Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-29@02:16:43 GMT

کوچ زود هنگام عشایر هرمزگان به سایر استانها

تاریخ انتشار: ۲۲ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۰۲۹۰۵۱

کوچ زود هنگام عشایر هرمزگان به سایر استانها

بندرعباس - مدیر امور عشایر جهادکشاورزی هرمزگان از کوچ زود هنگام عشایر هرمزگان به سایر استانها خبر داد.

منوچهر سالاری در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد کوچ زودهنگام عشایر هرمزگان بیان داشت: به دلیل خشکسالی و گرمای غیر منتظره و فقر مراتع حدود نیمی از جمعیت عشایر استان در نیمه دوم اسفند ماه به مناطق ییلاقی کوچ کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این در حالی است هر ساله عشایر از اول اردیبهشت ماه کوچ خود را آغاز می کردند.

مدیر امور عشایر سازمان جهاد کشاورزی گفت: هر ساله ۲ هزار خانوار عشایر کوچنده استان کرمان از مناطق بافت، سیرجان و بردسیر به شهرستانهای رودان و حاجی آباد در استان هرمزگان کوچ می کنند.

سالاری افزود: از آنجایی که در میان بند ها (مسیر بین قشلاق و ییلاق)، وضع مراتع خوب نیست؛ نیاز است برای تامین آب وعلوفه عشایر چاره اندیشی شود.

وی اظهارداشت: بیش از ۸۰ درصد منابع آبی عشایر شامل چشمه سارها و رودها به دلیل خشکسالی در استان خشک شده اند و ضرورت دارد برای تامین آب شرب و علوفه دام عشایر، برنامه ریزی شود.

سالاری ادامه داد: برای تامین آب شرب و علوفه مورد نیاز دام عشایر استان اعتباری حدود ۷۰۰ میلیون تومان نیاز است که این امر برای عشایر درون کوچ استان هم صدق می کند.

وی با تشریح نقش عشایر در فعالیت های تولیدی اظهار داشت : سالیانه قریب به ۸ هزار و۶۴۰ تن شیر و ۲ هزار و ۹۳۰ تن گوشت قرمز، توسط عشایر تولید می شود. در استان ۸۰۰ هزار واحد دامی وجود دارد. از ۳ هزار و۵۰۰ خانوار عشایر حدود ۱۵۰۰ خانوار درون کوچ هستند.

مدیر امور عشایر سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان اذعان کرد : یکی از مهمترین فعالیت های خانوار عشایر تولید صنایع دستی است که سالیانه ۲۱۲ متر انواع صنایع دستی داری از جمله قالی، قالیچه، تابلو فرش، جاجیم، پلاس، حصیر و ۱۱۰متر صنایع دستی غیر داری مانند جوراب، خورجین، کلاه و دستکش تولید می کنند.

سالاری اظهارداشت: همچنین عشایر استان سالیانه بیش از ۲۵ هزار تن محصولات باغی از جمله خرما، پرتقال و نارنگی و ۱۶ هزار تن محصولات زراعی مثل گندم و جو تولید می کند.

وی در بخشی از سخنان خود با اشاره به اینکه بزرگ ترین ایل استان ایل کوه شاهی با جمعیت ۸۰۰ خانوار است گفت: عشایر علاوه بر تولید گوشت و شیر نقش مهمی در امنیت جامعه دارند. عملیات کوچ امسال به دلیل خشکسالی و گرمای زودرس ازاسفند ماه شروع شد. 

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۰۲۹۰۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازدید هیات هرمزگانی از نمایشگاه لاستیک و پلاستیک کشور چین

ایسنا/هرمزگان با توجه به طرح های فعال در استان و تکمیل زنجیره ارزش و ایجاد اشتغال پایدار بازدید از نمایشگاه لاستیک و پلاستیک توسط اعضاء هیات تجاری و اقتصادی استان هرمزگان صورت گرفت.

به گزارش خبرنگار ایسنا در هرمزگان، در دومین روز از سفر اعضای هیات تجاری و اقتصادی استان هرمزگان به کشور چین، آنان از بزرگترین نمایشگاه لاستیک و پلاستیک در این کشور بازدید کردند.

