Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان گفت: خشک‌سالی سبب شده تا پوشش گیاهی مناطق طبیعی و بکر اصفهان کم شود. ۲۱ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۱:۵۹ استانها اصفهان نظرات

سید رحمان دانیالی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اصفهان، تحقیقات و مطالعه را مهم‌ترین گام در از پیش‌رو برداشتن مشکلات زیست محیطی دانست و اظهار داشت: جلسه شورای پژوهشی اداره کل محیط زیست برگزار شد و اعتبار به نسبت خوبی برای مطالعات مربوط به تالاب گرفته شده با هماهنگی و حضور اساتید دانشگاه‌های مختلف اصفهان و مطالعات تکمیلی جلالیان جلسه‌ای پژوهشی برپا شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: زنگ‌های خطر جدیدی در این جلسه به صدا در آمد از آن جمله می‌توان به این موضوع اشاره کرد که اگر حق آبه تالاب گاوخونی به فراموش سپرده شد تبعات آن چندین برابر از آنچه اکنون تصور می‌شود نه‌تنها برای اصفهان بلکه برای همه استان‌های هم‌جوار به همراه داشته باشد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان ادامه داد: مطالعاتی در مورد مسائل مختلف محیط زیست منطقه مطرح شد و برنامه‌های مربوط تصویب شد. کشاورزی شرق اصفهان بسیار موضوعی کلیدی است اما باید بسیار عمیق‌تر از آنچه امروز به آن پرداخته می‌شود.

وی تصریح کرد: اگر از چندین سال پیش به حق آبه تالاب توجه می‌کردیم اوضاع چاه‌ها و بسیار از موارد زیست محیطی بهینه‌تر بود، اگر تالاب به سمت نابودی برود چند هزار هکتار از زمین‌های کشاورزی را با خود نابود می‌کند.

دانیالی از بی‌توجهی در زمان پر آبی گله کرد و افزود: استاندار اصفهان با جدیت مسائل زیست محیطی را پیگیری می‌کنند و جای تقدیر دارد اما در کنار آن از برخی مسئولان و مدیرانی باید گله کرد که با آنکه امروز که خشک‌سالی احساس می‌شود توجه نشان می‌دهند اما اگر سال‌هایی که می‌شد راهکارهایی مفید انجام داد در صحنه بودند امروز وضعیت می‌توانست بهتر از این باشد.

وی خاطرنشان کرد: مطالعات تعیین نیاز آبی حق آبه تالاب نیز در بازه‌های مختلف از سد تا تالاب تقریباً تمام شده و اطلاعات آن نیز در شورا عالی آب مطرح شده است امیدوارم این مطالعات دیده شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان به طبیعت بی‌نظیر استان اصفهان اشاره و تصریح کرد: زیست‌بوم اصفهان دارای مناطق بی‌نظیری است اما خشک‌سالی که هم‌اکنون استان را در برگرفته می‌تواند ضربه بزرگی به محیط زیست استان بزند. بنیان مناطق طبیعی استان ضعیف و از میزان پوشش گیاهی کم شده است. نقش حفاظتی مردم نیز بسیار مهم بوده و باید مردم در حفاظت از منابع زیست محیطی خود کمک حال باشند.

وی از آلودگی شدید هوای اصفهان در فصل سرما یاد کرد و گفت: فصل گرما دلیلی بر این نمی‌شود که طرح جامع مبارزه با آلودگی هوا رها شود. موارد قانون هوای پاک استخراج شده و موارد مربوط به دستگاه‌های و ادارات مختلف، جدا شد و به آن‌ها اعلام شده و در نامه‌ای اطلاع‌رسانی شد به این امید که اگر از امروز آغاز کنیم در فصل سرما شاهد انباشتگی آلودگی روبه‌رو نمی‌شویم.

وی افزود: آموزش، تنویر افکار عمومی و مطالعه می‌تواند در مسائل زیست محیطی راهگشا باشد.

