Web Analytics Made Easy - Statcounter

سلیمی نمین و صالح‌آبادی با موضوع «دلایل اعتراضات دی‌ماه ۹۶» در جمع دانشجویان و اساتید دانشگاه فرهنگیان یزد به مناظره پرداختند و مطالب متنوعی پیرامون دلایل معضلات اقتصادی مطرح کرند. به گزارش پگروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، منظره سیاسی عباس سلیمی نمین، مدیر مرکز مطالعات تاریخ ایران و علی صالح‌آبادی، مسئول روزنامه ستاره صبح و فعال سیاسی اصلاح‌طلب با موضوع اعتراضات دی‌ماه ۹۶،  به همت بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان یزد در محل سالن شهیدان پاک‌نژاد این دانشگاه و با حضور دانشجویان و اساتید برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



ریشه و دلایل اعتراضات مردمی در دی‌ماه ۹۶ اولین سؤال مطرح‌شده توسط مجری این برنامه بود که مناظره کنندگان به آن پاسخ دادند.

اعتراضات دی‌ماه ریشه در تبعیض‌های موجود در جامعه دارد

صالح‌آبادی دراین‌باره با اشاره به نظریات ژیژک، فیلسوف فرانسوی درباره دلایل اعتراضات مردمی، به حوادث سال ۲۰۰۶ در فرانسه اشاره کرد و اظهار داشت: این‌گونه واکنش‌ها در سراسر دنیا تقریباً دلایل مشابهی دارد و آن تبعیض در جامعه و کشور است.
مسئول روزنامه ستاره صبح بابیان اینکه ریشه اتفاقات دی‌ماه ۹۶ نیز در تبعیض نهفته است، تصریح کرد: اینکه در جامعه گروهی حق و گروهی ناحق شمرده شوند، به دسته‌ای اجازه ورود به جایگاه‌های تصمیم‌گیری و قدرت نظیر مجلس داده شود و دسته دیگری از آن منع شود، قومیتی به رسمیت شناخته شود و قومیت دیگری را رسمی ندانیم، عقده‌ها را در جامعه ایجاد می‌کند و این عقده‌ها جایی بروز پیدا می‌کند.

وی رد صلاحیت شدن افراد کارآمد در انتخابات مجلس شورای اسلامی را از مصادیق تبعیض‌ها دانست و افزود: خود من در دوره سومین دوره مجلس، نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی بودم، اما پس‌ازآن در ادوار مختلف رد صلاحیت شدم و دلیل آن را عدم التزام عملی به مبانی اسلامی عنوان کردند و این در حالی است که هم صبغه دینی دارم و هم به احکام پایبند هستم و هم پیش از انقلاب در دوران رژیم شاهنشاهی زندانی‌شده‌ام.

مطالبات مردم پس از انتخابات مغفول ماند

در ادامه سلیمی نمین بابیان اینکه پدیده‌های اجتماعی و سیاسی و فرهنگی تک‌ریشه‌ای نیستند و عوامل مختلفی در آن‌ها دخیل است، یادآور شد: مطالبات مردمی از مسئولین در انتخابات مؤثر واقع می‌شوند، اما بعد از انتخابات در کشور، این مطالبات مغفول می‌مانند و مردم فرصتی برای بیان مطالبات خود پیدا نمی‌کنند؛ و از طرفی این‌که رئیس‌جمهور به وعده‌های انتخاباتی خود پایبند نباشد و مطالبات را نادیده بگیرد نیز خللی در قدرت او و تأثیری در پایداری جایگاهی که دارد، نخواهد داشت.
مدیر مرکز مطالعات تاریخ ایران با اشاره به این‌که اعتراضات دی‌ماه ۹۶ از جهتی گامی مؤثر در توسعه سیاسی کشور بود، یادآور شد از ماه‌ها قبل و به‌خصوص در سال ۹۵ به‌واسطه تعطیلی کارخانه‌ها حدود ۶ هزار تجمع در کشور برگزار شد که نظام سیاسی کشور فرصت شنیده شدن صدای معترضین و بیان مطالبات را به آن‌ها داد.

