Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - وبسايت «فاناک» در گزارشي به وضعيت حقوق بشري شيعيان در عربستان سعودي پرداخته و نوشته است که از زمان تأسيس رژيم آل سعود، شيعيان در عربستان سعودي همواره به حاشيه رانده شده و مورد آزار و اذيت قرار گرفته‌اند.
به گزارش گروه بين‌الملل خبرگزاري ميزان، وبسايت «فاناک» در گزارشي به وضعيت حقوق بشري شيعيان در عربستان سعودي پرداخته و نوشته است که از زمان تأسيس رژيم آل سعود، شيعيان در عربستان سعودي همواره به حاشيه رانده شده و مورد آزار و اذيت قرار گرفته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



يکي از جديدترين اقدامات عليه شيعيان عربستان سعودي تخريب شهرک «عواميه» در استان «قطيف» به دست نيروهاي امنيتي اين کشور است که در تابستان سال گذشته صورت گرفت و برخي خبرنگاران و عکاسان که دسترسي محدودي به اين منطقه داشتند تخريب اين شهرک را بازتابي از تخريب شهر موصل در عراق و شهر حلب در سوريه به دست تروريست‌ها توصيف کرده‌اند.

به طور کلي هدف آل سعود از محاصره و يورش وحشيانه به منطقه عواميه، وادار کردن مردم اين منطقه به مهاجرت از آن و تخريب بافت تمدني و فرهنگي و مذهبي آن بوده است، برخي شاهدان و ساکنان عواميه به منابع خبري عربستاني اعلام کردند که نظاميان سعودي محله «الديره» را با خمپاره‌هاي موشکي و سلاح‌هاي سنگين هدف قرار داده و به سمت منازل شيعيان بمب‌هاي آتش‌زا پرتاب مي‌کنند.

روزنامه «اينديپندنت» انگليس طي گزارشي به اوضاع وخامت بار عواميه اشاره کرد و نوشت «دولت سعودي از سه ماه پيش منطقه عواميه واقع در شرق عربستان را محاصره کرده است؛ ساکنان محلي، اوضاع غيرنظاميان در منطقه شرقي عربستان را شوک‌برانگيز توصيف مي‌کنند. در تحقيقات نادري که حاوي مصاحبه ساکنان محلي با يک خبرنگار خارجي بوده است، اينديپندنت از اوضاع شوک‌برانگيز غيرنظاميان در منطقه شرقي عربستان مطلع شده است».

آنطور که در گزارش اينديپندنت آمده بود«تاريخ منطقه عواميه به 400 سال پيش باز مي‌گردد و اکثريت ساکنان آن شيعه هستند. عواميه با برخورداري از 30 هزار نفر، در شرق استان القطيف واقع است؛ منطقه عواميه تحت محاصره است و نيروهاي امنيتي در مسيرهاي منتهي به آن پست‌هاي بازرسي ايجاد کرده‌اند و درپي درگيري شديد نيروهاي امنيتي با اهالي منطقه، تلاش سه ماهه رياض براي تخليه و کوچ دادن اجباري مردم شکست خورده است.»

در ادامه گزارش اينديپندنت تصريح شده بود که «از آن زمان، اوضاع به سرعت رو به وخامت گذاشته است؛ به گونه‌اي که اهالي مي‌گويند گلوله‌باران و عمليات تک تيراندازي باعث شده است که 25 نفر کشته شوند... تصاوير گرفته شده از برخي خيابان‌هاي عواميه نشان مي‌دهد که اين خيابان‌ها نظير صحنه‌هاي معمول در سوريه به تلي از آوار و ويراني تبديل شده است».

نيروهاي امنيتي عربستان سعودي سرانجام منطقه «المسوره» در شهر عواميه را به کنترل خود درآوردند و ساکنان آن را به خروج از اين منطقه واداشتند. پس از اين اشغال جنايت‌آميز که با تخريب فراوان منطقه تاريخي المسوره همراه بود ويدئويي از نظاميان سعودي در شبکه‌هاي اجتماعي منتشر شد که نشان دهنده جشن و پايکوبي جنون آميز آنها در کنار اجساد قربانيان المسوره بود.

مقامات عربستان سعودي داشتن انگيزه سياسي از تخليه برخي مناطق استان قطيف و جابجايي محل سکونت شيعيان اين مناطق را انکار مي‌کنند اما پايگاه خبري «دويچه وله» به نقل از تحليلگران مي‌نويسد که آل سعود با از بين بردن پايگاه‌هاي اصلي شيعيان قصد فروپاشي و انحلال اقليت شيعه در اين کشور را دارد.

