Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴- عبدالله ناصری، فعال سیاسی اصلاح‌طلب، بر این عقیده است که یکی از ویژگی‌های بارز و خوب جریان اصلاحات، همسان سازی خود با شرایط سیاسی، اجتماعی و ... روز جامعه است، که نمونه و مصداق بارز آن را می‌توان در حمایت اصلاح‌طلبان در انتخابات سال 92 از حسن روحانی به عنوان یک چهره غیراصلاح‌طلب مشاهده کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 
مدتی است که برخی از چهر‌ه‌های اصلاح‌طلب، از لزوم تغییر گفتمان اصلاح‌طلبی صحبت می‌کنند. گفتمانی که مدتی است به دلیل عملکرد ناموفق دولت دوازدهم در برخی از حوزه‌ها، سایه تاثیرات منفی خود را بر جریان اصلاحات انداخته است. 
چندی قبل، ابراهیم اصغرزاده فعال سیاسی اصلاح طلب، از لزوم تغییر در گفتمان اصلاح‌طلبی سخن گفت. او معتقد است که تحرکات درون جریانی اصلاحات و عملکرد روحانی باعث شده تا گفتمان اصلاح‌طلبی کمی با کاهش مقبولیت و محبوبیت در سطح جامعه مواجه شود. او در بخشی از سخنانش می‌گوید:« گفتمان اصلاح‌طلبی همواره به‌‌عنوان بدیل و برای تحول مثبت در جامعه و نیل به توسعه سیاسی و دموکراسی و تحکیم جامعه مدنی در یک جامعه‌ی فراانقلابی مطرح شده است. پس از بیست سال ولی امروز این گفتمان به زمین سخت و غیر قابل اصلاح برخورده و از این رو با زوال مقبولیت و بحران نفوذ روبه‌رو شده است که باعث می‌شود کارآمدی آن برای پیشبرد اصلاحات با تردید مواجه گردد. متاسفانه اصلاح طلبان در درون در حال بازتولید یک ساخت طوایفی با هویت‌ بعضاً متباین‌اند. ناتوانی دولت در کسب رضایت نسبی جامعه نیز فضا را بر اصلاح‌طلبان حامی دولت تنگ کرد. اصلاح‌طلبان در میانه‌ی این آشفتگی‌ها قطب‌نمای خود را گم کردند و اینک هم در گفتمان و هم در ساختار و عملکرد کم آورده‌اند. اصلاح‌طلبانی که همواره به‌عنوان نیروی آوانگارد جامعه پرچمدار تحول بودند؛ پس از انتخابات نودوشش با چرخش به راست دولت روحانی در تور نرمالیزاسیون دولت گیر افتادند و توجیه‌گر وضع موجود شدند. تن اصلاحات رنجور و بیمار شده است.»
در همین حال اما بسیاری از اصلاح‌طلبان، براین عقیده هستند که گفتمان اصلاح‌طلبی در کنار تمامی نقاط ضعف، اما نه تنها در سطح جامعه محبوبیت و مقبولیت خود را از دست نداده است، بلکه روز به روز این مقبولیت بیشتر هم می‌شود. 
عبدالله ناصری، فعال سیاسی اصلاح طلب، در گفت‌وگو با رویداد۲۴، با اشاره به لزوم تغییر گفتمان اصلاح‌طلبی، گفت: گفتمان اصلاح‎طلبی و گفتمان اصلاحات، یک گفتمان مشخص و از ویژگی‌های بارز آن این است که سعی می‌کند مطابق با شرایط موجود عملکرد کارآمدی را داشته باشد. برخی از دوستان از این صحبت می‌کنند که اصلاح‌طلبان باید گفتمان خود را تغییر دهند که من خیلی این موضوع را متوجه نمی‌شوم. آیا منظور دوستان این است که هویت اصلاح‌طلبی و اصلاح‌طلبان فراموش شود؟ یا اینکه منظورشان این است که مطابق با شرایط زمانه و دوران خاص خود، گفتمان تغییر کند. 
ناصری ادامه داد: من استنباطم این است که نظر دوستان اصلاح‌طلب گزینه دوم است و منظورشان تغییر هویت اصلاح‌طلبی و اصلاح‌طلبانه نیست و خواهان همسان سازی گفتمان با شرایط اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی روز است. اساسا یکی از ویژگی‌های گفتمان اصلاح‌طلبی «همسان‌سازی» با شرایط موجود است و به همین دلیل است که باید صراحتا اعتراف کرد که گفتمان اصلاح‌طلبی در لایه‌های حکومت و قدرت رسوخ پیدا کرده است. 
