Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-30@01:03:38 GMT

دلهره سفر به خارج با تب ارزی/ توقف راه آهن در ایستگاه یونسکو

تاریخ انتشار: ۲۳ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۰۴۱۱۷۸

دلهره سفر به خارج با تب ارزی/ توقف راه آهن در ایستگاه یونسکو

جاماندن راه آهن ایران از ثبت جهانی، تأثیر نوسانات ارزی بر سفر، ابلاغ عوارض خروج و تحویل لوح سنگی کشف شده به سفیر ایران در رم از جمله خبرهای گردشگری و میراث در این هفته بود.

به گزارش خبرنگار مهر، این هفته نوسانات بازار ارز به حدی بود که قیمت یورو تا ۷ هزار تومان و دلار تا ۶ هزار تومان بالا رفت. حاشیه های این نوسانات نرخ ارز دامن خیلی از مسافرانی که قصد سفر به خارج از کشور را داشتند گرفت برخی از افراد می بایست در همین بحبوحه ارز می خریدند و یا به سفر می رفتند به همین دلیل مجبور بودند تا به صرافی ها مراجعه کنند اما صرافی ها همین ارز گران را هم عرضه نمی کردند مگر با واسطه و پارتی بازی.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از سوی دیگر ابهامات زیادی درباره ارزهای مسافرتی وجود داشت که در آخرین اخبار بانک مرکزی اعلام کرد: ارز مسافرتی برای یک بار سفر در سال به میزان ۱۰۰۰ یورو یا معادل آن به سایر ارزها به مسافران در مرزهای خروجی هوایی پرداخت می شود البته با داشتن مدارک سفر.

از طرف دیگر در همین بلوای نرخ ارز، عوارض خروج از کشور نیز به بانک ها ابلاغ شد طبق این ابلاغیه مسافران برای سفرهای خارجی و هوایی باید برای بار اول ۲۲۰ هزار تومان برای بار دوم ۳۳۰ هزار تومان و بار سوم ۴۴۰ هزار تومان پرداخت کنند  پیش از این رئیس سازمان میراث فرهنگی نامه نوشته بود که این مبلغ از ۷۵ هزار تومان به ۸۵ هزار تومان برسد اما گویا نامه نگاری های مونسان به معاون اول رئیس جمهور نتیجه ای نداشت.  با این حساب پروازهای خارجی نیز گران شدند و حداقل به هزینه آنها ۵۰۰ هزار تومان اضافه شد.  

جاماندن راه آهن از سال ۲۰۱۹

اما در این هفته خبرگزاری مهر خبر داد که پرونده راه آهن که قرار بود در سال ۲۰۱۹ ثبت جهانی شود، به سال ۲۰۲۰ موکول شد بنابراین در سال ۲۰۱۹ ایران پرونده ثبت اثر تاریخی نخواهد داشت اما پرونده جنگل های هیرکانی به عنوان اثر طبیعی ثبت می شود.  

پرونده راه اهن به همراه ۹ پرونده دیگر سال ۲۰۱۷ به فهرست میراث موقت ایران در یونسکو اضافه شده بود. در این فهرست  دانشگاه تهران، دیوار بزرگ گرگان، خانه های ایرانی در فلات مرکزی ایران، خطوط راه آهن ایران، کاروانسراهای ایرانی، گنبدهای نمکی ایران، آسبادهای ایران(آسیاب های آبی)، حرم مطهر امام رضا(ع)، مجموعه میراث تاریخی و طبیعی غار کرفتو و میراث صنعتی نساجی در فلات مرکزی ایران اضافه شده اند.  

تخفیف ۳۰ درصدی کیف و کفش در قالب عیدانه‌ تبریز ۲۰۱۸

آخرین نشست شورای سیاست‌گذاری تبریز ۲۰۱۸ این هفته در حالی برگزار شد، که این جلسه توأم با خبرهایی درباره تخفیف ۵۰ درصدی هتل‌ها، ۳۰ درصدی کیف و کفش، ۲۵ درصدی فرش و ... بود. ،  در این نشست که مدیرانی از استان آذربایجان شرقی و مسئولانی از بخش‌های مختلف سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری حضور داشتند، مهمترین برنامه‌های اجرایی رویداد تبریز ۲۰۱۸۸ و افتتاحیه این مراسم که با حضور دکتر روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران برگزار خواهد شد، مورد برنامه‌ریزی و بررسی قرار گرفت.