انتهای پیام/ح

R41346/P1357/S6,51/CT1

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۰۰۹۶۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصاویری از گشت و گذار پلنگ ایرانی در منطقه حفاظت شده سبزکوه

دریافت 3 MB

به گزارش همشهری آنلاین، مدیرکل حفاظت محیط‌زیست چهارمحال و بختیاری از ثبت‌ گونه در خطر انقراض جهانی یک فرد پلنگ ایرانی در منطقه حفاظت شده سبزکوه برای دومین بار خبر داد.

سعید یوسف‌پور با اعلام این خبر افزود: ماموران یگان حفاظت محیط‌زیست استان در حین گشت و کنترل در منطقه حفاظت‌شده سبزکوه موفق به ثبت تصویر یک قلاده پلنگ ایرانی برای دومین بار شدند.

به گفته وی، این تصاویر توسط محیط‌بان "ملک‌آرا خلیل طهماسبی" در منطقه حفاظت شده سبزکوه ضبط شده است و پیش از این نیز، حضور پلنگ ایرانی در مناطق حفاظت شده سبزکوه ۱۱ اسفندماه پارسال توسط "محمدرضا احمدی" مسوول منطقه حفاظت شده سبزکوه ثبت شد و پیش‌بینی می‌شود حضور پلنگ در دیگر مناطق حفاظت شده استان نیز به ثبت برسد.

وی با اشاره به اینکه پلنگ ایرانی گونه در خطر انقراض جهانی است و از گونه‌های حمایت شده، حفاظت‌شده و همچنین با ارزش به شمار می‌رود، گفت: گونه پلنگ در راس اکولوژیک قرار دارد و حفاظت از آن به معنای حفاظت از کل زیستگاه است.

تصاویر دیدنی از پلنگ ماده و توله‌اش در ارتفاعات برفی گیلان | ببینید

به گفته وی، در حال حاضر ۴۳۲ گونه جانوری در مناطق حفاظت شده استان ثبت شده که از این تعداد، ۴۶ گونه از مجموع پستانداران به شمار می‌روند.

یوسف‌پور گفت: از مجموع گونه‌های در معرض خطر نیز تاکنون چهارگونه شامل بالابان، کرکس مصری، اردک سر سفید و پلنگ ایرانی در مناطق حفاظت شده چهارمحال‌ و بختیاری به ثبت رسیده است.

کد خبر 849655 منبع: ایرنا برچسب‌ها استان چهار محال و بختیاری حیوانات - حیات وحش خبر مهم حیوانات - انقراض گونه‌ها سازمان حفاظت محیط زیست محیط زیست ایران

دیگر خبرها

  • استقرار ۱۸ تیم اطفای حریق در مناطق حفاظت شده کرمانشاه
  • تصاویری از گشت و گذار پلنگ ایرانی در منطقه حفاظت شده سبزکوه
  • تالاب گرده‌قیت نقده بعد از ۲۵ سال احیا شد
  • ادامه تورهای گردشگری‌ طبیعی به محیط زیست آسیب می‌رساند
  • کاهش ۳۰ درصدی شمار پرندگان مهاجر
  • آغاز طرح مقابله با تخلفات صید غیرمجاز برای حمایت از تالاب و صیادان شادگان 
  • انحراف آب هیرمند توسط طالبان به شوره زارهای افغانستان | افغانستانی‌ها آب شیرین را تلخاب می کنند! | واکنش معاون رئیس‌جمهور به این اقدام عجیب طالبان
  • انحراف آب هیرمند به شوره زارهای افغانستان حقیقت دارد | سلاجقه: برای مسدود کردن انحراف آب با طالبان گفت‌وگو می‌ کنیم | طالبان آب شیرین را تلخاب می کند!
  • ۵۰ درصد تالاب هامون آبگیری و مرطوب شده است
  • آخرین وضعیت تالاب بندعلیخان