Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-04-29@23:52:03 GMT

بدون پر کردن پوسیدگی دندانتان را ترمیم کنید!

تاریخ انتشار: ۲۷ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۱۰۳۷۶۶

بدون پر کردن پوسیدگی دندانتان را ترمیم کنید!

خبرگزاری میزان- محققان محصول جدیدی ابداع کرده اند که مینای دندان را به رشد دوباره ترغیب می کند؛ این محصول در نهایت می تواند نحوه ترمیم پوسیدگی های دندانی را تغییر دهد.

به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان، محصول دستاورد محققان دانشگاه واشنگتن در آمریکا بر پایه پپتیدها ساخته می شود؛ پپتیدها زنجیره های کوتاه از آمینواسیدها هستند که با پیوندهای پپتیدی مرتبط می شوند اما آنقدر طولانی نیستند که پروتیین کامل محسوب شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مینای دندان توسط یک نوع سلول به نام 'آملوبلاست' تولید می شود. این سلول پروتیین هایی تولید می کند که مینای دندان را زمانی که دندان هنوز در لثه است، تشکیل می دهند.


اما متاسفانه پس از آن که رویه شکل گیری مینای دندان تمام و دندان ظاهر می شود، آملوبلاست ها (ameloblast) یا سلول های تولید کننده مینای دندان می میرند و این در حالی است که انسان در سراسر عمر خود با خطر از دست دادن مینای دندان روبرو است.

 


محققان دانشگاه واشنگتن به یکی از پروتیین های تولید شده توسط آملوبلاست ها روی آوردند. این پروتیین ها که آملوژنین ها amelogenins نامیده می شوند، نقش اساسی در تنظیم شکل گیری مینای دندان دارند


محققان پپتیدها را بر اساس این پروتیین طراحی و یک روش درمانی را با این پپتید به عنوان یک ماده فعال ابداع کردند.


محققان این محصول را در محیط آزمایشگاه روی آسیب هایی که به صورت مصنوعی در دندان ایجاد شده بود، آزمایش کردند و متوجه شدند که این محصول موجب ترمیم موثر مینای دندان شد و پوسیدگی را درمان کرد.


آنها در یک آزمایش دیگر پوسیدگی های مشابه را با فلوراید نیز درمان کردند اما متوجه شدند که تنها این درمان پپتیدی به بازکانی گیری یک لایه نسبتا ضخیم منجر شد که ساختاری شبیه مینای سالم دارد.


محققان معتقدند که این دستاورد می تواند به عنوان یک برنامه پیشگیرانه مراقبت دندانی، به شکل خمیر دندان یا ژل فروخته شود و به کاهش مراجعه به دندان پزشک برای ترمیم پوسیدگی های کم عمق تر دندانی کمک کند.

 

منبع: ایرنا 

 

انتهای پیام/

 

 

منبع: خبرگزاری میزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۱۰۳۷۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز نهضت تولید محصول سبز با برق سبز در مه‌ولات

ایسنا/خراسان رضوی مدیر برق مه‌ولات از آغاز طرح نهضت «تولید محصول سبز با برق سبز» در این شهرستان خبر داد.

مهدی مشفق امروز، ۸ اردیبهشت در کمیته راهبری نهضت تولید محصول سبز با برق سبز این شهرستان اظهار کرد: تولید محصول سبز با برق سبز با هدف ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی و همچنین پیرو ابلاغیه مقام عالی وزارت نیرو در خصوص توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر و پاک به منظور تأمین برق چاه‌های کشاورزی در مه‌ولات آغاز شده است.

وی افزود: لزوم مدیریت بار در روزهای اوج بار تابستان سال ۱۴۰۳ و همچنین ضرورت حمایت از تولید پایدار محصولات کشاورزی از دیگر اهداف ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی برای تأمین برق چاه‌های کشاورزی در شهرستان است.

مدیر برق شهرستان مه‌ولات بیان کرد: مه‌ولات یکی از شهرستان‌های پیشتاز در حوزه نصب و بهره‌برداری از نیروگاه‌های خورشیدی خانگی بوده و تاکنون ۵۲ نیروگاه خورشیدی انشعابی به ظرفیت ۵۰۰ کیلووات در شهرستان برای مددجویان کمیته امداد و بهزیستی با مشارکت بسیج سازندگی نصب شده است.

وی گفت: پس از ابلاغ مصوبه مقام عالی وزارت نیرو و با توجه به اهمیت و فوریت موضوع نصب نیروگاه‌های خورشیدی برای چاه‌های کشاورزی، بلافاصله جلسه‌ای فوری در محل فرمانداری با حضور فرماندار محترم شهرستان و جهاد کشاورزی تشکیل و مصوبه و روش اجرایی ابلاغی تشریح شد.

 مشفق افزود: لازم است متقاضیان و کشاورزان، به همکاران مدیریت برق شهرستان از صبح روز شنبه مورخه ۸ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ مراجعه تا راهنمایی لازم برخوردار و مقدمات انجام فرآیند آغاز شود.

وی اظهار کرد: به این منظور مقرر شده با هدف انسجام‌بخشی و هم‌افزایی فعالیت‌های این نهضت، کمیته راهبری این نهضت با حضور فرماندار، معاون هماهنگی امور عمرانی و هماهنگی امور اقتصادی فرمانداری در شهرستان و با حضور مدیر و کارشناسان اداره جهاد کشاورزی، مدیر و کارشناسان مدیریت برق شهرستان تشکیل و به صورت هفتگی نشست‌های خود را برگزار کرده تا مسیر راهبری طرح تا قبل از آغاز روزهای پیک تابستان ۱۴۰۳ هموار و این طرح اجرایی شود.

مدیر برق شهرستان مه‌ولات در اولویت قرار گرفتن بازدید از ساختگاه‌های درخواستی کشاورزان متقاضی و تهیه فهرست مربوطه و تکمیل فرم بازدید اولیه، برآورد ظرفیت احداث نیروگاه خورشیدی هر کشاورز و راهنمایی لازم به این قشر و نیز انجام تبلیغات محیطی درباره این نهضت و در تمامی ساختمان‌های اداری به‌ویژه مدیریت برق و جهاد کشاورزی شهرستان را ضروری دانست.

وی اظهار امیدواری کرد: با اجرای نهضت نصب نیروگاه‌های خورشیدی برای چاه‌های کشاورزی گامی مؤثر در راستای کاهش ناترازی‌های تابستان و تولید پایدار محصولات کشاورزان برداشته تا رضایت این قشر ایثارگر نیز تأمین شود.

وی خاطرنشان کرد: ۹۱۱ مشترک از کل مشترکین شهرستان مه‌ولات را بخش کشاورزی تشکیل می‌دهد که بیشترین مصرف برق این شهرستان را در سال گذشته معادل ۷۱ درصد از کل مصرف برق مشترکین شهرستان را داشتند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • انحطاط اخلاقی یا استثمار به بهانه تولید علم
  • ۷۰ درصد پنبه کشور در گلستان تولید می شود
  • بومی‌سازی کاتالیست‌هایی کاربردی در تولید بنزین توسط محققان یک شرکت دانش‌بنیان
  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا دندان‌درد غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا درد دندان غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • آغاز نهضت تولید محصول سبز با برق سبز در مه‌ولات
  • مشاغل بدون آسیب شناختی کدامند؟
  • ماده‌ای که ۴۰ درصد از پوسیدگی دندان پیشگیری می‌کند
  • ماده‌ای که ۴۰ درصد از پوسیدگی‌ دندان پیشگیری می‌کند
  • اطلاعات پروژه جدید بهمن دیزل