وی اضافه کرد: البته این نکته نیز باید موردتوجه قرار بگیرد بافاصله اندکی از انتخابات ریاست جمهوری ۹۶، جریان‌های تندرو اصلاح‌طلب پروژه عبور از آقای روحانی را کلید زدند و خط سیاسی خود را از رئیس‌جمهور جدا کردند تا در انتخابات‌های بعدی مورد اقبال قرار بگیرند و وجه خود را از دست ندهند.

عده‌ای همچنان حقوق نجومی می‌گیرند

سؤال بعدی مجری از مناظره کنندگان پیرامون نقش قوای سه‌گانه و دستگاه‌های حاکمیتی در ایجاد بی‌عدالتی در کشور بود، اما صالح آبادی در ادامه به بیان مطالبی درباره حوادث دی‌ماه پرداخت و افزود: طبق گفته‌های برخی مسئولین در حدود ۱۰۰ شهر کشور در آن ایام اعتراضاتی رخ داد و آنچه در این اعتراض‌ها مهم بود، این بود که فساد‌ها و مسائل اقتصادی مردم را به خیابان کشاند.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب ادامه داد: شروع این اعتراضات در مشهد و در پی تحریک جریان منتقد دولت بود و بعدازآن کنترل اعتراضات از دست این جریان خارج شد و شعار‌ها رنگ و بوی دیگری گرفت.

وی ادامه داد: یکی از اهداف انقلاب تحقق عدالت در جامعه بود و باید این مهم که در این سال در تحقق عدالت چقدر موفق بودیم موردبحث و بررسی قرار بگیرد.

نماینده اسبق مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی، با انتقاد از شکاف طبقاتی ایجادشده در جامعه؛ حقوق‌های نجومی اختصاص داده‌شده برای عده‌ای خاص را از مصادیق این شکاف طبقاتی دانست و افزود: بحث حقوق‌های نجومی که از دولت دهم شروع شد و در این دولت ادامه یافت از مواردی است که موردانتقاد جدی قرار گرفت.

صالح‌آبادی با اشاره به کاستی‌ها و مشکلات قانونی که در این خصوص وجود دارد، بیان داشت: عده‌ای طبق قوانین موجود هنگام بازنشستگی مبالغ میلیاردی دریافت می‌کنند که بسیاری از مردم حتی نمی‌توانند تصور دریافت چنین پول‌هایی را در عمر خود داشته باشد.

وی بابیان اینکه مجلس قوانینی در این راستا تصویب کرده و اقداماتی نیز صورت گرفته، اذعان کرد: بااین‌وجود هنوز عده‌ای نجومی بگیر وجود دارند.

پرداخت‌های نجومی در دولت تدبیر و امید صورت گرفت

در ادامه سلیمی نمین با ذکر این مطلب که بر اساس تحقیقات مجلس و مستندات موجود موضوع حقوق‌های نجومی در دولت تدبیر و امید شروع شد، خطاب به صالح‌آبادی بیان داشت: بیان مطالب باید بر اساس حقایق و مدارک و شواهد موجود باشد و نباید باخبر سازی اذهان جامعه را منحرف کرد و اطلاعات نادرست به مردم منتقل کرد.

این کارشناس سیاسی با تأکید بر اینکه بیشتر بی‌عدالتی‌ها از گردش پول‌های کلان و نجومی در سیستم‌های بانکی کشور آغاز می‌شود، افزود: وام‌های کلان و خارج از ضوابط به عده‌ای خاص پرداخت می‌شود، در بازپرداخت‌ها نظارت جدی وجود ندارد و از طرفی مؤسسات مالی غیرمجاز نیز اقدامات اشتباه فراوانی انجام دادند که معضلاتی را برای جامعه به همراه داشته است.

وی ادامه داد: لابی‌ها و رانت‌خواری‌ها، تبعیض‌های جدی در کشور به وجود آورده و این در حالی است روزنامه و رسانه‌های زنجیره‌ای جریان اصلاح‌طلب در مطالبی که منتشر کردند، به‌جای جانب‌داری از حقوق مردم به توجیه فعالیت‌های و اقدامات خواص و برخی مسئولین پرداختند.

سلیمی نمین بابیان این‌که یکی از عوامل جدی در بی‌عدالتی‌ها، کوتاهی‌های قوه مجریه است؛ تصریح کرد: به‌طور مثال در موضوع بودجه‌بندی، حدود سه برابر بودجه جاری دولتی به شرکت‌ها و مؤسسات دولتی اختصاص داده می‌شود و این در حالی است که نمایندگان مجلس دراین‌باره اذعان کرده‌اند که نظارتی و اطلاعاتی دقیقی درباره چگونگی خرج و مصرف این بودجه‌ها ندارند و شفاف‌سازی در این حوزه صورت نمی‌گیرد.

