Web Analytics Made Easy - Statcounter

سعید مرتضوی به دو سال حبس محکوم شده اما هنوز دستگیر نشده است. اظهارات اخیر محسنی اژه‌ای مبنی بر اینکه او در دسترس نیست این شائبه را ایجاد کرده که احتمالا پرونده او نیز به سرنوشت پرونده خاوری دچار شده و کار به زندان و تحمل حبس نمی‌رسد.   به گزارش صدای ایران شاکیان پرونده و وکلای آنها اما به این سادگی‌ها قصد کوتاه آمدن ندارند و عزم خود را جزم کرده‌اند تا این راه را تا پایان ادامه دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

میرمجید طاهری، وکیل خانواده روح‌الامینی در گفت‌وگو با «اعتماد» تاکید می‌کند که از اجرای عدالت ناامید نیستند و به پیگیری‌های خود ادامه می‌دهند.

برای سعید مرتضوی در پرونده کهریزک وثیقه یا قرار کفالت صادر شده است؟

تا جایی که اطلاع دارم در بخشی از پرونده که به دادسرای اجرای احکام آمده وثیقه ملکی ندارد. در مورد اینکه در بخش‌های دیگر کفیل گذاشته باشد مطمئن نیستم چون پرونده به دادگاه ارجاع شد.

آخرین وضعیت پرونده چیست؟

این پرونده در مرحله دادسرا بود و چندین بار رفت و آمد داشت. آخرین وضعیت ارجاع پرونده به شعبه ٢ اجرای احکام دادسرای کارکنان دولت بود. هفته قبل که با قاضی صحبت کردم گفت پرونده دست سرپرست شعبه است. قاضی نیز فقط بدل پرونده را داشت و قول داد که از سرپرست پیگیری کند.

منظورتان پیگیری موضوع دستگیری است؟

بله، ما خیلی در این مورد پیگیر بودیم و اعتراض کردیم که چرا زمان برده و تسریع نمی‌شود. در سامانه ثنا (ثبت‌نام الکترونیک قضایی) ثبت شده که ضابطین قضایی پیگیر ماجرا هستند. البته من تا آخر هفته پیگیری‌های بیشتری خواهم داشت اما فعلا بیشترین اطلاع را از وضعیت پرونده دادستان دارد و می‌تواند بیان کند.

باتوجه به اینکه گفته شده مرتضوی در دسترس نیست و روند جلب او با مشکل مواجه شده است؛ رویه پیگیری موضوع چیست و شما چه اقداماتی انجام خواهید داد؟

روند کار در پرونده‌ها و دادسراهای معمولی که بحث کلاهبرداری یا جرم و جنایت دیگری مطرح است، به این صورت است که حکم جلب را در اختیار شاکی قرار می‌دهند و با راهنمایی و هدایت شاکی به محل مراجعه و متهم را دستگیر کرده و تحت‌الحفظ به محل اجرای احکام یا مرجعی که دستور داده شده؛ می‌برند. در پرونده سعید مرتضوی یا پرونده‌هایی که در مورد مقامات در دادسرای کارکنان دولت مطرح می‌شود، رویه دیگری وجود دارد.

چه رویه‌ای؟

رویه‌ای برخلاف رویه معمول. من که به دفتر سرپرست مراجعه کرده و در این باره جویا شدم، گفتند خودمان مراحل کار را انجام می‌دهیم. ما اعلام آمادگی کردیم که اگر کمکی لازم است در جلب مرتضوی انجام دهیم اما گفتند که خودمان انجام می‌دهیم.

توضیح ندادند که خودشان دقیقا چه اقدامی انجام خواهند داد؟

گفتند که از کانال‌های خودمان پیگیری می‌کنیم. پرونده حتی در اختیار قاضی اجرای احکام نیست و عملا شعبه ٢ نیز پرونده را در حد سیستمی و مثل ما پیگیری می‌کند.

