Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-03@07:10:13 GMT

موزه هنر معماری ایران در عتبات عالیات شکل گرفته است

تاریخ انتشار: ۲۹ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۱۳۴۱۰۷

موزه هنر معماری ایران در عتبات عالیات شکل گرفته است

رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات از مراحل پایانی برای افزایش ۲۵ برابری زیربنای حرم امیرالمؤمنین(ع) درسال جاری،‌ گفت: ارزش کمکهای مردمی به عتبات، با افزایش نرخ ارز کاهش می‌یابد.

به گزارش خبرنگار مهر، حسن پلارک رئیس ستاد بازسازی عتبات امروز در گردهمایی سالانه رؤسای این ستاد در سراسر کشور گفت: این ستاد در چند سال اخیر توانسته از تمامی نذورات مردمی، کالاهای ایرانی را از داخل کشور برای پروژه‌های اعتاب مقدسه تهیه کند و اجازه نداده که این هزینه‌ها صرف خرید کالای خارجی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایجاد موزه‌ای از هنرهای معماری در اعتاب مقدسه

وی افزود: ستاد عتبات و عالیات با حساسیت زیادی بر کاهش هزینه با در نظر گرفتن کیفیت،‌ تمرکز کرده و توانسته موزه‌ای از هنرهای معماری در اعتاب مقدسه ایجاد کند تا زائران بتوانند به نحو احسن از آن استفاده کنند، ضمن آنکه ستاد عتبات و عالیات هنرهایی که در حال از بین رفتن بود، ‌توانست با پروژه‌های مختلف احیا و اساتید جدیدی در هنرهای معرق‌کاری،‌ مقرنس‌کاری و قلم‌زنی و آیینه‌کاری و فرشبافی و... تربیت کند.

رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات با تأکید بر لزوم اعتمادسازی بین مردم ایران درباره اقدامات این ستاد تصریح کرد: تاکنون حتی یک گزارش از بی‌اعتمادی مردم در خصوص هزینه نذورات آنها در غیرمحل خود نداشته‌ایم، ضمن اینکه ستاد عتبات خود را امانت‌دار نذورات مردم دانسته و اجرای دقیق نذورات در محل را بررسی و رصد می‌کند.

بازسازی اعتاب مقدسه با ۵۰۰ ملیارد تومان در سال ۹۶/ تلاش برای افزایش دوبرابر در سال جاری

وی با بیان اینکه خروجی کارها و اقدامات ستاد بازسازی عتبات و عالیات در اعتاب مقدسه شاید تا ۴۰۰ سال آینده همچنان وجود داشته باشد که البته تمام این اقدامات ما برگرفته از اعتقادات شیعیان بوده و بخشی از ارادت آنها به اهل‌بیت(ع) محسوب می‌شود، خاطرنشان کرد: در حال حاضر بیش از هزار سال از آثار و معماری موجود در اعتاب مقدسه می‌گذرد که همچنان از آنها تعریف و تمجید می‌شود، لذا باید تمام تلاش‌ها و اقدامات سازمان بازسازی عتبات و عالیات در این مسیر باشد.

پلارک با اشاره به اینکه در سال ۹۶ بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان در پروژه‌های مختلف ستاد بازسازی عتبات و عالیات در اعتاب مقدسه هزینه شده است، گفت: بنا داریم در سال جاری این رقم را با افزایش مشارکت‌های مردمی و نذورات آنها به دو برابر برسانیم.

مشارکت ۱۵۰ میلیاردی مردم کرمان در ترفیع گنبد امام حسین(ع)/افزایش هزینه‌های پروژه‌ها با نوسانات اخیر ارزی

وی افزود: در طرح‌های توسعه اعتاب مقدسه عمده اقدامات ما در بحث تملک زمین‌ها به ویژه در طرح توسعه حرم امامین عسگریین در سامرا است، افزود:  روند افزایش قیمت ارز در چند ماه اخیر در بازار ایران متأسفانه منجر به هزینه‌های ستاد بازسازی عتبات و عالیات به میزان حداقل ۳۰ درصد خواهد شد.

پلارک با بیان اینکه در گردهمایی امروز سه استان به عنوان استان‌های برتر در حوزه عملکردی و ۴ استان به عنوان استان‌های خوب در حوزه عملکردی معرفی خواهند شد، تصریح کرد: مردم ولایت‌مدار و مذهبی استان کرمان توانسته‌اند هزینه‌های ۱۵۰ میلیارد تومانی طرح ترفیع گنبد امام حسین(ع) و لاغرسازی ستون‌های اطراف ضریح را متقبل شوند که برخی از این هزینه‌ها تأمین شده و برخی دیگر در حال تأمین است.

