Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-05-04@20:44:10 GMT

تور اقتصادی شاهزاده عرب در سیلیکون ولی

تاریخ انتشار: ۲۰ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۷۹۹۳۶۶۹

تور اقتصادی شاهزاده عرب در سیلیکون ولی

عربستان سعودی به‌تازگی با سرعت زیادی به سمت پیشرفت در صنعت فناوری اطلاعات می‌تازد و اخیرا با اقداماتی نظیر انتخاب وزیر هوش مصنوعی و همچنین تربیت یک میلیون برنامه‌نویس مشخص است که برای بهره‌برداری از این صنعت از لحظه لحظه‌اش استفاده می‌کند. جالب اینجاست که این روند به جایی کشیده شده است که محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان حدود دو هفته است پا به سیلیکون ولی گذاشته و با مدیران غول‌های فناوری که خیلی‌ها رویای دیدار با آنها را در سر می‌پرورانند، دیدار کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، بر اساس گزارش گیزمودو، محبوب‌ترین هتل‌های سیلیکون ولی طی چند روز پذیرای شاهزاده سعودی و هیات همراهش بوده‌اند. بن سلمان در تلاش برای ملاقات با برخی از بزرگ ترین چهره‌های سیلیکون ولی موفق عمل کرده است و با بزرگان سیلیکون ولی از جمله بیل گیتس، بنیانگذار مایکروسافت، ساتیا نادلا، مدیرعامل مایکروسافت، جف بزوس، مدیرعامل آمازون و تیم کوک، مدیرعامل اپل و سرگئی برین، مدیرعامل آلفابت دیدار و گفت‌وگو کرده است. این حضور پررنگ در سیلیکون از دو جهت قابل توجه است، یکی تغییر مواضع سیاسی این کشور و دیگری گمانه‌زنی‌ها در مورد اینکه آیا قرار است عربستان سیلیکون ولی بعدی باشد یا خیر؟ به هر حال چیزی که مشخص است این است که عربستان می‌خواهد از اقتصاد مبتنی بر نفتش خداحافظی کند.

چشم‌انداز 2030 عربستان

عربستان در همین راستا نیز چندی پیش با امضای قراردادی با سافت بنک، 200 میلیارد دلار برای توسعه انرژی خورشیدی در این کشور سرمایه‌گذاری کرد. علاوه بر این، حدود 500 میلیارد دلار دیگر نیز برای ساخت نخستین شهر هوشمند و نیمه خودکار عربستان که «نئوم» نام دارد و در شمال غربی این کشورش هزینه کرده است. قرار است بیشتر از مردم عادی، روبات‌ها میزبان گردشگران باشند و به نوعی شهر روبات‌ها لقب خواهد گرفت.

با این حال، به گفته برخی کارشناسان، این اقدامات با هویت موضع سران این کشور تناقض شدیدی ایجاد کرده است. زیرا رفتارهای بن سلمان در مواجهه با وبلاگ‌نویسان و کلا فضای مجازی و دیجیتال کاملا سرکوبگرانه بوده است و با وجود اهداف بلندپروازانه‌اش برای توسعه دنیای دیجیتال در کشور همچنان به سرکوب مخالفانش در فضای مجازی می‌پردازد. شاهزاده عربستانی در چشم‌انداز توسعه اقتصادی 2030 عربستان سعودی بخشی را به عنوان برنامه‌ای برای بازسازی اقتصاد که شامل تمرکز بیشتر بر فناوری است، اختصاص داده است و انتظار می‌رود دیدارهای جدید وی با سران فناوری ایالات متحده بخشی از همین رویکرد باشد. چشم انداز 2030 قصد دارد عربستان سعودی را از یک اقتصاد وابسته به نفت تبدیل به مرکز تجارت و تجارت بین‌المللی در تقاطع آسیا، اروپا و آفریقا تبدیل کند.

