Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-26@06:35:11 GMT

نمادهای بانکی متوقف، بازگشایی می‌شوند

تاریخ انتشار: ۲۱ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۰۱۵۷۰۲

نمادهای بانکی متوقف، بازگشایی می‌شوند

رییس سازمان بورس گفت: بیشتر شرکتهای بانکی به جز یکی دو مورد، نمادشان در بازار سهام باز است و بازگشایی بقیه نمادها نیز انجام خواهد شد.

خبرگزاری تسنیم: شاپور محمدی گفت: کارگزاری‌ها طی سالیان گذشته خشت خشت بازار را روی هم گذاشتند و بازار سرمایه‌ای با وسعت و عملکرد خوب ایجاد کردند.

وی حجم معاملات را در سال ۹۵ حدود ۱۹۵ هزار میلیارد تومان ذکر کرد و افزود: این رقم در سال ۹۶ به ۲۴۷ هزار میلیارد تومان رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


سخنگوی سازمان بورس، همچنین بازده بورس تهران و فرابورس را حدود ۲۵ درصد دانست و آن را مناسب توصیف کرد.

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه در بورس کالا نیز شاهد رشد خوب معاملات گندم و افزایش حجم قرارداد‌های آتی بوده ایم، تصریح کرد: حجم معاملات بورس کالا در سال گذشته به ۱۱۷ هزار میلیارد تومان رسید که یک رکورد تاریخی به شمار می‌رود.

وی اظهار داشت: شرکت سپرده گذاری مرکزی نیز امسال اولین مجمع الکترونیکی را برگزار خواهد کرد.

محمدی سپس خاطر نشان کرد: در سال‌های گذشته کار‌های مهمی انجام گرفت؛ از جمله بهره برداری از سامانه معاملات به روز رسانی شده که با تلاش مدیریت فناوری، امکانات این سامانه هم به لحاظ عملکردی و هم به لحاظ پایداری سیستم از آنچه پیش بینی شد، فراتر بود. ضمن اینکه میزان باگ‌های سیستم نیز کمتر از حد انتظار بود.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در ادامه، سامانه جدید نظارت موسوم به سامانه اسمارت، کدال ۳۶۰ درجه و سامانه اطلاع رسانی تکالیف ناشران بورسی را از دیگر سامانه‌های ایجاد شده در سال گذشته ذکر کرد.

وی افزود: سال گذشته بهره برداری اولیه از سامانه معاملات آغاز شد و امسال نیز قرار است سامانه فرابورس به بهره برداری برسد.

سخنگوی سازمان بورس ادامه داد: امسال در راستای حمایت از شرکت‌های داخلی، سامانه معاملاتی جدید را به کمک دانشگاه‌ها و شرکت‌های دانش بنیان داخلی عملیاتی خواهیم کرد.

محمدی همچنین اظهار داشت: حد اعتباری موضوع دیگری بود که بخش عمده کار آن در سال ۹۶ انجام شد و علاوه بر این، دستورالعمل توقف و بازگشایی که کانون‌ها در آن همکاری بسیار خوبی کردند اصلاح شد و توقف‌های بلندمدت بسیار کاهش یافت.

بازگشایی نماد بانک‌ها از دیگر موضوعاتی بود که سخنگوی سازمان بورس در این نشست به آن اشاره کرد و گفت: این موضوع از تعهدات اولیه ما بود که محقق شد و هم اکنون اکثر نماد‌های بانکی به جز یکی دو مورد باز هستند که بازگشایی مابقی نماد‌ها نیز در سال جدید پیگیری خواهد شد.

محمدی تصریح کرد: تمام این نتایج اثربخش، حاصل زحمات بی دریغ همه فعالان بازار و حاصل یک هماهنگی بین تمام نهاد‌های بازارسرمایه از جمله کارگزاران، تامین سرمایه ها، شرکت‌های سرمایه گذاری، سبد گردان ها، مشاورها، داده پردازی و شرکت‌های تحلیلگر بوده است؛ ضمن اینکه از نقش بسیار موثر رسانه‌ها در فرهنگ سازی و اطلاع رسانی درست و سریع نباید غافل بود.

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار در ادامه به فهرستی از برنامه‌های این نهاد ناظر در سال ۹۷ که در جلسه ۱۱ بهمن ۹۶ در هیات مدیره سازمان مطرح شده بود، اشاره کرد.

وی در ادامه اظهار داشت: «عملیاتی کردن حساب معاملاتی کارگزاران، اصلاح و یکسان سازی اساسنامه صندوق‌های سرمایه گذاری، اصلاح دستورالعمل خرید اعتباری، تدوین برنامه جامع پیش گیری از تخلفات، تدوین دستورالعمل صندوق املاک و مستغلات، بازنگری در آیین نامه انضباطی و یکسان سازی دستورالعمل ثبت‌های حسابداری کارگزاران، رسیدگی به موارد مهمی همچون دامنه نوسان و حجم مبنا، تدوین دستورالعمل قرارداد‌های آتی و اختیار معامله روی سبد سهام و تدوین دستورالعمل فروش استقراضی» از جمله این برنامه‌ها بود. لینک کوتاه خبر: farda.fr/003MES

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۰۱۵۷۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش دو برابری سقف تراکنش غیرحضوری در شبکه بانکی

به گزارش «تابناک»، براساس بخشنامه بانک مرکزی، سقف برداشت از حساب‌های بانکی به صورت غیرحضوری ۲۰۰ میلیون تومان به صورت روزانه و یک میلیارد تومان به صورت ماهانه مجاز شد.

