Web Analytics Made Easy - Statcounter

 به گزارش خبرنگار «پارسینه»، روزنامۀ «سبق» عربستان سعودی گزارش داد قرار است  آبراهی بین منطقۀ «سلوی» عربستان و «خور العديد» متعلق به قطر ساخته شود و طرح آن هم اکنون در انتظار تایید رسمی مقامات است.

بر اساس این گزارش ریاض قصد دارد آبراهی به طول ۶۰ کیلومتر، عرض ۲۰۰ متر و عمیق ۱۵ تا ۲۰ متر در این منطقه ایجاد و به این ترتیب امکان رفت و آمد کشتی‌های کانتینری و مسافری را در آن فراهم کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین قرار است در یک کیلومتریِ شمال این آبراه در نزدیکی مرز قطر، منطقه‌ای نظامی تاسیس گردد و به این ترتیب برای همیشه فعالیت‌های بازرگانی در این منطقه و بین دو کشور متوقف شود.

هزینۀ اولیۀ اجرای این پروژه ۷۵۰ میلیون دلار برآورد شده و قرار است ظرف ۱۲ ماه کامل شود.

ایدۀ ساخت این آبراه و منطقه‌ای نظامی در نزدیکی آن نیز پس از آن مطرح شد که در سایۀ رقابتِ منطقه‌ای میان تهران و ریاض، و احساسات ضدقطری در عربستان سعودی افزایش یافت و در نهایت منجر به اعمال تحریم‌های اقتصادی علیه دوحه و اعمال محدودیت برای این کشور در استفاده از حریم و قلمرو هوایی، دریایی و زمینی عربستان شد.

یورونیوز در ادامه اضافه کرد: انتشار اخبار مربوط به قصد عربستان برای ساخت چنین آبراهی باعث شد که صدها کاربر در شبکۀ اجتماعی توییتر در حمایت از قطر، به تمسخر این طرح بپردازند؛ اقدامی که باعث شد هشتگ مربوط به آن(#قناه‌سلوي‌البحريه)، به پرکاربردترین هشتگ در عربستان سعودی و قطر تبدیل شود.

از جمله در یکی از این پیام‌های توییتری آمده است: «اگر رهبران عربستان سعودی بتوانند قطر را از نقشه پاک کنند، این کار را انجام خواهند داد. قلب آنها پر از نفرت و حسادت است و همواره به دنبال آن هستند تا کسانی را که با آنها موافق نیستند، تحقیر و خرد کنند. پروژه آبراه تنها ابزاری برای ترساندن ماست تا قطر را به آنها واگذار کنیم. تصمیم نهایی دربارۀ این پروژه با واشنگتن است و ریاض تنها می‌تواند با عکس‌ها و هشتگها بازی کند.»

کاربر دیگری می‌نویسد: «معمولا وقتی دو کشور با هم اختلاف دارند به جنگ می‌روند. اما وقتی عربستان ناراحت می‌شود جای آن کشور را روی نقشه تغییر می‌دهد.»

برخی کاربران نیز به سابقۀ طولانیِ شکست پروژه‌ها درعربستان سعودی اشاره کرده‌اند؛ از جمله ناکامی در ساخت شهرهای اقتصادی، شکست پروژه‌های ساخت راکتورهای اتمی و ساخت بزرگترین پارک جهان در ریاض.

کاربر دیگری می‌نویسد: «برای ایجاد چنین آبراه مرزی باید بر اساس قوانین بین‌الملل، مراحل متعددی را طی کرد و معیارهای متعددی را مدنظر داشت. محمد بن سلمان و دیگران توانایی اجرای این پروژه را در دنیای واقعی ندارند و تنها می‌توانند آن را در توییتر عملی کنند».

سه تن از متحدان مهم عربستان سعودی در خاورمیانه یعنی امارات متحده عربی، بحرین و مصر نیز روابط اقتصادی خود را با قطر متوقف و ورود شهروندان قطر به کشورهایشان را ممنوع کرده‌اند. احساسات ضدایرانی تا جایی در میان آنها رشد یافته است که هر چهار کشور خواستار عادی سازی روابط با اسرائیل و گسترش اتحاد منطقه‌ای خود علیه ایران شده‌اند.