پس شما غیر از این مراجعه‌ها و سوال در مورد نتیجه پیگیری‌های آنان، راهی ندارید و اقدامی نمی‌توانید انجام دهید؟

من فکر می‌کنم که اگر قرار باشد اقدامی انجام شود حتما خودشان می‌توانند انجام دهند. به هر حال ضابطین زبده دارند. وقتی که پرونده‌ای خاص می‌شود خیلی سریع می‌توانند متهم را دستگیر کنند و فکر نمی‌کنم که مساله پیچیده‌ای باشد مگر اینکه خود فرد بخواهد مساله سخت شود. البته ما از آقای مرتضوی انتظاری غیر از این نداشتیم.

پس منتظر بودید که کار به اینجا برسد؟

ما انتظار نداشتیم که قدم رنجه کرده و به دادسرا بیایند و بگویند که آمده‌ام تا اعمال قانون شوم.

چرا این انتظار را نداشتید؟ در جریان پرونده اظهاراتی در این باره کرده بود؟

مجادلاتی که در مراحل دادرسی صورت گرفت باعث شد که ما او را بیش از شما به عنوان خبرنگار و مردم بشناسیم. بر اساس همین شناخت مشخص بود که مرتضوی به رای صادره تمکین نخواهد کرد.

این شناخت و علم به عدم تمکین مرتضوی در مراحل دادرسی، شما را ناامید نکرد و پرونده را تا امروز پیگیری کردید. از این مرحله به بعد و با توجه به اعلام اینکه مرتضوی در دسترس نیست چقدر امیدوار هستید که این پرونده به نتیجه برسد؟

این تا پایان پیگیری می‌شود زیرا اکنون غیر از اینکه خانواده روح‌الامینی پیگیر هستند و ما نیز به عنوان وکیل وظیفه خود را انجام می‌دهیم، افکار عمومی خواستار تعیین تکلیف مساله هستند. خیلی‌ها می‌گویند که ممکن نیست این کار به پایان برسد اما خودتان مشاهده می‌کنید که ما یک روند طولانی هشت ساله را سپری کرده و حتی در دادسرای نظامی نیز حکم‌های سنگینی برای متهمان گرفتیم. در این بخش نیز هر سه قاضی محکوم شدند از انفصال گرفته تا حبس. با توجه به همین نتیجه به دست آمده به اجرای عدالت امیدواریم و ناامیدنشده‌ایم.


منبع: صدای ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۰۹۹۱۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرونده تخلف برای ۵ واحد صنفی در ایرانشهر تشکیل شد

  احسان مرادی بیان کرد: با برنامه‌ریزی اداره صمت ایرانشهر گشت‌ مشترک نظارتی با حضور نماینده دادستان، رئیس شعبه دوم تعزیرات حکومتی و کارشناسان بازرسی اداره صمت از واحد‌های صنفی و میدان میوه و تره بار‌ در سطح شهرستان ایرانشهر انجام پذیرفت.

وی افزود: در بازدیدهای انجام شده برای پنج واحد صنفی پرونده های تخلف تشکیل شد.

رییس اداره صمت ایرانشهرخاطرنشان کرد: پرونده‌های تشکیل شده جهت رسیدگی و سیر مراحل قانونی به تعزیرات حکومتی ارسال شد.

مرادی عنوان کرد: در صورت مشاهده هر گونه تخلف صنفی و اقتصادی مراتب را جهت رسیدگی از طریق تماس با مرکز جامع مدیریت یکپارچه پاسخگویی اداره کل صمت استان به شماره ۱۲۴ گزارش کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • ۴۰مبتلا به تب مالت در دیشموک/سه روستا دچار اپیدمی هستند
  • ماموریت ویژه دادگستری البرز برای شناسایی مدیران شهری متخلف
  • جرایم مدیران شهری در البرز تحت رصد معاونت پیگیری پرونده‌های خاص
  • صدور دستور قضایی برای تعقیب کیفری متخلفان حوزه شهری البرز‌
  • پرونده تخلف برای ۵ واحد صنفی در ایرانشهر تشکیل شد
  • فرمانداری ویژه شهرستان‌های یزد و میبد در حال پیگیری است
  • پیگیری وضعیت اقلام و تجهیزات منوریل در گمرکات کشور
  • شرایط صدور دستور موقت
  • وقتی «علی خاوری» ابراهیم هادی زمانه شد
  • بیشترین خسارت سیل بهاری به راه‌های شهرستان خوسف