نکته خیلی جالب این سفر، چیدن پیش زمینه‌ها در آمریکاست. به گزارش گیزودو، پیش از سفر بن سلمان به آمریکا و «تور اقتصادی»‌اش در سیلیکون ولی، مجله‌ای 97 صفحه‌ای تحت عنوان «پادشاهی نوین» در بیش از 100 هزار کیوسک مطبوعاتی در آمریکا قرار گرفت؛ مجله‌ای که مملو از مقالات در تمجید از عربستان بن سلمان و البته بدون نام نویسنده بود. اما چیزی که در این مجله مخفی شده بود، چهره عربستان در بمباران یمن و سرقت نخست وزیر لبنان بود.

دیدار با غول‌ها

محمد بن سلمان در سفر اخیر خود به آمریکا با ساندار پیچای، مدیرعامل گوگل، ریچارد برانسون، موسس گروه شرکت‌های ویرجین و برخی از مدیران مطرح دیگر دیدار کرده که آخرین آنها تیم کوک است. بر اساس گزارش‌ها در بازدید ولیعهد سعودی از مقر گوگل در ماونتین ویو درباره تاسیس مرکز آموزش تحقیق و توسعه برای جوانان در عربستان و نیز همکاری در زمینه امنیت سایبری مذاکره شده و قراردادی در زمینه محاسبات ابری با این شرکت منعقد کرده است که البته مبلغ قرارداد اعلام نشده است. گوگل رسما این ملاقات را تایید کرده، ولی بیش از این درباره مذاکرات اظهار نظر نکرده است.

شاهزاده عربستان در بازدید از گوگل و سرگئی برین، یکی از بنیانگذاران این شرکت

محمد بن سلمان همچنین از بخش ویژه‌ای در آلفابت دیدار کرده است که آن واحد مرتبط با خودروهای خودران وایمو است. بر اساس اعلام منابع رسمی، وایمو امکان سوار شدن و راندن خودروی خود را به شاهزاده داده است.

شاهزاده سعودی در زمینه سفرهای فضایی با ریچارد برانسون نیز گفت‌وگو کرده است. طبق گزارش‌ها محمد بن سلمان درباره مسایل بشر دوستانه با بیل گیتس و درباره فناوری با جف بزوس صحبت کرده است. او همچنین از دانشگاه‌های‌ هاروارد و نیز MIT بازدید کرده است.

او قصد دارد نظر مساعد سرمایه گذاران آمریکایی را به حوزه‌هایی فراتر از آرامکو (شرکت ملی نفت عربستان سعودی که در ابتدا با مشارکت آمریکا تأسیس شد) جلب کند. به عقیده آدام آرون، مدیر اجرایی کمپانی تئاترهای AMC که با ولیعهد عربستان ملاقات داشته، محمد بن سلمان از تصویر منفی عربستان در آمریکا آگاه است و تلاش می‌کند عربستان را در دید آمریکایی‌ها جذاب جلوه دهد و البته به عقیده آرون این موضوع زیرکانه به نظر می‌رسد.

بر اساس گزارش‌های رسمی قرار است در آینده کنسرت‌ها و فستیوال‌های جاز و نیز فیلم‌ها ی خارجی راه خود را به عربستان باز کنند و در همین راستا اخیرا پس از ممنوعیت 35 ساله سینماهای عربستان، فیلم «بلک پنتر» در این کشور اکران شده است و بالاخره خانم‌ها می‌توانند به همراه آقایان در سالن‌ها ی سینما به تماشای فیلم‌ها بنشینند. محمد بن سلمان دیروز در پارک اپل ملاقاتی با تیم کوک، مدیرعامل این شرکت و برخی از مدیران ارشد آن داشت و درباره توسعه همکاری‌ها با محوریت چندین موضوع از جمله توسعه اپلیکیشن، آموزش و غیره صحبت کردند.

شاهزاده عربستان در بازدید از پارک اپل و تیم کوک، مدیرعامل این شرکت

چند ماه پیش، خبری مبنی بر افزایش سطح همکاری‌های شرکت اپل با دولت عربستان سعودی و باز کردن مجوز نمایندگی رسمی محصولات اپل در این کشور منتشر شد. شاید محور یکی از صحبت‌های تیم کوک با هیات عربستانی در این ملاقات، همین موضوع بوده باشد. متاسفانه متن و جزییات صحبت‌های رد و بدل شده میان شاهزاده عربستان و مدیرعامل تیم کوک در رسانه‌های آمریکایی منعکس نشده است و دقیقا نمی دانیم که درباره چه موضوعاتی صحبت کردند.