حجم جنايت‌هاي نظاميان و مزدوران سعودي در منطقه عواميه و المسوره به قدري زياد بوده است که سرانجام، نهادهاي بين المللي را به واکنش واداشت؛ نهادهاي حقوق بشري شامل سازمان «حقوق و آزادي‌ها»، «مرکز دموکراسي خليج فارس و حقوق بشر»، «سازمان صلح دموکراتيک و حقوق بشر» و «انجمن حقوق بشر بحرين» با صدور بيانيه مشترکي، نگراني خود را از «تبديل شدن شهر عواميه به عرصه‌اي براي ناديده گرفتن حقوق بشر» ابراز داشتند. اين نهادها اقدامات کنوني رژيم سعودي عليه ساکنان شهر العواميه را «بخشي از سياست انتقام‌جويانه» اين رژيم عليه منطقه قطيف و به طور خاص عليه شيعيان دانستند.

شبکه خبري سي‌ان‌ان درباره نفرت‌پراکني و تبعيض مقامات آل سعود عليه شيعيان اين کشور مي‌نويسد: نفرت‌پراکني عليه شيعيان در عربستان سعودي نهادينه است و مدارس اين کشور شيعيان را به عنوان مرتد معرفي مي‌کنند، معلمان در برخي مدارس اين کشور با دانش‌آموزان شيعه رفتاري تبعيض‌آميز دارند و شيعيان در عربستان از تصدي پست‌هاي عالي‌رتبه و امنيتي محروم هستند.

اکثريت ساکنان «قطيف» و شهر عواميه را شيعيان تشکيل مي‌دهند و اين شهر از سال 2011 شاهد اعتراضات مسالمت‌آميز شيعيان عليه رژيم آل سعود بوده است.

اين در حالي است که سال گذشته يک مقام وزارت خارجه عربستان به صورت رسمي حمايت خود را از کشتار شيعيان در بحرين به دست نيروهاي رژيم آل خليفه اعلام کرد.

يک مقام وزارت خارجه سعودي با اشاره به اقدام نيروهاي نظامي بحرين براي بازداشت شيخ عيسي قاسم و شهادت شماري از هواداران وي اعلام کرد: امنيت و پايداري بحرين جزئي جدايي ناپذير از امنيت عربستان و کشورهاي شوراي خليج فارس است.

اين مقام سعودي افزود: عربستان از اقدام بحرين براي بازداشت شيخ عيسي قاسم و تلاش‎هاي نيروهاي نظامي اين کشور براي ايجاد نظم و ثبات پشتيباني مي‌کند.
انتهاي پيام/

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۹۳۴۶۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عربستان و اسرائیل سازش می‌کنند؟

آفتاب‌‌نیوز :

شبکه ۱۲ در گزارشی اعلام کرد، همه نگاه‌ها متوجه ریاض است و امیدواری محتاطانه‌ای را در مورد شکل گیری پیشرفت جدیدی در این روند می‌توان ملاحظه کرد.

سابیر لیبکین نویسنده این گزارش در مقدمه آن آورده است: آیا سازشی در پیش است؟ محمد بن سلمان ولیعهد عربستان به شکل جداگانه‌ای با بلینکن و ابو مازن به گفتگو پرداخته است، در سایه مذاکرات انجام گرفته در رابطه با توافق مبادله اسرا، دولت بایدن فشار‌هایی را برای برقراری روابط بین اسرائیل و عربستان سعودی وارد می‌کند، یک منبع نزدیک به دربار عربستان در گفتگویی با شبکه ۱۲ اعلام کرد نیازمند تضمین‌هایی برای فراهم شدن زمینه تشکیل دولت فلسطینی هستیم.

شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی به نقل از منبع آگاه در دربار عربستان که در گفتگویی اختصاصی با این شبکه تلویزیونی شرکت کرده افزود: امیدواری محتاطانه‌ای در رابطه با پیشرفت مذاکرات سازش وجود دارد، در این رابطه شاهد پیشرفت جدیدی هستیم. امروز ما نیازمند تضمین‌هایی از اسرائیل هستیم که راه برای شکل گیری دولت فلسطینی فراهم شود، این دولت باید در مرز‌های ۱۹۶۷ تشکیل و شهرک‌های این منطقه تخلیه گردند، این یک پیش شرط ضروری است. ما در حال حاضر برای امضای توافقنامه پیمان دفاعی مشترک بین واشنگتن و ریاض تلاش می‌کنیم. ما تمام تلاش خود را به کار بستیم، همان طور که خوبی یهودیان را می‌خواهیم برای فلسطینیان هم خوبی می‌خواهیم، عدالت پایه و اساس حل منازعات بین همسایگان نزدیک است.