این فعال سیاسی، با بیان اینکه اصلاح‌طلبان همواره از همان سال 92، مشخصا اعلام کردند که بنا به ضرورت از حسن‌روحانی که یک گزینه غیر اصلاح‌طلب است، حمایت می‌کنند، گفت: اصلاح‌طلبان برای جلوگیری از تکرار وضعیت گذشته و با توجه به شرایط موجود به سمت روحانی رفتند، زیرا ایشان فردی بودند که گفتمان اصلاح‌طلبی را در سخنان خود دنبال می‌کرد و علاوه بر آن رای آوری هم داشت. دقیقا در سال 92 و حمایت از روحانی، مصداق بارزی از همسان‌سازی گفتمان و کنش اصلاح‌طلبی، مطابق با شرایط خاص خود را شاهد بودیم.
عضوشورای مشورتی سیدمحمد خاتمی، در ادامه خاطرنشان کرد: به نظر من آقای روحانی در دور دوم انتخابات به شدت از گفتمان و وعده‌های خود فاصله گرفت و نتوانست در فاصله چندماه از گذشت دولت دوازدهم بخشی از جامعه رای و حامیان خود را متقاعد کند که بر میثاق و عهد خود پایبند است، طبیعتا این رویه تاحدودی تاثیرات منفی بر جریان اصلاحات وارد می‌کند. 
این فعال سیاسی، با بیان اینکه اصلاح‌طلبان به ضرورت شرایط از روحانی حمایت کرده و می‌کنند، گفت: اگر اصلاح‌طلبان در سال 96، از حسن روحانی حمایت نمی‌کردند، قطعا و حتما ایشان نمی‌توانستند پیروز انتخابات ریاست جمهوری شوند. از سوی دیگر قاطبه کنش‌گران اصلاح‌طلب بر این عقیده هستند که آقای روحانی به طور قابل توجهی از وعده‌های انتخاباتی خود فاصله گرفته است. بنابراین با این حال و با توجه به شرایط خطیری که وجود دارد، همچنان از او حمایت و پشتیبانی می‌کنند.
ناصری با تاکید بر اینکه اصلاح‌طلبان رفتار و عملکرد آقای روحانی را توجیح نمی‌کنند، تصریح کرد: اصلاح‌طلبان صریح و بدون لکنت حرفشان را می‌زنند. پیش از انتخابات نیز اعلام کردند که ما حامی منتقد آقای روحانی هستیم و حتما این روند را ادامه خواهیم داد. نکته مهم در این است که آقای روحانی باید متوجه این موضوع شود که در تعامل با جامعه مدنی، در خردادماه و یا مردادماه سال 1400، در کجای جامعه می‌خواهد قرار بگیرد؟ اگر نگاه و دغدغه آقای روحانی به عرصه‌های حاکمیتی بعد از سال 1400 است، خب تکلیفش را مشخص کرده است، اما اگر نگاهش به جامعه مدنی و مقبولیت و محبوبیت است، حتما این روندی که در پیش گرفته، به حال او مفید نخواهد بود، اما اگر بتواند در سه سال باقی مانده تغییر مشی بدهد و تغییرات مدیریتی ایجاد کند، حتما آینده خوشبینانه‌تری خواهد داشت. 
او ادامه داد: شرایط حاکم و ساختار حکومت در جمهوری اسلامی و نگاه آن به مردم و ملت، به گونه‌ای است که ظرافت‌های خاص خود را طلب می‌کند. به طور مثال ما نمی‌توانیم بدون در نظر گرفتن کانون‌های قدرت، حتما گفتمان اصلاح‌طلبی خودمان را پیش ببریم. اگر اصلاح‌طلبان در انتخابات ریاست جمهوری پیروز نمی‌شدند و فردی مانند آقای رئیسی‌ انتخاب می‌شد، حتما و حتما در آغاز کار خودش شبکه‌های اجتماعی مانند تلگرام را فیلتر می‌کرد. هرچند که ممکن است آقای روحانی برای انجام این کار تحت فشار قرار بگیرد، اما حتما دولت و جمع‌بندی شخص آقای روحانی و کابینه او، فیلترشدن شبکه‌های اجتماعی نیست.
ناصری تصریح کرد: در عرصه‌های دیگر مانند شورای‌شهر نیز بازهم اگر رئیس‌شورا یک اصولگرا بود، حتما آقای نجفی که یک چهره شاحص اصلاح‌طلب است، شهردار نمی‌شد و بعضا اتفاقات دوران قالیباف و احمدی‌نژاد همچنان ادامه پیدا می‌کرد. 
این فعال سیاسی اصلاح‌طلب ادامه داد: ایرادی که به آقای روحانی وارد است این است که با یک پشتوانه اصلاح‌طلبانه روی کار آمد، اما در واقع به بسیاری از وعده‌ها و الزامات خود پایبند نیست. اما بازهم باید بگویم که ساختار حکومت در کشور ما به گونه‌ای است که شما باید در عرصه قدرت حضور داشته باشید تا بتوانید اصلاحات مد نظر خود را با گستردگی و شرایط بهتری صورت دهید. اگر دوران 8 سال ریاست جمهوری اقای خاتمی و آن مجلس ششم نبود، اکنون تا این اندازه شاهد گسترش و محبوبیت گفتمان اصلاح‌طلبی نبودیم، تا جایی که این روزها حتی احمدی‌نژاد سعی می‌کنند تا به گفتمان اصلاح‌طلبی روی بیاورد.