حداکثر تراکنش خرید از هر کارت بانکی و کلیه کارت‌های متعلق به مشتری حقیقی، به روزانه ۲۰۰ میلیون تومان افزایش یافت.

بانک مرکزی در بخشنامه شماره ۲۲۸۴۸‏/۰۳ مورخ ۴‏/۰۲‏/۱۴۰۳ موارد زیر را به شبکه بانکی ابلاغ کرد:

پیرو بخشنامه شماره ۴۸۶‏/۰۳ مورخ ۰۵‏/۰۱‏/۱۴۰۳ معاون محترم فن‌آوری‌های نوین بانک مرکزی درخصوص افزایش سقف تراکنش‌خرید اشخاص حقیقی، به استحضار می‌رساند هیأت عامل بانک مرکزی در جلسه مورخ ۲۷‏/۱۲‏/۱۴۰۲ با استناد به اختیارات مقرر در ماده (۱۷) دستورالعمل شفاف‌سازی تراکنش‌های بانکی اشخاص با اصلاحات و الحاقات بعدی آن، مصوب شورای پول و اعتبار ابلاغی طی بخشنامه شماره ۳۳۹۴۴‏/۰۲ مورخ ۱۸‏/۰۲‏/۱۴۰۲ که طی آن افزایش آستانه‌های مقرر در دستورالعمل مذکور در حدود شاخص بهای کالا و خدمات مصرفی به رئیس‌کل محترم بانک مرکزی تفویض شده است، با افزایش آستانه‌های مندرج در مواد (۸)، (۱۰) و (۱۲) دستورالعمل شفاف‌سازی تراکنش‌های بانکی اشخاص، به شرح زیر موافقت نمود:

آستانه مجاز مجموع مبالغ برداشت از طریق درگاه‌های پرداخت غیرحضوری، از کلیه حساب‌های سپرده غیرتجاری متعلق به مشتری حقیقی در هر مؤسسه اعتباری، تا دو میلیارد ریال به صورت روزانه و ده میلیارد ریال به صورت ماهانه افزایش می‌یابد.

الزام به تکمیل قسمت (فیلد) بابت در فرم‌های مربوط و ارایه اسناد مثبته دال بر انجام معامله، قرارداد و یا علت انتقال وجه در نقل و انتقالات الکترونیکی حضوری درون بانکی و بین بانکی روزانه اشخاص حقیقی از گروه حساب‌های غیرتجاری آن‌ها که تا زمان ابلاغ این بخشنامه برای مبالغ بالاتر از دو میلیارد ریال اعمال می‌گردید، از این پس برای مبالغ بالاتر از چهارمیلیاردریال ضرورت می‌یابد. هم‌چنین در نقل و انتقالات الکترونیکی حضوری درون بانکی و بین بانکی مربوط به حساب‌های غیرتجاری اشخاص حقیقی با مبالغ بیشتر از دو میلیارد ریال تا چهارمیلیاردریال، گرچه ارایه اسناد مثبته دال بر انجام معامله، قرارداد و یا علت انتقال وجه ضرورت ندارد، لیکن تکمیل قسمت (فیلد) بابت در فرم‌های مربوط، الزامی است.

حداکثر تراکنش خرید از هر کارت‌پرداخت و نیز کلیه کارت‌های پرداخت متعلق به مشتری حقیقی، به روزانه مبلغ دو میلیارد ریال افزایش می‌یابد. کنترل آستانه مذکور در خصوص هر کارت بر عهده مؤسسه اعتباری صادرکننده کارت پرداخت است.

بانک‌ها موظفند، ضمن ایفاد نسخه اصلاحی دستورالعمل شفاف‌سازی تراکنش‌های بانکی اشخاص و نیز ارسال نسخه‌ای از «دستورالعمل نحوه اخذ مستندات موضوع تبصره ماده (۷)، تبصره (۲) ماده (۱۰) و تبصره ماده (۱۱) دستورالعمل شفاف‌سازی تراکنش‌های بانکی اشخاص» که ماده (۴) آن با توجه به تغییرات فوق‌الاشاره مورد اصلاح قرار گرفته است، مراتب را با لحاظ مفاد بخشنامه شماره ۱۴۹۱۵۳‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏/۹۶ مورخ ۱۶‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏/۵‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏/۱۳۹۶ به تمامی واحدهای ذیربط آن مؤسسه اعتباری ابلاغ و بر حسن اجرای آن نظارت کنند.‏‏‏‏‏‏

دیگر خبرها

  • رشد ۱۰۶۹ واحدی شاخص کل بورس
  • بورس تغییر جهت داد
  • رشد یک‌هزار واحدی شاخص بورس | افزایش ۷۶۳ هزار و ۶۵۶ واحدی شاخص کل
  • گزارش روزانه بورس ۵ اردیبهشت؛ رشد ۱۰۶۹ واحدی شاخص کل
  • رشد ۱۰۶۹ هزار واحدی شاخص بورس +نقشه
  • سقف تراکنش غیرحضوری در شبکه بانکی دوبرابر شد
  • افزایش دو برابری سقف تراکنش غیرحضوری در شبکه بانکی
  • سهامداران عدالت بخوانند/ تغییرات در واریز سود سهام؟
  • سقف تراکنش های غیرحضوری در شبکه بانکی به ۲۰۰ میلیون تومان رسید
  • افت ۱۳ هزار واحدی شاخص کل بورس/ شاخص هم‌وزن مثبت ماند