Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-07@02:38:23 GMT

سامانه طرح ملی حفظ قرآن رونمایی شد

تاریخ انتشار: ۲۳ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۰۴۳۴۷۷

سامانه طرح ملی حفظ قرآن رونمایی شد

سامانه طرح ملی حفظ قرآن کریم با حضور محمدرضا مخبر دزفولی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، حجت الاسلام حمید محمدی دبیر شورای توسعه فرهنگی قرآنی رونمایی شد.

به گزارش خبرنگار مهر، مراسم رونمایی از سامانه ملی حفظ قرآن کریم ایران عصر دیروز 22 فروردین ماه با حضور مخبردزفولی رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی و حجت الاسلام حمیدمحمدی دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حجت الاسلام حمید محمدی دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی با بیان اینکه کسی که حامل قرآن باشد از بدی ها دور است اظهار داشت: یکی از شاخص های جامعه اسلامی داشتن حافظ قرآن کریم است و همانطور که پیامبر اعظم(ص) فرمودند برترین های امت من حاملان قرآن هستند.

وی با اشاره به اینکه تجلی خداوند بر بندگان در قرآن کریم نمود پیدا کرده است افزود: ما حافظ قرآن نیستیم بلکه قرآن حافظ ما است و باید بدانیم که گسترش حفظ قرآن عالی ترین فرهنگ در توسعه قرآن است.

حجت الاسلام محمدی تصریح کرد: دلیل اینکه مقام معظم رهبری به تربیت 10 میلیون حافظ قرآن کریم اشاره فرمودند نقش افرینی حفظ قران کریم در جامعه است. تلاوت و تفسیر در طرفی و حفظ قرآن در طرفی دیگر است چراکه حفظ نقطه عطف فرهنگ قرآنی میتواند باشد. 

وی با بیان اینکه ما حفظ را اصل می دانیم اما مقدمه تدبر در کلام وحی نیز است خاطر نشان کرد: شرط پذیرش حوزه ها در گذشته حفظ قرآن بوده اما اکنون حوزه های علمیه از این اصل دور شدند و این مهجوریت قرآن در حوزه ها موجب مهجوریت آن در جامعه هم شده است.

حجت الاسلام محمدی با اشاره به نقش شورای توسعه در راهبری حفظ و ابعاد سامانه طرح ملی حفظ گفت: پس از مطالبه رهبر معظم انقلاب درباره حفظ قرآن, شورای توسعه اقدامات متعددی داشت که همگرا سازی دستگاه ها و ظرفیتهای آنها و تدوین سند طرح ملی از مهمترین این اقدامات است.

دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی با بیان اینکه یکی از خلاهای توسعه فرهنگ قرانی عدم اطلاع از تعداد حافظان و مسیر تربیت حافظان کلام وحی بودود: چندین بار آقای مخبر در جلسات مطالبه تعداد حافظان را داشتند که در پاسخگویی دچار فراز و فرود بودیم بنابراین راه اندازی سامانه حفظ اقدام مهمی بود که صورت گرفت و تمام مقدمات برای تعیین حرکت و رشد تربیت حافظان فراهم شد.

وی به ویژگی های سامانه سناد طرح ملی حفظ اشاره کرد و گفت: این سامانه به منظور هماهنگ ساز و هدایتگر نهادها برای اجرای سند طرح ملی حفظ و رصدکننده فرایند تربیت حفظ و نظارت بر عملکرد آنها تلقی می‌شود.

حجت الاسلام محمدی با بیان اینکه این سامانه در تمامی دستگاه ها مستقر می‌شود و دبیرخانه آن در شورای توسعه است خاطر نشان کرد: امیدواریم با بهره برداری از سامانه اقدامات را به نتیجه رسانده و مطالبه رهبری مبنی بر تربیت 10 میلیون حافظ قرآن محقق شود.

در ادامه محمد انجم شعاع دبیر ستاد راهبری طرح ملی حفظ در مراسم رونمایی از سامانه جامع حفظ قرآن کشور اظهار داشت: آمار و اطلاعات ما در زمینه قرآن و تعداد حافظان قرآن کریم با مشکلاتی مواجه بود که این امر ناشی از تداخل نفر حفظ و تعدد آزمون های حفظ بود. 

وی با بیان اینکه ما با آمار هشت میلیون 900 هزار نفری حافظان قرآن مواجه بودیم افزود: بالاترین این حافظان قرآن توسط اموزش و پرورش و کمترین آنها توسط نهادهای مردم نهاد تربیت شده بودند. با توجه به لزوم عدم تکرار در داده ها مبنا را کد ملی افراد قرار دادیم که با این روش قریب بر 3 میلیون نفر حذف شدند که با بررسی ها در مجموع 5 میلیون از بیش از هشت میلیون نفر حذف شدند که البته تعداد حافظان قرآن که در سامانه قرار گرفت تاکنون بدون احتساب تعداد حافظان تربیت شده در نیروهای مسلح و ایرانیان خارج از کشور و همچنین بخش عمده موسسات مردم نهاد است.

پس از آن نوید نصر مسئول گروه مهندسی سامانه  با اشاره به تعداد حافظان قرآن کریم گفت: بر اساس داده هاداد حافظان قرآن در سطح کشور یک میلیون و 12 هزار و 999 نفر است که یک میلیون و 30 هزار نفر توسط آموزش و پرورش, 105 هزار توسط سازمان اوقاف, 104 هزار نفر توسط وزارت ارشاد و 481 نفر توسط سازمان تبلیغات اسلامی تربیت شده اند.