منبع: رویداد24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۰۵۱۶۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طلایی‌نیک:«وعده صادق» بسیاری از معادلات را تغییر داد

سخنگوی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح گفت: این اراده و خواست ملت همیشه در صحنه ایران اسلامی بود که عملیات «وعده صادق» علیه رژیم کودک کش صهیونیستی را به سرانجام رساند و بسیاری از معادلات منطقه‌ای و بین المللی را تغییر داد. - اخبار سیاسی -

به گزارش گروه پارلمانی خبرگزاری تسنیم، مراسم صبحگاه بسیج پایگاه شهید رسول عسکری دیوان محاسبات کشور با حضور سردار رضا طلایی نیک سخنگو و معاون توسعه مدیریت و برنامه‌ریزی راهبردی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و همچنین جمعی از مقامات و کارکنان این نهاد نظارتی برگزار شد.

سردار طلایی نیک در این جلسه با گرامی‎داشت یاد و خاطره امام راحل عظیم الشان و شهدای ایران اسلامی، اظهار کرد: «احیای اسلام ناب»، «مردمی بودن انقلاب اسلامی» و «رهبری ولایی»، سه رکنی هستند که طی 45 سال گذشته، مقوم و پیش‎برنده این نهضت الهی بوده‌اند.

سخنگوی وزارت دفاع، در ادامه خاطرنشان کرد: انقلاب اسلامی به معنای حقیقی کلمه، احیاگر اسلام ناب محمدی(ص) بود که پس از تلاشهای ناکام رژیم شاهنشاهی در گسترش اسلام ستیزی و زدودن مذهب و معنویت از سطوح گوناگون جامعه، توانست سبکی بی بدیل از الگوی جامعه اسلامی را به جهانیان عرضه دارد.

