگی ایرانی
  • روسیه وزیر دفاع سابق اوکراین را تحت تعقیب قرار داد