Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-06@20:47:40 GMT

۷ دلیل برای مصرف بیشتر سبزی در برنامه غذایی

تاریخ انتشار: ۱۹ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۷۹۶۹۵۰۶

۷ دلیل برای مصرف بیشتر سبزی در برنامه غذایی

به گزارش الف به نقل از سلامتیسم شاید شما هم تصور کنید که هر روز به اندازه کافی از انواع سبزی‌ها استفاده می‌کنید، اما بیشتر افراد کاملا در این زمینه اشتباه فکر می‌کنند. برای مثال در برنامه غذایی مردم آمریکا، فقط دو وعده مصرفی از سبزی‌ها در طول روز وجود دارد. این درحالی است که مراجع معتبر به افراد مختلف توصیه می‌کنند که روزانه بین ۵ تا ۱۳ وعده مصرفی از سبزی‌ها را در برنامه غذایی خودشان قرار بدهند و این میزان را براساس این عوامل تعیین کنند: سن، جنسیت، فعالیت بدنی و سلامت عمومی.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

۱. بشقاب غذای شما اصلا تنوع رنگی ندارد

شاید شما هم به یک بشقاب غذا پُر از گوشت قرمز و سیب‌زمینی علاقه داشته باشید، اما این بشقاب غذا اصلا تنوع رنگی ندارد و درنتیجه از نظر میزان مواد مغذی واقعا بشقاب متعادلی نیست. به‌گفته متخصصان، «اگرچه غذایی مانند غذای نام‌برده می‌تواند واقعا جذاب باشد، اما از نظر مواد مغذی و مواد معدنی‌ای که برای بدن تامین می‌کند، نمی‌توان نمره بالایی برای آن در نظر گرفت». 

۲. بدن‌تان به‌ راحتی کبود می‌شود 

کمبود ویتامین C می‌تواند باعث شکل‌گیری کبودی سریع و راحت در قسمت‌های مختلف بدن شود، شانس خون‌ریزی در لثه‌ها را افزایش بدهد و روند بهبودی زخم‌ها را ضعیف کند. دریافت ویتامین C از طریق مصرف سبزی‌های مهم مانند فلفل دلمه‌ای، فلفل چیلی، سبزی‌های برگدار تیره، کلم بروکلی، کلم بروکسل و گوجه‌فرنگی، می‌تواند این کمبود را برطرف کند. 

۳. همیشه احساس خستگی می‌کنید

کمبود فولات می‌تواند باعث به‌وجود آمدن احساس خستگی و حتی ابتلا به کم‌خونی شود. این ماده مغذی که از خانواده ویتامین‌های B است، در سبزی‌های تیره‌برگ و سبزی‌های نشاسته‌ای مانند نخود، لوبیا، مارچوبه و عدس یافت می‌شود. 

۴. سرماخوردگی شما برطرف نمی‌شود

اگر سبزی به اندازه کافی در رژیم غذایی شما وجود نداشته باشد و ویتامین‌های مورد نیاز بدن را از این طریق دریافت نکنید، بدن نیز قوای دفاعی خودش برای مقابله با رادیکال‌های آزاد را از دست می‌دهد. به‌گفته متخصصان، «برای جلوگیری از بروز چنین مشکلی، باید سبز‌ی‌های تیره‌برگ را به‌عنوان منبع فوق‌العاده‌ای برای دریافت ویتامین C، به رژیم غذایی خودتان اضافه کنید. این کار، سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند و در کوتاه کردن مدت‌زمان بهبودی نیز پس از ابتلا به بیماری‌ها نیز موثر است. 

۵. حافظه شما ضعیف می‌شود

درحالی که هر فردی در هر سنی می‌تواند گاهی اوقات با مشکل فراموشی مواجه شود، اما همه فراموشی‌ها را نمی‌توان شامل این قاعده کرد. درواقع، اگر متوجه شدیدد که سرعت پردازش و کارآمدی مغز شما همراه با افزایش سن‌تان ضعیف روبه‌ضعف می‌رود، احتمال دارد که دچار کمبود مواد مغذی باشید. متخصصان می‌گویند «لوتئین، ماده مغذی‌ای که در قوای یادگیری و حافظه نقش مهمی دارد، در بسیاری از انواع سبزی‌ها مانند سبزی‌های برگدار، هویج، ‌کلم بروکلی، ذرت و گوجه‌فرنگی یافت می‌شود. اضافه کردن این سبزی‌های نام‌برده به رژیم غذایی، به‌طور طبیعی مغز را تقویت می‌کند». 

۶. کنترل کردن عوامل استرس‌زای روزانه برای شما سخت‌تر می‌شود

درحالی که استرس به بخشی از زندگی روزمره تبدیل شده است، اما نحوه تغذیه و نوع مواد غذایی انتخابی مستقیما بر واکنش‌های بدن‌مان نسبت به استرس تاثیر می‌گذارد. التهاب، یکی از واکنش‌های طبیعی بدن نسبت به استرس است، ولی اگر کسی نتواند در کنترل استرس موفق عمل کند، التهاب و اثرات مخربش قطعا برای او دردسرساز می‌شوند.
این درحالی است که مواد غذایی سرشار از ترکیبات ضدالتهابی، مانند اسیدهای چرب غیراشباع (ماهی سالمون و تُن)، آنتی‌اکسیدان‌ها، پلی‌فنول‌ها و کاروتنوئیدها، می‌توانند به کاهش سطح التهاب در بدن کمک کنند و ظرفیت‌های بدن برای مقابله با استرس را افزایش بدهند. 

