Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیر جامعه اسلامی دانشجویان گفت: یک پیشنهاد به عنوان برادر کوچکتر به وزیر علوم دادیم که مراقب باشید که حلقه تصمیم‌ساز در عزل و نصب‌ها برای شما تشکیل داده نشود.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در روز‌های پایانی سال ۹۶ بود که جمعی از نمایندگان انجمن‌ها و اتحادیه‌های علمی دانشجویی، کانون‌های فرهنگی و هنری و برخی از نمایندگان نشریات دانشجویی با منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری دیدار و درباره مسائلی مهم دانشگاهی از جمله "تشکیل اداره انجمن‌های علمی در دانشگاهها"، "افزایش سقف امتیازات فرهنگی در آیین نامه جشنواره دانشجوی نمونه"، "تدوین آیین نامه برای انتخاب نخبگان فرهنگی"، "ادغام کانون‌ها و انجمن‌های علمی"، "لزوم بازنگری در برخی از آیین نامه‌های مربوط به کانون‌ها و انجمن‌های علمی" و "احیای حمایت‌های مالی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از انجمن‌های علمی" به گفتگو پرداختند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اما در کنار مسائل مطرح شده در این نشست، اظهارات مهم دبیر اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان پیرامون دخالت افرادی در عزل و نصب‌های اخیر وزیر علوم بود. موضوعی که حسین اخگرپور در این رابطه گفت: "در این جلسه بحث و گفتگو‌های مختلف در ابعاد و مسائل خاصی پیش آمد، ولی یک موضوع خاص و مهم که در این جلسه از سوی اتحایه جامعه اسلامی ر. خصوص نقش عبدالرضا باقری قائم مقام وزیر علوم در وزارتخانه مطرح شد".

اخگرپور با اشاره به صحبت‌های خود در آن جلسه ادامه داد: "تحلیل ما این است که در دوره قبل، وزارت علوم بابت دانشگاه‌های بزرگ بسیار هزینه دادند و از سوی دیگر دانشگاه‌های کوچک که در شهرستان‌ها بودند برای اینکه هزینه سازی صورت نگیرد بسیار محتاطانه رفتار کردند. اما امسال مشاهده می‌کنیم که وزیر علوم حکم روسای دانشگاه‌های بزرگ را تمدید می‌کند و ما در این مسئله برای روسای دانشگاه‌های کوچک احساس خطر می‌کنیم؛ که آن گزینه‌هایی که گا‌ها در برخی از دانشگاه‌ها حکم سرپرستی خورده‌اند و گزینه‌هایی که برای برخی از دانشگاه‌ها مطرح شده‌اند، با کمی تامل و بررسی به این نتیجه میرسیم که هر کدام از این گزینه‌ها می‌آیند و در داخل وزارتخانه به بعضی از افراد وصل می‌شوند این ذهنیت را در ما ایجاد می‌کند که برخی افراد دارند با سیاسی کاری هایشان در کار اقای وزیر دخالت می‌کنند! "

او افزود: "به همین ترتیب روند امور در وزارت خانه را مهندسی می‌کنند و این چه در داخل خود وزارت خانه و چه در سطوح انتخاباتی که در این وزارت خانه شکل می‌گیرد و حتی چه در سطح دانشگاه‌ها رخ می‌دهد".

اخگرپور در ادامه به دیگر صحبت‌های خود در آن جلسه اشاره کرد و گفت: "در دوره گذشته وزارت علوم یک حلقه‌ای تشکیل شد که تصمیم ساز و مدیریتی بودند که افرادی همچون فرجی دانا، توفیقی، نیلی احمد ابادی، ضیا هاشمی، معتمدی و امید که آن را شکل داده بودند که طی برداشت‌های ما وزیر وقت به عنوان یک فرد اجرا کننده تصمیمات این افراد عمل می‌کردند".

دبیر اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان در ادامه ضمن اشاره به بازگوکردن این موارد و تشریح کامل فضای تصمیم گیری در دوره قبل به وزیر علوم گفت: "ما به آقای غلامی گفتیم که متاسفانه برای دکتر فرهادی این اتفاق افتاد و ما می‌دانیم که شما شخص قانون مداری هستید و یک پیشنهاد به عنوان برادر کوچکتر به وزیر علوم دادیم که مراقب باشید که این چنین تیم‌هایی برای شما تشکیل داده نشود و حلقه مدیریتی برای مدیریت ارگان و نهاد تحت مدیریت شما تشکیل ندهند و شما را به انزوا نکشانند و احساسی هم که داریم اشخاصی که قائم مقام شما هستند، ولی ظاهرا در برخی از انتصابات دخالت می‌کنند و از حسن نیت و اعتماد شما سو استفاده می‌کنند. ما منتقد نقش حلقه تصمیم‌ساز در عزل و نصب‌های وزیر علوم هستیم".