تخفیف ۵۰ درصدی هتل‌های تبریز، تخفیف ۳۰ درصدی کیف و کفش، تخفیف ۲۵ درصدی فرش تبریز از ۱ الی ۲۵ اردیبهشت در قالب طرح عیدانه‌های تبریز ۲۰۱۸ و بازدید رایگان از موزه‌ها و اماکن فرهنگی تاریخی آذربایجان شرقی به مدت سه روز و در روزهای چهارم، پنجم و ششم اردیبهشت مهم‌ترین مصوبات آخرین نشست شورای سیاست‌گذاری تبریز ۲۰۱۸ بود. ضمن این که در این جلسه مقرر شد، تخفیف بلیت قطارها و هواپیماها، تخفیف شیرینی و شکلات‌های تبریز و ... نیز پیگیری شود.

 یک لوح سنگی قرن هفدهم به سفیر ایران در رم تحویل داده شد

محمدرضا کارگر مدیرکل امور موزه‌ها و اموال منقول فرهنگی‌تاریخی سازمان میراث‌فرهنگی گفت: در ماه اوت ۲۰۱۵ سنگ قبری دو طرفه با نوشته‌هایی به زبان فارسی (یک رو دارای نوشته‌های افقی و روی دیگر  عمودی) در حاشیه قبرستانی در منطقه فرنتینو به‌دست مأموران کارابینیری ایتالیا کشف و به سفارت ایران در رم و پس از آن سازمان میراث‌فرهنگی اطلاع‌رسانی شد.

او افزود: این سنگ قبر به‌دست کارشناسان اداره‌کل موزه‌ها مورد کارشناسی قرار گرفت و قدمت آن را مربوط به حدود ۱۵۰ سال قبل تشخیص دادند و اگر چه گزارشی در خصوص سرقت اثر و خروج آن از کشور موجود نبود لیکن تعلق سنگ قبر به فردی ایرانی مورد تأیید قرار گرفت و به وزارت امور خارجه اطلاع داده شد. حالا باید منتظر ماند تا این شی به ایران برسد.

منبع: مهر

کلیدواژه: دانشگاه تهران سازمان میراث فرهنگی و گردشگری یونسکو مجله صنایع فرهنگی مهر حوزه هنری ادبیات گردشگری ترجمه کتاب و کتابخوانی ادبیات جهان نمایشگاه کتاب تهران هفته هنر انقلاب اسلامی میراث فرهنگی خانه کتاب سازمان میراث فرهنگی و گردشگری بازار نشر جشنواره داستان انقلاب ادبیات داستانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۰۴۱۱۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راهکار توسعه اقتصادی و تقویت منابع ارزی؛ تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!

سازوکار تخصیص ارز چگونه باید باشد؟ شاید این مهم‌ترین سؤال در شرایط فعلی است که با هر بار رم‌کردن ارز، فشار بر ملت مضاعف و فریادشان بلند می‌شود. چالش‌ها از نظر سیاست تخصیص ارز و مدیریت بهینه منابع ارزی، به‌ویژه در زمینه سیستم ارزی چند‌نرخی، همچنان باقی است. تخصیص نادرست منابع ارزی با اعطای ارز ۲۸ هزارو ۵۰۰ تومانی موجب شده است منابع ارزی به جای اینکه در جهت رشد اقتصادی هزینه شوند، بیشتر به واردات کالا‌های اساسی تخصیص یافته که نه تنها نتوانسته است قیمت واقعی کالا‌ها در بازار آزاد را کنترل کند بلکه در حال حاضر همه کالا‌ها با قیمت نزدیک به دلار بازار آزاد معامله می‌شوند و تنها این تخصیص ارز، رقیب بازار تولیدات داخلی شده و رشد اقتصادی را محدود و مزایای بالقوه دیپلماسی انرژی هوشمند و ظرفیت‌سازی داخلی را تضعیف کرده است. به منظور به حداکثر رساندن سهم بخش انرژی در توسعه اقتصادی و درآمد‌های ارزی، پرداختن به مسائل مربوط به سیاست ارزی، تخصیص منابع و برنامه‌ریزی اقتصادی ضروری است. در حالی که به دنبال تقویت تولید داخلی و رشد اقتصادی هستیم، اطمینان از تخصیص منابع ارزی به شیوه‌ای استراتژیک و کارآمد بسیار مهم است. این امر شامل اجتناب از یارانه‌های ارزی غیرضروری برای واردات است که می‌تواند تولید داخلی را خفه کند، اتکا بر کالا‌های خارجی را افزایش و ذخایر ارزی را کاهش دهد. 
 
