Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-04@06:36:53 GMT

کشاورزان شرق اصفهان تا 2 ماه دیگر صبر کنند

تاریخ انتشار: ۲۳ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۰۴۵۶۲۹

کشاورزان شرق اصفهان تا 2 ماه دیگر صبر کنند

اصفهان- ایرنا- دبیر اجرایی نظام صنفی کشاورزی استان اصفهان از کشاورزان شرق اصفهان خواست تا 2 ماه آینده برای اعلام زمان بندی اجرای مصوبات شورای عالی آب درباره حوضه آبریز زاینده رود و حقابه کشاورزان صبر کنند.

به گزارش ایرنا، اسفندیار امینی روز پنجشنبه در جمع کشاورزان شرق اصفهان در مسجد گلزار در محدوده فلکه خوراسگان اصفهان،با اشاره به وعده وزیر نیرو در آخرین روزهای سال گذشته و قول مسئولان استان اصفهان، از کشاورزان این منطقه خواست تا از هر گونه تجمع خودداری کنند تا این وعده ها و اقدام ها در فضایی آرام همراه با تعامل و به دور از هرگونه حاشیه، تحقق یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با اشاره به جلسه های مختلفی که از سوی نمایندگان کشاورزان با مسئولان کشوری و استانی درباره موضوع حقابه کشاورزان شرق اصفهان، تشکیل شده است، گفت: نظام صنفی کشاورزی استان اصفهان به مردم این قول را می دهد که نتیجه اقدامات انجام شده و وعده های داده شده را تا 2 ماه آینده گزارش کند.
امینی با تاکید بر اینکه کشاورزان استان اصفهان در چند سال گذشته به وعده ها و قول های مسئولان اعتماد کرده اند، افزود: بیشترین نگرانی کشاورزان از این موضوع است که اگر وعده مسئولان عملی نشد پس از آن چه باید کرد.
وی از مسئولان خواست تا در این زمینه اهتمام ویژه ای داشته باشند و نسبت به محاسبه حقابه کشاورزان شرق اصفهان در سال های اخیر اقدام کنند تا اعتماد کشاورزان به آنها در این زمینه خدشه دار نشود.
به گزارش ایرنا، جمعی از کشاورزان شرق اصفهان در ادامه طرح مطالبات خود امروز پنجشنبه در مسجد گلزار خوراسگان حضور یافته و پس از استماع سخنان دبیر اجرایی نظام صنفی کشاورزی استان اصفهان پذیرفتند که امروز تجمع نکنند.
جمعی از کشاورزان شرق اصفهان در چند روز گذشته با حضور در خیابان های خوراسگان و جی اصفهان خواهان تخصیص حقابه خود و رسیدگی هر چه بیشتر مسئولان به مشکلات کشاورزی ناشی از خشک شدن زاینده رود شدند.
مناطق شرق اصفهان متشکل از شهرها و مناطقی از جمله زیار، جرقویه، ورزنه، اژیه، هرند، برآن و خوراسگان حدود 300 هزار نفر جمعیت دارد، اغلب مردم این مناطق به کشاورزی اشتغال دارند، اما خشکسالی، آنان را بشدت در معرض مشکلات شغلی و معیشتی قرار داده است.
سهم کلی حقابه کشاورزان شرق اصفهان از زاینده رود حدود 400 میلیون مترمکعب است، اما این میزان در سال های اخیر اختصاص نیافته و با وجود جریان یافتن زاینده رود در مقطعی از سال گذشته تنها حدود 40 درصد از یکصد هزار هکتار زمین های کشاورزی شرق اصفهان، زیر کشت رفت و امسال بدلیل رها نشدن آب برای کشت پاییزه این رقم با کاهش زیادی روبه رو شده است.
همچنین طبق مصوبه شورای هماهنگی زاینده رود، با توجه به اینکه ذخیره آب در سد زاینده رود به کمترین میزان طی 50 سال اخیر رسیده است، امکان بازگشایی زاینده رود و توزیع آب کشاورزی در سال زراعی جاری وجود ندارد.
کاهش بارش در سال زراعی جاری در حوضه آبریز فلات مرکزی ایران که زاینده رود بزرگترین رودخانه آن به شمار می رود،باعث شده تا میزان آب ورودی به سد زاینده رود نیز به حداقل خود برسد.
در همین حال استاندار اصفهان در 29 اسفند سال گذشته در کمیته پیگیری امور کشاورزان این استان از پرداخت 37.6 میلیارد ریال به 26 هزار و 700 خانوار کشاورز آسیب دیده از خشکسالی در این منطقه خبر داد.
محسن مهرعلیزاده تاکید کرد: در ماه های اخیر فعالیت های فوق العاده ای برای احیای بخش کشاورزی استان انجام شده است که امیدواریم نشانه های آن را در سال آینده شاهد باشیم.
همچنین مجمع نمایندگان استان اصفهان در مجلس شورای اسلامی اخیرا در بیانیه‌ای با اشاره به اقدام هایی که برای رفع مشکل آب استان صورت گرفته از مردم بویژه کشاورزان خواسته بود که از هرگونه تجمع که موجب سوء استفاده دشمنان می‌شود خودداری کنند.
در بیانیه مجمع نمایندگان استان اصفهان آمده است: در 2 دهه گذشته به دلیل عدم توجه به حقآبه کشاورزان استان اصفهان، برداشت‌های بی‌رویه در بالادست زاینده‌رود، افزایش برداشت‌های صنایع و انتقال غیر کارشناسی آب به خارج از استان و کاهش بی‌سابقه نزولات آسمانی، بشدت ذخیره آب پشت سد زاینده‌رود کاهش یافته به نحوی که امکان تأمین آب مورد نیاز کشاورزان استان وجود نداشته است؛ این موضوع تا حدی بحرانی است که هم‌اکنون مسأله جدی مجمع نمایندگان و استاندار تأمین آب شرب استان اصفهان در سال جاری است.
مجمع نمایندگان استان اصفهان در بخش دیگری از این بیانیه ، برضرورت کاهش میزان آب انتقال یافته از سرچشمه زاینده‌رود به یزد، توجه ویژه به حقآبه حقآبه‌داران در استان اصفهان و نظارت بر میزان برداشت در بالادست تاکید و تصریح کرده است، با همراهی استاندار تمامی تلاش خود را جهت افزایش ذخیره آب پشت سد زاینده‌رود از راه‌های جایگزین و همچنین صرفه‌جویی صنایع و مردم مصروف می‌نماییم.
زاینده‌ رود بزرگترین رودخانه منطقه مرکزی ایران است که از کوه‌های زاگرس مرکزی بویژه زرد کوه بختیاری سرچشمه گرفته و در کویر مرکزی ایران به سمت شرق پیش می‌ رود و به تالاب گاوخونی در شرق اصفهان می ‌ریزد.
این رودخانه که علاوه بر جاذبه تفریحی و فرهنگی، همواره نقشی موثر در کشاورزی و اقتصاد منطقه بویژه شرق اصفهان و هستی تالاب گاوخونی داشته در دهه های اخیر به علت تغییرات اقلیمی، خشکسالی های متوالی، تراکم جمعیت و افزایش برداشت بی رویه به یک رود خانه فصلی تبدیل و در محل پایین دست در فصول گرم بویژه تابستان با خشکی مواجه شده است.
حوضه زاینده رود در دو استان اصفهان و چهارمحال و بختیاری قرار گرفته که 93 درصد از مساحت و 98 درصد از جمعیت تحت پوشش این حوضه در استان اصفهان و 7 درصد از مساحت و 2 درصد از جمعیت تحت پوشش آن در استان چهارمحال و بختیاری قرار دارد.
ت/3011 / 1339

