Web Analytics Made Easy - Statcounter

حمیدرضا ترقی عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار احزاب و تشکل‌های گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه قبیله‌گرایی سیاسی و جناحی یک گرفتاری و از دیگر موانع پیشرفت است، اظهار کرد: قبیله‌گرایی سیاسی سالهاست که گریبانگیر کشور شده، چرا که ما احزاب قوی در کشور نداریم و جریان‌های سیاسی به این آفت روی آورده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: وقتی جریانی در مجلس و دولت به قدرت می‌رسد به دلیل داشتن رفتارهای قبیله‌گرایانه دست به تسویه‌حساب سیاسی می‌زند و مدیرانی که سالها به تجربه‌اندوزی پرداخته و کارکرد مثبتی دارند را کنار می‌زنند و مدیران صفر کیلومتر جناح خود را جایگزین می‌کنند.

ترقی تصریح کرد: بروز این پدیده در دستگاه‌های اجرایی باعث می‌شود تا حاصل سالها تجربیات مدیران نابود شده و سوابق فعالیت‌ها و پروژه‌ها از بین برود، در واقع مدیریت جدید باید اداره امور را از صفر آغاز کند و به محض اینکه به پایان تجربه‌اندوزی می‌رسد، باید کار را به فرد صفر کیلومتر دیگری واگذار کند.

عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی بیان کرد: پدیده مخرب قبیله‌گرایی سیاسی خسارات فراوانی را برای دستگاه‌های اجرایی کشور به وجود آورده و مانع پیشرفت می‌شود و رهبر معظم انقلاب بارها به این موضوع تاکید کرده اند.

وی ادامه داد: اگر به کشورهای توسعه‌یافته‌ای مانند آلمان و فرانسه دقت کنیم، خواهیم دید که مدیریت‌ها از ثبات و نظم قابل ملاحظه‌ای برخوردارند، به نحوی که ممکن است یک مدیر 50 سال در یک پست باقی بماند، در نتیجه تجربیات این فرد به مدیران بعدی منتقل شده و ثبات شغلی ایجاد خواهد شد و در نهایت کشور رشد چشمگیری را در مسائل مختلف تجربه خواهد کرد. در کشور ما متأسفانه پدیده قبیله‌گرایی جناحی اجازه چنین ثباتی را نمی‌دهد .

وی با اشاره به وجود پدیده قبیله‌گرایی در بدنه دولت روحانی، خاطرنشان کرد: دولت روحانی به دلیل آنکه از جریان اصلاح‌‌طلب تأثیر می‌پذیرد، تغییرات قابل ملاحظه‌ای را در دوره‌های اول و دوم به وجود آورد که مصداق بارز قبیله‌گرایی سیاسی است، به طوری که یک نفر مدیر اصولگرا را نمی‌توانید در بدنه دولت پیدا کنید، در حالیکه مگر می‌شود در جناح اصولگرا مدیران باتجربه وجود نداشته باشد.

عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی افزود: وقتی قبیله‌گرایی در دستگاه‌های اجرایی وجود داشته باشد، کار در دست جناحی خاص قرار گرفته و به دلیل آنکه عناصر محدودی در یک جناح وجود دارند، طبیعتا در نظام اجرایی کشور اخلال به وجود خواهد آمد. همینطور که امروز چالش‌های بسیاری در مسائل ارزی و اقتصادی کشور مشاهده می‌کنیم که ارتباط با این پدیده مخرب نیست.


انتهای پیام/

 

آثار قبیله گرایی سیاسی در کشور

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار سیاسی رهبر انقلاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۰۵۱۶۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زبانزد شدن تجمل‌گرایی اشرف خواهر شاه + عکس و سند

تجمل‌گرایی و اسراف در خاندان پهلوی از ویژگی‌های شناخته شده این خانواده بود که در میان آنها هم، شمس پهلوی خواهر ارشد محمدرضا به شواهد اسناد تاریخی یکی از مُسرفترین و تجمل‌گراترین چهره‌های رژیم پهلوی بوده است. سندی در این زمینه که به تاریخ ۱۲ اردیبهشت ۱۳۴۴ است، تعدادی از خودرو‌های موجود در یکی از کاخ‌های شمس پهلوی را معرفی کرده است. لازم به توضیح است که در سال ۱۳۴۴ خودرو یکی از کالا‌های سرمایه‌ای بوده و قیمت آن بسیار زیاد بوده است.