ثمره اعتراضات دی‌ماه و اینکه آیا مسئولین صدای اعتراضات مردم و مطالبات آن‌ها را شنیدند یا نه سؤال دیگر مجری از مناظره کنندگان بود.

لزوم ایجاد شرایط برگزاری تجمعات و اعتراضات مسالمت‌آمیز در کشور

صالح‌آبادی در پاسخ به این سؤال بیان داشت، با پایان اعتراضات و حوادث همه مسئولین به این مهم اشاره کردند که مردم حق اعتراضات مسالمت‌آمیز برای بیان مطالبات خود و انتقادات را دارند، اما همچنان ساز کار درست و مطلوبی در این راستا در کشور وجود ندارد.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب یادآور شد: طبق اصل ۲۷ قانون اساسی، اعتراضات بدون اسلحه در کشور آزاد است و این مهم در این سال‌ها موردتوجه قرار نگرفته است.

وی با اشاره به اینکه حاکمیت در برخورد با اعتراضات دی‌ماه عاقلانه و منطقی عمل کرد و برخورد‌های خوبی صورت گرفت، افزود: مطالبات مردمی باید موردتوجه جدی همه مسئولین قرار بگیرد.

نماینده اسبق مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی در ادامه بابیان اینکه در دولت گذشته تعداد زیادی مجوز برای مؤسسات مالی و تعاونی‌ها اعتباری، بدون جدی گرفتن و توجه به ضوابط و شرایط صادر شد، اذعان کرد: بسیاری از این مؤسسات و تعاونی‌های اعتباری به‌جای فعالیت‌ها مرسوم بانکی و فعالیت‌های اقتصادی، مبالغی که گردآوری کرده بودند را در بازار ارز، مسکن و زمین و... سرمایه‌گذاری می‌کردند و از بی‌ثباتی قیمت‌ها سود کسب می‌کردند که این نوع فعالیت برای اقتصاد و کشور بسیار مضر بود.

صاحبان مؤسسات مالی غیرمجاز به مردم معرفی شوند

صالح‌آبادی ادامه داد: انتشار اسامی صاحبان و مؤسسان این مؤسسات و تعاونی‌ها از مطالباتی است که از مسئولین قضایی و امنیتی داریم که به‌منظور روشن شدن افکار عمومی و واقعیت‌ها باید موردتوجه قرار بگیرد.

مسئول روزنامه ستاره صبح بابیان اینکه با روی کار آمدن دولت تدبیر امید، اقدامات مؤثری برای مقابله با این مؤسسات صورت گرفت و ثبات ارزی در ۴ سال اول و عدم بالا رفتن قیمت زمین و مستقلات از اقدامات مؤثر و مفید دولت بود که باعث شد این مؤسسات نتوانند پول‌های خود را در این عرصه‌ها وارد کنند.

وی با اشاره به اینکه از طرفی برخورد با مؤسسات مالی و اقدامات و فعالیت‌های غیرقانونی آن‌ها از وظایف نیروی انتظامی و امنیتی بوده، اذعان کرد: دولت نیز برای حل مشکلات این مؤسسات حدود ۱۱ هزار میلیارد به آن‌ها کمک کرد که مجدداً این مؤسسات این مبالغ را درراه‌های غیراصولی خرج کردند.

دولت در مقابله جدی با مؤسسات غیرقانونی کوتاهی کرد

سلیمی نمین در ادامه این مناظره خطاب به صالح‌آبادی بیان داشت: در مطالب مطرح‌شده توسط شما درباره اقدامات دولت، در مقابله با مؤسسات غیرمالی تناقض وجود دارد، چراکه از طرفی مدعی هستید که دولت به این مؤسسات ضربه زده و مانع کار آن‌ها شده و از طرفی می‌گویید که کمک مالی بالایی به آن‌ها کرده که مؤسسات آن را درراه‌های دیگری صرف کردند.