در بخش دیگری از این گزارش خبرنگار شبکه ۱۲ تاکید کرد: در سایه جنگ دایر در غزه و مذاکرات مربوط به آزادی اسرا، طرف‌های مختلف تلاش می‌کنند تا از فرصت به دست آمده استفاده کرده و زمینه دستیابی به توافق فراگیری را فراهم کنند، توافقی که می‌تواند منجر به آتش بس در غزه شده، اما در عین حال در برگیرنده توافقی برای تحقق صلح باشد که نه تنها پیشرفتی در مسئله فلسطینی به وجود آورد بلکه زمینه افزایش نفوذ عربستان را در روز بعد از پایان جنگ در این منطقه فراهم سازد.

با این حال سمدار بری خبرنگار و تحلیل‌گر روزنامه یدیعوت آحرانوت معتقد است که در حال حاضر توپ در زمین عربستان است.

او در گزارش خود در این رسانه عبری زبان نوشت: تماس‌های مربوط به سازش بین اسرائیل و عربستان که بعد از ۷ اکتبر متوقف شد، با کمک و تلاش وزیر خارجه آمریکا که دیروز به ریاض سفر کرده بود، از سر گرفته شده است، این بار توافق دایره‌ای شکل است، واشنگتن چتر امنیتی برای ریاض فراهم می‌کند، در مقابل عربستان سعودی روند سازش را از سر می‌گیرد، و در همین حال فشار بلینکن بر حماس برای پذیرش توافق پیشنهاد مصر برای مبادله اسرا نیز افزایش پیدا می‌کند.

به اعتراف این رسانه عبری زبان، عملیات ۷ اکتبر حماس، باعث شد تا تمامی تلاش‌های صورت گرفته برای سازش بین عربستان سعودی و اسرائیل متوقف شود.

به زعم خبرنگار این رسانه، عربستان سعودی هم همانند اسرائیل، مصر و اردن از حماس و گروه اخوان المسلمین متنفر است.

او همچنین فاش کرد، طی هفت ماه گذشته از جنگ، ارتباط بین ریاض و تل‌آویو به شکل به شدت محدودی حفظ شد، این کار از طریق نمایندگان عربستان در ایالات متحده و اروپا انجام گرفته است و در عین حال ریاض به دقت و وسواس شانس بنیامین نتانیاهو برای بقا در قدرت را سبک و سنگین می‌کند، تا اینکه در هفته گذشته بود که سخنگویان سعودی اعلام کردند که حتی با وجود نتانیاهو هم روند برقراری روابط را به پیش خواهند برد.

یدیعوت آحارانوت از پشت پرده نشست بلینکن با ولیعهد عربستان خبر داد: این بار توافق به شکل دایره وار خواهد بود، واشنگتن چتر امنیتی برای ریاض فراهم خواهد کرد و تسلیحات مورد نیاز این کشور را تامین می‌کند، همچنین توافقنامه همکاری اطلاعاتی علیه ایران نیز بین دو کشور به امضا خواهد رسید و در مقابل نیز عربستان سعودی برنامه سازش با اسرائیل را که در حال حاضر متوقف شده است را از سر خواهد گرفت.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • نمی‌توانیم بگوییم «یسنا » ربوده شده یا نه | آخرین وضعیت پیگیری پرونده گم شدن دختر کلاله‌ای
  • تصاویری از سیل هولناک در مکه | وضعیت خودروها را ببینید | ویدئو
  • عملیات وعده صادق باعث تغییر معادلات بین‌المللی و منطقه‌ای شد
  • وقوع سیلاب سهمگین در شمال مکه مکرمه
  • سیل شدید در شمال مکه مکرمه
  • عربستان و اسرائیل سازش می‌کنند؟
  • ویرانی، آوارگی و فاجعه؛ سودان یک سال پس از جنگ
  • (ویدئو) سیل وحشتناک در عربستان سعودی همه را ترساند
  • ببینید | تصاویر تلخ از وضعیت اسفناک و درد کشیدن یک اسب در نقش جهان اصفهان
  • فیلمی از هوای طوفانی شهر مدینه در عربستان سعودی