Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-05-05@02:04:47 GMT

فرمانده گردان دیروز، فعال اقتصادی امروز

تاریخ انتشار: ۲۸ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۱۰۴۶۵۰

فرمانده گردان دیروز، فعال اقتصادی امروز

وی درباره نحوه ورودش به عرصه تولید و اقتصاد مقاومتی می‌گوید: «خوب که نگاه می‌کنم، می‌بینم ما رزمنده‌ها چیزی را که امروز به اقتصاد مقاومتی معروف شده در همان دوره جنگ اجرا می‌کردیم. یعنی از همان موقع هر وقت زمین مناسب و آب کافی پیدا می‌کردیم، کنار جبهه صیفی جات می‌کاشتیم و محصول را بین رزمنده‌ها توزیع می‌کردیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مثلا زمانی که فرمانده گردان تخریب لشکر 40 بودم، همراه بچه‌های گردان زمین را شخم زدیم و هندوانه و گوجه فرنگی کاشتیم.»

اویس زکی خانی می‌افزاید: «کار دیگری که انجام می‌دادیم جمع‌آوری سیم مفتول، پوکه توپ و چاشنی بود. اینها را جمع می‌کردیم و در حصیرآباد اهواز می‌فروختیم. در زمان جنگ چون پولی برای هزینه‌های جاریمان نداشتیم، با استفاده از درآمد حاصل از فروش چیزهایی که گفتم رسیدگی بیشتری به رزمنده‌ها می‌کردیم. یعنی در حین جنگیدن با دشمن هم کار تولید و کشاورزی انجام می‌دادیم و هم با استفاده از فلزات بی استفاده درآمدزایی می‌کردیم.»

اویس زکی خانی در عملیات‌های کربلای1 تا 5 و والفجر مقدماتی تا والفجر 8 حضور داشته و بیشتر مواقع در نقش تخریب‌چی ظاهر شده است. وی در 18 سالگی به صورت داوطلبانه راهی جبهه شده و پس از شهادت فرمانده اش ناصر ایمانی، با همسر شهید ازدواج و فرزندش محمد مهدی را به فرزند خواندگی می‌پذیرد.

وی درباره فعالیت‌هایش در عرصه پرورش قارچ می‌گوید: «در حال حاضر در فضایی به وسعت 750 متر مربع قارچ پرورش می‌دهم. در این فضا می‌توان سالانه 50 تن قارچ تولید کرد که ارزش آن 250 میلیون تومان و سود خالص حاصل از آن حداقل 50 میلیون تومان است. وقتی رهبر انقلاب سخن از جنگ اقتصادی و اهمیت کارآفرینی به میان آوردند، با این که نیاز مالی نداشتم با راهنمایی بسیج سازندگی فورا دست به کار تولید و کشاورزی شدم.»

اویس زکی‌خانی در زمین پدری‌‌اش علاوه بر پرورش قارچ، پرورش غاز و تولید ازگیل را همراه خانواده‌اش دنبال می‌کند و برای پنج نفر نیز اشتغال‌زایی کرده است. این فعال اقتصاد مقاومتی می‌گوید: «یک تعاونی با عضویت 550 نفر از روستاییان ارنگه راه‌اندازی کرده‌ایم که هدف آن تقویت تولید کشاورزی محصولات روستا، احداث کارگاه‌های تولیدی و اشتغال‌زایی است. هدف ما این است که مردم را دوباره به روستای ارنگه بازگردانیم، کار نشد ندارد.»

علاقهمندان از کجا و چگونه شروع کنند؟

این فعال اقتصاد مقاومتی در این باره که علاقه‌مندان پرورش قارچ باید کار خود را از کجا شروع کنند، می‌گوید: «هر کس قصد پرورش قارچ دارد باید اطلاعات لازم و دانش اولیه را در این زمینه کسب و در کلاس‌های پرورش قارچ شرکت کند؛ زیرا قارچ بسیار حساس است و تنظیم دما و رطوبت محیط از اهمیت بالایی برخوردار است. یکی از ویژگی‌های منحصربه‌فرد عرصه پرورش قارچ نیاز پایین آن به هزینه و سرمایه‌گذاری است.»

