Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-04-26@00:38:19 GMT

اشتراکات آواز پرندگان و حرف‌ زدن انسان

تاریخ انتشار: ۱ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۱۶۲۷۸۹

اشتراکات آواز پرندگان و حرف‌ زدن انسان

به گزارش جهان نيوز به نقل از جام جم ، برای آزمایش این پدیده محققان باید نوزادان را در معرض الگوهای خاص زبانی قرار دهند و منتظر نتیجه باشند، اما انجام چنین آزمایشی روی انسان مشکل است؛ بنابراین این بررسی روی مدل‌های حیوانی انجام شد. بیشتر حیوانات به‌طور طبیعی با ویژگی‌های تولید آوا متولد می‌شوند، اما پرنده‌های آوازخوان، مانند انسان باید فرآیند یادگیری را طی کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این فرآیند دقیقا شبیه چگونگی یادگیری گفتار در انسان است: پرنده کوچک به آواز یک پرنده بزرگسال گوش می‌دهد، آن را حفظ و شروع به تکرار آن می‌کند. این صدا ابتدا بسیار بد، مانند صدای جیرجیر به نظر می‌رسد. اما به مرور زمان و با تمرین، تولید آوا در آنها بیشتر شبیه پرندگان از نوع خود می‌شود. محققان روی پرنده‌ای به نام
فنچ راه راه که بومی استرالیاست، تحقیق کردند. در الگوهای صوتی تمام جمعیت‌های متفاوت این پرندگان مانند زبان‌های انسان، الگوهای صوتی مشترکی وجود دارد. محققان هنوز نمی‌دانند این الگوهای صوتی همگانی، فرهنگی است یا ریشه زیستی دارد.

حذف اثر فرهنگ
محققان این پرندگان را در محیطی عاری از آواز پرورش دادند. در واقع فنچ‌های نر اصوات پیچیده تولید می‌کنند. بنابراین پرندگان پدر را از کنار پرنده‌های کوچک دور می‌کنند و تنها مادران را که به مراقبت از آنها می‌پرداختند، باقی گذاشتند. پرنده‌های کوچک وقتی به حدی رسیدند که می‌توانستند به‌طور مستقل زندگی کنند، مکان مستقلی به تک‌تک آنها اختصاص دادند. سپس پنج هجا که در آواز این پرنده‌ها مشترک است، با ترتیب‌های متفاوت ـ 120 ترتیب ـ در نسبت‌های برابر و تمام الگوهای صوتی را که می‌توان با این پنج هجا تولید کرد، به 50 پرنده از این پرندگان معرفی کردند.

انتهای تحقیق، الگوهای ثابتی در تولید اصوات در این پرندگان دیده شد؛ مثلا اگر آنها می‌خواستند یک هجای طولانی که صدای رو به پایینی دارد تولید کنند، این هجا را انتهای عبارات خود قرار می‌دهند. این الگو میان پرندگانی که در حیات وحش نیز رشد کرده‌اند، دیده می‌شود و نشان می‌دهد شباهت‌های موجود در الگوهای صوتی این پرندگان، ریشه زیستی دارد.

منشأ زیستی این فرآیند یادگیری
شاید مغز تمایل به شنیدن الگوهای خاصی دارد، زیرا به این ترتیب حافظه مطمئن‌تری خواهد داشت یا این روند، مربوط به تجهیزات صوتی است که تولید این الگوها را آسان‌تر می‌کند. انسان حنجره دارد و پرندگان مجهز به سیرینکس هستند، اما ویژگی‌های بازدم از طریق یک لوله انجام می‌گیرد که دارای غشایی مشابه در تمام این پرندگان و همچنین انسان است. همچنین مسیرهای مغزی که در یادگیری صوتی در پرندگان دخیل هستند با مسیرهای مغزی انسان شبیه هستند. به علت این شباهت‌ها می‌توان شبیه بودن تولید صداها در پرندگان آوازخوان و انسان را درک کرد.
 