با این حال، سایت 9to5mac می‌گوید در این ملاقات، درباره پروژه‌های مشترکی مانند توسعه اپلیکیشن و برنامه نویسی در خاک کشور عربستان سعودی، تغییر و بهبود برنامه‌های درسی دانش آموزان و دانش جویان عربستانی، ایجاد فرصت‌های شغلی برای جوانان سعودی که مایل به تحصیل و کار در مجموعه اپل هستند، صحبت شده است.

حدود دو هفته پیش، اپل رویدادی را با محوریت آموزش و فناوری‌های نوین ویژه مدارس و دانشگاه‌ها برگزار کرد و اکنون به نظر می‌رسد می‌خواهد گام‌های عملی برای ورود به بحث آموزش در کشورهایی مانند عربستان سعودی داشته باشد.

تیم عربستانی از بخش‌های مختلف اپل پارک بازدید کردند و با برخی از محصولات اپل در حوزه سلامتی، بازاریابی، آموزش و برنامه‌های کاربردی مبتنی بر صوت آشنا شدند. ازجمله مکان‌هایی که در پارک اپل مورد بازدید قرار گرفت، سالن تئاتر استیو جابز بود. محمد بن سلمان در این سالن با پیشرفت‌های صوتی اپل آشنا شد و قدرت واقعی دستیار صوتی سیری این شرکت را آزمود.

بی شک یکی از اهداف این شاهزاده در ملاقات با مدیران بانفوذ سیلیکون ولی، ترغیب آنها به سرمایه‌گذاری و فعالیت در خاک عربستان است. همانطور که گفته شد، این کشور در چند ماه اخیر، چندین پروژه بزرگ فناوری مانند ساخت شهر هوشمندی در دل بیابان‌های حد فاصل عربستان با اردن را کلید زده است و احتمالا محمد بن سلمان از این شرکت‌ها دعوت به همکاری می‌کند.

علاوه بر این، خود عربستان هم مشغول سرمایه گذاری‌هایی در شرکت‌های بزرگ فناوری دنیاست. چند وقت پیش، این کشور طی قراردادی حدود 5/3 میلیارد دلار در شرکت اوبر سرمایه گذاری کرد.

گفته می‌شود که این شاهزاده در روزهای آینده با روبرت مرداک و ایلان ماسک هم دیدار خواهد کرد.

منبع: فناوران

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۹۹۳۶۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معامله ریاض – واشنگتن به مویی بند است

سایت خبری – تحلیلی المانیتور در تازه‌ترین گزارش درباره معامله بزرگ جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده بین عربستان سعودی و اسرائیل نوشت: پس از جلوگیری از درگیری منطقه‌ای با جمهوری اسلامی ایران، دولت بایدن اکنون خود را وابسته به توافق آتش بس بین حماس و اسرائیل برای نجات استراتژی خود در خاورمیانه می‌بیند.

به گزارش جماران، اجزای لازم برای یک پیمان دفاعی تاریخی ایالات متحده با عربستان سعودی تقریبا فراهم شده است؛ توافقی که به عادی سازی روابط ریاض با دولت یهود کمک می‌کند و بنابراین، امکان جریان متقابل سرمایه و همکاری نظامی را فراهم می‌کند که می‌تواند ایران را بیشتر منزوی کند.

فیصل بن فرحان، وزیر امور خارجه عربستان سعودی روز دوشنبه در نشست مجمع جهانی اقتصاد در ریاض گفت: «در مورد توافقات دوجانبه بین پادشاهی سعودی و ایالات متحده، ما بسیار بسیار به پایان نزدیک هستیم و بیشتر کار‌ها قبلا انجام شده است.» آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده نیز آن را تکرار کرد.