اویس می‌افزاید: «خوب است از مساحت‌های کم شروع کنند تا تجربه به‌دست آورند. مثلا در یک اتاق ده متری با یک میلیون تومان سرمایه می‌شود پرورش قارچ را آغاز کرد. برای شروع به کار، محلی از خانه که می‌تواند حمام، اتاق بدون استفاده یا انباری باشد را انتخاب و به این شرط که دارای امکان تخلیه هوا باشد اقدام به آماده‌سازی آن کنند.» فعال اقتصادی مقاومتی گفت: «روستا محور اقتصاد مقاومتی است. باید برگردیم به روستا، لااقل بازنشسته‌هایی مثل من که می‌توانند در زمین‌هایشان کار تولید و کشاورزی را پی بگیرند. در شهر که چیزی نمی‌شود تولید کرد، اگر قرار باشد اقتصاد مقاومتی در شهر پیاده شود تبلورش می‌شود صرفه‌جویی در مصرف انواع انرژی ها. اما تولید عملا فقط در روستا ممکن است. من فکر می‌کنم مدرنیته بسیاری از ما را به وادی غفلت انداخته. سبک زندگی بومی مان را فراموش کرده‌ایم. هم زمین داریم، هم آب و هم تاسیسات زیربنایی اما از بیکاری ناله می‌کنیم! خنده دار نیست؟»

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: فعال اقتصادی تولید قارچ اویس زکی خانی جام جم آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۱۰۴۶۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نوآوری و خلاقیت لازمه عبور از بحران‌های اقتصادی

نماینده ولی‌فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: اگر قرار باشد از بحران های اقتصادی عبور کنیم باید نو آوری و خلاقیت را در دستور کار خود قرار دهیم. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، حجت‌الاسلام سید رمضان موسوی مقدم در نخستین همایش تجلیل از ایثارگران کارآفرین شهرکهای صنعتی خراسان رضوی اظهارداشت: عناصر و نیروهای ایثارگر با عناصر از خود گذشتگی، نوآوری، خلاقیت و شجاع بودن در 8 سال دفاع مقدس توفیق گسترده ای را نصیب ملت کردند و با تداوم همین روند شاهد پیشرفت ها در عرصه های دیگر از آنان هستیم.

وی افزود: عناصر خلاق و از خود گذشته ای که در حوزه های اقتصادی کشور فعالیت دارند باید شناسایی شوند، به آنها بها داد و از فعالیت اقتصادی آنها حمایت کرد بنابراین اگر قرار باشد از بحران های اقتصادی عبور کنیم باید نو آوری و خلاقیت را در دستور کار خود قرار دهیم.

حجت‌الاسلام موسوی مقدم بیان کرد: آسیب شناسی برنامه های توسعه از دهه 30 خورشیدی در ایران نشان می‌دهد، یکی از عوامل اصلی شکست طرح های توسعه در کشور پیگیری و تقلید از برنامه های اقتصادی خارجی و عدم بومی سازی اقتصاد در کشور بوده است وبه دلایلی مانند عدم توجه به معیشت مردم نیز به عنوان دیگر عوامل شناخته شده اند.

نماینده ولی‌فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران افزود: با پیروزی انقلاب اسلامی مولفه های بومی وارد اقتصاد شد، اما لازم است همچنان مواردی مانند خلاقیت و نوآوری در اقتصاد به کار گرفته شود.

موسوی مقدم تاکیدکرد: این عناصر از خود گذشته در عرصه های اقتصادی و غیراقتصادی چون به دنبال پست و مقام و ریا نیستند دیده نمی شوند حال آنکه این افراد در صنعت و کشاورزی کشور در حال فعالیت اند.