خلیل قاسمی، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت هرمزگان در این بازدید اظهار کرد: با توجه به سفر هیات تجاری و اقتصادی هرمزگان به کشور چین امروز اعضای هیات از نمایشگاه مذکور در راستای ایجاد صنایع پایین دستی و پترو پالایشگاهی بازدید کردند.

وی افزود: با توجه به طرح های فعال در استان و تکمیل زنجیره ارزش و ایجاد اشتغال پایدار موضوع بازدید از نمایشگاه لاستیک و پلاستیک صورت گرفت.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت هرمزگان بیان کرد: در همین راستا دوتا از واحدهای صنعتی تولید کننده جهت طرح توسعه واحد تولیدی خود اقدام به عقد قرارداد کردند.

قاسمی اذعان کرد: بسته بندی های صیفی جات که گاها با ضایعات مواجه می شدند نیاز به اصلاح خط تولید داشتند که در این سفر واحد تولیدی پتروپلاستیک پدیده بندر با عقد قرارداد با طرف چینی، خط تولید طرح توسعه این واحد بسته شد.

وی افزود: واحد تولیدی آب حیات شهرستان رودان نیز برای احداث خط تولید آبهای طعم دار قراردادی در این نمایشگاه امضاء کرد.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت هرمزگان تصریح کرد: در این سفر به سرمایه گذاران متعهد شدیم که خطوط تولیدی که در کشور مورد نیاز است و تولید نمی شوند و می توانند این تولیدات در صادرات غیرنفتی و یا تکمیل زنجیره ها کمک رسان باشند، در ثبت سفارش و واردات آنها، حمایت کنیم.

خلیل قاسمی قاسمی گفت: واحد تولید کننده قطعات بتنی و متدهای سبک ساختمانی در بندرعباس نیز به توافقاتی جهت خرید سی دی های تولیدی PVC شد.

اعطای تسهیلات خرید به سرمایه گذاران جهت اصلاح خطوط تولیدی

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری هرمزگان نیز در حاشیه بازدید از نمایشگاه لاستیک و پلاستیک اظهار کرد: یکی از سیاستهایی که برای توسعه واحدهای پایین دستی با استقرار در شهرکهای صنعتی و نواحی صنعتی که ۷ نواحی صنعتی در سال گذشته راه اندازی شد، حمایت از این واحدهای صنعتی مستقر در آنجاست.

وی افزود: تامین تسهیلات تکمیلی تبصره ۱۸ و واردات تجهیزات و ماشین آلات به روز و مورد نیاز واحدهای تولیدی و همچنین آشنایی تولید کنندگان و صنعتگران در محیطهای نمایشگاهی بین المللی می‌تواند مثمر ثمر باشد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری هرمزگان بیان کرد: سیاست گذاریهایی که برای رونق بخشی شهرکها و نواحی صنعتی داشته ایم، حضور تولید کنندگان در این نمایشگاه تاثیر بزرگی داشته است.

وی در پایان گفت: در بازدید از نمایشگاه لاستیک و پلاستیک، واحدهایی که در این بخش فعالیت داشتند با حضور در این نمایشگاه بخشی از مذاکرات خود را انجام دادند که با امضای قرارداد به شکل عملی در استان هرمزگان شاهد به بهره برداری این صنایع خواهیم بود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • گوشت دوباره گران می‌‌شود؟
  • فقط نیمی از پسماند پزشکی هرمزگان اصولی دفع می‌شود
  • زندگی ۸۲۰۰ خانوار عشایری در استان خراسان رضوی
  • قیمت گوشت دوباره نجومی می‌شود؟
  • گوشت اینگونه ۶۳.۵ درصد گران شد
  • ۸۰۰ میلیاردی تسهیلات اشتغالزایی به عشایر لرستان پرداخت شد
  • بازدید هیات هرمزگانی از نمایشگاه لاستیک و پلاستیک کشور چین
  • پرداخت ۸۰۰ میلیاردی تسهیلات اشتغالزایی به عشایر لرستان
  • ۸۲۰۰ خانوار عشایری در استان خراسان رضوی زندگی می‌کنند
  • ۶۳.۵ درصد افزایش قیمت هر کیلوگرم شقه گوسفند در یک سال