اتکا بر دیپلماسی هوشمند انرژی و استفاده حداکثری از ظرفیت دانش داخلی نقشی مهم در ارائه کمک‌های ارزی قابل توجه به ایران به ویژه در مواجهه با چالش‌های اقتصادی ناشی از تحریم‌های بین‌المللی داشته است. رویکرد دولت در بخش انرژی که با تمرکز بر اهرم‌گذاری تخصص داخلی، توسعه بازار و بومی‌سازی فناوری مشخص می‌شود، نه تنها تاب‌آوری انرژی کشور را تقویت، بلکه به درآمد ارزی و رشد اقتصادی نیز کمک کرده است. 

 ایران با بهره‌گیری از دانش و منابع داخلی کشور توانسته است وابستگی خود را به فناوری‌ها و تخصص‌های خارجی کاهش دهد و از این طریق ارز ارزشمندی را در داخل کشور حفظ کند. بومی‌سازی فناوری و استفاده از استعداد‌های داخلی نه تنها توانمندی‌های انرژی ایران را افزایش داده، بلکه از خروج ارز به‌ویژه در شرایط نااطمینانی اقتصادی و تحریم‌ها جلوگیری کرده است. این تمرکز استراتژیک بر ظرفیت‌سازی داخلی و بومی‌سازی فناوری، ایران را قادر ساخته است ثبات و استقلال اقتصادی خود را در برابر فشار‌های خارجی حفظ کند. 
 دولت باید به جای تداوم سیاست ارز چندنرخی با اجرای طرح کالابرگ الکترونیک که کالا‌های ضروری را با قیمت‌های بهینه در انتهای زنجیره مصرف در اختیار خانوار‌ها قرار می‌دهد، به سمت استفاده بهینه از منابع ارزی خود جهت توسعه اقتصادی سوق یابد. علاوه بر این، حرکت به سمت نرخ ارز واحد با قیمت‌گذاری تعادلی می‌تواند به ثبات بازار ارز نیز کمک شایانی کند. 

اتکای ایران بر دیپلماسی انرژی هوشمند و ظرفیت‌سازی داخلی در ایجاد درآمد‌های ارزی و حفظ رشد اقتصادی در زمان‌های چالش‌برانگیز تشدید تحریم کشور مؤثر بوده است. دولت باید به جای اعطای ارز ارزان‌قیمت به واردات که خود باعث سرکوب تولید داخل، افزایش واردات و به خطر افتادن امنیت غذایی و نابودی منابع ارزی کشور خواهد شد، تمرکز خود را بر حمایت هوشمند از سبد هزینه خانوار قرار دهد و منابع ارزی را صرف توسعه اقتصادی و تکمیل زنجیره ارزش صنعت نفت و گاز کند. باید دولت با اجرای طرح کالابرگ الکترونیک، معادل کالای موردنیاز بهینه هر خانوار را در اختیار هر نفر قرار دهد و از طرف دیگر به سمت تک‌نرخی‌شدن ارز کشور با قیمت تعادلی بین بازار آزاد و بازار مبادله ارزی حرکت کند. 
 
 بازگشت امضا‌های طلایی ارزی و نابودی منابع نفتی کشور!
محمدعلی شایان‌اصل، کارشناس اقتصادی با اشاره به لزوم تخصیص بهینه منابع نفتی کشور می‌گوید: تخصیص نادرست منابع و تداوم نظام ارزی چندنرخی در اقتصاد مانع رشد اقتصادی ایران شده و به هدررفت منابع ارزی و تضعیف درک عملکرد اقتصادی کشور منجر شده است، از همین رو تخصیص منابع و برنامه‌ریزی اقتصادی برای منابع ارزی حاصل از نفت ضروری است. ایران با تمرکز بر تخصیص استراتژیک منابع ارزی به سمت تکمیل زنجیره ارزش نفت و گاز با ارتقای تولید داخلی و کارایی اقتصادی خود، می‌تواند بر چالش‌های ناشی از یک نظام ارزی پراکنده و چندنرخی بدون هیچ چشم‌انداز مشخصی فائق آید. 