تمیم بن حمد بن خلیفه آل ثانی، امیر قطر در واکنش به رفتار این کشورها اعلام کرده است که اگرچه حاضر به گفتگو با همسایگانش است اما تسلیم این فشارها نخواهد شد و به هیچ کشوری اجازه نخواهد داد که حاکمیت قطر را زیر سوال ببرد.

منبع: پارسینه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۹۷۵۸۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تأمین مالی  ۲ میلیارد دلاری  برای انتقال آب خلیج فارس و دریای عمان

رضا محمدی ‏گفت: این صندوق در ‏جهت توسعه زیرساخت‌های صنایع کشور و توسعه روزافزون ایران اهداف و پروژه‌های بزرگی را برای خود برنامه‌ریزی کرده است؛ ‏یکی از این پروژه‌ها، شیرین‌سازی و ‏انتقال آب از خلیج فارس به استان‌های فارس و اصفهان و از دریای عمان به استان‌های سیستان بلوچستان، خراسان رضوی و جنوبی است که یکی از ابر پروژه‌های کشور در ‏حوزه آب ‏محسوب می‌شود.

به گزارش صدای ایران از ایرنا،وی با بیان اینکه این پروژه با هدف تأمین پایدار آب در جهت مصارف صنایع بزرگ و کوچک و ‏همچنین شرب در کشور هدف ‏گذاری و برنامه ریزی شده است، یادآورشد: به منظور رفع مشکلات آبی ‏صنایع در استان‌های فارس و سیستان و بلوچستان به زودی ۲ مگا ‏پروژه شیرین‌سازی و انتقال آب دریا ‏از خلیج فارس و دریای عمان با تأمین مالی صندوق توسعه ملی شروع به فعالیت خواهد کرد.

محمدی با اشاره به رسالت صندوق توسعه ملی در انجام این مهم افزود: برای انجام این پروژه، تأمین ‏مالی حدود ۲ میلیارد دلاری از ‏طرف صندوق توسعه ملی در نظر گرفته شده است.

وی تصریح کرد: طرح‌های انتقال آب خلیج فارس به فلات مرکزی ایران از وعده‌های ‏رئیس جمهور در ابتدای فعالیت بود‎؛ لذا صندوق توسعه ملی برای به ثمر رسیدن این ‏وعده برای آینده‌ی روشن‌تر این سرزمین اقدام خواهد نمود‎. ‏

دیگر خبرها

  • تخصیص ۳ میلیارد تومان برای ساخت پلاژ در جزیره خارک
  • زارع‌پور: دنبال تبدیل شدن به قطب فضایی منطقه هستیم / ایران توانایی ساخت ماهواره‌های کوچک زیر ۱۰۰ کیلوگرم را دارد+ فیلم
  • زارع‌پور: دنبال تبدیل شدن به قطب فضای منطقه هستیم / ایران توانایی ساخت ماهواره‌های کوچک زیر ۱۰۰ کیلوگرم را دارد+ فیلم
  • تأمین مالی  ۲ میلیارد دلاری  برای انتقال آب خلیج فارس و دریای عمان
  • سفرهای سریالی مقامات سعودی به پاکستان برای تجارت و سرمایه‌گذاری
  • تخصیص ۲ میلیارد دلاری صندوق توسعه ملی برای انتقال آب خلیج فارس
  • تخصیص ۲ میلیارد دلاری صندوق توسعه ملی برای انتقال آب خلج فارس
  • نگاهی به توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا/ واشنگتن و ریاض در انتظار چراغ سبز اسرائیل
  • سالیوان: توافق دفاعی آمریکا با عربستان بدون رابطه ریاض با اسرائیل امکان‌پذیر نیست
  • معامله ریاض – واشنگتن به مویی بند است/ عربستان نمی تواند از شرط تشکیل کشور مستقل فلسطین بگذرد/ غنی سازی بومی اورانیوم در عربستان؛ خط قرمز قانونگذاران آمریکایی