اخگرپور در خصوص عکس العمل وزیر نسبت به این صحبت‌ها افزود: "وزیر علوم امیدوار بودند که انشالله این اتفاقات در این دوره نمی‌افتد و بنا بر عکس العمل‌های ایشان این برداشت می‌شد که ایشان بعضا از این داستان‌ها با خبر هستند و بعضا بی خبر"

دبیر اتحادیه جامعه سالامی دانشجویان در پایان گفت: "سال‌های ۹۷ و ۹۸ سال‌های بسیار حساسی برای دانشگاه‌های کشور خواهد بود، در سال ۹۶ آن فتنه‌هایی که شکل داده شد و گا‌ها برخی از مسئولین دانشگاه هم کم کاری کردند چرا که میتوانستند به نحو بهتری مدیریت کنند در واقع طوری مدیریت نکنند که با روی کار آمدن مدیران سیاسی و کار نابلد، ما سال‌های آینده فتنه‌هایی را با غالب‌های مختلف در دانشگاه‌ها شاهد باشیم فتنه‌هایی که گاهی رنگ صنفی، سیاسی و ... به خود میگیرد و این فتنه شکل نمی‌گیرد مگر این که مدیران حرفه ایی و خبره بر سر کار باشند و این نیازمند یک مدیریت قوی از جانب دکتر غلامی و همین طور انتخاب مدیران خوب و کاربلد و کارآمد از سوی وزیر برای قسمت‌های مختلف و در واقع اجازه دخالت‌هایی را که رنگ و بوی سیاسی میدهد را به افراد و معاونین و سایر افراد در وزارت علوم را ندهند.   منبع: خبرنامه دانشجویان ایران

منبع: خبرگزاری دانشجو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۰۸۹۶۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تدوین آئین‌نامه تاسیس و اداره موزه‌های دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی و پژوهشی کشور

ایسنا/اردبیل مدیرکل دفتر سیاستگذاری و برنامه‌ریزی پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اعلام کرد: آئین نامه تاسیس و اداره موزه‌های دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی و پژوهشی کشور در حال تدوین است.

صمد نژادابراهیمی ۸ اردیبهشت در نشست موزه‌های دانشگاهی در دانشگاه محقق اردبیلی به هم‌اندیشی بین وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و موزه‌های دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی با وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی و کمیته ملی موزه‌ها تاکید کرد و گفت: هماهنگی کامل این سه رکن جهت ارتقای جایگاه، کیفیت و انسجام حرفه‌ای، فنی و تخصصی بسیار مهم است.

وی با اشاره به بررسی پیش‌نویس آئین‌نامه موزه‌های دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی، افزود: انتظار می‌رود نظرات تکمیلی به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اعلام تا آئین نامه تاسیس و اداره موزه‌های دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی و پژوهشی کشور بر اساس اسناد بالادستی و طبق مقررات موزه‌ای کشور و با هماهنگی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نهایی شود.

اسماعیل چمنی رئیس دانشگاه محقق اردبیلی با اشاره به تاسیس موزه تاریخ علوم این دانشگاه در سال‌های اخیر، گفت: این موزه با ابتکار و خلاقیت خود توانسته است در دوره‌های مختلف در ردیف موزه‌های برتر کشور قرار گرفته و جایزه ترویج علم جمهوری اسلامی ایران را نیز از آن خود کند.

وی با بیان اینکه برگزاری اولین کنفرانس بین‌المللی موزه‌ها برای اولین بار در کشور در دانشگاه محقق اردبیلی از اقدامات خوب این موزه است، ادامه داد: نگاه علمی به موزه و موزه‌داری و توجه به این امور و نشان‌دادن سیر تحول علوم به دانش‌آموزان و دانشجویان در موزه‌های علمی و دانشگاهی بسیار مهم است.

