Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-05-06@20:53:15 GMT

فرهنگ شهادت، یادگار شیرین دهه 60

تاریخ انتشار: ۳۰ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۱۳۹۸۶۸

فرهنگ شهادت، یادگار شیرین دهه 60

اما در دوره گذار از دهه 60 به دهه 90، پایبندی به ارزش‌های معنوی در جامعه به نحو بارزی کمرنگ‌تر شد. این موضوع علت‌های متفاوتی دارد. از جمله این که نسل‌های اول و دوم انقلاب در انتقال این ارزش‌ها به نسل‌های سوم و چهارم ضعیف عمل کردند و نتوانستند خود را با شرایط و نیازهای روز جامعه و فرزندانشان تطبیق دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ضمن این که جوانان و نوجوانان بخصوص اوایل دهه 90، بسیار بیشتر از والدین خود در فضای مجازی وقت می‌گذراندند و به دلیل تجربه کمتر، بیشتر تحت تاثیر محتوای سطحی، پوچ و بعضا غیر واقعی این فضا قرار می‌گرفتند. این اتفاقات باعث شد فاصله‌ای بین نسل‌های مختلف در جامعه ایجاد شود؛ فاصله‌ای که کارشناسان از آن به عنوان شکاف بین نسلی یاد می‌کنند.

با این حال، چون هم فطرت انسان‌ها به پاکی گرایش دارد و هم عقل بشر حکم می‌کند رفتن به راه خلاف، جز ناکامی و نافرجامی نتیجه‌ای در پی ندارد، می‌توان به نجات نسل امروز نیز امید داشت. ضمن این که صرف نظر از بعضی انحراف‌ها، نوجوانان و جوانان کشور هنوز هم در مجموع به طور کامل از معنویات، ارزش‌ها و آرمان‌های جامعه فاصله نگرفته‌اند. همان‌طور که امثال حججی و حدادیان و بسیاری از شهدای مدافع حرم، محصول همین نسل هستند و این نشان می‌دهد هنوز هم بخش اعظم نسل جدید به ارزش‌هایی چون جهاد و فداکاری عمیقا باور دارند.

البته مفاهیمی چون ایثار و شهادت مربوط به دوره معاصر نیست و ریشه‌ای دیرینه در فرهنگ ایرانیان دارد. اما با این وجود، وقوع انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی سبب شد این واژه‌ها دوباره معنا شوند. این دو حادثه بزرگ، نه تنها مفاهیمی چون شهادت را از نو معنا کردند، بلکه باعث تغییر عظیمی در فرهنگ عمومی و عرف‌ها و عقاید جمعی مردم شدند که اثرات آن هنوز هم در ملت ایران مشهود است.

این در حالی است که از ابتدای انقلاب تا کنون، دشمنان هزینه‌های زیادی برای منحرف کردن مردم از آرمان‌های انقلاب اسلامی صرف کرده و متاسفانه به موفقیت‌هایی هم رسیده‌اند. چراکه هم نسل اول انقلاب در انس و ارتباط گرفتن با نسل‌های بعد و ترویج باورهای دینی کاهلی کردند و هم برخی مسئولان و حتی مردم، خودشان از چنین ارزش‌هایی دور شدند و به مادیات پرداختند.

همچنین گسترده شدن ابزارهای ارتباطی و رسانه‌های حقیقی و مجازی در سال‌های اخیر، سبب شده است نوجوانان و جوانان هرچه بیشتر در معرض تبلیغات منفی دشمنان قرار بگیرند و از ارزش‌های معنوی فاصله بگیرند.

اما برخلاف همه این تبلیغات، هنوز بخش بزرگی از نسل جدید، به آرمان‌های ملی و مذهبی پایبند هستند و در برابر تهاجمات فرهنگی دشمن مقاومت می‌کنند. علت اصلی این اتفاق هم چیزی نیست جز تنیده شدن فرهنگ شهادت در تار و پود باورهای عمومی اجتماع که این موضوع را می‌توان با مشاهده سیل خروشانی که عاشقانه در مراسم تشییع شهید حججی شرکت کردند یا یادواره‌های پرشور دیگری که برای شهدا برگزار می‌شود، دریافت. بنابراین مسئولان نظام اگر می‌خواهند نوجوانان و جوانان هرچه بیشتر در چارچوب عرف و باورهای دینی حرکت کنند، باید هرچه بیشتر ارزش‌هایی چون ایثار، جهاد و شهادت را در جامعه حفظ کنند و مانع تهدید آن از سوی بیگانگان شوند.

دکتر غلامرضا قاسمی کبریا

مدرس دانشگاه

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: فرهنگ شهادت دهه 60 جام جم آنلاین فرهنگ شهادت یادگار شیرین دهه 60

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۱۳۹۸۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توجه به عفاف و حجاب ارزش نهادن به کرامت زن است

حجت الاسلام رضا دیلمی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر در خصوص اجرا طرح نور، موضوع حجاب و عفاف را یکی از موضوعات مهم در تعالی جامعه دانست و اظهار کرد: حجاب و عفاف سلوک توحیدی یک فضیلت و ارزش تمدن ساز است اسلام به دنبال تعالی و تربیت فرزند صالح در کانون خانواده است.