برنامه‌های ستاد بازسازی عتبات در عراق

رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات با اشاره به اینکه مردم ایران در امر خیر وابسته به دستگاه اهل‌بیت(ع) به ویژه با اعتماد به ستاد بازسازی عتبات و عالیات بوده و مشارکت عالی در این خصوص دارند، گفت: اجرای برخی پروژه‌های ستاد بازسازی عتبات و عالیات تا ۵ و ۶ سال آینده طول خواهد کشید البته در سال جاری عملیات عمرانی صحن حضرت زهرا(س) در نجف اشرف پایان پذیرفته اما پروژه صحن حضرت عقیله بنی‌هاشم در کربلا و همچنین طرح توسعه حرم امامین عسگریین در سال‌های آینده ادامه خواهد داشت. به همین جهت باید خیز بلندی برای جذب نذورات مردمی برداشته و بکوشیم با پروژه‌های فعلی تا ۵۰ سال آینده نیازمندی‌های حرم‌های مطهر در اعتاب مقدس را فراهم کنیم.

وی افزود: در ۴ سال اخیر ستاد بازسازی عتبات و عالیات توانسته ۴ ایوان، ۵ گنبد و ۴۰۰ درب در اعتاب مقدسه را طلاکاری کند که این تنها بخشی از ارادت مردم ایران به اهل‌بیت(ع) محسوب می‌شود.

افزایش ۲۵ برابری زیربنای حرم امام علی(ع)

رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات اظهار داشت: ایرانی‌ها باید به خود افتخار کنند که ظرف مدت ۱۰ سال اخیر در دوران زعامت مقام معظم رهبری چند صد برابر سال‌ها و قرن‌های گذشته فضای معنوی آستان‌ها و حرم‌ها گسترش و توسعه داده و پرچم اهل‌بیت(ع) را بالاتر ببرند به طوری که کل فضای زیربنای حرم مطهر امیرالمؤمنین که ۱۱ هزار مترمربع بوده را با ۲۵ برابر افزایش زیربنا به ۳۰۰ هزار مترمربع برساند.

پلارک در پایان خاطرنشان کرد: اسکان، تغذیه و پذیرایی از ۳ میلیون زائر ایرانی و ۲ میلیون زائر غیرایرانی در عراق خدمت دیگری است که ستاد بازسازی عتبات و عالیات انجام می‌دهد،‌ لذا تمام فرمانداران و استانداران کشور باید طبق دستورالعمل ستاد مرکزی اربعین وزارت کشور در خدمت ستاد بازسازی عتبات و عالیات بوده و پشتیبانی‌کننده اقدامات آنها باشند.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۱۳۴۱۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۷۰ دانشجوی نخبه امروز به عمره مفرده اعزام می‌شوند

محسن مسلمی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اعزام دانشجویان به عمره مفرده گفت: در این مرحله از عمره مفرده ۱۷۰ نفر از دانشجویان نخبه (دانشجویان پسر) تحت پوشش بنیاد ملی نخبگان در قالب دو کاروان امروز به عمره مفرده اعزام می شوند.

وی ادامه داد: عملیات عمره دانشجویی در بازه محدود امسال انجام شد و فردا آخرین کاروان عمره اعزام می شود بعد از اتمام عملیات حج تمتع زائران عادی عمره اعزام می شوند که دانشجویان نیز اعزام خواهند شد.

معاون پشتیبانی و اعزام ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان افزود: برنامه ریزی شده است احتمالا اعزام دانشجویان مهرماه با شروع دانشگاه ها انجام شود رایزنی ها و هماهنگی ها انجام شده که تمام طیف های دانشگاهی اعم از دانشجویان دختر و پسر اساتید و دانشجویان متاهل را دربرمی گیرد.

حجت الاسلام مرتضی مطهری پور رییس ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان نیز به مهر گفت: عملیات عمره دانشجویی در دوره بعدی بعد از اتمام عملیات حج تمتع انجام می شود، سهمیه، ثبت نام و اعزام دانشجویان انجام می گیرد.

رییس ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان افزود: خداوند را بخاطر این نعمت که بعد از ۹ سال وقفه آغاز شد شاکر هستیم که بعد از وقفه طولانی این توفیق حاصل شد.

وی گفت: ستاد عمره در سال ۷۶ با یک کاروان استادی فعالیت خود را آغاز کرد و در حال حاضر تنها مجموعه رسمی و متولی اعزام دانشگاهیان به حج و عتبات مقدسه است و تا به امروز بیش از دو دهه در حال فعالیت است.

کد خبر 6093795

دیگر خبرها

  • از روستای مهمویی تا عتبات عالیات 
  • سومین نشست هم‌اندیشی سخنرانان اعزامی به عتبات عالیات برگزار شد
  • اعزام دانشجویان عمره گزار به عمره مفرده
  • جزییاتی از آخرین اقدامات مطلوب برای پیاده‌روی اربعین در کرمانشاه
  •  تقویت زیرساخت‌های مرز بین المللی خسروی در دستور کار استانداری
  • مواکب کوچک اربعین ساماندهی می‌شود
  • ۱۷۰ دانشجوی نخبه امروز به عمره مفرده اعزام می‌شوند
  • کمک ۴ میلیاردی مردم لرستان برای بازسازی عتبات‌عالیات
  • سفر به عتبات یک سفر توحیدی است
  • احداث ۴ شبستان جدید در آستان حسینی