میرسید احمد محیط طباطبایی رئیس کمیته ملی موزه‌های ایران(ایکوم ایران) گفت: با توجه به شعار روز جهانی موزه‌ها در سال ۲۰۲۴ مبنی بر آموزش و پژوهش در موزه‌ها و نقش ویژه‌ای که دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی و موزه‌های آنها در تحقق این امر دارند، باید برنامه‌ها و اهداف ویژه‌ای در همه موزه‌های دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی پیش بینی و اجرا شود و نقش آموزشی و پژوهشی آنها پررنگ نشان داده شود.

وی افزود: لازم است شرایط و وضع موجود موزه‌های دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی بررسی شده و برای رفع و کاهش مسائل و چالش‌های موجود با هماهنگی کامل وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی تلاش شود.

محمد انوار رئیس موزه تاریخ علوم دانشگاه محقق اردبیلی نیز با اشاره به بیانیه پایانی اولین کنفرانس بین‌المللی موزه‌ها در این دانشگاه، گفت: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بطور مشترک خواستار توجه ویژه در امر آموزش، ترویج و پژوهش در موزه‌ها و حفظ  میراث فرهنگی، علمی و طبیعی به عنوان بقای هویت ایرانی اسلامی و حرکت در مسیر تمدن‌سازی و مرجعیت علمی با تمام قوا، ارکان و شئونات کشور و جامعه می‌باشند.

وی با اشاره به اهتمام معاونت پژوهشی و بالاخص دفتر سیاستگذاری و برنامه‌ریزی امور پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در خصوص ساماندهی موزه‌های دانشگاهی و موسسات آموزشی و پژوهشی کشور و تدوین پیش‌نویس آئین‌نامه مربوطه، افزود: تدوین این آئین‌نامه امری لازم و ضروری جهت حفظ هویت علمی و پژوهشی کشور و ترویج آن می‌باشد.

رئیس موزه تاریخ علوم دانشگاه محقق اردبیلی ادامه داد: انتظار می‌رود به جهت معرفی کلیه موزه‌ها اعم از دانشگاهی و غیردانشگاهی در سطح کشور، تمامی موزه‌های کشور در آئین موزه برتر کمیته ملی موزه‌های ایران(ایکوم ایران) شرکت نموده و تجربیات ارزنده خود را در اختیار دیگران قرار دهند.

وی با بیان اینکه دبیرخانه دائمی کنفرانس بین‌المللی موزه‌ها در موزه تاریخ علوم دانشگاه محقق اردبیلی دایر و این کنفرانس با حمایت وزارت علوم، تحقیقاتی و فناوری، وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، کمیته ملی موزه‌های ایران(ایکوم ایران) و کمیسیون ملی یونسکو تداوم یافته و بطور سالانه و یا دوسالانه برگزار خواهد شد، ادامه داد: انتظار می‌رود با توجه به شعار جهانی موزه‌ها در سالجاری مبنی بر آموزش و پژوهش در موزه، کلیه موزه‌های کشور بخصوص موزه‌های دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی و علوم و فناوری با اجرای برنامه‌های متنوع برای تحقق این شعار اهتمام ورزند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کلاس تمام دانشگاه امروز به مدت ۲ ساعت تعطیل شد
  • جزییات تعطیلی کلاس‌ های دانشجویان امروز یکشنبه ساعت ۱۲ تا ۱۴
  • مجلس باید در قانون شوراها نسبت به احراز صلاحیت‌ها تجدید نظر کند
  • حوزه نظارت بر کیفیت آموزش دانشگاهی در قزوین احیا شد
  • تدوین آئین‌نامه تاسیس و اداره موزه‌های دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی و پژوهشی کشور
  • برنامه‌های وزارت علوم برای ماندن نخبگان/ با تخلفات کنکوری سریع برخورد شد
  • تدوین برنامه های مطلوب وزارت علوم برای ماندن نخبگان در کشور
  • آقای زلفی‌گل! شما از ابتدا هم اشتباهی بودید!
  • بیانیه بسیج دانشجویی دانشگاه علامه طباطبائی پیرامون حضور وزیر علوم در این دانشگاه: آقای زلفی‌گل! شما از ابتدا هم اشتباهی بودید! شما اخراج اساتید ضد انقلاب و اسلام و دین از دانشگاه‌ را، تبدیل به ابزاری برای تسویه‌حساب‌های شخصی کردید
  • افزایش ۳۰ درصدی خوابگاه متاهلین دانشگاه‌های علوم پزشکی