Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@10:22:54 GMT

ورزش مدارس؛ زنگی برای آموختن مهارت های اجتماعی

تاریخ انتشار: ۲۴ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۰۵۱۶۴۱

ورزش مدارس؛ زنگی برای آموختن مهارت های اجتماعی

تهران- ایرنا- واکاوی دوره های مختلف رشد کودک و نوجوان، بیانگر آن است که مهمترین نیاز کنونی این گروه سنی آموختن مهارت های فردی و اجتماعی برای ورود به زندگی است. هدفمند کردن ورزش در مدارس می تواند کمک شایانی به این امر داشته باشد.

به گزارش روز جمعه گروه ورزش ایرنا، در این زمینه نخستین تاثیر ورزش بر کودک و نوجوان، تقویت هوش هیجانی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متخصصان علوم رفتاری هوش را بر اساس شاخصه های مختلف به دو دسته هوش شناختی و هوش هیجانی تقسیم کرده اند. به ادعای آنان هوش هیجانی نمونه بارزی از هوش اکتسابی به شمار می رود که فرد در دوره های مختلف با حضور در فعالیت های گوناگون آن را تقویت خواهد کرد. هوش هیجانی با فعالیت های روزمره به ویژه فعالیت های بدنی کودک و نوجوان ارتباط تنگاتنگی دارد.
با این پیش فرض اگر بخواهیم اهمیت ورزش در مدارس را از بعد فردی آن مورد توجه قرار دهیم، باید اذعان کرد که تقویت هوش هیجانی دانش آموز، یکی از مهمترین نتایج توسعه ورزش در مدارس است.
دنیای کودک و نوجوان تلفیقی از هیجانِ آمیخته به احساسات است که اگر این هیجان به درستی مدیریت نشود، به آسیب اجتماعی ختم خواهد شد. اما اگر دانش آموز هیجانات خود را در زمین ورزشی تخلیه کند به یقین کمتر به سمت رفتارهای خشونت آمیز خواهد رفت و این امر در میزان سازگاری وی با اطرافیان موثر است.
سویه دیگر اهمیت ورزش در مدارس، بعد اجتماعی آن است. دنیای کودک و نوجوان را نمی توان تنها از دریچه بحث روانشناسی مورد واکاوی قرار داد زیرا جامعه به مثابه یک کل بزرگ، متشکل از افراد و کنش های آنان است. فرد برای همگام بودن با جامعه و تغییرات آن نیازمند آموختن یک سری از مهارت ها است تا در برخورد با شرایط مختلف اجتماعی، دچار سرخوردگی نشود.
ورزش به ویژه رشته های تیمی می تواند به مثابه ماکت کوچکی از جامعه عمل کند که در نخستین سال های زندگی، فرد را با مهارت های مختلف زیستن در جامعه آشنا می کند.
نخستین کارکرد ورزش مدارس در بُعد اجتماعی بحث آموزش مهارت های زندگی از طریق فعالیت های گروهی است؛ مهارت هایی که فرد با آموختن آنها، شیوه بهتر زیست را در جامعه تجربه خواهد کرد. یادگیری فنون و تاکتیک های فردی در ورزش و بکار گیری آن در جمع از جمله مهارت هایی است که ورزش را به جامعه ای کوچک تبدیل کرده که شاخصه های ویژه آن همزیستی، همکاری و ارجحیت دادن منافع جمعی به فردی می باشد.
ارتباط اجتماعی یکی از مهارت های زندگی در جامعه قلمداد می شود که در سبک کنونی زندگی حلقه ای مفقوده به شمار می رود. فراگیر کردن ورزش های گروهی در مدارس می تواند این خلا را پر کند. ورزش به کودک شیوه تعامل و همکاری جمعی را می آموزد و این تعامل در ورزش های گروهی مانند فوتبال، والیبال و هندبال بیش از دیگر رشته ها نمود دارد.
در صورت نهادینه شدن ورزش در مدارس و توجه به ورزش های گروهی، کودک و نوجوان از نخستین سال های زندگی اجتماعی به این نتیجه خواهد رسید که در گروه، وی یک عضو به شمار می رود که باید در خدمت منافع جمعی باشد تا اهداف فردی و ذهنیت روحیه جمع گرایی را در فرد تقویت می کند.
دیگر بعد جمعی ورزش برای کودک و نوجوان سازگاری با شرایط مختلف اجتماعی است. سازگاری امری خلق الساعه نیست، بلکه یک رفتار اجتماعی است که از نخستین سال های زندگی باید فرا گرفته شود؛ سازگاری یک مهارت اجتماعی است که در صورت یادگیری، آستانه تحمل فرد در جامعه را افزایش خواهد داد.
به ادعای برخی از کارشناسان علوم رفتاری لازمه نهادینه شدن سازگاری تبعیت از قوانین اجتماعی است. در این زمینه حضور در تیم های ورزشی مانند فوتبال به فرد خواهد آموخت که افراد مختلف در جایگاه های متفاوت نقش های خاصی دارند. در این شرایط فرد به خوبی متوجه نقش داور، سرمربی، مربی و کاپیتان شده و نسبت به هر کدام از آنان رفتار خاصی دارد.
کودک یا نوجوان می آموزد اگر به عنوان یک کنشگر در مجموعه تیمی متفاوت از نقشی که به وی داده شده رفتار کند، نخست با نگاه معنادار هم تیمی ها مواجه خواهد شد و تداوم رفتار از سوی وی به توبیخ یا جریمه خواهد انجامید.
جمع بندی ابعاد فردی و اجتماعی ورزش در مدارس نشان از آن دارد که در کنار علم آموزی باید بُعد پرورش خلاقیت فرد نیز مورد توجه قرار گیرد. اگر ورزش به عنوان یک اصل اجتناب ناپذیر در مدرسه به صورت علمی و هدفمند ترویج پیدا کند، فرد ضمن نشان دادن استعداد و خلاقیت های خود، قواعد اجتماعی و فردی را از طریق کار گروهی و فعالیت دست جمعی خواهد آموخت.
ورزشی**2052**1368** 6075