این کارشناس حوزه اقتصادی با اشاره به لزوم تخصیص منابع نفتی در جهت تکمیل زنجیره ارزش نفت اظهار می‌کند: توسعه پتروپالایشگاه‌ها و تکمیل زنجیره ارزش نفت با دلار‌های نفتی برای رشد اقتصادی در ایران حیاتی است، با این حال سیاست اشتباه ارزی و تخصیص نادرست منابع ارزی، توانایی کشور را در استفاده کامل از منابع انرژی برای توسعه اقتصادی محدود کرده است. برای بازگشایی ظرفیت رشد اقتصادی، اولویت دادن به تخصیص مناسب منابع ارزی به ویژه در سال منتهی به جهش تولید و مشارکت مردم ضروری است. با پرهیز از یارانه‌های ارزی غیرضروری برای واردات نظیر اعطای ارز ۲۸ هزارو ۵۰۰ تومانی از سوی بانک مرکزی ایران می‌توان اطمینان حاصل کرد که از منابع ارزی به طور مؤثر برای ارتقای تولید داخلی، افزایش رشد اقتصادی و تضمین آینده انرژی کشور استفاده می‌شود. 
وی ادامه می‌دهد: اعطای ارز ارزان به واردات، ضمن سرکوب تولید داخلی و به خطر انداختن امنیت غذایی، مانع توسعه اقتصادی و خودکفایی ایران شده است. تخصیص یارانه‌های فرایندی و سرکوب قیمت‌های نسبی تأثیر مخربی بر بخش کشاورزی داشته و باعث از‌دست‌دادن خودکفایی و تاب‌آوری اقتصادی شده است. علاوه بر این، پدیده مخرب اقتصاد یارانه‌ای، چالش‌های پیش‌روی اقتصاد ایران را تشدید کرده و به تخصیص نادرست منابع منجر خواهد شد که مانع رشد اقتصادی کشور و تخصیص صحیح منابع در جهت توسعه زنجیره ارزش خواهد شد. 

وی در پایان خاطرنشان می‌کند: از همه مهم‌تر اینکه نرخ ارز ۲۸ هزارو ۵۰۰ تومانی دوباره امضا‌های طلایی ارزی را به کشور بازگرداند و دوباره مسئله رانت، حرف اول را خواهد زد. حال که قیمت دلار در بازار آزاد به بیش از دو برابر ارز ۲۸ هزارو ۵۰۰ تومانی رسیده و بیش از ۲۰ میلیارد دلار ارز ۲۸ هزارو ۵۰۰ تومانی اعطا شده است، متوسط قیمت مبادله‌ای کالا‌های اساسی در سطح بازار نزدیک به قیمت ارز بازار آزاد و ۶۵ هزار تومان است و سیاست تخصیص ارز چندنرخی کاملاً غیرعملیاتی است و تنها موجب بازگشت امضا‌های طلایی ارزی و نابودی منابع نفتی کشور خواهد شد.

منبع: روزنامه جوان

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • (ویدئو) لحظه دلهره‌آور رسیدن طوفان شدید به یک قطار
  • توقف صادرات مقاطع طویل لوله و پروفیل فولادی با الزام برگشت ارز
  • تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!
  • راهکار توسعه اقتصادی و تقویت منابع ارزی؛ تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!
  • محل حفاری غیرمجاز در شهرک شهید چمران تبریز کشف شد
  • ستاره جوان استقلال را از برزخ خارج کنید!
  • کشف محل حفاری غیرمجاز در شهرک شهید چمران تبریز
  • کرج کاندیدای انتخاب پایتخت جهانی کتاب ۲۰۲۶ یونسکو شد
  • انتقال اشیای تاریخی موزه ایران باستان به موزه آذربایجان تبریز
  • اعلام شرایط تخفیف ۱۰ درصدی کل قرارداد واگذاری سرخابی‌ها