Web Analytics Made Easy - Statcounter

 از آنجایی که عضو حنجره وظایف مهمی مانند بلع، حرف زدن و تنفس را به عهده دارد تشخیص زود هنگام بروز این بیماری و آشنایی با علائم آن امری اجتناب‌ناپذیر است زیرا در صورت تشخیص بموقع می‌توانیم از گسترش بیماری جلوگیری کنیم تا جایی که حتی به درمان کامل برسیم.

دکتر رضا بدیعی، فلوشیپ تومورهای سروگردن در گفت‌و‌گو با «ایران» با اشاره به اینکه دو نوع تومور خوش خیم و بدخیم در ناحیه سروگردن ایجاد می‌شوند، می‌گوید: از شایع‌ترین علل بروز سرطان حنجره سیگارکشیدن، مصرف الکل، آلودگی هوا و استعمال تریاک است، البته آلودگی‌های شغلی مانند کار مرتبط با صنایع چرم‌سازی یا افرادی که به نوعی در محیط کار با «آزبست» سر و کار دارند نیز در معرض خطر ابتلا به این نوع سرطان هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نشانه‌های سرطان حنجره
این سرطان نشانه‌های متفاوتی دارد، به گفته دکتربدیعی، سرطان حنجره بسته به قسمتی از حنجره که درگیر می‌شود علائم مختلفی دارد، سرطان در ناحیه فوقانی (سوپرگلوت)، ناحیه میانی (گلوت) و ناحیه تحتانی (ساب گلوت) ایجاد می‌شود.

او در ادامه توضیحات خود را کامل می‌کند: چنانچه سرطان در قسمت فوقانی باشد فرد مبتلا در قسمت گلو احساس درد دارد، دردی که ممکن است بر اثر آن گوش هم تیر بکشد، بلع دردناک و تغییر صدا مانند صدای تودماغی از دیگر نشانه‌های سرطان در ناحیه فوقانی است، چنانچه این سرطان ناحیه میانی را درگیر کند نخستین علامتی که مشهود می‌شود، گرفتگی صدا است. اگر فردی بیشتر از دو هفته گرفتگی صدا داشته باشد حتماً باید برای معاینه دقیق به پزشک مراجعه کند. علامت سرطان ناحیه تحتانی که خیلی هم نادر است، اختلال در تنفس است. یعنی اکسیژن کافی به فرد نمی‌رسد، انسداد راه هوایی هم می‌تواند نشانه ابتلا به این سرطان باشد.

این متخصص گوش، گلو و بینی در ادامه اضافه می‌کند: گاهی توده‌ای در گردن می‌تواند نشانه ظهور سرطان حنجره باشد، شایع‌ترین نوع این قبیل از سرطان‌ها نازوفورنکس یا نازوفارنکس «nasopharynx» است که به‌دلیل علائم کمی که دارد گاهی با بی‌توجهی بیمار همراه می‌شود. افراد بالای 40 سال چنانچه توده‌ای در محدوده گردن داشته باشند حتی اگر این توده کاملاً بدون درد باشد، نباید بی‌تفاوت باشند و در کوتاهترین زمان حتماً برای بررسی دقیق به پزشک مراجعه کنند.

درمان‌های سرطان حنجره
همه بیماری‌ها با توجه به زمان مراجعه درمان‌های متفاوتی دارند، این فلوشیپ تومورهای سروگردن معتقد است: اگر بیماری در مراحل اولیه باشد. یعنی رشد و گسترش تومور در مراحل ابتدایی باشد درمان با لیزر کارآمد خواهد بود، در مراحل اولیه، تومور با لیزردرمانی قابل برداشتن است اما در مراحل پیشرفته‌تر مجبور می‌شویم از جراحی‌های باز استفاده کنیم. دکتر بدیعی در ادامه می‌افزاید: در مراحل خیلی پیشرفته‌تر کل حنجره برداشته می‌شود و راه تنفس دائمی به گردن متصل می‌شود، بعد از این جراحی فرد اختلال صدا پیدا می‌کند، البته خوشبختانه با اقدامات بازتوانی صدا تا حدودی قابل برگشت است، قابل ذکر است با تشخیص پزشک معالج از رادیوتراپی می‌توان برای درمان جایگزین جراحی استفاده کرد.