وی همچنین در تشریح ماهیت مردمی نظام جمهوری اسلامی، بیان داشت: اتکای به مردم، از اساسی‌ترین اصول مکتب امامین انقلاب محسوب می‌شود چراکه هر زمان مشارکت مردم در امور کشور بیشتر بوده، به همان نسبت توفیقات نیز افزایش پیدا کرده است.

سردار طلایی نیک با با بیان اینکه مهمترین شاخصه شعار سال 1403، مشارکت مردم در اقتصاد و تولید است، افزود: تاریخ گواه است که فتوحات در هشت سال دفاع مقدس، درست از زمانی بوجود آمد که موانع حضور مستقیم مردم در جبهه‌های نبرد حق علیه باطل برداشته شد. بر این اساس، تا زمانی که اقتصاد کشور مردمی نبوده و مردم در عرصه تولید کشور دخیل نباشند، هیچ قدم موثری در بهبود اوضاع معیشتی را شاهد نخواهیم بود.

معاون توسعه مدیریت و برنامه‌ریزی راهبردی وزارت دفاع در ادامه گفت: شاهکار انقلاب اسلامی در تحقق «رهبری ولایی» بود که با ممزوج نمودن ظرفیتهای اسلامی و مردمی، افتخارات بزرگی را نصیب ملت کرد.

وی با اشاره به اینکه یکی از برکات انقلاب اسلامی، پیوند دادن حوزه دفاعی و مردم، از طریق ظرفیتی به نام «بسیج مستضعفین» بود، تصریح کرد: اگرچه بهره مندی از ادوات جنگی پیشرفته نظیر پهپاد و موشک مطلوب بوده و بازدارنده است اما این اراده و خواست ملت همیشه در صحنه ایران اسلامی بود که عملیات «وعده صادق» علیه رژیم کودک کش صهیونیستی را به سرانجام رساند و بسیاری از معادلات منطقه‌ای و بین المللی را تغییر داد.

سردار رضا طلایی نیک گفت: امروزه بازدارندگی کارآمد، نیازمند قدرت ترکیبی است؛ چون دشمن در دو عرصه جنگ نرم و سخت علیه کشورمان در حال برنامه ریزی است و ما نیز نیازمندیم تا هم‎سطح با این تهدیدات، توانایی‌های خود را ارتقا دهیم.

وی در پایان با بیان اینکه رویکرد پیشگیرانه دیوان محاسبات، موجبات همراهی و همکاری بیش از پیش دستگاه‌ها با این نهاد نظارتی را فراهم کرده است، بیان کرد: مواردی همچون «دیدبانی از بیت المال»، «تحقق انضباط مالی»، «اثربخشی در کاهش فاصله فقر و غنا» و همچنین «مبارزه با فساد و ویژه خواری»، از جمله مواردی است که بحمدالله دیوان محاسبات توانسته نقشی ویژه در تحقق آنها ایفا کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • فاکتور اشتباه و شیطنت آمیز اصلاح طلبان در خصوص شرایط امید در جامعه/ آغاز کنش‌های انتخاباتی رادیکال‌ها پس از عملیات تحریم!
  • ۵۵۵ میلیارد ریال در صنعت برق میامی سرمایه‌گذاری شد
  • اجرای ایمن سازی و اصلاح شیب شیروانی ۱۴۰ کیلومتر از حاشیه راه‌های مازندران
  • بنیه اقتصادی با تولید اصلاح می‌شود
  • سند مقدماتی پیوست رسانه‌ای و گفتمان‌سازی شعار سال تدوین شد
  • دستورالعمل فواصل بین کسب و کار‌های کشاورزی اصلاح می‌شود
  • طلایی‌نیک:«وعده صادق» بسیاری از معادلات را تغییر داد
  • جزئیات افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی / همسان‌سازی یا افزایش حقوق کدامیک مهم‌ترند؟
  • تشکیل کانون‌ نقد و کانون‌های شورش!
  • فاصله زیاد تهران تا مناسب سازی شهر برای معلولان