Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری برنا از استان زنجان؛  یکی از رویدادهای مهم زنجان در سال 96، نهایی شدن سند آمایش سرزمین بود، سندی که در آن مسیر توسعه استان بدون ایجاد آسیب های زیست محیطی و با لحاظ ظرفیت های موجود و پیش بینی شده، طراحی شده است.
همین موضوع هم موجب شد تا در نخستین نشست شورای اداری استان زنجان، استاندار با جدیت اعلام کند که مطالعات آمایش سرزمینی این استان تدوین و نهایی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اسدالله درویش امیری تاکید کرد: تمامی فعالیتهای توسعه ای استان باید مبتنی بر این سند و حول محور برنامه ششم توسعه تدوین و اجرایی شود.
وی این نکته را هم متذکر شد که بی توجه به این اسناد موجب هدر رفت سرمایه ها و تحمیل هزینه های سنگین به کشور می شود، از همین رو مدیران باید به نظام برنامه ریزی کشور تمکین کنند.
این موضوع هدر رفتن منابع و سرمایه ها مساله ای بود که پیش از این مدیرکل حفاظت محیط زیست استان زنجان در مورد آن صحبت کرده و گفته بود: لازمه جلوگیری از ایجاد مخاطرات زیست محیطی با هر نوع رشد و توسعه ای، برنامه ریزی برای توسعه پایدار است.
سید رضا موسوی در جلسه تصویب همین سند هم اعلام کرد که مسیر توسعه پایدار فقط با حفظ ارزش های زیست محیطی ایجاد می شود و به مقصد می رسد.
توسعه پایدار نکته ای بود که رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی به عنوان نهاد مسئول تدوین سند آمایش سرزمین استان زنجان هم به آن اشاره کرد و گفت: سند آمایش سرزمین مسیر حرکت هر استان در راه دستیابی به توسعه را مشخص می کند.
شهرام طهماسبی به سخنان خود این جمله را هم افزود که سند آمایش پایه و اساس تمام اقدامات توسعه ای استان و مبنای همه برنامه ریزی ها به شمار می آید.
وی ریشه تمام مشکلات کنونی مدیریت و زیست محیطی را بی توجهی نبود سند آمایش سرزمین هر منطقه اعلام کرد و یادآورشد: در صورتی که این روند اصلاح نشود، نسل های آینده هم تحت تاثیر این اشتباه ها قرار خواهند گرفت. در صورتی که این روند اصلاح نشود، نسل های آینده هم تحت تاثیر این اشتباه ها قرار خواهند گرفت.
طهماسبی اظهار کرد: اجرای سند آمایش سرزمین به تنهایی تضمین کننده حفاظت از منابع برای آینده نیست و لازمه اجرای درست آن پایبندی تمام مدیران و استقرار نظام مدیریت علمی است.
وی افزود: سند آمایش سرزمین فقط مسیر را تعیین می کند و اجرای درست آن منوط به تعیین جزئیات و حرکت منسجم تمام دستگاه هاست.
استاندار زنجان هم در ادامه علت دستیابی به توسعه پایدار در کشورهای پیشرفته را بهره گیری از همین سند آمایش سرزمین اعلام کرد و راه نجات منابع و حفاظت از آن برای آیندگان را بهره گیری از چنین سندی برشمرد.
وی گفت: بارها تاکید کرده ام که تمام برنامه های توسعه ای به ترتیب باید پیوست زیست محیطی، اجتماعی و اقتصادی داشته باشند تا بر اثر اجرای آنها خللی به آینده این منطقه وارد نشود.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان زنجان هم از آن دسته مدیرانی بود که اعلام کرد در نقشه راه سرمایه گذاری این استان که یکی از اسناد توسعه ای زنجان به شمار می آید، پیش بینی های زیست محیطی لازم مد نظر قرار گرفته و بر اساس معیارهای توسعه پایدار تدوین شده است.
ابوالفضل عباسچیان با بیان اینکه، نقشه راه سرمایه گذاری زنجان ارزش زیست محیطی مناطق را لحاظ کرده است، گفت: نقشه راه سرمایه گذاری فرصتی برای حفاظت از زمین های مناسب کشاورزی و مناطق واجد ارزش های زیست محیطی است.
با این روند به نظر می رسد، از سال جاری می توان شاهد حرکت جدی مسئولان استان زنجان در مسیر تعیین شده در سند آمایش سرزمین استان بود، مسیری که می تواند به حفظ منابع و محیط زیست برای آیندگان کمک کند.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: محیط زیست اسدالله درویش امیری آمایش سرزمینی استاندار زنجان آیندگان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۰۷۶۹۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زمین پاک یکی از ارکان مهم محیط زیست است

مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران گفت: زمین پاک یکی از ارکان مهم محیط زیست است و قطعا تمام اکوسیستم‌ ها در حوزه محیط زیست مدیون داشتن زمینی پاک و خاکی پویا و حاصلخیز است.

به گزارش ایسنا و بنابر اعلام روابط عمومی اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران، حلیا سادات حسینی در چهارمین روز از هفته زمین پاک و در مراسم پیاده روی خانوادگی و پاکسازی، در تفرجگاه نرجس خاتون در منطقه ۱۵ در جمع فعالین محیط زیست به اهمیت  و مشارکت مردم در قبال کاهش پلاستیک و نجات زمین و حفظ آن برای نسلهای آینده اشاره کرد.

حسینی به معضلات محیط زیستی که منجر به عدم داشتن زمینی پاک می‌شود اشاره کرد و افزود: عواملی مانند توسعه شهرها، افزایش جمعیت، توسعه نامتقارن وعدم رعایت عدالت محوری در توسعه شهرها، منجر به بروز معضلات متفاوت و گریبان گیر زمین می‌شود.

وی در ادامه گفت: آمارها حاکی از آن است که وقتی فرسایش خاک را داریم معضلات بسیار زیاد را با از دست دادن اکوسیستم خاک به دست می‌آوریم. لذا می‌بایست حفاظت از خاک را به معنای واقعی جدی بگیریم و به مواردی چون نقاط انفصال فاضلاب‌ها، استفاده از گیاهان بومی، مصرف آبهای زیرزمینی، کاشت گیاهان همسو و هم جهت با شرایط اقلیمی توجه ویژه‌ای داشته باشیم تا بتوانیم خاک حاصلخیز و پویا را حفظ کنیم.

مدیر کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران در ادامه صحبتهای خود به پاکسازی طبیعت اشاره کرد و گفت: در هفته زمین پاک و با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست، قصد داریم با انجام کارهای نمادین این هفته را مهم جلوه بدهیم  و حساسیت را در بدنه شهروندان ایجاد کنیم تا نسبت به محیط زیست پیرامون خود و حفظ زمین پاک، دغدغه‌مند شوند.

وی در پایان صحبتهایش به موضوع فرهنگ سازی و توانمندسازی شهروندان اشاره کرد و گفت: آمارها نشان می‌دهد که شش درصد از آلایندگی کره زمین مربوط به استفاده از صنایع شیمیایی و پلیمری است که منجر به تولید پلاستیک می‌شود. امیدواریم در آینده با فرهنگ سازی و دغدغه‌مند کردن شهروندان نسبت به کاهش مصرف پلاستیک و حفظ محیط زیست، شاهد هیچ نوع آلایندگی که حیات خاک را به خطر می‌اندازد، نباشیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تدوین اطلس جامع منابع آلاینده در منطقه ۲ تهران
  • هنرمندان برای حل مشکلات زیست‌محیطی پای کار آمدند
  • اطلس جامع منابع آلاینده در منطقه ۲ تهران تدوین شد
  • اهمیت فرهنگ‌سازی در کاهش آسیب‌های زیست‌محیطی
  • زمین پاک یکی از ارکان مهم محیط زیست است
  • لزوم نهادینه کردن علم محیط زیست در کنار سایر علوم برای دانش‌آموزان
  • ممنوعیت چیدن ریواس در منطقه حفاظت شده پلنگ دره قم
  • مراجع قضایی شهرستان ری رویکرد زیست محیطی دارند+فیلم
  • آشنایی دانش آموزان مهابادی با آموزه های زیست محیطی
  • برگزاری کلاسهای آموزش محیط زیست در ارومیه