این روزنامه‌نگار بابیان اینکه ورود و برخورد جدی نیروی‌های انتظامی و امنیتی در ماجرای مؤسسات مالی درگرو شکایت دولت است، افزود: دولت در این خصوص اگر ادعایی دارد که اقدامی کرده سندی منتشر کند.

مدیر مرکز مطالعات تاریخ ایران بابیان اینکه دولت در مقابله با مؤسسات به تذکر دادن به مردم نسبت به اقدامات غیرقانونی این مؤسسات اکتفا کرده بود، یادآور شد: وظیفه دولت صرفاً تذکر دادن نبود و به‌عنوان قوه مجریه باید فکری اساسی و اقدامی جدی انجام می‌داد که در این زمینه کوتاهی صورت گرفت و شاهد این بودیم که بسیاری از این مردم به‌واسطه فعالیت‌ها این مؤسسات متحمل ضرر‌ها و خسارات سنگین شدند.

اعتراضات دی‌ماه به رقابت‌های سیاسی و جناحی ارتباطی نداشت

سلیمی نمین در ادامه با اشاره به اینکه طبق گزارش‌های موجود و همان‌طور که مشهود است، اعتراضات دی‌ماه به رقابت‌های سیاسی و جناحی در کشور ربطی نداشت و بیان چنین مطلبی توسط گروهی خاص به‌منظور انحراف افکار عمومی و سرپوش گذاشتن روی اشتباهات مسئولین صورت گرفته، عنوان کرد: رئیس‌جمهور نیز بعد از اعتراضات، رئیس بانک مرکزی و تعدادی از وزرا را توبیخ کرد که چرا اقدامات لازم در خصوص مؤسسات، مقابله با گرانی بعضی اقلام نظیر تخم‌مرغ و... را انجام ندادند و کوتاهی کردند.

این کارشناس سیاسی ادامه داد: بااین‌وجود، عده‌ای از اصلاح‌طلبان نزدیک به دولت، رئیس‌جمهور از مسیری که ابتدا در آن قرار گرفت منحرف کردند و بعدازآن نیز شاهد بودیم دعوا‌های سیاسی از سوی بسیاری از مسئولین دولتی به‌عنوان دلایل اعتراضات مطرح شد که کاملاً خلاف واقع بود.

صداوسیما فرصت اظهارنظر برابر به همه طیف‌های سیاسی و اجتماعی بدهد

صالح‌آبادی در فرصت جمع‌بندی اظهارات خود بابیان اینکه رهبر معظم انقلاب نیز به این مهم اشاره کردند همه مردم از تبعیض‌ها و فساد رنج می‌برند، مجدداً تأکید کرد: فرصت بیان انتقادات و اعتراضات باید به همه اقشار داده شود و حقوق همه جامعه در این خصوص باید موردتوجه قرار بگیرد.

وی با اشاره به اینکه فضای سیاسی و رسانه‌ای کشور نسبت به گذشته بازتر شده است، اذعان کرد: طیف‌ها و جریان‌های مختلف سیاسی باید فرصتی برابر برای بیان نظرات و دیدگاه‌های خود داشته باشند.

مسئول روزنامه ستاره صبح با انتقاد از اینکه صداوسیما این فرصت را در اختیار همه قرار نمی‌دهد و در برنامه‌های مختلف صداوسیما صرفاً به انتقاد یک‌طرفه نسبت به دولت می‌پردازند، بیان داشت: طبق قانون، صداوسیما و رسانه ملی جایگاهی برای شنیده شدن همه نظرات و دیدگاه‌ها و نشر سلایق مختلف است.

مدارا و تعامل با آمریکا راه‌حل بسیاری از معضلات کشور است!

صالح‌آبادی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نوسانات قیمت ارز در مدت اخیر، خاطرنشان کرد: این نوسانات به خاطر تحریم‌های ارزی امریکا است و باید بپذیریم که مدارا با آمریکا ضروری است و باید به آن توجه کنیم.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب دولت آمریکا را همچون فرد لات و زورگویی دانست که باید با آن مدارا کرد تا کمتر آسیب دید و افزود: توانایی‌ها و قدرت آمریکا را نمی‌توان نادیده گرفت.

وی مذاکرات هسته‌ای در دولت تدبیر و امید را از بهترین اقدامات این دولت دانست که هنوز هم قابل دفاع است و اظهار داشت: در شروع کار این دولت، کشور با تحریم‌های فلج‌کننده‌ای روبرو بود که با مذاکرات توانست این تحریم‌ها را لغو کند و تحریم‌هایی که امروز با آن مواجه هستیم با دلایلی همچون حقوق بشر و حضور ایران در منطقه وضع‌شده است.