جزییات پیمان مورد نظر آمریکا و عربستان سعودی علنی نشده است. آنچه که از طریق منابع دیپلماتیک به رسانه‌ها درز داده شده نشان می‌دهد که این توافق چیزی شبیه ماده ۵ معاهده ۱۹۶۰ ایالات متحده با ژاپن که ایالات متحده را متعهد می‌کند در صورت حمله به ژاپن از این کشور دفاع کند را در دل خود ندارد. اما احتمالاً فراتر از متن توافق‌های موجود میان واشنگتن و کشور‌های عربی خلیج فارس است که برخی از آن‌ها متحد اصلی غیرناتو واشنگتن محسوب می‌شوند است. در توافق‌های فعلی صرفا بندی درباره ضرورت مشورت در مورد گام‌های دفاعی به چشم می‌خورد.

با این حال، سنگ بنای مورد نیاز برای دستیابی به موافقت کنگره برای توافق پیشنهادی، عادی سازی عربستان با اسرائیل است که همچنان مبهم باقی مانده است. یکی از خواسته‌های کلیدی محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی، تعهد رهبران اسرائیل به برداشتن گام‌های برگشت ناپذیر به سوی تشکیل کشور فلسطین – است که هنوز برآورده نشده است. مقامات آمریکایی می‌گویند رسیدن به این هدف، مستلزم پایان جنگ در غزه است.

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، که با فشار داخلی شدید مواجه است، بیش از آنکه به فلسطینی‌ها امتیاز بزرگی بدهد، به دنبال پایان دادن به حیات حماس است. نتانیاهو این هفته وعده خود را برای اعزام ارتش اسرائیل به رفح "با یا بدون" توافق آتش بس تکرار کرد.

دولت بایدن همه راه‌ها را برای جلوگیری از آن انجام می‌دهد، در حالی که فشار بر حماس برای پذیرش فوری آخرین پیشنهاد آتش‌بس را مضاعف می‌کند.

جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید روز سه شنبه در پاسخ به این سوال که آیا دولت برنامه B دارد یا خیر، به خبرنگاران گفت: «فقط باید یک توافق وجود داشته باشد. اگر بتوانیم آتش‌بس به دست آوریم، می‌توانیم چیزی پایدارتر به دست آوریم، سپس شاید به درگیری پایان دهیم و با پروژه عادی‌سازی پیش برویم. اما همه این پروسه باید با یک معامله شروع شود.»

به نظر می‌رسد که دولت بایدن برای به نتیجه رساندن مذاکرات جاری و رسیدن به سنگ بنای معامله مدنظر، از هر گونه اقدام تنش آفرین و تحریک کننده اسرائیل خودداری می‌کند. اوایل این هفته، وزارت امور خارجه از تحریم چهار واحد امنیتی اسرائیل که به نظر می‌رسید قوانین بشردوستانه بین‌المللی را به شدت نقض کرده‌اند، خودداری کرد، چیزی که برخی آن را آخرین ژست آشتی‌جویانه در قبال دولت نتانیاهو تعبیر کردند.

بلینکن روز سه‌شنبه برای نزدیک به سه ساعت با نتانیاهو دیدار کرد تا برای ارسال کمک‌های بشردوستانه بیشتر به غزه و پرهیز از تهاجم ره رفح که رئیس پنتاگون می‌گوید اسرائیل به اندازه کافی برای آن آماده نیست به او هشدار داده باشد. یک منبع مطلع در مورد این دیدار گفت که این دیدار برای طرف آمریکایی خوب پیش نرفت، اما جزئیاتی ارائه نکرد.

اکنون همه چیز به دستیابی حماس و اسراییل به یک توافق آتش بس بستگی دارد تا فشار بر دولت اسرائیل را به امید سازش در آینده کاهش دهند.

مقامات پیشین امنیت ملی آمریکا به المانیتور گفتند که به نظر می‌رسد پیشنهاد بلینکن در اوایل این هفته مبنی بر اینکه ایالات متحده و عربستان سعودی در حال آماده کردن توافقنامه دفاعی دوجانبه خود هستند، با هدف جلب نظر رهبران اسرائیلی بوده است، نه نشان‌دهنده هرگونه پیروزی قریب‌الوقوع برای واشنگتن.

