Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-05-05@21:30:45 GMT

ایجاد دوره‌های جدید دکتری در سال 97 ممنوع شد

تاریخ انتشار: ۲۲ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۰۲۴۱۵۱

ایجاد دوره‌های جدید دکتری در سال 97 ممنوع شد

ساعت 24-معاون آموزشی وزیر علوم در خصوص ابلاغ آیین نامه ممنوعیت ایجاد دوره های جدید دکتری گفت: هم اکنون بیش از ۱۰۰ هزار دانشجوی دوره دکتری داریم که بیشتر آنان با هدف تدریس و فعالیت به عنوان عضو هیات علمی وارد این دوره شده‌اند ولی در بهترین حالت، سالانه ۲۵۰۰ فارغ التحصیل دکتری می‌توانند به عنوان عضو هیات علمی جذب شوند، لذا در راستای توقف رشد بی رویه دوره دکتری، در سال ۹۷ ایجاد دوره‌های جدید دکتری ممنوع شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 دکترمجتبی شریعتی نیاسر، معاون آموزشی وزارت علوم ضمن اعلام این مطلب به تشریح زمینه ها، ابعاد و هدف های طرح مهارت آموزی به دانشجویان پرداخت و با بیان اینکه ایجاد شغل برای دانشجویان در حیطه ماموریت‌های دستگاه آموزش عالی نیست، گفت: هدف از طرح مهارت آموزی، آموزش مهارتی هایی به دانشجویان است که آنها را با مشاغل مرتبط با رشته تحصیلی آشنا می کند.

وی افزود: دانشگاههای جامع علمی کاربردی و فنی و حرفه ای نیز دانشجویان را برای اشتغال در بازار کار آماده می‌کنند که این نوع آموزش ها از نوع تکنیکی و فنی است و با طرح مهارت آموزی به دانشجویان متفاوت است.

معاون آموزشی وزارت علوم اظهار داشت: اقدامات جدی در خصوص مهارت آموزی در دانشگاهها در حال انجام است و ستاد وزارت علوم، پشتیبانی حقوقی و نهادینه کردن این امر را برعهده دارد.

وی، اصلاح محتوایی برنامه های درسی را بخش اول کار دانست که از ۲ سال پیش آغاز شده و از میان ۳۰۰۰ برنامه درسی، ۸۰۰ برنامه مورد بازنگری قرار گرفته است.

دکتر شریعتی، شیوه های آموزشی و تدریس را عامل موثر دیگر بر مهارت آموزی به دانشجویان دانست و گفت: در تلاش هستیم از شیوه های نوین و جهانی در امر تدریس استفاده کنیم.

وی تاکید کرد: طرح مهارت آموزی به دانشجویان یک طرح متمرکز و واحد نیست و از آغاز سال جاری حرکتی فراگیر در آموزش عالی در راستای طرح مهارت آموزی به دانشجویان آغاز شده است.

معاون آموزشی وزارت علوم گفت: در آذرماه سال ۱۳۹۵ نیز به دانشگاهها ابلاغ شد که دانشگاهها می توانند دو درس ۲ واحدی را در سقف سنوات مجاز تحصیلی در زمینه مهارت آموزی به صورت رایگان به دانشجویان ارائه کنند و در این راستا دروسی نیز به دانشگاهها پیشنهاد شده است.

وی تصریح کرد: البته در دانشگاهها طرح های متفاوتی در زمینه مهارت آموزی به دانشجویان آغاز شده است و وزارت علوم از آنها حمایت می کند.

دکتر شریعتی اظهار داشت: از جمله طرح های مهارت آموزی به دانشجویان، یکی طرح "کهاد" است که در راستای آموزش مهارت جانبی در کنار آموزش های دانشگاهی متعارف است که در دانشگاههای تهران، صنعتی خواجه نصیر و صنعتی شریف اجرا می شو.د

وی افزود: همچنین طرح «من» به معنی مهارت های نوین که در زمینه ایجاد فروشگاههای مجازی و شبیه سازی محیط کار است در دانشگاه جامع علمی کاربردی اجرا می شود.

معاون آموزشی وزارت علوم در پاسخ به پرسشی در خصوص افزایش اختیارات دانشگاهها در برنامه ریزی های آموزشی اظهار داشت: گام اول تفویض اختیار به دانشگاهها، در خصوص دانشگاههای سطح یک و دو نظام سطح بندی اجرایی شد که این دانشگاهها دارای قدمت و ظرفیت بالاتری هستند.

وی تاکید کرد: از سال ۹۷، بخش عمده مقررات آینن نامه در چهار مقطع به دانشگاهها واگذار می شود تا در جهت کیفی سازی و مهارت افزایی اقدام کنند.

دکتر شریعتی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه این اقدام وزارت علوم آیا منجر به مهاجرت دانشجویان برای دریافت مدرک دکتری نمی شود، تصریح کرد: اینگونه نیست، زمینه تحصیل برای همه دانشجویان دانشگاه ها فراهم است. ظرفیت دانشگاه های ما برای رشته های موجود، به خوبی جوابگوی نیاز بازار است.