خراسان رضوی 900 نخبه علمی، فرهنگی و کارآفرین دارد

حجت الاسلام مهدی حسن زاده نامقی، مدیر کل بنیاد شهید وامور ایثارگران خراسان رضوی نیز اظهارداشت:امیدواریم دستگاه های مرتبط با حوزه کارآفرینان شاهد و ایثارگر، زمینه فعالیت و همکاری این قشر با شرکت شهرک های صنعتی خراسان رضوی را بیش از پیش گسترش دهند.

وی خاطرنشان کرد: خراسان رضوی 900 نخبه علمی، فرهنگی و کارآفرین دارد که در حوزه های یاد شده مایه برکت هستند.

مشاور وزیر صمت و هماهنگ کننده امور ایثارگران وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز بر ورود فرهنگ فداکاری در عرصه تولید تاکید کرد و گفت: اگر در حوزه های اقتصادی موفق نبوده ایم به این دلیل است که فرهنگ ایثار و شهادت در این عرصه جاری نبوده است.

حسن ممتحن افزود: نتیجه بی توجهی به فرهنگ ایثار در اقتصاد این شد که عده ای سودجو در حوزه اقتصاد، با دریافت ارز 42 هزار ریالی اقتصاد کشور را به تاراج بردند، اقتصاد به کسانی داده شد که به جای اینکه به فکر منافع اقتصاد جمعی باشند همه چیز را فدای منافع خود کردند.

مدیرکل دفتر تشکل‌های ایثارگری و مشارکت‌های مردمی بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز در سخنانی فعالیت در عرصه واسطه گری را پر سود تر از تولید دانست و گفت: فعالیت در فضای تولید نوعی ایثارگری است و کسانی که در عرصه تولید قدم می گذارند به نوعی قدم در راه ایثار و شهادت قدم گذاشته اند.

رحیم نریمانی بیان کرد: بنیاد شهید با همه نوع حمایت مادی و معنوی برای حمایت از حوزه تولید تلاش خواهد کرد.

وی گفت: پژوهش ها نشان می دهد در وصیت نامه شهدا به رونق تولید و خودکفایی اقتصادی کشور اشاره شده است، این یافته ها به تازگی در قالب کتابی توسط بنیاد شهید منتشر شده است.

رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان خراسان رضوی نیز ادامه داد: یکی از گروه هایی که وارد عرصه تولید در مجموعه شهرکهای صنعتی شده اند ایثارگران هستند، کسانی که در دوره دفاع مقدس در سنگر جهاد حضور داشتند و امروز در عرصه جبهه اقتصادی نقش موثر دارند.

جعفر فرشچی طوسی بیان کرد: مردم خراسان رضوی 17 هزار و 406 شهید، 53 هزار و 689 جانباز و سه هزار و 398 آزاده در راه اعتلای انقلاب اسلامی و حراست از تمامیت ارضی کشور تقدیم کرده اند.

رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان خراسان رضوی در تشریح این همایش نیز گفت: امروز برای نخستین بار از کارگران شاهد و ایثارگر و همچنین خانواده شهدا و ایثارگران کارآفرین که وارد عرصه تولید و اشتغال در شهرک های صنعتی استان شده اند، تقدیر شد.

انتهای پیام/282

دیگر خبرها

  • رشد اقتصادی کشور با مشارکت مردم در گروی دانش بنیان شدن صنایع بزرگ است
  • مسیر تحقق واقعی مشارکت مهم ترین بخش مردمی اقتصاد در جهش تولید و صادرات کشور
  • ۱۶۲ کارگر و کارفرمای نمونه در منطقه ازاد چابهار تجلیل شدند
  • مرکز عملیات هوشمند و فعال اقتصادی در کشور تشکیل شود
  • اکنون مهم‌ترین زمان برای اجرای وعده صادق در حوزه اقتصاد کشور است
  • تجلیل از ایثارگران کارآفرین شهرک‌های صنعتی خراسان رضوی
  • شش مولفه اقتصاد مقاومتی متعلق به مردم است 
  • نوآوری و خلاقیت لازمه عبور از بحران‌های اقتصادی
  • باید در حوزه تولید و اقتصاد تسهیل‌گر باشیم
  • بازدید دادستان تهران از دو شرکت‌ داروسازی