عربستان سعودی مدتهاست که به دنبال دسترسی بیشتر به تسلیحات پیشرفته ایالات متحده، از جمله دفاع هوایی و موشکی، و کاهش کنترل صادرات ایالات متحده بر روی تراشه‌های پیشرفته مورد استفاده برای توسعه سیستم‌های هوش مصنوعی بوده است. ممکن است یک توافق دوجانبه موقت به عنوان یکی از راه‌های محدود کردن نفوذ استراتژیک چین بر ریاض تا زمانی که دولت آینده اسرائیل آماده ارائه امتیازاتی به فلسطینیان باشد، تلقی شود.

یکی از مقامات ارشد سابق آمریکایی می‌گوید که راه‌هایی وجود دارد که می‌توان چنین توافقی را بدون نیاز به تصویب سنا پیش برد. دولت بایدن در سال ۲۰۲۱ به قطر موقعیت متحد اصلی غیر ناتو اعطا کرد و سال گذشته یک توافق راهبردی گسترده با بحرین امضا کرد که به منامه اجازه دسترسی ممتاز به اشتراک اطلاعات، دفاع موشکی و همکاری در زمینه هوش مصنوعی را داد. یکی از مقامات ارشد کاخ سفید در آن زمان از توافق اخیر به عنوان «الگو» یی برای منطقه یاد کرد.

اما دیگر مقامات سابق امنیت ملی در مورد این گزینه تردید دارند. هر پیمانی که متضمن تضمین‌های دفاعی ایالات متحده و انتقال تسلیحات عمده برای عربستان سعودی باشد، مستلزم کسب مجوز از جانب کنگره است. از سوی دیگر تحقق درخواست محمد بن سلمان برای برخورداری عربستان از پروسه غنی‌سازی کامل هسته‌ای، نگرانی‌های آمریکا در مورد اشاعه تسلیحات هسته‌ای را به همره دارد. در غیاب عادی سازی رابطه عربستان با اسرائیل، جمهوری خواهان سنا احتمالاً این توافق را برای ایالات متحده ناکافی می‌دانند.

جاناتان لرد، مدیر برنامه امنیتی خاورمیانه در مرکز امنیت جدید آمریکا در واشنگتن می‌گوید: بخش بزرگی از این توافق میان عربستان و آمریکا از لحاظ سیاسی و استراتژیک مربوط به عادی سازی رابطه ریاض با اسرائیل بود. بدون آن، دولت بایدن احتمالاً باید عربستان سعودی را متقاعد کند که با واگذاری امتیازات اضافی موافقت کند تا شاید بایدن بتواند با دست پرتر اعضای کنگره را با خود همراه سازد. یکی از این امتیاز‌ها می‌تواند محدودیت‌های گسترده‌تر بر همکاری امنیتی عربستان و چین و تعهد عمیق مقامات سعودی برای ادغام نظامی با دیگر شرکای آمریکایی در منطقه باشد.

مقامات سعودی حداقل به طور علنی هیچ نشانه‌ای مبنی بر اینکه ولیعهد مایل است به چیزی کمتر از تضمین‌های کامل دفاعی ایالات متحده و راهی برای تشکیل کشور مستقل برای فلسطینیان رضایت دهد، بروز نداده اند. یک مقام منطقه‌ای آشنا به مذاکرات به المانیتور گفت که پذیرش هر چیزی جز این «برای ریاض بسیار دشوار خواهد بود».

دیگر خبرها

  • معامله ریاض – واشنگتن به مویی بند است
  • دیدار امیرعبداللهیان با وزرای خارجه مصر و عربستان
  • وزرای خارجه ایران و عربستان دیدار کردند
  • توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا در انتظار چراغ سبز اسرائیل!
  • عربستانی‌ها آماده می‌شوند: آتش‌بازی در تابستان
  • اندونزی و عربستان سعودی با مصادره دارایی‌های روسیه مخالفت کردند
  • گاردین: سعودی‌ها «پلن ب» را برای معامله کلیدی با آمریکا روی میز دارند
  • چراغ سبز عربستان به اسرائیل با بازداشت حامیان فلسطین
  • بلومبرگ: عربستان دیدگاه‌های ضد اسرائیلی را سرکوب می‌کند
  • با توافق الاتحاد: بنزما به رئال بازگشت (عکس)