وی با اشاره به اینکه عفاف، حجاب و رعایت ارزش‌ها منطبق با فطرت انسان است، افزود: امروز دشمن برای تخریب کانون مقدس خانواده و ترویج بی بندوباری و ایجاد گره‌های ذهنی از طریق جنگ روایت‌ها ورود کرده و تلاش می‌کند که جایگاه و منزلت زن را مورد تخریب قرار دهد.

معاون فرهنگی اداره کل تبلیغات اسلامی گلستان گفت: جامعه‌ای که خانواده و ارکان تربیتی آن دچار بی بندوباری، منکرات و فحشاء شوند هر گز نمی‌تواند در ریل تمدن سازی حرکت کند و هیچ گاه نمی‌توان شاهد تعالی و پیشرفت در آن بود.

وی با اشاره به اینکه امروز دشمن تلاش می‌کند با دو قطبی سازی در جامعه بین مردم شکاف ایجاد کند، یادآور شد: دشمن با ایجاد گره‌های ذهنی تلاش می‌کند صفوف همبستگی‌های اجتماعی و وحدت جامعه را مورد تخریب قرار دهد و از طرفی در کانون خانواده افراد صالحی تربیت نشوند.

دیلمی اظهار کرد: مردم دشمن شناس و ولایت مدار ایران اسلامی با تمام وجود خود حافظ ارزش‌های دینی و انقلابی هستند و حجاب و عفاف را یک ارزش و عامل پیشرفت جامعه خود می‌دانند.

وی خاطرنشان کرد: جهان غرب برای رسیدن به اهداف شیطانی خود بزرگترین خیانت را به بشریت و کانون خانواده کرده است که باید پاسخگو باشد و آن هم نادیده گرفتن منزلت زن و جایگاه خانواده است.

معاون فرهنگی اداره کل تبلیغات اسلامی گلستان گفت: از منظر اسلام توجه به عفاف و حجاب ارزش نهادن به کرامت زن است اما دنیای غرب با برهنگی و ابتذال سعی در تخریب منزلت زنان دارد.

وی با اشاره به اینکه نگاه جهان غرب به زنان نگاه ابزاری، شهوانی و شیطانی است، افزود: زن غربی با چنین فرهنگی با ورود به منجلاب فساد دستاوردی جز نابودی خانواده ندارد.

دیلمی اظهار کرد: بر اساس گفته‌های اسلامی حجاب و عفاف عامل آرامش، امنیت، کرامت و عزت است و جز مؤلفه‌های مهم استحکام خانواده محسوب می‌شود.

وی با اشاره به اینکه امروز مصادیق کم توجهی به حجاب و عفاف در جامعه را از دو منظر می‌توان مورد بحث قرار داد، گفت: برخی‌ها از روی نا آگاهی و از طریق جنگ روایات‌ها که برای آنها گره ذهنی ایجاد کرده نسبت به مسائل حجاب و عفاف بی توجه می‌شوند که در صورت روشن شدن موضوع بسیاری از آنها تغییر رفتار می‌دهند. عده دیگر هم عواملی خود فروخته جریان نفاق و نفوذ نظام استکباری هستند که اینها هم تعدادشان بسیار کم است و هم مورد رصد دستگاه‌های نظارتی هستند و به موقع و به جا با آنها برخورد قانونی می‌شود.

معاون فرهنگی اداره کل تبلیغات اسلامی گلستان گفت: ما قدر دادن حضور مؤثر مردم و دستگاه‌ها دولتی خصوصاً انتظامی در بستر سازی طرح نور و ترویج تذکر لسانی که با استقبال حضور حداکثری مردم مواجه شده است هستیم. امیدوارم در سنگر دفاع از ارزش‌ها و فضیلت‌ها همانند بسیاری از موضوعات دیگر که دشمن تلاش کرده بود به جمهوری اسلامی ایران ضربه وارد کند با حضور حداکثری مردم در این عرصه هم با شکست مواجه شود.

کد خبر 6097553

دیگر خبرها

  • افتتاح موزه‌های دفاع مقدس در ۵ استان کشور
  • تاثیرگذاری فیلم‌های کوتاه بیشتر است/ آشنایی نسل‌ امروز با فرهنگ رضوی
  • خانواده بافضیلت موجب تعالی جامعه می شود
  • توجه به عفاف و حجاب ارزش نهادن به کرامت زن است
  • کتاب «رضای انقلاب» رونمایی می‌شود
  • برای حفظ اسلام روحانیون در میدان باشند و با جان خود دفاع کنند
  • ترویج فرهنگ ایثار و شهادت نیاز امروز جامعه است
  • حج نماد عظمت امت اسلامی است
  • گرایش کودکان به فضای مجازی نتیجه نبود امکانات در جنوب کشور+فیلم
  • گرایش کودکان به فضای مجازی نتیجه نبود امکانت در جنوب کشور+فیلم