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ورزش ورزش مدارس هوش هيجاني سازگاري

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۰۵۱۶۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رسالت فنی‌وحرفه‌ای، ترویج مهارت‌آموزی است

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه رسالت ما ترویج مهارت‌آموزی است، گفت: تلاش ما بر این بوده است که گروه‌های مختلف جامعه را تحت پوشش آموزش‌های فنی‌وحرفه‌ای قرار دهیم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کهگیلویه و بویراحمد، سیدنورالله هدایت، امروز_ یکشنبه، شانزدهم اردیبهشت_ در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار کرد: اداره کل آموزش فنی‌وحرفه‌ای کهگیلویه و بویراحمد در برنامه ابلاغی سال ۱۴۰۲، شامل ۱۰ برنامه و ۱۴۷ شاخص حوزه‌های آموزشی در بخش‌های دولتی و خصوصی، پژوهش، سنجش و تعیین صلاحیت حرفه‌ای، مشاوره و رهگیری، کاربینی، درآمدهای اختصاصی، فرهنگی و سایر حوزه‌ها موفق به کسب رتبه برتر شد.

وی با بیان اینکه رسالت ما ترویج مهارت‌آموزی است، افزود: تلاش ما این بوده است که در همه جای استان، هم‌راستا با طرح ملی نهضت مهارت‌افزایی در گام دوم انقلاب با مشارکت بخش‌های دولتی، خصوصی و خیران مهارتی، گروه‌های مختلف جامعه را در گروه‌های هدف شامل شاغلان بنگاه‌های اقتصادی، سربازان وظیفه، ساکنان مناطق روستایی و عشایری، ساکنان سکونتگاه‌های غیررسمی، زنان سرپرست خانوار، زنان خانه‌دار، دانش‌آموزان، دانشجویان، افراد دارای معلولیت، آسیب‌دیدگان اجتماعی و خانواده‌های آنان، کودکان کار و خیابانی و مشمولان بیمه بیکاری ضمن ارائه آموزش‌های مبتنی بر نیاز بازار کار، تحت پوشش آموزش‌های فنی و حرفه‌ای قرار دهیم که خوشبختانه در سال ۱۴۰۲ این اتفاق بر اساس سند تحول دولت مردمی در حوزه اشتغال و کارآفرینی به واقعیت پیوست.