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد كشاورزان آب اصفهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۰۴۵۶۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار هواشناسی به کشاورزان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما آبادان، سازمان هواشناسی در پی تشدید فعالیت سامانه بارشی با صدور هشدار هواشناسی سطح نارنجی اعلام کرد: برای جلوگیری از خسارت به بخش کشاورزی و احتمال بارش تگرگ، گندم و غلات را به نقاط امن حمل کنید.
سازمان هواشناسی برای روز شنبه (۱۵ اردیبهشت) تا روز دوشنبه (۱۷ اردیبهشت) هشدار هواشناسی سطح نارنجی صادر کرد.
رگبار باران، رعدوبرق، وزش باد شدید موقت، گردوخاک و بارش تگرگ در نقاط مستعد از جمله مخاطرات تشدید فعالیت این سامانه بارشی خواهد بود.

دیگر خبرها

  • لزوم مبارزه با بیماری زنگ زرد را در مزارع گندم و جو
  • هشدار هواشناسی به کشاورزان
  • حل مشکلات سهمیه آب مطالبه کشاورزان قزوینی
  • مسئولان، پای کار حل مشکل کشاورزان بیایند
  • آغاز کشت گسترده سیب‌زمینی در اراضی کشاورزی
  • خریدار بیش از ۸۵۲ هزار تن گندم از کشاورزان خوزستانی
  • برداشت توت فرنگی از مزارع مازندران (فیلم)
  • خرید بیش از ۲۱ هزار تن گندم در سیستان و بلوچستان
  • ۱۰۰ هزار تن گندم از کشاورزان ایلامی خریداری شد
  • کشاورزان مکلف به نظارت بر استخرهای کشاورزی