شمس پهلوی اولین فرزند رضاشاه از همسر دومش تاج‌الملوک در ششم آبان ماه سال ۱۲۹۶ در تهران به دنیا آمد. از دوران کودکی و نوجوانی او اطلاعات چندانی در دست نیست فقط در خاطرات اشرف پهلوی و بعضی از کتاب‌های منتشر شده در دوران پس از پیروزی انقلاب اسلامی چنین استنباط می‌شود که وی برخلاف خواهرش اشرف، علاقه چندانی به دخالت در امور سیاسی از خود نشان نمی‌داد و بیشتر به علائق شخصی و فردی خود می‌پرداخت. شمس پهلوی با ایفای نقش سنتی زنان که پرداختن به امور خانه‌داری و زندگی زناشویی بود احساس راحتی می‌کرد و تنها برای کسب وجهه اجتماعی ریاست جمعیت شیروخورشید سرخ را پذیرفت و تا ماه‌های آخر سلطنت پهلوی در اختیار او بود. همچنین از ریاست وی بر کانون بانوان ایران که در اردیبهشت سال ۱۳۱۴ توسط رضاشاه برای پیشبرد و اجرای اهداف خود درخصوص کشف حجاب ایجاد شده بود، می‌توان نام برد. رضاشاه پهلوی در سال ۱۳۱۵ تصمیم به ازدواج دختران خود شمس و اشرف پهلوی گرفت و اعلام کرد جوانان وابسته به خانواده‌های اشراف، مقامات مملکتی و صاحب منصبان کشور، خود را برای این کار کاندیدا کنند. در میان داوطلبان متعدد، علی‌محمد قوام (فرزند ابراهیم قوام‌الملک شیرازی) و فریدون جم (فرزند محمود جم، نخست‌وزیر) به ترتیب برای شمس و اشرف درنظر گرفته شدند. این ازدواج اجباری فقط بنابه خواسته و تمایل رضاخان و بدون اطلاع و نظر دخترانش انجام گرفت و فقط شمس به دلیل ارشدیتش خواهان ازدواج با فریدون جم شد که مورد موافقت شاه قرار گرفت و همسران دو خواهر با یکدیگر تعویض شدند. شمس پهلوی در کاخی در مهر شهر کرج به نام کاخ مروارید زندگی می‌کرد. این کاخ توسط موسسه رایت آمریکا ساخته شده است.

هزینه زندگی شمس برطبق اسنادی که پس از انقلاب اسلامی منتشر شد شامل:

ــ سال ۱۳۴۹ پانزده میلیون تومان، ۱۳۵۰ بالغ بر ۲۰ میلیون تومان و در سال ۱۳۵۱ معادل ۲۵ میلیون تومان بوده است و البته این جدای حساب‌های کلان بانک‌های خارج از کشور و هزینه کاخ‌ها و ویلا‌های او بوده است. وی در اواخر عصر پهلوی یکی از سرمایه‌داران بزرگ ایران به حساب می‌آمد.

در اسناد سفارت امریکا که در سال ۱۳۵۸ ش به دست آمد، از او به عنوان یکی از اعضای خاندان سلطنتی که منافع فراوانی در تجارت دارد، یاد شده بود. او حبیب ثابت پاسال، تاجر و سرمایه‌دار بهایی را به عنوان کارگزار خود در امر تجارت برگزیده بود. شمس از نظر سیاسی، اهمیتی در خاندان پهلوی نداشت.

شمس پهلوی پیش از پیروزی انقلاب اسلامی با مقادیر هنگفتی طلا و جواهر از ایران گریخت و به کالیفرنیا رفت. زمانی که محمدرضاشاه دوران آوارگی خود را در مکزیک می‌گذراند، سه تن از فرزندانش (فرحناز، علیرضا و لیلا) را نزد شمس به کالیفرنیا فرستاد و قرار بود خود نیز به ویلای شمس واقع در آکاپولکو نقل مکان کند. در آن زمان گفته می‌شد که شمس این ویلا را به مبلغ چهار میلیون دلار خریداری کرده است. او به غیر از این ویلا، قصر‌های دیگری در بورلی‌هیلز، لوس‌آنجلس و لاس‌وگاس امریکا برای خود خریداری کرده بود.

منبع: همشهری آنلاین

tags # تاریخ معاصر ایران سایر اخبار (تصاویر) این گوسفند غول‌پیکر چینی از پورشه هم گران‌تر است! قارچ‌های زامبیِ سریال آخرین بازمانده (The Last Of Us) واقعی هستند! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند آخرین حسی که افراد در حال مرگ از دست می‌دهند، چه حسی است؟

دیگر خبرها

  • زبانزد شدن تجمل‌گرایی اشرف خواهر شاه + عکس و سند
  • کلید واژه پیشرفت صنعت بیمه
  • شورای اسلامی بازوی مشورتی برای مدیران کشور
  • خلجی: مدیران اهمیت کار اطلاع‌رسانی را درک کنند
  • فضای مجازی باید قانون داشته باشد/لزوم قانونمندی پدیده‌های اجتماعی
  • چرایی پیش‌بینی‌ناپذیری از ایران فردا | برخوردها از سال ۸۸ جامعه را پیچیده‌تر کرده | تنش‌های بزرگ در دل رخدادهای کوچک است!
  • چرایی پیش‌بینی‌ناپذیری ایران فردا / قواعد بازی حکومت و جامعه پیچیده‌تر شده
  • چالش‌ها و راهکار‌های مشارکت سیاسی آگاهانه
  • جزو چند کشور اول جهان در زمینه علوم هسته‌ای و پزشکی هستیم
  • خشم محافل عراقی از دخالت‌های گسترده سفیر آمریکا در بغداد