مدیرکل فنی و حرفه‌ای کهگیلویه و بویراحمد گفت: این موفقیت حاصل تلاش همه همکاران در اداره کل آموزش فنی‌وحرفه‌ای استان، مراکز آموزشی مستقر در شهرستان‌ها، مؤسسان آموزشگاه‌های آزاد، شرکای اجتماعی و از همه مهم‌تر همراهی و همکاری مسئولان استانی و ستادی در رٲس استاندار استان به جهت حمایت از برنامه‌ها و موضوعات محوری این اداره کل بوده و بدون شک کسب این عنوان متعلق به خانواده بزرگ مهارتی استان است.

وی تصریح کرد: اداره کل آموزش فنی و حرفه‌ای استان هم‌گام با برنامه‌های سند تحولی دولت مردمی و ظرفیت‌های اشتغال ایجاد شده، بستر لازم را فراهم کرده‌اند تا از همه ظرفیت‌ها و منابع در جهت اثربخشی آموزش‌های مهارتی و توسعه همه‌جانبه استان استفاده کنند.

هدایت با بیان اینکه الگوهای هدف‌گذاری شده در جهت اثربخشی و بهره‌وری بیشتر در مباحث آموزش‌های مهارتی در سال‌جاری مورد تأکید است، خاطرنشان کرد: فعالیت و مأموریت ما بر مبنای اثربخشی آموزش‌های مهارتی در توانمندسازی نیروی انسانی به‌ویژه در مناطق محروم، کاهش بیکاری و بسترسازی برای ایجاد اشتغال پایدار، ارتقای شاخص امید به زندگی، کاهش بزهکاری و سایر آسیب‌های اجتماعی، تأمین نیروی انسانی ماهر و مورد نیاز بازار کار، کاهش حاشیه‌نشینی در حومه شهرها، توسعه اقتصادی، توسعه آموزش‌های مهارتی متناسب با قابلیت‌ها، مزیت‌ها و ظرفیت‌های استان، اجرای حرفه‌های تولیدمحور و دانش بنیان و توسعه مدل‌های کارآفرینی در آموزش‌ها است.

وی افزود: با ابتکار، نوآوری و خلاقیتی که در همکاران سراغ دارم و از همه مهم‌تر همکاری و همراهی شرکای اجتماعی و مسئولان استانی، می‌توانیم در جهت جامه عمل پوشاندن به منویات مقام عظمای ولایت و سند ابلاغی دولت مردمی و روی آوردن به روش‌ها و مدل‌های جهشی و تحولی در خدمت به مردم به عنوان ولی‌نعمتان انقلاب و به‌ویژه جوانان برومند خطه پایتخت طبیعت ایران زمین گام‌های مؤثر و مفیدی را برداریم.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای کهگیلویه و بویراحمد گفت: بی‌شک موفقیت این اداره کل در عرصه مهارت‌آموزی گامی در جهت توسعه آموزش منطبق بر نیاز بازار کار به جوانان علاقمند به فن و حرفه است که علاوه بر ایجاد اشتغال پایدار و رفع بیکاری، تأمین امنیت روانی و اجتماعی را در پی خواهد داشت.

کد خبر 750793

دیگر خبرها

  • ۴۰ درصد شرکت‌های خلاق مرتبط به کودک و نوجوان است
  • معلمان، آموزش مهارت‌های زندگی به نوجوانان را جدی بگیرند
  • باید و نبایدهای کتاب دینی برای بچه‌های امروز
  • نوجوان خوشابی در مسابقات آسیای ازبکستان تاریخ ساز شد
  • طرح «ماهر» در مدارس فارس آغاز شد
  • استپ کیدز سرمایه‌گذاری برای آینده بهتر کودکانمان
  • افزایش ظرفیت تولید کاغذ تحریر/ ناشران و مخاطبان کودک و نوجوان حمایت می‌شوند
  • رسالت فنی‌وحرفه‌ای، ترویج مهارت‌آموزی است
  • چینی ها در مدارس به کودکان مهارت ورزی آموزش می دهند (فیلم)
  • مصونیت از آسیب‌های اجتماعی با ویدئو کتاب‌های مهارتی برای کودکان