معاون آموزشی وزارت علوم تاکید کرد: ما باید شرایطی را فراهم کنیم که دانش آموخته های کارشناسی ارشد ما احساس نیاز به این نداشته باشند که بخواهند وارد دوره دکتری شده و مدرک دریافت کنند.

وی ادامه داد: اگر بازار کار برای فارغ التحصیلان مقاطع پایین تر، بهتر فراهم شود، دیگر این فارغ التحصیلان نیازی ندارند که وارد دوره دکتری شده و مدرک دریافت کنند.

دکتر شریعتی در بخش پایانی برنامه "روی خط خبر" شبکه خبر سیمای جمهوری اسلامی ایران، گفت: مسئولیت فرا سازمانی نهاد آموزش عالی این است که باید سازمان های دیگر را ترغیب کنیم از دانش آموختگان دانشگاهی برای اشتغال بیشتر استفاده کنند؛ مثلاً در بخش کشاورزی فقط ۳ درصد نیروهای انسانی بخش کشاورزی، تحصیل کرده هستند.

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۰۲۴۱۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه‌یافتگی در جامعه با اتصال دانشگاه و صنعت محقق می‌شود

معاون سیاسی امنیتی استاندار همدان گفت: صنعت و دانشگاه دو رکن مهم توسعه‌یافتگی در هر جامعه هستند که جدا از هم معنا ندارند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، حسن رضانیا امروز در افتتاحیه رویداد صدرا که به همت دانشگاه آزاد واحد همدان برگزار شده است، اظهار‌ داشت: ما برای بهره‌وری درست از ظرفیت دانشگاهی استان نیاز داریم که دانشگاه و صنعت دست به دست هم دهند که این اتفاق به دست متولیان دولتی و دانشجویان رقم خواهد خورد.

وی با بیان اینکه ایجاد اشتغال پایدار در جامعه از مسیر اتصال دانشگاه و صنعت می‌گذرد، افزود: دانشگاه باید در مسیر آزادگی به همراه نگاه حل مشکل در جامعه ورود کند که اگر این مهم در حوزه اقتصادی رقم خورد منجر به نتایج مطلوب و اثر‌گذاری می‌شود.

رضانیا با بیان اینکه برخی کد رشته محل‌ها فقط به یک مدرک منتهی می‌شود و مهارتی در آن تعریف نشده است، گفت: در بحث مهارت آموزی ما در دانشگاه باید از خبرگان بازار استفاده کنیم، یعنی کسانی که در بازار کار می‌کنند و صاحب تجربه هستند و همین‌ها به ما کمک می‌کنند تا رشته‌های جدید را تدوین کنیم.

معاون سیاسی امنیتی استاندار همدان بر ضرورت تداوم همکاری های دوجانبه مابین دانشگاه و مراکز تولیدی و صنعتی استان تأکید کرد و افزود: در گذشته غالباً در دانشگاه‌ها تأکید بر مباحث نظری بود و به حرفه آموزی کم‌توجهی وجود داشت، اما در این دوره با توجه به نیاز کشور به نیروهای ماهر در حرفه‌ها و مشاغل گوناگون، مهارت‌‍افزایی و آموزش های فنی و حرفه ای در اولویت برنامه‌‌ها قرار گرفته است و دولت با حمایت از دانشگاه، افزایش اعتبارات و کمک به تامین تجهیزات و امکانات مورد نیاز آموزشی، مصمم است گام‌های بلندی در این زمینه بردارد.

رضانیا با اشاره به اینکه دانشگاه باید نیروهای متخصصی تربیت کند که در آینده نقش‌آفرین باشند، گفت: فرهنگ‌سازی در جامعه و بین خانواده‌ها برای سوق دادن فرزندان به سمت مهارت‌آموزی در دانشگاه‌ها از اهمیت فراوانی برخوردار است تا فرهنگ کار در جامعه نهادینه شود.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • توسعه‌یافتگی در جامعه با اتصال دانشگاه و صنعت محقق می‌شود
  • تصویب رشته‌های جدید دانشگاه آزاد نی‌ریز در مقطع دکتری
  • جشنواره دانش‌آموزی فرهیختگان جوان ۱۹ اردیبهشت آغاز به کار می‌کند/ ایجاد شبکه پژوهشی قوی و منسجم در بخش دانش‌آموزی
  • مهارت‌آموزی در دسترس‌تر از همیشه در سیستان و بلوچستان
  • برگزاری دوره آموزشی آشنایی با مبانی فکری اسلام ناب و انقلاب اسلامی
  • آغاز ثبت‌نام سربازان برای دریافت مشوق‌های مهارت‌آموزی
  • آغاز ثبت‌نام سربازان برای دریافت مشوق مهارت‌آموزی
  • دریافت مشوق‌های مهارت‌آموزی؛ ثبت‌نام سربازان از امروز آغاز شد
  • ثبت‌نام سربازان برای دریافت مشوق‌های مهارت‌آموزی آغاز شد
  • (ویدئو) جزئیات ثبت‌نام سربازان برای دریافت مشوق‌های مهارت‌آموزی از فردا