صالح‌آبادی همچنین بابیان مطالبی به نقل از مردم، در خصوص اعتراض نسبت به حمایت‌های ایران از دولت سوریه و کشور‌های همسایه افزود: مردم نسبت به اقدامات مسئولین و هزینه‌هایی که در خارج کشور مصرف می‌شود، حساس شده‌اند و این مهم نیز باید موردتوجه قرار بگیرد.

دولتمردان مبارزه با فساد را از نزدیکان خود شروع کنند

سلیمی نمین نیز در فرصت جمع‌بندی خود با اشاره به اینکه دولت باید به‌جای تحریف افکار و حاشیه‌سازی به مبارزه جدی با فساد و حل معضلات اقتصادی معیشتی مردم روی بیاورد، یادآور شد: دولت در مبارزه با مفسدین اقتصادی باید جدی‌تر عمل کند.

این کارشناس سیاسی با تأکید بر اینکه بسیاری از نزدیکان دولتمردان پرونده‌های کلان فساد اقتصادی و رانت‌خواری دارند، بیان داشت: عده‌ای به‌عنوان نیرو‌های کارآمد و شایسته در این دولت به کار گرفته شدند که پیش‌ازاین در پرونده‌هایی همچون پرونده کرسنت که ضرر‌های فراوانی را به کشور متحمل کرد نقش جدی داشتند.

وی بابیان اینکه زحمات و تلاش‌های این دولت نیز باید موردتوجه قرار بگیرد و هیچ‌کس مدعی نیست که این دولت کار مثبتی انجام نداده، یادآور شد: دولتمردان باید صداقت بیشتری با مردم داشته باشند و به‌جای فرافکنی و حاشیه‌سازی به دنبال راه‌حل جدی معضلات با تکیه به توان داخلی باشند.

بی‌تفاوتی نسبت به اقدامات ضد امنیتی و جنایت‌کارانه آمریکا عقلی و منطقی نیست

سلیمی نمین با اشاره به گفته‌های صالح‌آبادی درباره آمریکا، یادآور شد: علی‌رغم اقدامات جنایت‌کارانه‌ای که آمریکا علیه مردم و نظام صورت داده است، نظیر پشتیبانی از منافقین و گروه‌های تروریستی، حمله موشکی به هواپیما کشور و...؛ هیچ‌گاه اقدام متقابلی علیه رژیم جنایتکار آمریکا صورت نگرفته و مردم کشور در این سال‌ها با عمل وظیفه شرعی و ملی خود شعار مرگ بر آمریکا سر دادند.

وی افزود: اقدامات منطقه‌ای ایران نیز در مبارزه با داعش که توسط آمریکا به وجود آمده، در راستای تأمین منافع کشور و حفظ امنیت مرز‌ها است و زمین‌گیر کردن دشمنان قسم‌خورده و پلید ایران در خارج مرز‌های کشور، اقدامی قابل‌تقدیر است و مردم نیز قدردان بوده‌اند.

مدیر مرکز مطالعات تاریخ ایران با اشاره به اینکه در زمان حکومت صدام، کوچک‌ترین ارتباط مالی بین ایران و عراق وجود نداشت، یادآور شد: از طرفی در این سال‌ها با تدابیر اتخاذشده توانستیم حضور اقتصادی موفقی در عراق داشته باشیم و شرایط پیشرفت اقتصادی نیز به این واسطه فراهم‌شده است.

گفتنی است در این مناظره تعدادی از دانشجویان نیز به بیان نظرات خود پرداختند که اشاره به تذکرات رهبری درباره بدعهدی و غیرقابل‌اعتماد بود امریکا و بی‌تفاوتی مسئولین در این خصوص، بازخوانی وعده‌های انتخاباتی رئیس‌جمهور درباره قیمت ارز، حل معضلات اقتصادی و بیکاری و تأکید بر ضرورت جوان‌گرایی و مبارزه عملی مسئولین با فساد و تبعیض‌ها؛ محوریت مطالب مطرح‌شده توسط دانشجو معلمان یزدی در این برنامه بود.
 

