Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-07@18:05:44 GMT

شاليکاران گيلان بذر بي شناسنامه نکارند

تاریخ انتشار: ۱۸ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۷۹۵۱۷۹۸

شاليکاران گيلان بذر بي شناسنامه نکارند

خبرگزاري آريا - رشت - ايرنا - معاون بهبود توليدات گياهي سازمان جهاد کشاورزي گيلان به شاليکاران استان توصيه کرد از کاشت بذرهاي بي شناشنامه در مزارع شاليزاري خود پرهيز کنند.

حبيب جهانساز روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: بذر گواهي شده مورد نياز شاليکاران استان تامين شده و نياز است شاليکاران براي اطمينان از سلامت و افزايش توليد، از بذرهاي گواهي شده و مطمئن استفاده کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي ادامه داد: يک هزار و 450 تن بذر گواهي شده از انواع هاشمي، گيلانه و خزر بوجاري و در کيسه هاي 25 کيلويي، آماده تحويل به کشاورزان پيشرو شده که از اين ميزان تا کنون 720 تن توزيع شده است.
به گفته جهانساز، رقم هاشمي از ارقام خوب بومي و معطر گيلان است که در هر هکتار 400 / 4 تن شلتوک محصول مي دهد و گيلانه رقم بهينه شده محلي است که ضمن برخورداري از عطر و طعم مناسب، پاکوتاه تر و زودرس تر است و حدود 200 / 5 تن در هکتار شلتوک مي دهد و رقم خزر هم از ارقام پر محصول با بيش از پنج تن شلتوک در هکتار است.
وي ادامه داد: اين بذرها نسبت به بذرهاي معمولي فاقد آفات و بيماري هستند ، تخم علف هرز ندارند و حدود يک تن شلتوک در هکتار افزايش محصول دارند.
وي گفت: شاليکاران اگر در هر سال 20 تا 25 درصد بذر خود را از نوع گواهي شده تهيه کنند، بعد از چهار سال تمام بذر مورد نياز مزرعه خود را مي توانند تهيه کنند که البته بايستي اين 20 تا 25 درصد در کرت هاي جداگانه کشت شود که بتوان از آنها در سال هاي بعد به عنوان بذر خالص براي کاشت دوباره استفاده کرد.
جهانساز اضافه کرد: کشاورزان پيشرو و با تجربه استان از قديم خودشان با شيوه سنتي اقدام به خالص سازي بذر مورد نياز سال آينده مي کنند به اين نحو که قبل از خرمن کوبي خوشه هاي درشت، سالم و مطمئن را دست چين کرده و از آن به عنوان بذر سال آينده استفاده مي کنند.
وي افزود: کل بذر مورد نياز شاليزارهاي استان در سال حدود 11 هزار تن است که ما اگر بتوانيم در هر سال حدود 2 هزار تن بذر اصلاح شده توزيع کنيم، تقريبا هر چهار سال يکبار، کل مزارع برنج استان با بذر اصلاح شده گردشي کشت مي شود.
معاون بهبود توليدات گياهي سازمان جهاد کشاورزي گيلان گفت: طي سه سال گذشته به ترتيب 300 ، 540 و يک هزار و 500 تن بذر گواهي شده توليد داشته ايم که اين ميزان در سال آينده به بيش از 2 هزار تن مي رسد .
استان گيلان داراي 238 هزار هکتار شاليزار است که هر سال از تبديل يک ميليون 200 هزار تن شلتوک برداشتي آنها ، حدود 750 تا 850 هزار تن برنج سفيد به دست مي آيد.
6070/2007
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۹۵۱۷۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گفت و گوی مهر با زائران سرزمین وحی در گیلان

دریافت 32 MB کد خبر 6096719

دیگر خبرها

  • روند تعویض شناسنامه در استان بوشهر تسریع می‌شود
  • (تصاویر) نشاکاری برنج در گیلان
  • آب سد سفیدرود رها سازی شد
  • رهاسازی آب سد سفیدرود برای آبیاری شالیزار‌های گیلان از امروز
  • ایرانی‌هایی که در کشور خود هم برگ هویت ندارند
  • رهاسازی آب سد سفیدرود
  • شالیکاران امسال با قیمت مناسب برنج را به فروش خواهند رساند
  • آب سد سفیدرود رهاسازی شد
  • عکس/ نشاء برنج در گیلان
  • گفت و گوی مهر با زائران سرزمین وحی در گیلان