Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس اداره نظارت بر حیات وحش اداره کل حفاظت از محیط زیست آذربایجان غربی گفت: خشکی دریاچه ارومیه از دلایل کاهش مهاجرت پرندگان به تالاب های استان نسبت به دهه های گذشته است.

امید یوسفی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا منطقه آذربایجان غربی بابیان اینکه دریاچه ارومیه طی دهه های 70 و 80 بدلیل شرایط زیستی متنوع ان زیستگاه مهمی برای پرندگان مهاجر بوده افزود: کاهش اب دریاچه ارومیه و روند خشکی ان باعث کاهش پرندگان مهاجر در تالاب های استان شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بیان اینکه  65 درصد تنوع پرندگان کشور در آذربایجان غربی وجود دارد افزود: از بین پرندگانی که در تالاب های استان زندگی می کنند 20 درصد مقیم بوده و مابقی مهاجر پذیرند.

یوسفی  تصریح کرد: مهاجرت پرندگان به تالابهای استان از اواخر فصل زمستان و اوایل بهار آغاز می شود که براساس سرشماری نیمه زمستانی پرندگان مهاجر در بازه زمانی 10 دی تا 10 بهمن سال گذشته در حدود  100 هزار پرنده به تالابهای استان مهاجرت کرده اند.

رئیس اداره نظارت بر حیات وحش اداره کل حفاظت از محیط زیست آذربایجان غربی  عمده پرندگان مهاجر به تالابهای استان را انواع غاز ، درنا، انواع اردک، پرندگان شکاری، قو، پلیکان و انواع پرستوهای دریایی عنوان کرد.

یوسفی تصریح کرد: معمولا پرندگان مهاجر به استان  در تالاب های کانی برازان ، درگه سنگی، حسنلو ، سد ارس و شهید کاظمی لانه گزینی و جفت گیری می کنند.

وی گفت: فعالیت های انسانی ، محدود شدن زیستگاه جانوران  و استفاده بی رویه  از سموم کشاورزی از علل سرعت یافتن انقراض گونه های مختلف جانوری در کشور و استان شده است.

رئیس اداره نظارت بر حیات وحش اداره کل حفاظت از محیط زیست آذربایجان غربی گفت: بیش از 70 تالاب و آبگیر استان سالانه پذیرای پرندگان مختلف  است.


انتهای پیام انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: موسسات مالی و اعتباری رفراندوم گفت و گوی ملی غوطه شرقی ارز دیجیتال آذربایجان غربی پرندگان تالاب دریاچه ارومیه مهاجرت موسسات مالی و اعتباری رفراندوم گفت و گوی ملی غوطه شرقی ارز دیجیتال امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۰۰۷۵۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رها‌سازی مرحله دوم آب از سد سیلوه پیرانشهر به دریاچه ارومیه

مجید رستگاری مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان‌غربی گفت: دومین مرحله از رهاسازی آب در فاز اول از محل سد سیلوه پیرانشهر از طریق مانور دریچه تخلیه تحتانی سد به سمت رودخانه لاوین بوده و در ادامه پشت سد مخزنی کانی‌سیب رهاسازی می‌شود.

وی اضافه کرد: در فاز اول ۱۲ مترمکعب بر ثانیه و در فاز دوم ۵ مترمکعب بر ثانیه از طریق تونل انحرافی و سامانه انتقال آب جلدیان به سمت سد چپرآباد و از آنجا به سمت دریاچه ارومیه روانه شد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان‌غربی ادامه داد: در مجموع ۱۷ مترمکعب آب در ثانیه در حال طی مسیر از طریق سامانه‌های انتقال آب به سمت حوضه دریاچه ارومیه است.

رستگاری گفت: در مرحله پیشین رهاسازی آب به سمت دریاچه ارومیه در سال آبی جاری، ۱۲ میلیون متر مکعب آب از سد سیلوه رهاسازی شده بود.

سد سیلوه در شهرستان پیرانشهر در جنوب آذربایجان‌غربی قرار دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان مهاباد مهاباد

دیگر خبرها

  • برگزاری تور رسانه ای بازدید از تالاب های اقماری پارک ملی دریاچه ارومیه
  • رهاسازی ۷۷ میلیون مترمکعب حقابه تالابهای اقماری پارک ملی دریاچه ارومیه
  • آغاز مرحله دوم رها سازی آب از سد سیلوه به دریاچه ارومیه
  • سال گذشته تالاب درگه سنگی پذیرای بیش از ۱۵ هزار قطعه فلامینگو بود
  • رهاسازی ۷۷ میلیون مترمکعب حقابه تالاب‌های اقماری پارک ملی دریاچه ارومیه
  • دریاچه ارومیه جان تازه می‌گیرد؟
  • تالاب کجی نمکزار نهبندان ۳۰ درصد آبگیری شد
  • رها‌سازی مرحله دوم آب از سد سیلوه پیرانشهر به دریاچه ارومیه
  • رهاسازی آب به سمت دریاچه ارومیه | این دریاچه جان تازه می‌گیرد؟
  • آبگیری ۳۰ درصد از تالاب کجی نمکزار نهبندان