ارتباط آواز خواندن با تومورهای گردنی
خیلی از مردم تصور می‌کنند که خوانندگی و آواز خواندن به حنجره آسیب می‌زند تا جایی که این افراد را در معرض ابتلا به سرطان‌های این ناحیه قرار می‌دهد.

دکتربدیعی با اشاره به اینکه آواز خواندن هیچ وقت سرطان حنجره ایجاد نمی‌کند، اضافه می‌کند: با وجود اینکه آواز خواندن ارتباطی به ابتلا به سرطان ندارد ولی استفاده خارج از عرف از حنجره و صدا می‌تواند گره (ندول) در طناب‌های صوتی ایجاد کند که در نهایت باعث خش دار شدن صدا و گرفتگی می‌شود.

این فلوشیپ تومورهای سروگردن در خاتمه بهترین راه درمان این بیماری را پیشگیری می‌داند و توصیه می‌کند: در نخستین قدم مصرف سیگار را کنار بگذارید تا خطر ابتلا به این بیماری را به حداقل برسانید.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۰۴۶۵۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طنین «آواز آن پرنده آتشین» در نمایشگاه کتاب

به گزارش خبرنگار مهر، رمان «آواز آن پرنده آتشین» سمیه کاظمی توسط انتشارات سوره مهر منتشر و در سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران عرضه می‌شود.

کاظمی در این‌رمان اجتماعی، به جامعه جنگ‌زده دهه ۱۳۶۰ نگاه می‌کند؛ جامعه‌ای که با عشق، آرزو، امید، بهت و اندوه همراه بوده است. کتاب همچنین روایتگر داستان زنانی رنج کشیده و مردانی است که صدای بمب و خمپاره به کابوس شان تبدیل شده است.

«آواز آن پرنده آتشین» هم مناسب مخاطبینی است که طعم جنگ را چشیده‌اند و هم مناسب کسانی است که آن ایام را تجربه نکرده اند و فقط روایت هایی به گوش شان رسیده است.

داستان از عشق سودابه به یکی از پسران همسایه آغاز می شود اما این عشق با مخالف برادر سودابه مواجه می‌شود. برادر برای دوری سودابه از پسر، خواهرش را به اهواز می‌فرستد. سودابه بعد از حضور در اهواز با حال و هوای مناطق جنگ‌زده آشنا و در ادامه با ماجراها و واقعیت‌های جنگ روبرو می‌شود.

کد خبر 6098230 فاطمه میرزا جعفری

دیگر خبرها

  • گردن عامل بروز ۲۰ درصد از سردردها
  • منشاء بروز ۲۰ درصد سردردها از گردن است
  • بازیکنان دورتموند و خواندن ترانه Someone like you از ادل پس از رسیدن به فینال لیگ قهرمانان اروپا / فیلم
  • چالش‌های درمانی تومورهای مغزی کودکان در ایران/ متأسفانه هنوز از رادیوتراپی با دوز اشعه‌دهی بالا استفاده می‌کنیم!
  • چالش‌های درمان رادیوتراپی در تومورهای مغزی کودکان
  • افزایش سرطان‌های سطح چشم / تشدید علائم بیماری‌های چشمی با قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا
  • واکنش مهران غفوریان به ساواکی خواندن پدرش
  • طنین «آواز آن پرنده آتشین» در نمایشگاه کتاب
  • ارتباط بیماری‌های دهان و دندان با افت عملکرد قلب، مغز و بروز برخی سرطان‌ها
  • پوسیدگی‌های دندانی و افت عملکرد مغز و قلب / ارتباط بیماری‌های دهان با بروز برخی سرطان‌ها