منبع: خبرگزاری دانشجو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۰۰۴۹۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تفاوت بوته با درخت

به گزارش خبرنگار استانی ایسکانیوز از کرمانشاه محمدهادی صحرایی در یادداشتی تحت عنوان «تفاوت بوته با درخت»، نوشت:

حدود ۲۱۰ روز از جنگ اسرائیل و متحدانش علیه مردم غزه می‌گذرد. هفت ماهی که هر روزش به اندازه یکسال سخت و جانفرساست. و مردم جهان توانستند چهره عریان صهیونیزم و تمدن غرب را با چشم خود ببینند و با عقل خود بفهمند. دیدن و فهمیدنی که ده‌ها سال توسط رسانه‌های جهان استکبار به اسارت گرفته شده بود.

می‌توان اولین دستاورد عملیات موفق طوفان الأقصی را در آزادسازی چشم و گوش و عقل انسان امروز از دست رسانه‌های افسونگر نولیبرال دانست و دید که چگونه دیده‌ها از سحر ساحران فرعون صهیونیست، آزاد شده و حتی اهل خانه فرعون هم در حال اسلام آوردن هستند. دستاورد دوم طوفان الأقصی و صبر بی نظیر مردم غزه هم مثل اولی، نصیب بشریت شد و بزکِ مظلومیت از چهره ستمگر صهیونیزم پاک شد.

مردم فلسطین، حدود هشتاد سال است که ذات شرور صهیون را فهمیده‌اند ولی مردم جهان نمی دانستند که موش کارتون تام و جری تا به این حد دندان تیز و خونریز و دل بی رحم دارد. نیاز بود که پرده تزویر و دروغ از پرده سینمای هالیوود و والت دیزنی و دیگر کمپانی‌ها و ماهواره‌ها و رسانه‌های صهیونی بیافتد و حقیقت واقعی دیده شود. مرور فیلم‌های معروف از تاریخ تأسیس اسرائیل به بعد نشان می‌دهد که این ۲۱۰ روز اخیر توانسته حدود ۸۰سال تلاش رسانه‌ای صهیونیزم جهانی را نقش بر آب کند. تلاشی که با آمیختن هنر و تکنولوژی و عشق توانسته بود از سامسون و دلیله و داوود شاه و... تا فهرست شیندلر و پیانیست و تا همین سریالهای طولانی و نیابتی اخیر که در برخی کشورهای آسیایی ساختند؛ از دیو، دلبر بسازد.

سینمایی«سامسون و دلیله» می‌گفت فلسطینیان با فریب توانستند قدرت فرابشری سامسون، پهلوان نامی یهود را توسط دختری فلسطینی به نام دلیله از او بگیرند و او را در غزه زندانی و تحقیر کنند و پس از آنکه سامسون قدرتش را بازیافت، معبد فلسطینیان را بر آنها خراب کرد. افسانه‌ای ۷۵ ساله مثل هولوکاست. ولی اکنون جهان می‌بیند که ۲۱۰ روز است که اسرائیل و حامیانش از فرعون‌ها گرفته تا قارون‌ها و سامری‌ها و با تمام توان افسانه‌ای خود نتوانسته‌اند حتی یک اسیر اسرائیلی را بیابند و آزاد کنند و حتی نتوانسته‌اند از میراث نامشروع خود دفاع کنند و ذهن مردم جهان را مثل همین ۸۰ سال اخیر فریب دهند. از سوی دیگر، مردم جهان تاکنون، یهودیان مهاجر به اسرائیل را قومی ستمدیده و مظلوم و قابل ترحم می‌دیدند و امروزه او را در قامت دیوانه مست مسلحی می‌بینند که بوی خون او را زنده نگه می دارد. این اگر مرگ دوران فریبکاری آنها و به آخر رسیدن قدرت سحر رسانه‌ای آنها نیست پس چیست؟

