Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@17:08:54 GMT

ادوات انفجاری جان 75 نفر را در خوزستان گرفت

تاریخ انتشار: ۲۶ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۰۸۴۱۱۸

ادوات انفجاری جان 75 نفر را در خوزستان گرفت

اهواز - ایرنا - مدیرکل امنیتی، انتظامی و امور مرزی استانداری خوزستان گفت: مین و ادوات انفجاری عمل نکرده مربوط به دوران جنگ تحمیلی، در 11 سال گذشته (سال 85 تا 96) در خوزستان، موجب جان باختن 75 نفر و مجروحیت 399 نفر دیگر شده است.

به گزارش ایرنا رضا نجاتی روز یکشنبه در نشست هماهنگی پاکسازی زمین های آلوده به مین در استانداری خوزستان اظهار کرد: از این تعداد 19 نفر از نیروهای خنثی کننده شهید ، و 199 از این نیروها در جریان پاکسازی زمین های آلوده به مین و ادوات انفجاری مربوط به جنگ تحمیلی در خوزستان مجروح شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: 54 نفر از جان باختگان و 200 نفر مجروحان حوادث انفجار مین و ادوات انفجاری در این مدت مربوط به اهالی مرزی ساکن در مناطق آلوده به این ادوات بودند که بیشتر کشاورز، دام دار یا مردم عادی بودند.
نجاتی ادامه داد: افرادی چون کشاورزان یا ساکنان منطقه که فعالیتشان وابسته به این زمین ها است با تشکیل پرونده شهید محسوب می شوند.
وی گفت: پرونده افرادی که در این زمینه فوت کرده یا دچار آسیب می شوند به کمیسیون های مربوطه ارجاع داده می شود و آنها تصمیم لازم را درباره این افراد اتخاذ می کنند.
مدیرکل امنیتی، انتظامی و امور مرزی استانداری خوزستان ادامه داد: در مجموعه دولت تلاش بسیار خوبی برای پاکسازی زمین های آلوده به مین و ادوات انفجاری در خوزستان در دست انجام است تا این زمین ها که قابلیت کشاورزی و دامپروری دارند به کاربری اصلی خود بازگردد و شاهد حوادث ناگواری که منجر به از بین رفتن هموطنان یا صدمه به آنها می شود نباشیم.
وی پاکسازی مناطق مرزی آلوده به مین را کمک به امنیت و آرامش بیشتر مردم دانست.
نجاتی افزود: از سال 85 تا 96 به طور کلی 226 هزار و 357 هکتار زمین آلوده به مین و ادوات انفجاری در خوزستان پاکسازی شده که از این تعداد 12 هزار و 413 هکتار آلوده به مین، و 213 هزار و 944 هکتار هم زمین‌ آلوده به گلوله و ادوات جنگی بودند که پاکسازی شدند.
مدیرکل امنیتی، انتظامی و امور مرزی استانداری خوزستان بیان کرد: 36 هزار و 484 هکتار زمین آلوده به مین دیگر در خوزستان شناسایی شده که این عدد می تواند بیشتر هم شود.
وی ادامه داد: از فرمانداری ها درخواست داریم که در صورت وجود زمین آلوده به مین، آنها را شناسایی و اطلاعات آن را در اختیار ما قرار دهند تا پس از جمع بندی، به وزارت کشور ارایه،و برنامه پاکسازی با جدیت بیشتر در امسال ادامه یابد.
متجاوزان رژیم بعث عراق در جریان جنگ تحمیلی بخش های وسیعی از نوار مرزی خوزستان را برای جلوگیری از پیشروی رزمندگان اسلام مین کاری کردند که با گذشت چندین سال از پایان جنگ تحمیلی، همچنان شاهد جان باختن و مجروحیت افرادی در این مناطق هستیم. برخی از این مناطق نیز در اثر بمباران و گلوله باران، آلوده به ادوات انفجاری است.
7164/ 6037

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي خوزستان مين رضا نجاتي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۰۸۴۱۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دومین پویش مردمی پاکسازی جنگل های هیرکانی در گرگان برگزار شد

به گزارش جام جم آنلاین از گرگان ، احمد سالاری با اعلام این خبر اظهار داشت: در راستای گرامیداشت هفته «زمین پاک»، شهرداری گرگان با همراهی و حضور حدود ۲۰۰ فعال محیط زیست پارک جنگلی النگدره را از وجود زباله پاکسازی کرد.

وی ادامه داد: این پاکسازی در ادامه پویش مسئولانه مردمی در پاکسازی جنگل های هیرکانی در النگدره در روز جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ برگزار شد.

سالاری خاطرنشان کرد: هدف اصلی این اقدام فرهنگ سازی و ارتقای آگاهی و آموزش مسائل زیست محیطی با همراه نمودن شهروندان در خصوص عدم رها سازی زباله در طبیعت برنامه ریزی شده است.

وی تصریح کرد: با توجه به اینکه شعار امسال مبنی بر «مشارکت مردم ایران در برابر پلاستیک و نجات زمین» نام گذاری شده است و همانطور که می دانیم نزدیک به ۵۰۰ سال زمان می برد تا پلاستیک در طبیعت تجزیه شود تلاش کنیم با فرهنگ سازی و مشارکت شهروندان پلاستیک زباله در طبیعت رها نشود.

سالاری خاطر نشان کرد: امیدواریم روز زمین پاک فرصتی برای یادآوری همه ما جهت احترام به زمین به عنوان مادر هستی و گسترش فرهنگ مسئولیت پذیری شهروندان برای پاکیزه نگه داشتن طبیعت و محیط زیست  در اذهان عمومی به اولویت همیشگی تبدیل شود.

لازم به ذکر است، اختتامیه این پویش با حضور سید محمدرضا سیدالنگی شهردار گرگان و معاونین، صفرعلی پایین محلی و حمیدرضا آقاملایی اعضای شورای اسلامی شهر گرگان و نیروها و ادوات شهرداری و همکاری معاونت محیط زیست و خدمات شهری و دفتر مشارکتهای مردمی شهرداری و همچنین همراهی مسئولین منابع طبیعی، اداره ورزش و جوانان و جمع کثیری از طبیعت دوستان در پارک جنگلی النگدره برگزار شد.

دیگر خبرها

  • توزیع کنسرو انفجاری بین مردم گرسنه غزه! +عکس
  • منطقه «چهلمیر» در پارک ملی تندوره درگز پاکسازی شد
  • ساحل بندر دیلم پاکسازی شد
  • الزام شورای عالی معماری جهت تعیین حدود مرزی شهر پردیس
  • پاکسازی مسیر کوهنوردی درکه با حضور دوستداران محیط زیست
  • طرح ضربتی مقابله با قاچاق سوخت و کشف ۸۰ هزار لیتر گازوئیل قاچاق در بندرعباس 
  • (ویدئو) جدال با میراث شوم جنگ؛ زنی که رهبر مین‌زدایی در لبنان است
  • پاکسازی ۳ کیلومتر از حریم رودخانه در ساوجبلاغ
  • پاکسازی منطقه حفاظت شده تنگ صیاد در چهارمحال و بختیاری
  • دومین پویش مردمی پاکسازی جنگل های هیرکانی در گرگان برگزار شد