۷. مستعد ابتلا به گرفتگی عضلانی می‌شوید

میوه‌ها و سبزی‌های حاوی پتاسیم می‌توانند از گرفتگی عضلانی جلوگیری کنند، خصوصا اگر به ورزش کردن عادت داشته باشید یا در ماه‌های گرم سال بیش از حد از خانه خارج شوید. خوش‌بختانه، یک عدد موز متوسط تقریبا ۴۲۲ میلی‌گرم پتاسیم به بدن می‌رساند که میزان قابل توجی محسوب می‌شود.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۹۶۹۵۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دریافت قند برای بدن امری حیاتی است

مصرف بیش از حد مواد قندی و اختصاص بخش عظیمی از رژیم غذایی روزانه به خوراکی‌هایی مانند قند، شکر، شیرینی و شکلات باعث می‌شود تا اضافه وزن، چاقی، دیابت و بسیاری دیگر از بیماری‌ها گریبانگیر افراد شود، بیماری‌هایی که هرکدام می‌تواند تبعات ناگواری داشته باشد و فرد را به سمت یک زندگی غیر عادی و یا مرگ زودرس سوق دهد. اما این تمام ماجرا نیست و می‌بینیم که افراد برای پیشگیری از بروز چنین بیماری‌هایی به صورت خود سر و یا با مشاوره گرفتن از بلاگرهای فضای مجازی و بدون مراجعه به پزشک متخصص، اقدام به حذف یکباره قند می‌کنند! در واقع از آن طرف بام می‌افتند و بدون اطلاع از وضعیت سوخت و ساز بدنشان، خود را در شرایطی قرار می‌دهند که می‌تواند زمینه‌ساز بروز بیماری‌های دیگری باشد.

خدیجه رحمانی، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و متخصص علوم تغذیه در گفت‌وگو با پانا با اشاره به اینکه قند یا گلوگز مهم‌ترین منبع انرژی در دسترس برای تمامی سلول‌های بدن است، گفت: «مغز و گلبول‌های قرمز از قند برای دریافت انرژی استفاده می‌کنند و اصلا به همین دلیل است که مصرف آن به حد نیاز بسیار ضروری است.»

این استاد دانشگاه افزود: «براساس اعلام سازمان جهانی بهداشت، میزان قند دریافتی توسط هر شخص باید بین صفر تا ۱۵ درصد از کل کالری دریافتی در طول روز باشد. همچنین در کنار آن نیز باید افراد کربوهیدرات‌ها را در سبد غذایی خود قرار دهند تا بدن بتواند انرژی مورد نیاز خود را به تامین کند.»

این متخصص علوم تغذیه با بیان اینکه بحث افراط و تفریط در مصرف مواد غذایی وجود دارد،‌ بیان کرد: «دریافت قند برای بدن امری حیاتی است اما مصرف بیش از حد آن انواع و اقسام بیماری‌های مختلف را در پی دارد و حذف آن نیز باعث به وجود آمدن اختلال در ارگان‌های مختلف بدن می‌شود که اصلی‌ترین آن‌ها مغز است، همچنین افت قند خون شایع‌ترین اتفاقی است که پس از حذف آن رخ می‌دهد و عملکرد گلبول‌های قرمز نیز مختل خواهد شد.»

رحمانی با تاکید بر اینکه مصرف معمول قند مشکلی به وجود نخواهد آورد و حتی بیماران دیابتی نیز به منابع طبیعی قند نیاز دارند، اظهار کرد: «افرادی که نمی‌خواهند قند، شیرینی، شکلات و یا شکر مصرف کنند، می‌توانند روزانه ۳ عدد خرما، ۲ قاشق غذا خوری کشمش، ۲ قاشق غذاخوری توت خشک و سه قاشق عسل را جایگزین کنند تا قند بدن تامین شود.»

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در پایان تاکید کرد: «در نتیجه حذف کامل قند از رژیم غذایی موضوعی غیر اصولی است و مبنای علمی ندارد و افرادی که بدون اطلاع از وضعیت متابولیکی خود این کار را انجام می‌دهند، باید منتظر بروز بیماری‌های مختلف باشند.»

منبع: پانا

دیگر خبرها

  • دریافت قند برای بدن امری حیاتی است
  • چه مواد غذایی از آسیب های آلودگی هوا محافظت می‌کند
  • دو ماده غذایی که انگل روده را از بین می‌برند
  • سالمندان مبتلا به فشار خون بالا چه بخورند؟
  • این غذا‌ها انرژی‌تان را بیشتر می‌کند
  • چگونه در طول روز پر انرژی باشیم؟ 
  • استرس زیاد و کمبود خواب، وزن را افزایش می‌دهد
  • این دو ماده غذایی انگل روده را نابود می‌کنند
  • تاثیر عجیب این ویتامین روی عصبانیت
  • تاثیر عجیب این ویتامین روی خلق و خو