رسوایی و شکست ۲۱۰ روزه اسرائیل آنقدر عمیق و عجیب است که حتی غول‌های رسانه ای نیز توانایی جبران آن‌را دستکم تا سالهای متمادی نخواهند داشت. و اسرائیل در این شکست تاریخی و ماندگار، تنها نیست. دلیل پشتیبانی عجیب و ناموسی آمریکا و انگلیس و فرانسه و قارون‌های کم عقل هم به این دلیل است که شیشه عمر خود را به دست صهیونیزم داده و روی اسب بازنده شرط بسته بودند. حکایت امروز اسرائیل و حامیانش در جنگ علیه مردم غزه شبیه داستان عمربن عبدود در جنگ احزاب است. نه توان جنگیدن دارد و نه پاسخ قانع کننده.ای برای بازگشت از میدان برای افکار عمومی. مردم جهان و به ویژه آمریکا از دولتمردان خود خواهند پرسید که چرا به معرکه‌ای که ربطی به شما نداشت رفتید و چرا اینهمه هزینه کردید و چرا نتیجه اش مثل خلیج خوکها و ویتنام و طبس و افغانستان و... مملو از شکست شد؟

نسل امروز آمریکا اگرچه اسیر قلعه‌ای است که توسط سران «نواسرائیلی» اداره می‌شود ولی پس از جنبش وال استریت و اعتراضات به قتل جرج فلوید و تسخیر کنگره و... و امروزه در اعتراضات گسترده دانشگاهی نشان داده که علاقه دارد از درون این قلعه مخوف با دنیا سخن بگوید. جنبش دانشجویی امروز آمریکا دستاورد سوم طوفان الأقصی است که به تمام، می‌توان گفت شروع ثمردهی خون شهدای مظلوم غزه است که به بیداری مردم آمریکا خواهد رسید و پلیس خشن آمریکا نمی‌تواند با ارعاب و وحشت، برای مدت طولانی این آتش افروخته را زیر پا، پامال و پنهان کند.

پس از اعتراضات اقتصادی جنبش یک درصدی و اعتراضات به نابرابری های اجتماعی و تبعیض های نژادی در قتل جورج فلوید و اعتراضات سیاسی تسخیر کنگره، این اعتراضات به جامعه دانشگاهی و روشنفکری آمریکا رسیده و نسل‌های آینده می‌توانند آمریکا را با سؤالات چالشی و مبنایی مواجه کنند. کشور چهارصد ساله‌ای که مدعی مهد آزادی و قانون و حقوق و صلح است اگر بتواند آتش افروزی و فتنه انگیزی در بیش از ۱۰۰ جنگ بزرگ و استفاده انحصاری از بمب اتم در هیروشیما و ناکازاکی و ... را توجیه کند، استقرار تک تیرانداز در صحن دانشگاه خود را چگونه توجیه می کند؟ مهد علم و دانش را می‌شود باور کرد یا لشگرکشی نظامی به دانشگاه را؟ شعار حقوق زن و حفظ آزادی او را باور کرد یا به زمین کوبیدن استاد زن، در حالی که فریاد می زند «من پروفسورم»؟ شعار آزادی بیان را باور کنند یا بازداشت ۱۷۰۰ دانشجو در ۷۰ دانشگاه توسط پلیس خشن؟ احترام به دختران که شعار می‌دادند این بود که دختران را روی آسفالت دمر کنند و با زانو بکوبند و دستبند بزنند؟ وقتی پلیس نامتعادل آمریکای مدعی دموکراسی دهان مردم و دانشجو و استاد دانشگاه خودش را با مشت می کوبد، با مردم دیگر کشورها چه خواهد کرد؟

تفاوت بوته با درخت در ریشه دار بودن است.

دشمنان می فهمند و کتمان می‌کنند ولی ایکاش مدعیان ما و خودباختگان همین یک نکته را می‌دیدند و می‌فهمیدند. کشوری که چهارصد سال است با نابود کردن سه تمدن بزرگ، خود را بزرگ کرده با کشوری که وارث تمدن هفت هزارساله است فاصله ای به اندازه هزاران سال دارد. ما همین اکنون برخی اساتید دانشگاه داریم که اسلام و نظام را قبول ندارند و حتی از دشمن آشکاری مثل آمریکا و اسرائیل حمایت می‌کنند و با برخی از آنها رفاقت خانوادگی دارند و از نابودی کشور خود می‌گویند با این حال از بیت المال حقوق می‌گیرند و از تمام مواهب حتی بیشتر از سایر ایرانیان بهرمندند تا شاید اگر دانشی دارند به جامعه برسانند. ولی در جهان اینگونه نیست.