وی به نتایج پایش ها اشاره کرد و افزود: بر این اساس 587 هزار و 240 نفر حافظ نیم جز, 346 هزار و 644 نفر حافظ یک جز, پنج هزار و 201 نفر حافظ دو جز, 17 هزار و 94 نفر حافظ سه جز, 31 هزار و 109 نفر حافظ پنج جز, 12 هزار و 683 نفر حافظ 10 جز,  دو هزار 784 نفر حافظ 15 جز,  سه هزار سه نفر حافظ20 جز, هزار و 874 نفر حافظ کل قران کریم هستند.

نصر با بیان اینکه بیشترین تعداد حافظان متعلق به آموزش و پرورش است تصریح کرد: 117 هزار و 418 نفر توسط آموزش و پرورش حافظ قرآن شدند و در مجموع استان تهران با 9.89 درصد بیشترین تعداد حافظ قرآن را دارد و استان فارس, سیستان و بلوچستان, آذربایجان شرقی و مازندران به ترتیب در رتبه های بعدی قرار دارند.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۰۴۳۴۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۲۵ درصدی شرکت‌کنندگان در آزمون حفظ قرآن کریم

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام محمد قمی صبح جمعه در حاشیه بازدید از روند برگزاری نوزدهمین دوره آزمون حفظ قرآن کریم در مشهد با اشاره به شور و شوق زیاد شرکت‌کننده‌ها اظهار کرد: وقتی با آنها صحبت می‌کردیم اعتماد به نفس خوبی داشتند؛ خیلی‌ها هم می‌گفتند دغدغه کسب مدرک نداریم و فقط می‌خواهیم خود را محک بزنیم.

وی این نکته را نشانه اهتمام و جدی گرفتن قرآن در جامعه بیان و خاطرنشان کرد: پررنگ شدن فضای قرآنی در کشور به خوبی در این آزمون هم جلوه داشت.‌ای کاش برخی‌ها می‌آمدند و این آزمون را از نزدیک می‌دیدند که چه فضای گرم و شورانگیزی دارد.

قرآن کریم درباره مساله‌های مهم زندگی انسان حرف دارد

قمی حفظ موضوعی قرآن کریم را یکی از بهترین توصیه‌های بزرگان و کارشناسان عنوان و اظهار کرد: قرآن کریم درباره مساله‌های مهم زندگی انسان حرف دارد؛ آیه‌ها، فرازها و سوره‌های منتخبی که نیاز امروز جامعه ما است در قرآن آمده که می‌توانند آن‌ها را با خلاصه تفسیر و توجه به معنا حفظ کنند. افرادی که با این روش قرآن را حفظ کنند بعد به مرور می‌توانند وارد فضای حفظ قرآن شوند و کل آن را بر اساس معنا پایه حفظ کنند.

با زندگی با آیه‌ها می‌توان زندگی را نورانی‌تر کرد

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی با تاکید بر اینکه با زندگی با آیه‌ها می‌توان زندگی را نورانی‌تر کرد افزود: با حفظ موضوعی یک جمعیت چند میلیونی از مردم کشور می‌توانند مثلاً ۲۰۰ آیه مهم قرآن که مورد تاکید بزرگان و روایات است و از طرفی موجب گذران بهتر و اعتلا بخشیدن زندگی می‌شود را حفظ کنند.

وی با بیان اینکه در ماه مبارک رمضان دو میلیون نفر ۳۰ آیه قرآن را حفظ کردند افزود: تعدادی از این افراد در آزمون شرکت کردند و مدرک حفظ موضوعی را نیز گرفتند.

قمی تصریح کرد: حفظ این آیه‌ها موجب می‌شود تا فرد با آیه‌های ناظر بر زندگی‌اش مانند رفاقت، خانواده، پدر و مادر، مسائل اجتماعی، علمی و حتی سیاسی آشنا و آنها را با بهترین تبیین‌ها که در ترجمه‌ها و تفسیرها آمده حفظ کند تا موقع صحبت کردن بتواند به کلام خدا استناد کند.

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی با تاکید بر اینکه در این مسیر خادم و مصمم هستیم تا این عرصه گسترده‌تر از قبل تداوم پیدا کند خاطر نشان کرد: همه مجموعه‌های مردمی و دستگاه‌های دولتی باید برای تقویت و توسعه قرآن و زندگی کردن با آیه‌های قرآنی پای کار بیایند

کد خبر 6095656

دیگر خبرها

  • ۴۳۰ حافظ یزدی در آزمون ملی اعطای مدرک تخصصی شرکت کردند
  • راه سعادت دنیا و آخرت انس با قرآن و مفاهیم واقعی دینی است
  • ۱۵ هزارکرمانی در طرح زندگی با آیه ها حافظ ۳۰ آیه‌ منتخب قرآن شدند
  • معجزه‌ای که روشنایی بخش چشم دل است
  • برگزاری نوزدهمين دوره آزمون اعطاي مدرک تخصصي به حافظان قران کريم در کرمانشاه
  • آزمون‌های ارزیابی و اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن در گراش
  • آزمون دوره ارزیابی و اعطای مدرک تخصصی حافظان قرآن در همدان
  • رشد ۲۵ درصدی شرکت‌کنندگان در آزمون حفظ قرآن کریم
  • نوزدهمین دوره آزمون حفاظ قرآن کریم در گلستان
  • اهانت دوباره به قرآن در سوئد این بار از سوی یک زن