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۱۶۲۷۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری پنج کنسرت در نشست ماهانه هنرمندان موسیقی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط‌عمومی فرهنگسرای ارسباران، نشست ماهانه هنرمندان موسیقی شنبه ۸ اردیبهشت‌، ساعت ۱۸، با پنج اجرای متنوع (دستگاهی ایرانی، کلاسیک و تلفیقی) با حضور چهره‌های موسیقی در فرهنگسرای ارسباران برگزار می‌شود.

ساز و آواز در مایه ابوعطا، تصنیف «آهسته آهسته» اثر جهان‌بخش پازوکی با هنرمندی کیوان تیموریان (خواننده)، نوازندگی تار و هم‎خوانی مهسا تیموریان، صفا شالپوش (سه‌تار) و بردیا دینوری (تنبک) از ساخته‌های فصل‌الله توکل، اجرای ساز و آواز و تصنیف در مایه افشاری با هم‌نوازی داود غفاری‌زاده (نی)، اردشیر بزرگ‌نیا (تنبک) و تورج چگینی‌پور (آواز)، اجرای گروه «پروین» با اجرای آثار عارف قزوینی و فرامرز پایور با هنرمندی یاسین حاتمی (آواز)، دیبا ارشادی (تار)، کیوان اوچی (بم‌تار و مراژ)، اشکان مخبری (کمانچه)، زهره خانیان (تنبک) و امیررضا نارنجی (دف)، اجرای گروه «کوبه‌ای نوازان ماهور» به سرپرستی بابک بنی حسینی، اجرای گروه «گاتا» (سازهای کوبه‌ای نواحی ایران) با هنرمندی علیرضا ولی‌زاده، شنتیا ولی‌زاده، پانته‌آ ولی‌زاده، دنیا شجاعی، میثم علی‌پور، امیرحسین کریمی، پارسا خدابخشی، فرشیما محبی، مهرنوش سیار، فاطمه شمس، الهام مقدم و یاسمن کریمی، بخش‌های مختلف این برنامه هستند.

نشست ماهانه موسیقی با اهدافی چون ایجاد امکان اجرای صحنه‌ای برای جوانان، اجرای موسیقی تجربی، معرفی گروه‌های موسیقی و جوانان بااستعداد در زمینه نوازندگی و آواز، به صورت تک‌نوازی و گروه‌نوازی در ژانرهای مختلف با حضور اهالی و علاقه‌مندان موسیقی در فرهنگسرای ارسباران برگزار می‌شود. این نشست‌ها از سال ۱۳۹۱ به صورت ماهانه و مستمر در فرهنگسرای ارسباران برگزار شده است. همچنین معرفی کتاب‌ها و آلبوم‌های تازه منتشر شده، رویدادهای پراهمیت موسیقی و... از دیگر برنامه‌های این نشست‌ها است.

علاقه‌مندان برای حضور در این نشست که شرکت در آن برای عموم آزاد و رایگان است، می‌توانند به فرهنگسرای ارسباران واقع در خیابان شریعتی، بالاتر از سیدخندان، خیابان جلفا مراجعه کنند.

کد خبر 6087791 علیرضا سعیدی

دیگر خبرها

  • تلاش دانشمندان ایرانی برای تولید واکسن آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان
  • نشست ماهانه هنرمندان موسیقی با اجرای ۵ کنسرت
  • رهایی پرندگان کمیاب زینتی از دست قاچاقچیان در مرزهای سیستان و بلوچستان
  • کشف محموله پرندگان کمیاب و میمون از قاچاق در مرز بلوچستان
  • تالاب انزلی، میزبان بیش از هزار پرستوی دریایی
  • معرفی نامزدهای ایرانی کتاب‌ برای کودکان با نیازهای ویژه
  • برگزاری پنج کنسرت در نشست ماهانه هنرمندان موسیقی
  • شیوع آنفلوانزای پرندگان در آمریکا
  • تلف شدن ۴۰ پرنده سبز قبا به دلیل تخلف کندوداران
  • پیام رئیس جمهور خطاب به مردم پاکستان به زبان اردو