در آمریکا که مادر همه شعارهای بی‌عمل است‌، حتی اعتراض یک استاد به نحوه برخورد پلیس با دانشجویش را برنمی‌تابند و در همان صحن دانشگاه به زمین می‌کوبند و دستبند و... با مسؤول گروه و رئیس دانشگاهی که اخراج می‌شود و... آیا باورکردنی است؟ پلیس سرتاپا مسلح آنجا، پاسخ دانشجوی معترضی که چادر زده و تنها با یک ماسک و تیشرت در آنجا نشسته را مثل جانیان مسلح و مست و قاتلان حرفه‌ای می‌دهد، ولی در ایران ما حتی دانشجویی که با تبلیغات رسانه‌های دروغگو اغفال شده و کوکتل‌مولوتف پرتاب یا فحاشی یا پلیس را زخمی کرده بود را با مماشات و عفو می‌بخشند و از دهه هفتاد تاکنون‌، معدودی کارشان به برخورد قضائی رسیده و هرجا پلیس محترم، اشتباهی مرتکب شده با خاطی برخورد شده است. این تفاوت نیست؟

دستاورد چهارم اعتراضات دانشگاهیان مظلوم آمریکا به جنایات اسرائیل و آمریکا در غزه این بود که نشان داد تلاش رسانه‌های وارونه‌نمای جهان سلطه همین است که جنبش دانشجویی و اصیل ایران را که ریشه‌ای هفتاد ساله و میهن‌دوستانه و ضداستکباری دارد، در حد غذاخوری مختلط و کشف حجاب و تاپ و رکابی تقلیل دهند و مبتذل کنند. همان‌گونه که مشخص شد تلاش‌شان برای دانشجویان و جوانان خودشان هم همین است که مشغول هوس و شهوت و غفلت شوند و در مورد مسایل اصلی و اصیل، نیندیشند. جای مرتضای آوینی و نادر طالب‌زاده خالی است و خدایشان رحمت کند که حقیقت آمریکا و رسانه‌هایش را خوب می‌شناختند و می‌گفتند.

وقتی رسانه‌های چند میلیون دلاری، به جای پرداختن به دستگیری ۱۷۰۰ دانشجوی ۷۰ دانشگاه آمریکا به راهپیمایی یک نفره علیه حکم دادگاه ایرانی علیه یک مجرم می‌پردازند یعنی جبهه رسانه‌ای غرب با تمام توان به دنبال تطهیر جنایات استکبار از غزه تا دانشگاه‌های آمریکاست. گاهی با دروغ و گاهی با سکوت و گاهی با سوژه‌بافی مصنوعی. مقایسه اجمالی عملیات و جنگ جهانی رسانه‌ها در ضریب دادن و تحریک اغتشاشات سال ۱۴۰۱ ما با پوشش اعتراضات امروز آمریکا گویای یک بام و دوهوا و نفاق رسانه‌ها و مجامع حقوق بشری است که به فضل خدا و مجاهدت جوانان و جهادگران جهانی این عرصه‌، انحصار شیطانی رسانه‌ها شکسته خواهد شد و نوای پیروزی به جهانیان خواهد رسید. ان‌شاءالله

*محمدهادی صحرایی مسؤول سازمان بسیج رسانه استان کرمانشاه و فعال رسانه‌ای

انتهای پیام/

کد خبر: 1229307 برچسب‌ها دانشگاه آزاد اسلامی فلسطین آمریکا اسرائیل

دیگر خبرها

  • تفاوت بوته با درخت
  • پروژه آمریکا برای مهار مقاومت یمن چیست؟
  • واکنش ابراهیم رئیسی به اعتراضات دانشجویی در آمریکا
  • زلزله سیاسی در معتبرترین دانشگاه‌های جهان
  • پژوهشگر فلسطینی: اعتراضات دانشجویی، نتانیاهو، بایدن و حتی ترامپ را سردرگم کرده است
  • جعفرزاده ایمن‌آبادی: هر کسی به جز قالیباف رئیس مجلس‬⁩ شود کشور شفاف‌تر اداره می‌شود
  • صالح آبادی‌ها در سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع) به سوگ نشستند + فیلم و تصاویر
  • انقلاب اسلامی تبلور مکتب سیاسی امام صادق(ع)
  • قوه قضاییه در مبارزه با فساد هیچ تبعیضی قائل نمی شود
  • کنعانی: پرده تزویر از چهره مدعیان دروغین شعار آزادی بیان برافتاده است